Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία
  • [02] "Εκτακτα μέτρα για το ΙΚΑ"

  • [01] Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία

    Οι πυρκαγιές συνέχισαν και σήμερα το καταστρεπτικό τους έργο στην Ισπανία και σε μία περίπτωση διατάχθηκε η απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 500 ανθρώπων σε αρκετές περιοχές στην Εξτρεμαντούρα (δυτικά), ανέφεραν αξιωματούχοι.

    Περίπου 500 πυροσβέστες με την συνδρομή ελικοπτέρων καταβάλλουν προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στο Λας Χάρντες. Στο μεταξύ μία άλλη πυρκαγιά που κατέστρεψε περί τα 9000 στρέμματα βλάστησης τέθηκε υπό έλεγχο στο Σεγκόρμπε (ανατολικά).

    Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν μία πυρκαγιά που μαίνεται για μία εβδομάδα στο Χόρτα ντε Σαντ Χοάν (βορειοανατολικά). Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά πέντε πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους την περασμένη εβδομάδα.

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται 24 επαρχίες αφού η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

    Μέχρι τώρα έχουν χάσει την ζωή τους από τις πυρκαγιές δασών εννέα άνθρωποι ενώ έχουν καστραφεί πάνω από 700.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων στην Ισπανία.

    Πλημμύρες στην Κίνα

    Εξάλλου, κρατικά μέσα μετέδωσαν σήμερα από το Πεκίνο ότι τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και επτά οι αγνοούμενοι από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν χθες και σήμερα την επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

    Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχουν χάσει την ζωή τους φέτος το καλοκαίρι στην Κίνα περί τα 300 άτομα.

    -

    [02] "Εκτακτα μέτρα για το ΙΚΑ"

    Περιοδεία στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ πραγματοποίησαν σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, συνοδευόμενοι από την Κατερίνα Μαλακού, μέλος της Ε.Ε. της ομοσπονδίας εργαζομένων του ΙΚΑ. Μετά το πέρας της περιοδείας δήλωσαν τα εξής:

    "Το ΙΚΑ οδηγείται στην οικονομική κατάρρευση και στην καταστροφή, λόγω των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και λόγω των συνεπειών του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου 3655/1998 και κυρίως της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

    Η αύξηση της ανεργίας και της μαύρης - ανασφάλιστης εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς και το πάγωμα ή και οι μειώσεις στους μισθούς και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που εφαρμόζουν πλέον με τη στήριξη της κυβέρνησης πολλές επιχειρήσεις, έχουν οδηγήσει το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας να είναι σήμερα άνεργοι ή ελαστικά απασχολούμενοι ή ανασφάλιστοι και συνεπώς το ΙΚΑ να έχει μεγάλες απώλειές εσόδων του και να εκπέμπει κυριολεκτικά sos.

    Εάν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης του ΙΚΑ τώρα, μετά από 6 μήνες δεν θα μπορεί να καταβάλλει στους ασφαλισμένους ούτε συντάξεις ούτε παροχές υγείας.

    Το πρώτο άμεσο μέτρο, που χρειάζεται σήμερα για την οικονομική στήριξη του ΙΚΑ είναι η έκτακτη κρατική επιχορήγησή του κατβ εκτίμηση με 2 δισ. ευρώ και όχι ο επαχθής δανεισμός του που θα το οδηγήσει γρηγορότερα σε οικονομική καταστροφή.

    Θα πρέπει επίσης άμεσα να σταματήσει η λεηλασία του ΙΚΑ από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιημένες ή υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.

    Επιπρόσθετα, στο ΙΚΑ, για να αυξηθούν δραστικά οι συντάξεις και κυρίως οι κατώτερες και για να αναβαθμιστούν οι παροχές του κλάδου υγείας του, θα πρέπει να στηριχτεί αφενός στην επαναθέσπιση της τριμερούς χρηματοδότησής του και αφετέρου σε νέους πόρους, άξονες που έχουμε περιγράψει στο αναλυτικό μας πρόγραμμα για την αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

    Χρειάζεται επίσης να εφαρμοστεί μία άλλη προοδευτική πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και εξόδου από αυτή, που θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη και στις δημόσιες επενδύσεις, στην πλήρη, σταθερή, ασφαλή, ποιοτική και ασφαλισμένη απασχόληση, στις σταθερές εργασιακές σχέσεις και στην ενδυνάμωση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών.

    Τα προβλήματα του ΙΚΑ δεν θα λυθούν με τον λειτουργικό διαχωρισμό του κλάδου ασφάλισης από τον κλάδο υγείας που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός. Θα μπορούσαν να λυθούν εφόσον αντιμετωπιστούν οι πραγματικές αιτίες τους, που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και η δραματική έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού (4.200 κενές οργανικές θέσεις), με αξιοκρατικές προσλήψεις μονίμων, για να σταματήσει το αίσχος το ίδιο το ΙΚΑ να απασχολεί σήμερα 1500 ανασφάλιστους νέες και νέους με προγράμματα stage".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2009 - 14:30:22 UTC