Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός
  • [02] "Έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία"
  • [03] Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ
  • [04] Μυστικό πρόγραμμα της CIA
  • [05] Τραυματίες στο Φετιβάλ της Παμπλόνα
  • [06] Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού
  • [07] Ημερήσια Ατζέντα: 13/7/2009
  • [08] "Υπάρχει και η νεολαία"
  • [09] Συναντήσεις με υπουργούς
  • [10] "Διαφάνεια και προστασία"
  • [11] Στο διαδίκτυο οι βαθμολογίες
  • [12] "Έχουμε δρόμο μπροστά μας"

  • [01] Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός

    Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής σήμερα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ισπανό ομόλογό του, κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι.

    "Δεν εφησυχάζουμε"

    Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

    Ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

    Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

    Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

    "Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

    "Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] "Έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία"

    Για ιδιαίτερη κρίση την οποία βιώνουν η Ελλάδα και οι Ελληνες έκανε λόγο ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ανοιγοντας τις εργασίες του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που διεξάγεται φέτος στη Σκιάθο.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε οτι η κρίση είναι οικονομική, κρίση θεσμών και αξιών, αλλά αυτή τη φορά προσέθεσε και στην κρίση τα εθνικά θέματα.

    Εκανε λόγο για τεράστια ανασφάλεια την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία και την οποία "η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει καθώς δεν έχει σχέδιο, βούληση και κουράγιο".

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υποθεση του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εξελίξεις που ξαφνιάζουν και για αυξηση διαφθορας και της εγκληματικότητας σε βαθμό που δημιούργησαν τεράστια κρίση στην κοινωνία.

    Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ολα αυτά στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους και στον έλεγχο ορισμένων μέσων ενημέρωσης απο τους ίδιους.

    Τόνισε επίσης οτι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για βαθειές τομές, έχοντας ταυτόχρονα συναίσθηση των ευθυνών του.

    Επίσης ανέφερε η συνάντηση στο Συμπόσιο της Σύμης δίνει την δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν γνώση παρόμοιων προβλημάτων και θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή πορείας.

    Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας οτι "ως ΠΑΣΟΚ ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία".

    [03] Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ

    Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα τρένα του ΟΣΕ, θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω των επαναλαμβανόμενων 3ωρων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, εκτός των Διεθνών αμαξοστοιχιών, οι οποίες κυκλοφορούν κανονικά.

    Σε ότι αφορά τον Προαστιακό, στο τμήμα μεταξύ Πειραιά-Κιάτου-Πειραιά θα πραγματοποιηθούν μόνο 5 δρομολόγια, ενώ μειωμένα είναι τα δρομολόγια του Προαστιακού στη διαδρομή μεταξύ Λιοσίων και Αεροδρομίου.

    [04] Μυστικό πρόγραμμα της CIA

    Η αμερικανική CIA είχε ένα μυστικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη σύλληψη ή τη δολοφονία μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, όμως αυτό το πρόγραμμα διακόπηκε από το νέο διευθυντή της Υπηρεσίας αυτής Λίον Πανέτα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal.

    Επικαλούμενη πρώην αξιωματούχους αυτής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι η ακριβής φύση του άκρως εμπιστευτικού αυτού προγράμματος έχει παραμείνει ασαφής, και η CIA δεν επιθυμεί να κάνει σχόλια για το περιεχόμενο του.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης,η CIA διέθεσε πόρους για τον προγραμματισμό και πιθανώς για την εκπαίδευση πρακτόρων για την αποστολή αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Όμως η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όταν ο νέος διευθυντής Λίον Πανέτα έθεσε τέρμα στο πρόγραμμα αυτό, αφού ενημερώθηκε γιαυτό, στις 23 Ιουνίου, σημειώνει η εφημερίδα.

    Επικαλούμενη τρεις πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών , που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, η Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το 2001 η CIA είχε επίσης εξετάσει την δυνατότητα να κάνει στοχευμένες δολοφονίες εναντίον των αρχηγών της Αλ Κάιντα. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα η άποψη αυτή εγκαταλείφθηκε μετά από έξι μήνες. Πάντως ούτε ο Πανέτα ούτε μέλη του Κογκρέσου έδωσαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό.

    [05] Τραυματίες στο Φετιβάλ της Παμπλόνα

    Δύο μεσόκοποι άντρες τραυματίστηκαν, σοβαρά στο παραδοσιακό φεστιβάλ των Ταύρων στην Παμπλόνα της Ισπανίας, ένα 24ωρο μετά το θάνατο ενός 27χρονου φεστιβαλιστή, τον πρώτο μετά το έτος 2003.

    Στο φεστιβάλ αυτό, οι Ταύροι αφήνονται να τρέχουν στους δρόμους της Παμπλόνα και οι τουρίστες επιδιώκουν να βρεθούν όσο γίνεται κοντύτερα σε αυτούς.

    Είθισται να έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο ξεκίνημα της ημέρας του Φεστιβάλ, το οποίο καλύπτει χρονικά περίπου μιάν εβδομάδα και ο Ερνεστ Χέμινγουέϊ απαθανάτισε στο μυθιστόρημα : "The sun also rises".

    [06] Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού

    Δεν αναφέρονται από τις περουβιανές αρχές θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές έως τώρα από τον σεισμό μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα (01.12π.μ.) το νότιο τμήμα του Περού.

    Το εστιακό βάθος του ισχυρού σεισμού ήταν μεγάλο --προσδιορίστηκε στα 185 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο ανακοινώθηκε πως ήταν σχεδόν 60 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Τζουλιάκα, η οποία απέχει σχεδόν 800 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Λίμα.

    Τα μεταλεία της περιοχής

    Οι μεταλευτικές επιχειρήσεις στη σεισμόπληκτη περιοχή θα λειτουργήσουν σήμερα κανονικά, αναφέρθηκε στα τοπικά μμε.

    Το Περού είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς μετάλλων παγκοσμίως. Στη σεισμόπληκτη περιοχή λειτουργούν μεταλεία των επιχειρηματικών πολυεθνικών ομίλων: "Freeport McMoran's Cerro Verde", "Tintaya", "Southern Cooper".

    [07] Ημερήσια Ατζέντα: 13/7/2009

  • Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για την Παιδεία, παρουσία του Προέδρου του ΣΠΔΕ, καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη - 12:00:00, Αθήνα/αίθουσα συσκέψεων Υπουργού.

  • Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο - 12:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΣΔΔΑ/Βασ. Σοφίας.

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλ. Τσίπρας, θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά - 12:00:00, Αθήνα/Σταδίου 29.

  • Παρουσίαση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες στον κόσμο - 13:00:00, Αθήνα/Στοά Βιβλίου. Την εκστρατεία θα παρουσιάσει η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

  • Διάλεξη του δημοσιογράφου των Washington Times Ιάσονα Αθανασιάδη, με θέμα: «Οι Πρόσφατες εκλογές στο Ιράν: μια προσωπική μαρτυρία» διοργανώνει ΕΛΙΑΜΕΠ. - 13:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ-Ακαδημίας.

  • Συμπόσιο της Σύμης - Γ. Παπανδρέου.

  • 6ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ, Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθεί και το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου.

  • Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έχει επαφές στη Μαδρίτη, με τον Ισπανό ομόλογό του, κ. Θαπατέρο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ραχόι, Μαδρίτη (ESP).

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Champions League (β` προκριματικός γύρος): Προαγγελία

  • Ποδόσφαιρο-Europa League (β` προκριματικός γύρος): Προαγγελία

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών Β΄ κατηγορίας (προημιτελικός): Ελλάδα-Ρουμανία - 15:15:00, Οχρίδα (MKD)

  • Μπάσκετ-Εθνική Νέων Ανδρών (Διεθνές Τουρνουά, 3η Ημέρα): Ελλάδα-Σερβία - 20:15:00, Ρόδος, www.basket.gr

  • Στίβος-Διεθνές μίτινγκ «Τσικλητήρεια 2009», ΟΑΚΑ

    [08] "Υπάρχει και η νεολαία"

    Στην κεντρική εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Λυκόραχη παραβρέθηκε χθες η κ.Αλ.Παπαρήγα.

    «Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα με την μπόχα των σκανδάλων, των οικονομικών, των πολιτικών, των διασυνδεδεμένων με το κοινό έγκλημα. Υπάρχει και η νεολαία, ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας, που αναζητά να έρθει σε επαφή με την ιστορία, ιδιαίτερα με την ιστορία του πρόσφατου αλλά και παλαιότερου λαϊκού κινήματος. Είναι η νεολαία που διαλέγει χώρους με ιστορική σημασία, αλλά και χώρους που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους περιβάλλον, για το δάσος, σε μια εποχή όπου η ιστορία όχι μόνο παραγράφεται ή αλλοιώνεται, αλλά και σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον κυριολεκτικά απειλείται. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος σηματοδοτεί και τα δύο: Το πάθος της νεολαίας, ιδιαίτερα της ΚΝΕ, για την ιστορία αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»,δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Γράμμο.

    [09] Συναντήσεις με υπουργούς

    Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο θα έχουν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

    Η ΚΠΕ ενέκρινε τις προτάσεις του προέδρου του κόμματος

    Tις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΝ για τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος, το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεκλογικό πρόγραμμα για τις βουλευτικές εκλογές καθώς και για την επανεκλογή, μετά από αυτό, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ενέκρινε η κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.

    Ανακοίνωση του προεδρείου του οργάνου που εκδόθηκε μετά το τέλος των διήμερων εργασιών της ΚΠΕ, αναφέρει επίσης ότι η κεντρική πολιτική επιτροπή ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το κείμενο που παρουσίασε για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές και με ευρύτατη πλειοψηφία τον προγραμματισμό του ΣΥΝ και την πορεία του προς τις βουλευτικές εκλογές.

    Νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας με 83 ψήφους υπέρ και 31 λευκά.

    [10] "Διαφάνεια και προστασία"

    Την προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ "να μείνει ελεύθερη, να καταδεικνύει τα γεγονότα και να προσπαθεί για διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων" στήριξε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης.

    "Καπελωμένος συνδικαλισμός σημαίνει και μεγάλο βαθμό εξάρτησης", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [11] Στο διαδίκτυο οι βαθμολογίες

    Από το Σάββατο το πρωί έχουν "ανέβει" στο διαδίκτυο, οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (Ξένη γλώσσα - Σχέδια - Μουσική).

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση http://www.ypepth.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) με κεφαλαία, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν για τις επιδόσεις τους.

    Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν αύριο, σε όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, προκειμένου οι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.

    [12] "Έχουμε δρόμο μπροστά μας"

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους στο Αφγανιστάν,δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο βρετανικό δίκτυο Sky σε συνέντευξη που παραχώρησε.

    "Γνωρίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν σφοδρές μάχες ...έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά", ανέφερε στην συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες Κυριακή. "Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μία εκτίμηση της κατάστασης μετά από τις εκλογές στο Αφγανιστάν ώστε να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε",ανέφερε και διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε με στρατιωτικό είτε με άλλο τρόπο.

    Ο αμερικανός πρόεδρος εξήρε την συμβολή της Βρετανίας στο Αφγανιστάν μία ημέρα μετά την αύξηση του αριθμού βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν σε 184 ξεπερνώντας τις βρετανικές στρατιωτικές απώλειες στο Ιράκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 July 2009 - 4:30:44 UTC