Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Παυλόπουλος: "Αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ"
  • [02] Ανοικτά τα μπλόκα-παραμένουν οι αγρότες
  • [03] Περιοδεία στη Μακεδονία
  • [04] "Οι νέοι θύματα της κρίσης"
  • [05] "Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας"
  • [06] To διαδίκτυο στο Παλιό Λιμάνι
  • [07] Στο νοσοκομείο ο Σαρκοζί

  • [01] Π.Παυλόπουλος: "Αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ"

    Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ αντιφάσκει με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας", τονίζοντας ότι το 2006 είχε προτείνει να αποσυνδεθεί πλήρως η εκλογή του Προέδου της Δημοκρατίας από το ενδεχόμενο εκλογών. Πρόσθεσε επίσης ότι «εάν τελικά το πράξει, το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι ήταν και παραμένει ένα κόμμα που "ταξιδεύει", και σε επίπεδο εφαρμογής του Συντάγματος, με "σημαίες ευκαιρίας"».

    Παράλληλα, ταυτίζεται πλήρως με τους συναδέλφους του καθηγητές Δημήτρη Τσάτσο και Γιώργο Κασσιμάτη, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα των ακαδημαϊκών να εκφράζονται ελεύθερα.

    Επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνει ότι "παρά το γεγονός ότι υπερβαίνει τις δυνατότητες της Ελλάδας, το έχουμε διαχειριστεί, ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στα δικαιώματα του Ανθρώπου και τον σεβασμό της αξίας του".

    [02] Ανοικτά τα μπλόκα-παραμένουν οι αγρότες

    Παραμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί στα μπλόκα, που έχουν στηθεί στον κόμβο Μελισσίου αλλά και στις διασταυρώσεις Γυψοχωρίου και «Κόνεξ». Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά, καθώς οι αγρότες έχουν αφήσει τα τρακτέρ και τα οχήματά τους εκατέρωθεν του οδοστρώματος, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

    [03] Περιοδεία στη Μακεδονία

    Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία και στην Πέλλα πραγματοποιεί σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Αυτή την ώρα η κα Παπαρήγα συναντάται με τα ΔΣ των Σωματείων και τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη.

    Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕ-ΜΘ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την ΑΣΟ «Άγιος Κωνσταντίνος» στο Διαβατό Ημαθίας, όπου θα μιλήσει στους ροδακινοπαραγωγούς.

    Τέλος, το βράδυ θα μιλήσει συγκέντρωση στην Καλή του δήμου Μενηίδος Πέλλας.

    Στο μεταξύ, σχόλιο του γραφίου Τύπου του ΚΚΕ για την εκλογή Προέδρου της Δηγμοκρατίας αναφέρει: «Τα πραγματικά θέματα που αφορούν το λαό είναι η ταφόπλακα στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τα νέα βάρβαρα μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος, η ανεργία που καλπάζει και όχι ο ψηφοθηρικός καβγάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη και στους δυο και στην αντιλαϊκή πολιτική τους»

    [04] "Οι νέοι θύματα της κρίσης"

    Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει: «Τα στοιχεία της Eurostat απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που ζούμε όλοι, δηλαδή την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, αλλά και αναδεικνύουν περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που γέννησε και υποδαυλίζει την κρίση».

    Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επανεξέταση από μηδενική βάση των φοροαπαλλαγών και την εισαγωγή νέων τεκμηρίων διαβίωσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

    «Αυτό που πρώτα απβ όλα χρειάζεται άμεσα ο τόπος και το οποίο δεν απασχολεί καθόλου την κυβέρνηση, είναι η κατάργηση της ουσιαστικής φορολογικής ασυλίας των μεγάλων κερδών, των μεγάλων εισοδημάτων, των μεγάλων περιουσιών και κληρονομιών, καθώς και η κατάργηση των ειδικών καθεστώτων για τους εφοπλιστές και των βoff-shoreβ εταιρειών. Χωρίς τολμηρά μέτρα σβ αυτήν την κατεύθυνση, τα μόνα που απομένουν είναι ημίμετρα και φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα».

    [05] "Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας"

    "Η μόνη λύση στο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων - και ιδιαιτέρως του ΙΚΑ - είναι ο ενιαίος ασφαλιστικός φορέας για όλους του Έλληνες", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης σε δηλώσεις του αναφορικά με την κατάσταση του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων. "Ό,τι και να κάνουν, όσο και να κωλυσιεργούν, όσο και να κάνουν κομματικές επιλογές, εκεί τελικά θα καταλήξουν. Προς τι, όμως, ο χαμένος χρόνος και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων;".

    Ακόμη, σεσχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει υπολογίσει τον παράγοντα Κάρολο Παπούλια. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πει: "Δεν δέχομαι τέτοιες μεθοδεύσεις στην διαδικασία επανεκλογής" τότε το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει. Όποιος παίζει με την φωτιά κινδυνεύει να καεί".

    [06] To διαδίκτυο στο Παλιό Λιμάνι

    Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους η διαδικτυακή πύλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων που θα παρέχει πλούσιο πληροφοριακό υλικό, αλλά και η δωρεάν ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο στον χώρο του ενετικού λιμανιού όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Άρης Παπαδογιάννης.

    Η διαδικτυακή πύλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,θα δίνει πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με το λιμάνι και την παλιά πόλη, τον πολιτισμό, τα μνημεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα καταστήματα ναυτιλιακών ειδών κ.ά.

    Θα παρέχει ακόμα πληροφορίες προς ναυτιλλωμένους για τα μίλια που απέχουν οι κοντινοί προορισμοί από το ενετικό λιμάνι, όπως επίσης θα ενημερώνει για τις δραστηριότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

    Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδογιάννη σύντομα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προσφέρει μέσα από ένα πρόγραμμα δωρεάν ασύρματο δίκτυο εντός της περιοχής του λιμανιού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, στους επιχειρηματίες όπως και στους κατοίκους της παραλιακής ζώνης να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    [07] Στο νοσοκομείο ο Σαρκοζί

    Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χθες, καθώς ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που αθλούνταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    Ο Νικολά Σαρκοζί αισθάνθηκε μία αδιαθεσία, που σύμφωνα με ιατρικές πηγές συνίσταται σε σύντομη απώλεια συνείδησης η οποία οφείλεται στον ερεθισμό του παρασυμπαθητικού νεύρου, ο ρόλος του οποίου είναι να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για τον ασθενή, ούτε χρήζουν ιδιαίτερης θεραπείας.

    "Ένιωσε μία αδιαθεσία την ώρα που έκανε τζόγκινγκ, αλλά συνήλθε. Ο Πρόεδρος έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του -το επεισόδιο δεν διήρκεσε πολύ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Μεγάρου των Ηλυσίων, κ. Γκεάν, ο οποίος στην ερώτηση εάν ο Σαρκοζί πάσχει από κάποιο καρδιακό πρόβλημα, απάντησε: "Αυτό είναι απολύτως ανακριβές".

    Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού γραφείου, ο κ. Σαρκοζύ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση μέχρι και σήμερα το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2009 - 6:30:28 UTC