Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ανθρώπων
  • [02] Συνάντηση Ντ.Μπακογιάννη - Μ.Νίμιτς
  • [03] Σύνοδος των "8"
  • [04] Ελληνικός "εμφύλιος"

  • [01] Εξάρθρωση σπείρας εμπορίας ανθρώπων

    Τέσσερις αστυνομικοί είναι μεταξύ των συλληφθέντων, για ένα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων και συγκεκριμένα, γυναικών από την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση.

    Επίσης, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας ακόμα απότακτος αστυνομικός, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, εν αποστρατία, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία, χωρίς όμως να έχει προκύψει, ως στιγμής, εμπλοκή του.

    Οι συληφθέντες αστυνομικοί είναι υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Καλλιθέα, αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και δυο αδέλφια, που υπηρετούν στη Νίκαια. Σημειώνεται ότι, ο υπαρχιφύλακας της Καλλιθέας και ένα από τα αδέλφια στη Νίκαια έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

    Ο δεύτερος μάλιστα, είχε προφυλακιστεί, αλλά αθωώθηκε και επανήλθε στο Σώμα.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ομάδας Δέλτα.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν περισσότερα από 200 άτομα, ενώ έγιναν έρευνες σε οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκους ανοχής, δυο σκάφη αναψυχής και δέκα σπίτια.

    Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα, ενώ κατηγορούνται 42 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, η οργάνωση είχε συσταθεί εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και είχε διεθνείς διασυνδέσεις και δομή οργανωμένης εταιρίας με πέντε διαφορετικούς τομείς. Σκοπός ήταν να «στρατολογούν» αλλοδαπές, τις οποίες τοποθετούσαν σε κέντρα διασκέδασης στριπτίζ και παράνομους οίκους ανοχής ή τις προωθούσαν μέσω γραφείων σε ερωτικά ραντεβού. Τα παράνομα έσοδα επένδυαν σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

    Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται επιχειρηματίας της νύχτας και δύο υπαρχηγοί είναι άτομα, που κινούνται στον ίδιο χώρο. Οι τομείς της οργάνωσης είχαν ως εξής: Στον πρώτο, περιλαμβάνονταν οκτώ κέντρα στριπτίζ στην Ελλάδα και ένα στη Γερμανία, ενώ ετοιμάζονταν άλλα δυο παρόμοια κέντρα στο Περιστέρι και στη Ρόδο.

    Τα νυχτερινά κέντρα φαίνονταν να ανήκουν σε διάφορες εταιρίες, χωρίς να εμφανίζεται πουθενά ο αρχηγός του κυκλώματος, ενώ τη διαχείρισή τους είχε αναθέσει στους δυο υπαρχηγούς της οργάνωσης.

    Στο δεύτερο τομέα, περιλαμβάνονταν δώδεκα παράνομοι οίκοι ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, ως ιδιοκτήτες των οποίων φαίνονταν διάφοροι «αχυράνθρωποι».

    Ο τρίτος τομέας είχε ως αντικείμενο τον εντοπισμό γυναικών, μέσω συνεργασίας με ρωσικές, τσεχικές, πολωνικές και ρουμανικές εγκληματικές οργανώσεις και γραφεία ευρέσεως εργασίας, τις οποίες έφερναν στην Ελλάδα συνήθως μέσω Γερμανίας ή Τσεχίας για να μην εντοπίζονται στον έλεγχο εισόδου, τις νομιμοποιούσαν με πλαστά έγγραφα και διαβατήρια, αιτήσεις πολιτικού ασύλου και εικονικούς γάμους και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται ή να παρέχουν άλλες ερωτικές υπηρεσίες.

    Ο τέταρτος τομέας αφορούσε αποκλειστικά τη δουλειά των αστυνομικών, οι οποίοι προστάτευαν το κύκλωμα από ελέγχους επί πληρωμή, ειδοποιώντας νωρίτερα, για να λαμβάνονται μέτρα.

    Τέλος, ο πέμπτος τομέας αφορούσε το ξέπλυμα χρήματος, που συγκέντρωναν οι «ταμίες» της οργάνωσης και παρέδιδαν κάθε μέρα, ή κάθε βδομάδα, στον αρχηγό και στους δυο υπαρχηγούς του.

    Τα κέρδη «ξεπλένονταν» μέσω εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών, μιας καφετέριας καθώς και νυχτερινών κέντρων.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δυο πολυτελή γιοτ, μήκους είκοσι μέτρων το καθένα, 61.760 ευρώ, 800 δολάρια ΗΠΑ, 47 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [02] Συνάντηση Ντ.Μπακογιάννη - Μ.Νίμιτς

    "Περισσότερο αισιόδοξος", προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά αρνούμενος κάθε χρονοδιάγραμμα, εμφανίστηκε ο Μάθιου Νίμιτς, ύστερα από συνάντηση μιάμισης ώρας με την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

    Ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, εξερχόμενος από το γραφείο της υπουργού, είπε ότι προσκόμισε ιδέες, που συνιστούν "μικρές" αλλαγές στην πρόταση του Οκτωβρίου, η οποία περιελάμβανε και το όνομα της "Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας".

    «Ειχα μια εξαιρετική συζήτηση με την υπουργό Εξωτερικών, της μετέφερα τις συζητήσεις που είχα στα Σκόπια (χτες με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό), την ενημέρωσα και εγώ ενημερώθηκα για τις απόψεις και των δύο πλευρών», είπε ο κ. Νίμιτς, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενθάρρυνση, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πως «πιστεύω, ότι θα συνεχίσω την εργασία μου ακόμη καλύτερα».

    Στην ερώτηση, κατά πόσον είναι αισιόδοξος και αν θα υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου, απάντησε «δεν πιστέυω σε προθεσμίες», τονίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχει ισχυρή βούληση και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης, πιστεύω στις συνομιλίες για μια λύση προς αμοιβαίο όφελος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιό κοντά στην εξεύρεση λύσης, γι αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από πριν».

    Κληθείς να διευκρινίσει χτεσινές δηλώσεις του περί εθνικής ταυτότητας και γλώσσας της γειτονικής χώρας, είπε ότι «αυτό που συζητούμε για πολλά χρόνια είναι το θέμα της ονομασίας» και πρόσθεσε ότι «κάποια πράγματα θεωρούνται αδιαφιλονίκητα, όπως ότι υπάρχει ένα κράτος που αναγνωρίζεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ με το όνομα FYROM και, βεβαίως, χρόνια επιθυμούμε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ονομασία για το κράτος αυτό. Υπάρχει μια γλώσσα, που ομιλεί ο συγκεκριμένος λαός, αλλά εμείς εστιάζουμε στο θέμα της ονομασίας».

    Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, ο κ Νίμιτς είπε πως «η Αθήνα και τα Σκόπια θα μελετήσουν τις ιδέες μου και εγώ θα είμαι σε επαφή με όλες τις πλευρές. Υπάρχει ενθάρρυνση, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία, αυτό μπορεί να σημαίνει χωριστές συναντήσεις ή μια κοινή συνάντηση όλων».

    Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι κοινός παρονομαστής είναι «η αμοιβαία επιθυμία προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και οι σχέσεις των χωρών της ΝΑ Ευρώπης».

    «Γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά, «ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια επιθυμεί την επίλυση του θέματος, επιθυμεί να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα. Γνωρίζω και δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα, ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη βόρεια γείτονά της με τρόπο που να εξασφαλίζει αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Υπάρχει ισχυρή βούληση για επίλυση του θέματος της ονομασίας και από τις δύο πλευρές και προς αυτή την κατεύθυνση προσκόμισα ιδέες και προτάσεις, τις οποίες λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν και οι δύο πλευρές».

    [03] Σύνοδος των "8"

    Οι οκτώ ισχυροί ηγέτες του πλανήτη (πλην του Κινέζου προέδρου, Χου Ζιντάο, που αναγκάσθηκε να επιστρέψει στη χώρα του, λόγω της εκεί έκρυθμης κατάστασης) ετοιμάζονται να συζητήσουν τα πιο «καυτά» προβλήματα της διεθνούς επικαιρότητας, από την κατάσταση στο Ιρακ έως το Μεσανατολικό γενικότερα, από την πείνα στον κόσμο έως τη χρηματοοικονομική κρίση και τη δυνατότητα διεύρυνσης νέων διαύλων του διεθνούς εμπορίου, στη διάσκεψη Κορυφής, που ξεκινά σήμερα στην ιταλική πόλη Λ' Άκουϊλα, η οποία καταστράφηκε από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Απρίλιο.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα της διοργάνωσης. «Βρισκόμαστε σε φάση, στην οποία Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία έχουν έρθει πιο κοντά, ο Πάπας μου παρέδωσε επιστολή, που θα αναγνώσω στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη, και η προσωπική μου δημοτικότητα αγγίζει το 64,1%», τόνισε ο «Καβαλιέρε», σε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν την έναρξη της διάσκεψης.

    Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο, ενώ υπερασπίσθηκε τη φόρμουλα του «"G14", με τη συμμετοχή στις συζητήσεις, από αύριο, νέων χωρών, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα».

    Στη σύνοδο της Λ`Ακουϊλα-οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν το μεσημέρι με γεύμα εργασίας, αναμένονται συνολικά περίπου 40 ηγέτες κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η σύνοδος θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή των ηγετών της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας, της Ινδίας, του Μεξικού, της Αυστραλίας, της Ινδονησίας και της Νότιας Κορέας. Στη σύνοδο έχουν προσκληθεί επίσης οι ηγέτες της Αιγύπτου, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αλγερίας, της Αγκόλας, της Αιθιοπίας, της Λιβύης, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης.

    Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, που βρισκόταν ήδη στην Ιταλία για τη σύνοδο, αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του λόγω των συνεχιζόμενων αιματηρών ταραχών στην επαρχία Ξινγιάνγκ μεταξύ των μουσουλμάνων Ουϊγούρων και μελών της εθνότητας Χαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    "Αστακός" η Λ' Άκουϊλα

    Χιλιάδες άνδρες των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν δραστηριοποιηθεί για να εγγυηθούν την ύψιστη δυνατή ασφάλεια, ενόψει της διάσκεψης της Ομάδας των Οκτώ.

    Η σεισμόπληκτη πόλη που θα φιλοξενήσει την διεθνή συνάντηση, έχει ήδη μετατραπεί σε «αστακό»: στην περιοχή του Κοππίτο, γύρω από το στρατώνα της οικονομικής αστυνομίας, όπου και θα συνεδριάσουν «οι ισχυροί του πλανήτη» η διέλευση απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία μικρών πούλμαν, που έχουν νοικιασθεί από την ίδια την οργάνωση της G8. Μεταφέρουν αποκλειστικά τα μέλη των αντιπροσωπειών και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Το ιστορικό κέντρο της πόλης παραμένει κλειστό, ενώ πολύ αυστηρά είναι τα μέτρα και για τους σεισμοπαθείς που συνεχίζουν να ζουν στους καταυλισμούς. Για να εξέλθουν και να εισέλθουν στο χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές, πρέπει να φέρουν πάντα μαζί τους την ειδική ταυτότητα που τους έχει χορηγηθεί.

    Σε ό,τι αφορά τη Ρώμη, ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των καραμπινιέρων και της αστυνομίας ελέγχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, τις ξένες πρεσβείες, τις γέφυρες του Τίβερη, τα γνωστότερα μνημεία.

    Δηλώσεις Μπαρόζο

    Tην ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη διεθνής απάντηση σε θέματα, όπως η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, η ανεργία, το παγκόσμιο εμπόριο και η κλιματική αλλαγή, θα ζητήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από τη Σύνοδο Κορυφής της Λ`Ακουϊλα.

    Σε συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες ο Μ. Μπαρόζο είπε ότι στη Σύνοδο θα πρέπει να αναληφθούν δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να διευκρινιστούν τα μέτρα ενίσχυσης προς τους φτωχότερους πληθυσμούς του πλανήτη.

    Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Μ. Μπαρόζο είπε ότι θα τονίσει την ανάγκη διατήρησης της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από το όριο των 2 βαθμών Κελσίου, και θα καλέσει όλες τις χώρες να επιβεβαιώσουν το στόχο για μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, κατά 50%, ως το 2050.

    Επιπλέον, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να μειώσουν τις εν λόγω εκπομπές στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά 80% τουλάχιστον και να καλύψουν σημαντικό μέρος της απόστασης με την επίτευξη σοβαρών μεσοπρόθεσμων μειώσεων, ενώ ανάλογες προσπάθειες πρέπει να καταβάλουν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες.

    «Στόχος είναι, να δοθεί ώθηση στις αναδυόμενες οικονομίες, ώστε να είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για να μειώσουν από κοινού τις εκπομπές αερίων κάτω από το επίπεδο της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος, κατά τη διάσκεψη θα τονίσει, επίσης, τις οικονομικές προοπτικές, που υπάρχουν για μετάβαση σε μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

    Για την παγκόσμια οικονομία, ο πρόεδρος της Επιτροπής θα καλέσει την Ομάδα των Οκτώ να στείλει ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη αντίστασης στις πιέσεις εφαρμογής πολιτικής προστατευτισμού στις συναλλαγές και τις επενδύσεις σε μια εποχή οικονομικής κρίσης.

    Λόγω των σοβαρών κοινωνικών επιπτώσεων, που έχει η παρούσα κρίση, ο Μ. Μπαρόζο είπε πως θα απευθύνει έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στον πολίτη και να χαραχθούν κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές απασχόλησης για την προστασία των πολιτών και των θέσεων εργασίας με προοπτική την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης.

    Σύμφωνα με τον Μ. Μπαρόζο, «οι κοινωνικές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση αναμένεται να διαρκέσουν και για το λόγο αυτό απαιτούνται μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία σημειώνει αύξηση».

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εκπονηθούν στρατηγικές εξόδου από την κρίση με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών των χωρών μελών που, λόγω της κρίσης, παρουσιάζουν επιδείνωση.

    Εκκληση για διπλασιασμό της βοήθειας για την καταπολέμηση της πείνας

    Τουλάχιστον 75.000 παιδιά παιδιά θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου κορυφής των ηγετών της G8 που διεξάγεται από σήμερα έως την Παρασκευή στην Λ΄Ακουιλα της κεντρικής Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Save the Children που απευθύνει έκκληση για διπλασιασμό της διεθνούς βοήθειας.

    "Είναι απαράδεκτο 9,2 εκατομμύρια παιδιά να πεθαίνουν κάθε χρόνο, ακόμη. Τουλάχιστον 75.000 θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου της G8 (Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρωσία), κατήγγειλε ο Αντριάν Λόβετ, εκπρόσωπος για τις εκστρατείες της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ).

    "Οι πρώην ηγέτες της G8 είχαν δώσει υποσχέσεις, οι οποίες πάμπολλες φορές δεν τηρήθηκαν. Φέτος οφείλουν να δείξουν ότι έχουν δεσμευτεί να σώσουν τις ζωές των παιδιών διπλασιάζοντας τη βοήθεια" έως το 2012, τόνισε.

    "Η G8 και οι άλλες πλούσιες χώρες δίνουν μόνο 3,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αποτρέπουν θανάτους παιδιών, κάτι που αντιπροσωπεύει "μόνο το 3% της βοήθειας που οι πλούσιες χώρες δίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες", προσθέτει η οργάνωση.

    "Αυτό είναι το ήμισυ αυτών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η παιδική θνησιμότητα", καταγγέλλει η ανθρωπιστική οργάνωση.

    Με τις σημερινές συνδρομές, οι Στόχοι της Χιλιετίας που ορίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά δύο τρίτα στον κόσμο έως το 2015, δεν θα επιτευχθούν πριν από το 2045, επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση.

    [04] Ελληνικός "εμφύλιος"

    Ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αυτήν της φάσης των ομίλων να κρίνεται «βατή» για τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κληρώθηκαν σε 2ο και 4ο όμιλο, αντίστοιχα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αντίπαλους τις Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μάλαγα (Ισπανία), Εφές Πίλσεν (Τουρκία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), καθώς και μια νικήτρια από τα προκριματικά (Ορλεάν-Σαρλερουά και Μπενετόν-Βέντσμπιλς), ενώ οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν με τις Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία), Κίμκι (Ρωσία) και Όλντενμπουργκ (Γερμανία).

    Νωρίτερα, στην κλήρωση για τους προκριματικούς γύρους, προέκυψε ελληνικός «εμφύλιος», καθώς στον α΄ γύρο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Μαρούσι και Άρης. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 29/9 στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος στο ΟΑΚΑ. Ο νικητής από το ελληνικό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αλμπα Βερολίνου-Λε Μαν και η ομάδα που θα βγει «ζωντανή» θα προκριθεί στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

    Πριν από της έναρξη της κλήρωσης δόθηκαν τα βραβεία μάρκετινγκ, με τον Ζόρντι Μπερτομέου να τα παραδίδει σε Κίμκι (3η καλύτερη), Μπαρτσελόνα (2η καλύτερη) και Αλμπα Βερολίνου (1η καλύτερη), ενώ ο τεχνικός της Παρτιζάν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, έλαβε στα χέρια του το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς 2008-09.

    Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010:1ος Όμιλος 2ος Όμιλος 3ος Όμιλος 4ος Όμιλος

    Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Ολυμπιακός (Ελλάδα) ΤΣΣΚΑ (Ρωσία) Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

    Σιένα (Ιταλία) Παρτιζάν (Σερβία) Ταού (Ισπανία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Τσιμπόνα (Κροατία) Μάλαγα (Ισπανία) Μακάμπι (Ισραήλ) Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Ιταλία)

    Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) Εφές (Τουρκία) Ρόμα (Ιταλία) Προκόμ (Πολωνία)

    Ζαλγκίρις (Λιθουανία) Λιέτουβος (Λιθουανία) Ολίμπια Λ. (Σλοβενία) Κίμκι (Ρωσία)

    Βιλερμπάν (Γαλλία) Νικητής πρ. (1) Νικητής πρ. (2) Όλντεμπουργκ (Γερμανία)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 July 2009 - 12:30:33 UTC