Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράν: Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους
  • [02] Διοικητική Μεταρρύθμιση: Ημερίδα
  • [03] Συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

  • [01] Ιράν: Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους

    Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, της εταιρίας Caspian Airlines με 150 επιβάτες, συνετρίβη σήμερα στις 11.33' τοπική ώρα (10.03' ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Τακεστάν της βορειοδυτικής επαρχίας Καζβίν και όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν, μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΙΡΝΑ, η ιρανική τηλεόραση και το ειδησεογραφικό δίκτυο Χαμπάρ.

    Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Τεχεράνη - Γερεβάν (Αρμενία), απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της ιρανικής πρωτεύουσας και συνετρίβη 16 λεπτά αργότερα, κοντά στο χωριό Τζανάτ-Αμπάντ της επαρχίας Καζβίν.

    'Ολα τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

    [02] Διοικητική Μεταρρύθμιση: Ημερίδα

    «Εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό προχωρήσαμε και προχωρούμε σε καίριες θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, ιδίως μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση", για απλούστερες και καλύτερες διοικητικές διαδικασίες». Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε ημερίδα, που διεξήχθη στο ΕΒΕΑ, με θέμα «Κεντρική Επιτροπή Απλούστευσης Διαδικασιών (ΚΕΑΔ): Αποτελέσματα-Προοπτικές».

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι από το 2004 κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση ειδικού διοικητικού οργάνου, της ΚΕΑΔ, με αντικείμενο το σχεδιασμό, την παρακολούθηση της εφαρμογής και την αξιολόγηση προγράμματος πολύπλοκων νομοθετικών και διοικητικών διαδικασιών, που συνεπάγονται πρόσθετα οικονομικά αλλά και διοικητικά και κοινωνικά βάρη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

    Ακόμη, επισήμανε ότι η Επιτροπή έχει καταρτίσει 12 εκθέσεις με προτάσεις για τη βελτίωση και την απλούστευση διαδικασιών σε τομείς της καθημερινότητας του πολίτη, σε τομείς που αφορούν κρίσιμες υπηρεσίες, όπως είναι: οι πολεοδομίες, η διαδικασία απονομής σύνταξης, οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, η ανανέωση αδειών διαμονής των μεταναστών κλπ. Ο υπουργός Εσωτερικών δίνοντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ανέφερε ότι για τη διαδικασία της αδειοδότησης θεάτρων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης ο χρόνος που απαιτείται σήμερα είναι 160 ημέρες. Με την εφαρμογή των προτάσεων της ΚΕΑΔ περιορίζεται στις 45 ημέρες. Επιτυγχάνεται δηλαδή περιορισμός του χρόνου σε ποσοστό 71,8%. Παράλληλα, με τις ίδιες διαδικασίες επέρχεται μείωση δικαιολογητικών σε ποσοστό από 56% έως 80%.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργασθεί και προωθεί για συνυπογραφή και στα άλλα συναρμόδια Υπουργεία αυτοτελές σχέδιο νόμου με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σ' όλη τη χώρα. Με αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο βασίσθηκε σε σχετική πρόταση της ΚΕΑΔ, φθάνουμε, με πλήρη σεβασμό στη δημόσια υγεία και ασφάλεια του πολίτη και με διαδικασίες πλήρους διαφάνειας, από τις 65 στις 45 ημέρες για τη χορήγηση της οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Δηλαδή επέρχεται μείωση του απαιτούμενου χρόνου σε ποσοστό 30,8%, ενώ, παράλληλα, προσδιορίζεται χρονικό διάστημα έως 3 μηνών εντός του οποίου το Κατάστημα μπορεί να λειτουργεί με προέγκριση».

    Τέλος, σημείωσε ότι για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου έχει προηγηθεί διαβούλευση της ΚΕΑΔ με 20 κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων και το ΕΒΕΑ.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, που ήταν και ο «οικοδεσπότης», σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της απλούστευσης των διαδικασιών σε σχέση με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης μίλησε για την ενίσχυση της διαφάνειας, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας με τη μείωση των απαιτούμενων πιστοποιητικών και την αναβάθμιση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

    [03] Συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

    Τις πρώτες τους επαφές τα τελευταία έξι χρόνια, με στόχο την επίτευξη διμερούς συμφωνίας για την μετανάστευση, είχαν χθες Τρίτη αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κούβας.

    Ο Κρεγκ Κέλι, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Κουβανό υφυπουργό Εξωτερικών Δαγομπέρτο Ροδρίγκες στη Νέα Υόρκη.

    Ο Κέλι επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι έχει στόχο να προωθήσει την "ασφαλή, εύρυθμη και νόμιμη μετανάστευση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι.

    Ο Ροδρίγκες από την πλευρά του είπε ότι οι αντιπροσωπείες είχαν μια "καρποφόρα συνάντηση εργασίας, που επικυρώνει τη χρησιμότητα του μηχανισμού αυτών των συνομιλιών".

    "Σημειώθηκε πρόοδος στον εντοπισμό των πεδίων στα οποία και οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν και να συνεργαστούν", ανέφερε.

    Οι επαφές αυτές είχαν γίνει για τελευταία φορά το 2003 κι είχαν ανασταλεί το 2004 από την Ουάσινγκτον. Αφορούν τις συμφωνίες για την μετανάστευση που είχαν συναφθεί στα μέσα του 1990 ώστε να αποφευχθεί δυνητική μαζική έξοδος κουβανών προσφύγων όπως το 1980 και το 1994.

    Η Ουάσινγκτον φέρεται να ζήτησε από την Αβάνα να δεχθεί τον επαναπατρισμό Κουβανών μεταναστών που διέπραξαν εγκλήματα και δεν μπορούν να αποκτήσουν υπηκοότητα των ΗΠΑ.

    Η Αβάνα εξέφρασε την πάγια αντίθεσή της στην ειδική μεταχείριση όσων μεταναστεύουν από την Κούβα, η οποία "ενθαρρύνει τις παράνομες εξόδους και το λαθρεμπόριο ανθρώπων".

    Η Κούβα ανέφερε ότι πρότεινε μια νέα συμφωνία--χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

    Οι συνομιλίες αποτελούν άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να "επαναπροσεγγίσει" την Κούβα.

    Η Κούβα πρότεινε ο επόμενος γύρος των συνομιλιών --οι οποίες παλαιότερα γίνονταν δυο φορές το χρόνο-- να διεξαχθεί στην Αβάνα τον Δεκέμβριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2009 - 21:35:03 UTC