Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με την ηγεσία της Δικαιoσύνης
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας
  • [03] Οι αστείρευτες ομορφιές της Βόλβης
  • [04] "Αντεπίθεση και ρήξη"
  • [05] "Προτεραιότητα στον πολίτη"
  • [06] Νίκη της Κεντροδεξιάς
  • [07] Στη Μόσχα ο Ομπάμα

  • [01] Συναντήσεις με την ηγεσία της Δικαιoσύνης

    Διαδοχικές συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες του Αρείου Πάγου, τιυ ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στις 12.00 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, στις 12.30 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και στις 13.00 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Συνεργασία για την ελληνική ναυτιλία

    Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσιο Παπαληγούρα, και συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στη ναυτιλία, η οποία δοκιμάζεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και το ζήτημα της πειρατίας, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική ναυτιλία. Είπε ότι η ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων τον απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει στείλει δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτού του αναχρονιστικού φαινομένου της πειρατείας, στον 21ο αιώνα.

    Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και οι τρόποι προσέλκυσης, αλλά κυρίως διατήρησης στο επάγγελμα των νέων, που κατατάσσονται στις ναυτιλιακές σχολές.

    Σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρηθούν αυτές οι θέσεις.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, χαρακτήρισε εθιμοτυπική την επίσκεψη στον πρωθυπουργό, καθώς μόλις πρόσφατα εξελέγη το προεδρείο της Ενωσης και σημείωσε, ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην ελληνική ναυτιλία είναι ελεγχόμενες.

    Είπε ακόμη, ότι υπήρξε πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και πως έγινε συζήτηση για λίγο και για το θέμα της πειρατείας.

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ο ΥΠΕΔΔΑ Πρ. Παυλόπουλο παρουσιάζει τις πιλοτικές δράσεις της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ και των ΜΚΟ ΕΣΑμεΑ και Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Εταίρων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-20. 09:30:00, Αθήνα/ΕΑΞΤ/Ακαδημίας 23

  • Συνέντευξη Τύπου από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων - 12:00:00, Αθήνα/Χίλτον

  • Συνέντευξη Τύπου από την Εθνική Πινακοθήκη, τη ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης και τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα: "Κοστούμια και σκηνικά από την τελετη έναρξης των ΟΑ 2004". 12:00:00, Αθήνα/Εθνική Γλυπτοθήκη-Γουδή

  • Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΕΛΒΟ και πορεία από τον Βαρδάρη έως το ΥΜΑ-Θ. 12:00:00, Θεσσαλονίκη

  • Συνέντευξη Τύπου της Υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιώς Ντίνας Μπέη με θέμα: "Παρουσίαση του ανακαινισμένου Θεάτρου και των έργων ανάπλασης του Αττικού Άλσους" - 12:00:00, αναψυκτήριο "Υάδες" Αττικό Άλσο

    Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης

  • Η 12η Ειδική Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τη σχολική στέγη. 13:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία

  • Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. - 13:30:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο

  • Πολιτική εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ για τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο της Αριστεράς, με ομιλητή το Φώτη Κουβέλη. 20:00:00, Θεσσαλονίκη/Ηλέκτρα Παλάς

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νεανίδων (Β' κατηγορία): Ελλάδα-Γερμανία - 18:00:00

  • Ποδόσφαιρο-Προαγγελία α` προκριματικού γύρου Τσάμπιονς Λιγκ (β` αγώνες)

    [03] Οι αστείρευτες ομορφιές της Βόλβης

    Παραλίες που έλκουν τους σέρφερς, υπεραιωνόβια δέντρα, ερωδιοί, ο "Μυστράς του Βορρά", ιαματικά λουτρά και ταβερνάκια, όπου -μόνο εκεί- μπορεί να γευτεί κανείς λιπαριές, ένα είδος ψαριού που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

    Όλα αυτά, είναι ορισμένα μόνο από τα γοητευτικά κομμάτια της λίμνης Βόλβης, ενός ελκυστικού υγροτόπου, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

    Οι λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, με το Ρήχιο Ποταμό και τα Μακεδονικά Τέμπη αποτελούν το "Εθνικό Πάρκο Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών", έναν από τους σπουδαιότερους υγροτόπους παγκοσμίως.

    Στην Απολλωνία (δήμος Μαδύτου) το κέντρο πληροφόρησης του Φορέα, γίνεται συχνά το ορμητήριο των εξορμήσεων για τους επισκέπτες, καθώς εκεί μπορούν να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για την περιοχή, μέσα από τη μόνιμη περιβαλλοντική έκθεση. Ειδικά για τους μαθητές γίνονται και προβολές ενημερωτικών σλάιντς.

    Με κατεύθυνση το Βορρά και σε απόσταση περίπου 10 λεπτών από το Κέντρο Πληροφόρησης, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ο χρόνος έχει σταματήσει για τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που μαγνητίζει το βλέμμα και έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης.

    Στον επίπεδο βράχο, κάτω από το πλατάνι, στάθηκε και δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, πηγαίνοντας για Θεσσαλονίκη, καθώς από εκεί περνούσε η Εγνατία Οδός (Mutatio Apollonia). Δίπλα, σώζεται ένα λουτρό βυζαντινής περιόδου.

    Λίγο πιο κάτω, στην παραλία, το δάσος της Απολλωνίας, έκτασης 300 στρεμμάτων, είναι από τα ελάχιστα υδρόφιλα στη χώρας μας.

    Από της αρχές της Άνοιξης, καταφθάνουν Ερωδιοί για να γεννήσουν τα μικρά τους. Εκτός από τους Ερωδιούς, η λίμνη φιλοξενεί πάπιες, πελεκάνους, μαυροπελαργούς, χαλκόκοτες κ.α.

    Συνεχίζοντας την περιήγηση, στην ανατολική πλευρά της λίμνης, στην παραλία της Κοκκαλούς και της Μαδύτου, ένα μόνιμο αεράκι λόγω του θερμικού φαινομένου, κάνει ιδανικές τις συνθήκες για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Ερωδιοί, βουτηχτάρια, δεκάδες άλλα είδη πουλιών, ψαρόβαρκες, κιόσκια και καθαρά νερά, δικαιώνουν την επιλογή του επισκέπτη.

    Λίγο πριν από τα στενά της Ρεντίνας, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, βρίσκεται η γραφική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Μοδίου, χτισμένη το 1869.

    Σύμφωνα με την παράδοση του χωριού, η Αγία φανερώθηκε στον παπα-Θεμελή και του υπέδειξε το σημείο όπου βρισκόταν η εικόνα της, μέσα στον κούφιο κορμό ενός δέντρου. Ο παπάς βρήκε την εικόνα και στο σημείο εκείνο χτίστηκε η εκκλησία.

    Τα Μακεδονικά Τέμπη ή Στενά της Ρεντίνας βρίσκονται ανατολικά της λίμνης Βόλβης, στο στενό πέρασμα που δημιουργούν οι ακτές και οι παρυφές του Χολωμόντα και τον Κερδυλίων.

    Η έκτασή τους φθάνει οκτώ χιλιόμετρα. Ανάμεσά τους κυλά ο Ρήχειος ποταμός, τον οποίο κυκλώνουν άγρια βράχια, με πυκνή βλάστηση, αιωνόβια πλατάνια, ιτιές και φτελιές. Εκεί, βρίσκουν καταφύγιο οι απειλούμενοι με εξαφάνιση σταυραετοί, το ξυλόφαγο σκαθάρι και η σαρκοβόρα μάντις.

    Στην περιοχή δεσπόζει το Βυζαντινό κάστρο της Ρεντίνας, που έχει χαρακτηριστεί και ο Μυστράς του Βορρά. Κατασκευάστηκε την εποχή του Ιουστινιανού για να ελέγχουν από εκεί ψηλά την κίνηση κατακτητών στην Εγνατία Οδό.

    Τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας, με το νερό των αλκαλικών θερμοπηγών (38 βαθμούς Κελσίου) είναι ένας γνωστός προορισμός.

    Πάντως, ο καλύτερος τρόπος για να «κλείσει» κανείς την εκδρομή του στην περιοχή, είναι, ίσως, να καθίσει σε μία από τις ταβέρνες που λειτουργούν εκεί.

    Μετά, από όλα όσα είδε, θαύμασε και αισθάνθηκε, είναι η κατάλληλη στιγμή, να πάρει και μια?γεύση από τα λιμνίσια ψάρια της Βόλβης και κυρίως τη λιπαριά!

    [04] "Αντεπίθεση και ρήξη"

    «Υποταγή και συμμόρφωση, ή αντεπίθεση και ρήξη, είναι το πραγματικό πολιτικό και ηθικό ερώτημα, που στέκει μπροστά μας στον καθημερινό αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, στην κάλπη, σήμερα και αύριο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο στο 35ο φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗΣ, στον Πειραιά.

    Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως το ερώτημα αυτό όλοι οι φορείς και τα γρανάζια του αστικού πολιτικού συστήματος, όλοι οι μηχανισμοί του, θέλουν να το βγάλουν από το μυαλό, από κάθε διάθεση αναζήτησης, που γίνεται σε ένα σημαντικό μέρος των εργατικών, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα και το ΛΑΟΣ ότι «συστηματικά, χέρι-χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του εντεταλμένου, για βρώμικες δουλειές, ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια των κομμάτων, που ενδιαφέρονται να γίνουν αναγνωρισμένοι φορείς του ενός, ή του άλλου, τύπου αστικής διακυβέρνησης, με ή χωρίς προσχήματα, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου, με κεντρικό στόχο την «εξυγίανση και την κάθαρση της πολιτικής ζωής, όπως λένε», αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες της, υποστηρίζοντας ότι:

    «Μια ελληνική επιχείρηση "καθαρά χέρια" έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα αρκετά χρόνια μετά την γελοιοποίηση της αντίστοιχης επιχείρησης στην Ιταλία, που έφερε στην επιφάνεια τους διάφορους Μπερλουσκόνι και Πρόντι, τους Οκέτο και Ανκίτα, τους Φίνι και μια σειρά άλλους αστούς και μικροαστούς πολιτικούς ,που ανέλαβαν εργολαβικά τη σύγχρονη προσαρμογή της Ιταλίας στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

    «Η επιχείρηση καθαρά χέρια - καθαρά κόμματα», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, «δεν είναι απλώς μια παραπλανητική προπαγάνδα για το λαό, δεν είναι ούτε καν μια επιχείρηση διάδοσης πολιτικού κουτόχορτου. Είναι μια επιχείρηση σκόπιμη, επεξεργασμένη καλά σε κρατικά και εξωκρατικά επιτελεία, με μοχλό τούς δύο αιώνιους, τάχα, αντίπαλους του πολιτικού γηπέδου, που αποβλέπει να επιβληθεί πλήρης και ολοκληρωτικός έλεγχος στη δράση των πολιτικών κομμάτων, ακόμα και εκείνων που είναι αποδεδειγμένα φιλικά στο σύστημα. Συναφής στόχος να παρεμποδισθεί με νόμους και εντολές τύπου Μανιαδάκη, η δράση των ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και οπωσδήποτε του ΚΚΕ».

    Είπε ακόμη ότι «η παλια εθνικοφροσύνη, την οποία υπηρέτησαν πιστά τα κόμματα πρόγονοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρχεται σήμερα με άλλο όνομα και με άλλους, τάχα, στόχους επίσης, υποκριτικούς και παραπλανητικούς», πρόσθεσε ότι το κόμμα της δηλώνει καθαρά και απερίφραστα ότι «όσο και αν είμαστε πολέμιοι της διαφθοράς δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιάς μορφής απαγόρευση της πολιτικής μας δράσης με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό».

    Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι η κύρια πηγή χρηματοδότησης του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι οι εισφορές των μελών του κόμματος, οι προσφορές των φίλων και οπαδών, οι προσφορές κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου ακόμα και φορέα, «που κατανοεί την ανάγκη να υπάρχει ΚΚΕ, να δρα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα, ή σε ένα μέρος μαζί μας. Οι δραστηριότητες μας για απόκτηση οικονομικών μέσων πρέπει να είναι και είναι αδέσμευτες πολιτικά από τους επιχειρηματίες, δεν υποτάσσουμε την πολιτική μας στο οικονομικό όφελος».

    Συνέντευξη στον "Κόσμο του Επενδυτή"

    «Το σκάνδαλο Siemens είναι πολύ μεγάλο, αλλά μην έχετε αυταπάτες, στο τέλος, μετά τα παζάρια και τους εκβιασμούς, θα επικρατήσει συνεννόηση, μεταξύ των μεγαλοεπιχειιρηματιών, των κομμάτων τους και των ΜΜΕ», εκτιμά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή".

    Η κα Παπαρήγα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών πριν τον Μάρτιο, σημειώνει ότι το μόνο που πρέπει να φοβάται ο λαός «είναι να παραμείνουν ισχυροί ως άθροισμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό θα σημαίνει συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής επιλογής», ενώ τονίζει για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ «δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση κατακρίνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, γιατί «ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ», οι κυβερνήσεις της οποίας «στο όνομα της κρίσης, επιδιώκουν να πληρώσουν οι λαοί τα αστρονομικά ποσά που χορηγήθηκαν στην ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και να ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων».

    Αναφερόμενη στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό κάνει λόγο για "συγκαλυμμένο ρατσισμό" και καλεί σε κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών.

    Τέλος, χαρακτηρίζει "προβοκάτσια" και συκοφαντία" τις αναφορές για σχέσεις του ΚΚΕ με επιχειρηματικά συμφέροντα και προειδοποιεί: «Δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανέναν. Ας προσέξουν, εμείς δεν εξαρτόμαστε από το κεφάλαιο».

    [05] "Προτεραιότητα στον πολίτη"

    Με τη δευτερολογία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, και την εκλογή των 40 μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα 100, που την απαρτίζουν, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του κόμματος.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, στην ομιλία του, κάλεσε τα στελέχη του ΛΑΟΣ να θυμούνται την οδηγία και την εντολή της παράταξης ότι αν χρειαστεί, θα είναι οι μπροστάρηδες και θα ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για το καλό της πατρίδας.

    «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στο χθες. Θα πάρουμε την Ελλάδα του αύριο στα χέρια μας για να της δώσουμε την τιμή και την αξία, που της αξίζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Η πατρίδα μας περιμένει με αγωνία. Χρειάζεται νέο όραμα και ελπίδα, που είστε εσείς. Ήρθε η στιγμή της μεγάλης δικαίωσης. Θα γίνουμε κυβέρνηση. Εδώ είναι οι άνθρωποι, που θα αλλάξουν τον τόπο».

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «θέλουμε ισότιμη σχέση», γιατί -όπως είπε- «δεν προσκυνάμε, δεν γλύφουμε, δεν παρακαλάμε. Αυτή είναι η διαφορά μας με το σάπιο κατεστημένο».

    Η πρωτολογία

    Σε ρήξη και ανατροπή με το "σάπιο κατεστημένο" κάλεσε τους συνέδρους και τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, αναλύοντας τη νέα πολιτική θεωρία του κόμματος, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου ο λαός να αναθέσει την κυβέρνηση στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, εξ αιτίας των λαθών των άλλων και των επιτυχιών του κόμματος. Είπε ακόμα ότι ο ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε πολλές περιοχές ήταν τρίτο κόμμα, τονίζοντας ότι στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, στόχος είναι να καταστεί τρίτο κόμμα σε όλη τη χώρα και γιατί όχι, όπως είπε, και αξιωματική αντιπολίτευση, αν το αποτέλεσμα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζίμενς (Siemens) είπε ότι "ζητούμε κάθαρση εδώ και τώρα έστω και αν αδειάσει η Βουλή", και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκλεισε το κοινοβούλιο για να μην φθάσει η έρευνα σε βάθος, και το Γιώργο Παπανδρέου ότι προσπαθεί, όπως είπε, με λογιστικές αλχημείες να αλλάξει τα όσα λέει ο Θόδωρος Τσουκάτος. Έκανε λόγο επίσης, και για τρίτο κόμμα που, όπως υποστήριξε, έχει χρηματιστεί από τη Ζίμενς και για το οποίο δεν έγινε καμία έρευνα.

    "Γύρω μας έχουμε ένα σάπιο περιβάλλον και ξεκαθαρίζουμε ότι στην πορεία για τις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να συμπράξουμε με κανέναν από τους εκφραστές της διαφθοράς και της σήψης", τόνισε.

    Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι παραπαίει και πως ο ΛΑΟΣ προσπάθησε να τη βοηθήσει αλλά "η σήψη και η γάγγραινα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν γιατρεύονται".

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι μοιάζει με όχημα που κινείται με ανεβασμένο χειρόφρενο και πως όσο και αν γκαζώνουν τα στελέχη, η φύση του αρχηγού τους θα το πηγαίνει με σηκωμένο χειρόφρενο, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καλός ως μάνατζερ μιας επιχείρησης όχι όμως για να κυβερνήσει τη χώρα.

    Για την Αριστερά είπε ότι τα πράγματα είναι ρευστά επισημαίνοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εσωτερικές τριβές, που ενδεχομένως να προκαλέσουν τριγμούς ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι διακρίνει πανικό. Αν ζούσαν ο Λένιν και ο Μαρξ θα είχαν διαγράψει την κ. Παπαρήγα γιατί αυτοί ήταν εναντίον του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων ενώ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, όπως είπε, έχει μετατρέψει το κόμμα στη μεγαλύτερη επιχείρηση.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει πολίτευμα "κληρονομικής πρωθυπουργίας" καθώς, όπως τόνισε, εδώ και εξήντα χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία τρεις οικογένειες: "Προειδοποιώ τις τρεις οικογένειες πως αν νομίζουν ότι παίζοντας με το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, και, αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν θα δεχθεί να είναι ξανά υποψήφιος, θα μοιραστούν τα αξιώματα, αυταπατώνται", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολογούν στημένα παιχνίδια με την προεδρική εκλογή.

    Απαντώντας στο ερώτημα αν στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ θα περιληφθούν πρώην ή εν ενεργεία βουλευτές άλλων κομμάτων είπε ότι το κόμμα δέχεται πολλές αιτήσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι καλύτεροι τονίζοντας ότι όταν κλείσει η Βουλή ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει με ποιον θα πολιτευτεί.

    Για τα εθνικά ζητήματα, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κάνει εγκλήματα ενώ κατήγγειλε ότι η υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε έμμεσα την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία", λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί το ελληνικό έθνος.

    Είπε ακόμα ότι το πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της Ευρώπης, τονίζοντας ότι "κάποιοι, για προσωπική τους ιδιοτέλεια, κάνουν ότι δεν βλέπουν τη λύση του προβλήματος".

    Πατριωτικός Παρεμβατισμός

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος, είπε ότι φέρνει μια νέα πολιτική θεωρία, αυτή του Πατριωτικού Παρεμβατισμού, που είναι, όπως τόνισε, η απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό έχοντας ως προτεραιότητα τον πολίτη.

    Στον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, είπε, τον έλεγχο θα τον έχουν οι πολίτες και στόχος θα είναι η καταπολέμηση της φτώχειας. Είπε ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κανένας άνεργος, καθώς, όσοι δεν θα έχουν δουλειά θα κατατάσσονται σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα (όπως η παλιά ΜΟΜΑ), για πέντε χρόνια, με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές.

    Είπε ακόμη ότι, το κράτος πρόνοιας θα είναι για όλους, με δωρεάν τα πρώτα κυβικά μέτρα νερού και τις πρώτες εκατό κιλοβατώρες.

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του για την υπόθεση Ζίμενς, είπε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει τον βοηθό του κ. Χριστοφοράκου τον κ. Δημητριάδη, παρότι ο ίδιος το έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής γιατί, όπως είπε, αν μιλήσει, το Εθνικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάζει σε ένα μεγάλο περίπτερο.

    Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να ερευνηθεί για ποιο λόγο ο σημερινός επικεφαλής της Ζίμενς στην Ελλάδα μένει σε σπίτι υπουργού της κυβέρνησης και για ποιο λόγο τη μεσιτεία του κτιρίου της Ζίμενς στο Κρυονέρι την είχε αναλάβει γυναίκα κορυφαίου υπουργού.

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση έτσι ώστε τα ποσοστά του κόμματος να ανέβουν ακόμη περισσότερο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Νωρίτερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Απόστολος Μπαμίχας είπε ότι παύει από σήμερα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να είναι κόμμα και γίνεται Λαϊκό Κίνημα ενώ πρότεινε το ένα τρίτο της Κεντρικής Επιτροπής να στελεχωθεί με νέους έως 30 χρόνων.

    [06] Νίκη της Κεντροδεξιάς

    Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του δημάρχου της Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ εξασφάλισε το 40,75% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα τμηματικά επίσημα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση του 76,67% των ψήφων.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σεργκέι Στάνισεφ έλαβε το 17,96% των ψήφων και ο φιλελεύθερος εταίρος του στην κυβέρνηση MDL (τουρκική μειονότητα) το 13,31%.

    Τρεις άλλοι σχηματισμοί εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, ανάμεσα τους οι εθνικιστές του Ατακα με 9,33%, η Γαλάζια Συμμαχία, εταίρος του GERB στους κόλπους του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, με 6,73%, και το λαϊκό κόμμα Τάξη , Νομιμότητα, Δικαιοσύνη (RZS) με 4,16%. Όλα έχουν δηλώσει έτοιμα να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση του GERB.

    Το κόμμα του πρώην βασιλιά Συμεών ΙΙ, δεν πέρασε το όριο του 4% για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

    Ο Μπορίσοφ δήλωσε χθές Κυριακή ότι θα σχηματίσει γρήγορα κυβέρνηση , δεν κατονόμασε όμως τους εταίρους του.

    Τα τελικά αποτέλεσμα και η κατανομή των 240 εδρών του Κοινοβουλίου θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Το Κοινοβούλιο θα συγκληθεί στις 14 Ιουλίου.

    [07] Στη Μόσχα ο Ομπάμα

    Την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία μετά την εκλογή του πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι θα υπάρξει σήμερα στη Μόσχα μια προσωρινή συμφωνία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή στο τέλος του 2009 της τελικής συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και μια νέα συνθήκης START.

    "Πιστεύω πως θα έχουμε μια ανακοίνωση", δήλωσε στη Μόσχα ο Γκάρι Σαμόρ, ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για θέματα εξοπλισμών.

    "Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε μια τελική συμφωνία, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά, όμως πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ορισμένα πράγματα που θα δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος στο θέμα αυτό", διευκρίνισε.

    Ο Σαμόρ είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι θα καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία πριν το τέλος της χρονιάς.

    Οι δυο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν, επίσης. μια συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς το Αφγανιστάν μέσω της Ρωσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 July 2009 - 4:30:29 UTC