Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία σήμερα και αύριο στα ΚΕΠ
  • [02] "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013"

  • [01] Απεργία σήμερα και αύριο στα ΚΕΠ

    Μετ΄ εμποδίων οι συναλλαγές στα ΚΕΠ σήμερα και αύριο, 6 και 7 του μηνός, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων στα ΚΕΠ είναι το επίδομα υπολογιστή, επίδομα σε όσους εργάζονται σε Νομαρχιακά ΚΕΠ, προκειμένου να εξισωθούν μισθολογικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αναγνώριση προϋπηρεσίας, αλλά και επίλυση προβλημάτων όπως οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας που επιδεινώνονται σταδιακά με νέες υπηρεσίες ( ΑΜΚΑ, ΟΓΑ, ΕΟΤ, Επιδότηση Ενοικίου κλπ).

    [02] "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013"

    Η προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που στοχεύει σε μία ριζική αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, με την προώθηση της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας κλπ, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σε στενή συνεργασία με αναγνωρισμένης αξιοπιστίας ΜΚΟ, όπως πχ η "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς", η ΕΣΑμεΑ, καθώς και με ευρείας νομιμοποίησης κοινωνικούς εταίρους, όπως η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παρουσίαση των πιλοτικών δράσεων των κοινωνικών εταίρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013".

    Όπως είπε ο κ.Παυλόπουλος, "μετά από εντατικές προσπάθειες φθάσαμε σήμερα στην παρουσίαση των πιλοτικών δράσεων των ανωτέρω φορέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση", τις οποίες και θέτουμε σε διαβούλευση, βλέποντας τις προσπάθειές μας να μετουσιώνονται σε έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη".

    Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις για την:

    - Διαμόρφωση μηχανισμού ταχείας παρέμβασης (fast track) για την ανίχνευση, επεξεργασία και αξιολόγηση διοικητικών εμποδίων, ιδίως μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων, ανάδειξης των προβλημάτων, καθώς και δράσεων αμφίδρομης επικοινωνίας τους με τη Διοίκησης για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος.

    - Δημιουργία βαρομέτρου ποιότητας σχέσεων κράτους-επιχείρησης μέσω της διεξαγωγής ερευνών γνώμης.

    - Καταγραφή και αποτίμηση της εθνικής νομοθεσίας που άπτεται της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωσή της.

    - Μελέτη και αξιοποίηση πολιτικών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προστασία των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες.

    -Διενέργεια εθνικής έρευνας για τη διαφθορά, σταθμισμένης σε μηνιαία κύματα μεγάλου αριθμού βάσης (πάνω από 12.000 άτομα), με αντικείμενο την ποιοτική εκτίμηση της μικροδιαφθοράς στα νοικοκυριά, την ανάλυση και χαρτογράφηση των κοινωνικών χώρων της διαφθοράς ("Χάρτης Διαφθοράς", τη διαμόρφωση ενός αναλυτικού "τιμοκαταλόγου" διαφθοράς, την ποσοτική εκτίμηση και το οικονομικό μέγεθος της εγχώριας διαφθοράς.

    -Αναβάθμιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής και της περιφερειακής διοίκησης.

    Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η συνολική δημόσια δαπάνη για τις δράσεις των ανωτέρω κοινωνικών εταίρων ανέρχεται στα 6,4 εκ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 July 2009 - 10:30:27 UTC