Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για κίνδυνο πυρκαγιών προειδοποιεί η ΓΓΠΠ
  • [02] Στα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [03] Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
  • [04] Απεβίωσε ο φιλόσοφος Λ.Κολακόφσκι

  • [01] Για κίνδυνο πυρκαγιών προειδοποιεί η ΓΓΠΠ

    Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αύριο, στα νησιά του Ιουνίου και σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, κάνει λόγο ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Ειδικότερα, ο κίνδυνος, που διαγράφεται, είναι κατηγορίας 4 και αφορά τις περιοχές Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

    Β· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    Β· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση, που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    Β· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

    [02] Στα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί

    Ενα πακέτο μέτρων για τους ροδακινοπαραγωγούς συνοδευόμενο από ένα τελεσίγραφο έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης μετά από τρίωρη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών των βιομηχάνων κομπόστας και παραγόντων των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

    Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια εγγυημένη τιμή 18 λεπτών το κιλό για την παράδοση συνπύρηνων ροδάκινων στις βιομηχανίες που μπορεί να αυξηθεί έως τα 21 λεπτά με ενίσχυση του εργασιακού κόστους των βιομηχανιών από το ΛΑΕΚ.

    Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ποσότητες εκείνες που έχουν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Εκτός από το πακέτο των μέτρων ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι πρέπει οι ροδακινοπαραγωγοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς από δω και πέρα αυτές θεωρούνται ως υποκινούμενες και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και η κυβέρνηση θα τραβήξει μία γραμμή διαχωρίζοντας τη θέση της από τις κινητοποιήσεις.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει. Εδώ και έξι μήνες, ανέφεραν, συζητούμε το πρόβλημα και λύσεις δεν υπάρχουν. Γι΄αυτό και μείς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

    Από την πλευρά των εκπροσώπων των βιομηχανιών αναφέρθηκε ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης είναι σε καλή βάση και θα το συζητήσουν.

    «Δεν μας ανακοινώθηκε τίποτα συγκεκριμένο. Δεν έχει γίνει κατανοητό πως δύο νομοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και για να γίνει κατανοητό οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μεγάλη ένταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης των παραγωγών της Πέλλας ΚΑΣΟ «Μέγας Αλέξανδρος», Κώστας Παπαδόπουλος, κατά την έξοδό του από τη συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα «μπλόκα» θα διατηρηθούν με τα τρακτέρ να παραμένουν στις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν από χθες το πρωί. Εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία από τη Θεσσαλονίκη προς Βέροια, Κοζάνη και Έδεσσα να εξυπηρετείται μόνον από παρακαμπτήριες οδούς.

    «Αύριο (σ.σ σήμερα) το πρωί θα συνεδριάσουν οι ομάδες των παραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας, προκειμένου να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και να αποφασίσουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κλείσιμο και άλλων κομβικών σημείων στις εθνικές οδούς», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

    [03] Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

    Στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Μία εκ των Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτρια Βοσνίας επικράτησε 1-0 εντός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση του β΄ προκριματικού γύρου, ενώ η ρεβάνς για το ζευγάρι αυτό θα γίνει την προσεχή Τρίτη (21/7), στην Μπρατισλάβα.

    Επανάληψη της περσινής περιόδου, για το Παπαθηναϊκό, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τη Σπάρτα Πράγας. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρυσι στα προκριματικά της διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν δύο νίκες (2-1 στην Πράγα και 1-0 στην Αθήνα) και να παίρνουν την πρόκριση για τη φάση των ομίλων. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην τσεχική πρωτεύουσα, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

    Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 28 & 29 Ιουλίου, με τις ελληνικές ομάδες να αγωνιζόνται εκτός έδρας (28 ή 29 Ιουλίου), με τους «ερυθρόλευκους» φιλοξενούμενους, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 4 & 5 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

    Υπενθυμίζεται ότι από φέτος υπάρχει και τέταρτος προκριματικός γύρος, από τον οποίο θα προκύψουν οι δέκα ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των ομίλων. Η κλήρωση των πλέι-οφ (όπως αναφέρεται από την UEFA ο τελευταίος προκριματικός) θα γίνει στις 7 Αυγούστου.

    ... και στο Γιουρόπα Λιγκ

    Τη νορβηγική Βαλερένγκα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την σημερινή κλήρωση.

    Η Λάρισα, αν καταφέρει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της KR Ρέικιαβικ και προκριθεί στον Γ΄ προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει -εκτός απροόπτου- την Βασιλεία. Η ελβετική ομάδα μετέχει, όπως και η ΑΕΛ, στον Β΄ προκριματικό και χθες επικράτησε εντός έδρας 3-0 της Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα. Οι αγώνες ρεβάνς του Β΄ προκριματικού θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη (23/7).

    Στη διοργάνωση μετέχει και η ΑΕΚ, η οποία θα μπει στη μάχη από τον τέταρτο προκριματικό.

    Τα ματς του Γ΄ γύρου είναι προγραμματισμένα για τις 30/7 και 6/8. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και τη ρεβάνς στην Τούμπα, ενώ η Λάρισα, σε περίπτωση που περάσει τους Ισλανδούς, θα είναι γηπεδούχος στην πρώτη αναμέτρηση με τη Βασιλεία.

    [04] Απεβίωσε ο φιλόσοφος Λ.Κολακόφσκι

    Απεβίωσε χθες το απόγευμα στην Οξφόρδη της Βρετανίας και σε ηλικία 81 ετών ο Πολωνός φιλόσοφος Λέζεκ Κολακόφσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza.

    Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1927 στην πόλη Ράντομ της κεντρικής Πολωνίας, ο Λέζεκ Κολακόφσκι θεωρείται ένας από τους κορυφαίος διανοούμενους του 20ου αιώνα. Μελέτησε τον μαρξισμό, τον μετα-μαρξισμό καθώς και τα ζητήματα της ηθικής και της επιστημολογίας.

    Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, ο Κολακόφσκι υπήρξε κομουνιστής πριν ξεκινήσει να ασκεί έντονη κριτική στο σύστημα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας (POUP) το 1966.

    Ο Λέζεκ Κολακόφσκι εγκατέλειψε την Πολωνία το 1970 και εγκαταστάθηκε στη Βρετανία, ενώ είχε διδάξει σε μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Γέιλ, το Μπέρκλει και η Οξφόρδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 July 2009 - 12:30:21 UTC