Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη"
  • [02] Εξιτήριο για τον Σαρκοζί

  • [01] "Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη"

    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ηλιούπολη επισκέφτηκε το πρωί ο Κώστας Καραμανλής.Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη για τη λειτουργία των ΚΕΠ. Επίσης έδωσε την ταυτότητά του σε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο ΚΕΠ προκειμένου να του βγάλουν ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

    Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είναι υπηρεσίες κομβικής,καίριας σημασίας για τη μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε πως πριν από πέντε χρόνια βάλαμε έναν στόχο: "να κάνουμε τη δημόσια διοίκηση πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική, πιο φιλική στον πολίτη. Μένουν, βεβαίως, να λυθούν πολλά χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα. Μένουν με απλά λόγια να γίνουν πολλά ακόμα, πολλά περισσότερα. Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, η αποφασιστικότητα αποδεικνύεται στην πράξη, η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν και γίνονται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση που όλοι θέλουμε και στοχεύουμε, ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη".

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ο θεσμός έχει την καθολική αναγνώριση και τη στήριξη των πολιτών και συνεχάρη τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, αυτό το κεκτημένο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην δική τους συμβολή, στον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνουν σημαντικές και κοινωνικές ευαίσθητες εργασίες, όπως πρόσφατα η απόδοση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης σε πάνω από 1,6 εκατ. πολίτες.

    Το 2004, επισήμανε ο πρωθυπουργός, παραλάβαμε τα ΚΕΠ να λειτουργούν πρόχειρα και πειραματικά, χωρίς σταθερό νομικό καθεστώς και χωρίς εγγεγραμμένες πιστώσεις. Οι εκκρεμότητες αυτές αντιμετωπίστηκαν, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, και σήμερα τα ΚΕΠ λειτουργούν ως Κέντρα Ολοκληρωμένων συναλλαγών δίπλα στον πολίτη, κοντά τον τόπο που κατοικεί ή εργάζεται. Διασφαλίζουν, πρόσθεσε, γρήγορη εξυπηρέτηση για 1.045 διαδικασίες που διεκπεραιώνουν για πολλές από τις οποίες αρκεί μόνο μία επίσκεψη, ενώ για πολλές άλλες υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης μόνο με ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 1500.

    Το 2008 εξυπηρετήθηκαν από τα ΚΕΠ 7 εκατ. πολίτες, η κοινωνική αποδοχή των ΚΕΠ είναι η ισχυρή βάση πάνω στην οποία χτίζουμε το μέλλον τους, το οποίο περνά από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, από την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο,τόνισε ο πρωθυπουργός,.

    Από την 1η Μαΐου η Εθνική Διαδικτυακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης "ΕΡΜΗΣ" υποστηρίζει το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ και το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών. Στο σύστημα εντάσσονται νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως αυτές που αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, που εγγυώνται μείωση του χρόνου και του κόστους για την έναρξη μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σήμερα, που οι νέες επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης είναι μονόδρομος για την ασφαλή έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση.

    Μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ κάθε πολίτης έχει πλέον, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, τη δυνατότητα να αποκτήσει την ψηφιακή υπογραφή του, δηλαδή να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του δημοσίου μέσα από τον υπολογιστή του, χωρίς καν να μετακινείται, από το σπίτι ή την εργασία του. Μπορεί επίσης να διαθέτει τη δική του ασφαλή ηλεκτρονική θυρίδα, όπου αποθηκεύει ψηφιακά υπογεγραμμένα όλα τα ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά του για αρχειοθέτηση και μελλοντική χρήση, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] Εξιτήριο για τον Σαρκοζί

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πήρε σήμερα εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ-ντε-Γκρας του Παρισιού, όπου είχε εισαχθεί χθες Κυριακή, ύστερα από αδιαθεσία, η οποία σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο, "δεν είχε ούτε αιτία, ούτε συνέπεια καρδιολογική".

    Ο κ. Σαρκοζί βγήκε από το νοσοκομείο πεζός και χαμογελαστός, περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), κρατώντας το χέρι της συζύγου του, Κάρλα Μπρούνι.

    "Οι γιατροί διέγνωσαν μία λιποθυμική τάση, χωρίς απώλεια αισθήσεων, εξαιτίας καταπόνησης λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την κόπωση που συνεπάγεται η θέηση του ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία η μόνη αγωγή που συνεστήθη στον κ. Σαρκοζί είναι "να ξεκουραστεί για μερικές μέρες".

    Ο Νικολά Σαρκοζί εισήχθη στο νοσοκομείο χθες, καθώς ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που αθλούνταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    Ο Νικολά Σαρκοζί αισθάνθηκε μία αδιαθεσία, που σύμφωνα με ιατρικές πηγές συνίσταται σε σύντομη απώλεια συνείδησης η οποία οφείλεται στον ερεθισμό του παρασυμπαθητικού νεύρου, ο ρόλος του οποίου είναι να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για τον ασθενή, ούτε χρήζουν ιδιαίτερης θεραπείας.

    "Ένιωσε μία αδιαθεσία την ώρα που έκανε τζόγκινγκ, αλλά συνήλθε. Ο Πρόεδρος έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του -το επεισόδιο δεν διήρκεσε πολύ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Μεγάρου των Ηλυσίων, κ. Γκεάν, ο οποίος στην ερώτηση εάν ο Σαρκοζί πάσχει από κάποιο καρδιακό πρόβλημα, απάντησε: "Αυτό είναι απολύτως ανακριβές".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2009 - 10:30:21 UTC