Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιχινιάστηκε η υπόθεση Παναγόπουλου
  • [02] "Ρήξη και ανατροπή"

  • [01] Εξιχινιάστηκε η υπόθεση Παναγόπουλου

    Οργανωμένη συμμορία, που ενέχεται σε συμβόλαια θανάτου και άλλες σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος.

    Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία παρείχε τεχνολογικό εξοπλισμό για παρακολουθήσεις και άλλες ενέργειες που οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών.

    Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι συνολικά 16 άτομα, από τα οποία δέκα εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής, ενώ από τους υπόλοιπους έξι, πέντε βρίσκονται στη φυλακή και ένας αναζητείται για άλλα αδικήματα.

    Εγκέφαλος της σπείρας και οργανωτής της απαγωγής φέρεται ότι είναι ο Παναγιώτης Βλαστός του Αντωνίου κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα.

    Κρατούμενοι των φυλακών και οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενέχονται στις εγκληματικές δραστηριότητες της σπείρας, αλλά όχι στην απαγωγή, είναι ο Βασίλης Στεφανάκος του Κυριάκου, Ιωάννης Σκαφτούρος του Νικολάου, Κωνσταντίνος Ανδρέου του Θωμά και ο Σέρβος Ντεγιάν ή Μπόμπαν Ιβάνοφ ή Ριφστόσχι.

    Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν είναι οι Απόστολος Πετράκης του Ιωάννη, Εμμανουήλ Σκαρλάτος του Ευάγγελου, Αριστομένης Κλεφτογιάννης του Δημητρίου, Γεώργιος Κατσαγάνης του Δημητρίου, Γεώργιος Τρομπούκης του Θεοφάνη, Ιωάννης Θεοδωράκης του Γεωργίου, Χαράλαμπος Μουστάκας του Ιωάννη, η σύζυγος του Βλαστού Ιωάννα χήρα του Σπυρίδωνα, η σύντροφος του Σκαφτούρου Πολυτίμη Γεώργα του Εμμανουήλ και Ιωάννης Θώδης του Χρήστου. Αναζητείται ο Παναγιώτης Σοϊλέδης ή Σοϊδέλης του Μενελάου.

    Από αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία, φυσική παρουσία στην απαγωγή είχαν οι Πετράκης, Κατσαγάνης, Κλεφτογιάννης και Μουστάκας, και περιφερειακό ρόλο οι Τρομπούκης, Σκαρλάτος, χήρα- Βλαστού και Θώδης, ενώ ο Παναγιώτης Βλαστός κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή.

    Εκτός όμως από την απαγωγή, η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει πληρωμένες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, βομβιστικές επιθέσεις ενώ -πέραν των άλλων- είχαν κάνει συμβόλαιο θανάτου για αξιωματικούς της Ασφάλειας που τους καταδίωκαν, μεταξύ των οποίων και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας που συντόνιζε τις έρευνες.

    Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Δικόπουλος: Οργάνωσαν και εκτέλεσαν την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Γεώργιου Γκούσιου στις 12/9/2008 στην Πεντέλη. Αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό πολύ μεγάλης ισχύος στο σπίτι επιχειρηματία στην Άρτα αλλά η ενέργεια απετράπη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που είχε σχετική πληροφορία και συνελήφθησαν καθβ οδόν, ενώ μετέφεραν τη βόμβα, ο Ιβάνοφ και ένας Βούλγαρος οι οποίοι προφυλακίστηκαν.

    Ακόμα κατηγορούνται για το σχεδιασμό δολοφονιών με συμβόλαια θανάτου και παραγγελίες μέσα από τις φυλακές των ήδη κρατούμενων ως εξής: Σχεδίαζαν τη δολοφονία του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων και κοινωνικού λειτουργού επειδή δεν χορηγούσαν άδεια στον Παναγιώτη Βλαστό. Προπαρασκεύασαν τη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά και πάλι η πληροφορία έφθασε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον φυγάδευσαν, χωρίς να φανεί ότι γνώριζαν, στη Γερμανία, προκειμένου να τον γλιτώσουν και παράλληλα να μην αποκαλυφθούν οι έρευνες. Σχεδίασαν τη δολοφονία βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, άσπονδου εχθρού του Βλαστού, ο οποίος επρόκειτο να μεταχθεί σε δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί, τοποθετώντας μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και παράλληλα με όπλα καλάσνικοφ, αλλά τελικά άλλαξε το πρόγραμμα και δεν πέτυχαν το σκοπό τους. Σχεδίαζαν τη δολοφονία τριών ατόμων που ανήκαν στην ομάδα του προηγούμενου υποψήφιου θύματός τους, σχεδίαζαν τη δολοφονία επιχειρηματία στην Κόρινθο και τέλος ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι, τον ιδιοκτήτη του οποίου ήθελαν να εκβιάσουν. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Συγχαρητήρια Μαρκογιαννάκη

    Στην Ασφάλεια Αττικής έφθασαν το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας οι οποίοι μαζί με τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Γιάννη Ραχοβίτσα επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ασφάλειας για να συγχαρούν τους αξιωματικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση.

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: "Ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις.

    Ο κ. Τσιατούρας δήλωσε: "Όπως ξέρετε, εδώ είναι ο φυσικός μου χώρος και ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς για αυτήν την σημαντική επιτυχία. Ταυτόχρονα ευχαριστώ την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή".-

    [02] "Ρήξη και ανατροπή"

    Σε ρήξη και ανατροπή με το "σάπιο κατεστημένο" κάλεσε τους συνέδρους και τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΛΑΟΣ που γίνεται σήμερα στην Αθήνα.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, αναλύοντας τη νέα πολιτική θεωρία του κόμματος, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου ο λαός να αναθέσει την κυβέρνηση στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, εξ αιτίας των λαθών των άλλων και των επιτυχιών του κόμματος. Είπε ακόμα ότι ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε πολλές περιοχές ήταν τρίτο κόμμα, τονίζοντας ότι στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, στόχος είναι να καταστεί τρίτο κόμμα σε όλη τη χώρα και γιατί όχι, όπως είπε, και αξιωματική αντιπολίτευση, αν το αποτέλεσμα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζίμενς (Siemens) είπε ότι "ζητούμε κάθαρση εδώ και τώρα έστω και αν αδειάσει η Βουλή", και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκλεισε το κοινοβούλιο για να μην φθάσει η έρευνα σε βάθος, και το Γιώργο Παπανδρέου ότι προσπαθεί, όπως είπε, με λογιστικές αλχημείες να αλλάξει τα όσα λέει ο Θόδωρος Τσουκάτος. Έκανε λόγο επίσης, και για τρίτο κόμμα που, όπως υποστήριξε, έχει χρηματιστεί από τη Ζίμενς και για το οποίο δεν έγινε καμία έρευνα.

    "Γύρω μας έχουμε ένα σάπιο περιβάλλον και ξεκαθαρίζουμε ότι στην πορεία για τις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να συμπράξουμε με κανέναν από τους εκφραστές της διαφθοράς και της σήψης", τόνισε.

    Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι παραπαίει και πως ο ΛΑΟΣ προσπάθησε να τη βοηθήσει αλλά "η σήψη και η γάγγραινα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν γιατρεύονται".

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι μοιάζει με όχημα που κινείται με ανεβασμένο χειρόφρενο και πως όσο και αν γκαζώνουν τα στελέχη, η φύση του αρχηγού τους θα το πηγαίνει με σηκωμένο χειρόφρενο, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καλός ως μάνατζερ μιας επιχείρησης όχι όμως για να κυβερνήσει τη χώρα.

    Για την Αριστερά είπε ότι τα πράγματα είναι ρευστά επισημαίνοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εσωτερικές τριβές, που ενδεχομένως να προκαλέσουν τριγμούς ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι διακρίνει πανικό. Αν ζούσαν ο Λένιν και ο Μαρξ θα είχαν διαγράψει την κ. Παπαρήγα γιατί αυτοί ήταν εναντίον του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, όπως είπε, έχει μετατρέψει το κόμμα στη μεγαλύτερη επιχείρηση.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει πολίτευμα "κληρονομικής πρωθυπουργίας" καθώς, όπως τόνισε, εδώ και εξήντα χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία τρεις οικογένειες: "Προειδοποιώ τις τρεις οικογένειες πως αν νομίζουν ότι παίζοντας με το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, και, αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν θα δεχθεί να είναι ξανά υποψήφιος, θα μοιραστούν τα αξιώματα, αυταπατώνται", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολογούν στημένα παιχνίδια με την προεδρική εκλογή.

    Απαντώντας στο ερώτημα αν στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ θα περιληφθούν πρώην ή εν ενεργεία βουλευτές άλλων κομμάτων είπε ότι το κόμμα δέχεται πολλές αιτήσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι καλύτεροι τονίζοντας ότι όταν κλείσει η Βουλή ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει με ποιον θα πολιτευτεί.

    Για τα εθνικά ζητήματα, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κάνει εγκλήματα ενώ κατήγγειλε ότι η υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε έμμεσα την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία", λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί το ελληνικό έθνος.

    Είπε ακόμα ότι το πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της Ευρώπης, τονίζοντας ότι "κάποιοι, για προσωπική τους ιδιοτέλεια, κάνουν ότι δεν βλέπουν τη λύση του προβλήματος".

    Πατριωτικός Παρεμβατισμός

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος, είπε ότι φέρνει μια νέα πολιτική θεωρία, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, που είναι, όπως τόνισε, η απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό έχοντας ως προτεραιότητα τον πολίτη.

    Στον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, είπε, τον έλεγχο θα τον έχουν οι πολίτες και στόχος θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας. Είπε ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κανένας άνεργος, καθώς, όσοι δεν θα έχουν δουλειά θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές.

    Είπε ακόμη ότι, το κράτος πρόνοιας θα είναι για όλους, με δωρεάν τα πρώτα κυβικά μέτρα νερού και τις πρώτες εκατό κιλοβατώρες.

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του για την υπόθεση Ζίμενς, είπε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει τον βοηθό του κ. Χριστοφοράκου τον κ. Δημητριάδη, παρότι ο ίδιος το έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής γιατί, όπως είπε, αν μιλήσει, το Εθνικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάζει σε ένα μεγάλο περίπτερο.

    Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να ερευνηθεί για ποιο λόγο ο σημερινός επικεφαλής της Ζίμενς στην Ελλάδα μένει σε σπίτι υπουργού της κυβέρνησης και για ποιο λόγο τη μεσιτεία του κτιρίου της Ζίμενς στο Κρυονέρι την είχε αναλάβει γυναίκα κορυφαίου υπουργού.

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση έτσι ώστε τα ποσοστά του κόμματος να ανέβουν ακόμη περισσότερο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Νωρίτερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Απόστολος Μπαμίχας είπε ότι παύει από σήμερα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να είναι κόμμα και γίνεται Λαϊκό Κίνημα ενώ πρότεινε το ένα τρίτο της Κεντρικής Επιτροπής να στελεχωθεί με νέους έως 30 χρόνων.

    Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη δευτερολογία του προέδρου και την εκλογή των 40 από τα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 July 2009 - 12:30:19 UTC