Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση για τη νέα γρίπη
  • [02] "Όχι αποσπασματικά μέτρα"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 28/7/2009
  • [04] "Οξύνονται τα προβλήματα"
  • [05] "Κατάντια κοινωνικής ασφάλισης"
  • [06] "Εκτός καθημερινότητας"

  • [01] Συνάντηση για τη νέα γρίπη

    Με την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη Ελ. Γιαμαρέλου θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Την κα Γιαμαρέλου θα συνοδεύει ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος.

    Αργότερα, στις 13:30, ο κ. Καραμανλής θα δεχτεί την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου.

    "Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη"

    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ηλιούπολη επισκέφτηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη για τη λειτουργία των ΚΕΠ. Επίσης, έδωσε την ταυτότητά του σε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο ΚΕΠ προκειμένου να του βγάλουν ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

    Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, είναι υπηρεσίες κομβικής, καίριας σημασίας για τη μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε πως "πριν από πέντε χρόνια βάλαμε έναν στόχο: να κάνουμε τη δημόσια διοίκηση πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική, πιο φιλική στον πολίτη. Μένουν, βεβαίως, να λυθούν πολλά χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα. Μένουν, με απλά λόγια, να γίνουν πολλά ακόμα, πολλά περισσότερα. Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, η αποφασιστικότητα αποδεικνύεται στην πράξη, η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν και γίνονται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση που όλοι θέλουμε και στοχεύουμε, ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη".

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ο θεσμός έχει την καθολική αναγνώριση και τη στήριξη των πολιτών και συνεχάρη τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, αυτό το κεκτημένο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην δική τους συμβολή, στον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνουν σημαντικές και κοινωνικές ευαίσθητες εργασίες, όπως πρόσφατα η απόδοση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης σε πάνω από 1,6 εκατ. πολίτες.

    "Το 2004", επισήμανε ο πρωθυπουργός, "παραλάβαμε τα ΚΕΠ να λειτουργούν πρόχειρα και πειραματικά, χωρίς σταθερό νομικό καθεστώς και χωρίς εγγεγραμμένες πιστώσεις. Οι εκκρεμότητες αυτές αντιμετωπίστηκαν", πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, "και σήμερα τα ΚΕΠ λειτουργούν ως Κέντρα Ολοκληρωμένων συναλλαγών δίπλα στον πολίτη, κοντά τον τόπο που κατοικεί ή εργάζεται. Διασφαλίζουν γρήγορη εξυπηρέτηση για 1.045 διαδικασίες που διεκπεραιώνουν για πολλές από τις οποίες αρκεί μόνο μία επίσκεψη, ενώ για πολλές άλλες υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης μόνο με ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 1500".

    "Το 2008 εξυπηρετήθηκαν από τα ΚΕΠ 7 εκατ. πολίτες, η κοινωνική αποδοχή των ΚΕΠ είναι η ισχυρή βάση πάνω στην οποία χτίζουμε το μέλλον τους, το οποίο περνά από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, από την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο",τόνισε ο πρωθυπουργός,.

    Από την 1η Μαΐου η Εθνική Διαδικτυακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης "ΕΡΜΗΣ" υποστηρίζει το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ και το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών. Στο σύστημα εντάσσονται νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως αυτές που αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, που εγγυώνται μείωση του χρόνου και του κόστους για την έναρξη μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σήμερα, που οι νέες επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης είναι μονόδρομος για την ασφαλή έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση.

    Μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ, κάθε πολίτης έχει πλέον, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, τη δυνατότητα να αποκτήσει την ψηφιακή υπογραφή του, δηλαδή να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του δημοσίου μέσα από τον υπολογιστή του, χωρίς καν να μετακινείται, από το σπίτι ή την εργασία του. Μπορεί επίσης να διαθέτει τη δική του ασφαλή ηλεκτρονική θυρίδα, όπου αποθηκεύει ψηφιακά υπογεγραμμένα όλα τα ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά του για αρχειοθέτηση και μελλοντική χρήση, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] "Όχι αποσπασματικά μέτρα"

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "σήμερα ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τα ΚΕΠ", αλλά πρόσθεσε ότι "κι εμείς θυμόμαστε υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα ΚΕΠ".

    "Χαιρόμαστε", είπε, "που άλλαξαν γνώμη και αναγνώρισαν το χρήσιμο ενός θεσμού που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ".

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είπε "ανακρίβειες" και διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εντάξει τα ΚΕΠ στο Γ' ΚΠΣ.

    Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι για την επέκταση της λειτουργίας των ΚΕΠ και την ένταξη νέων υπηρεσιών σε αυτά είναι απαραίτητη η εφαρμογή πλήρους ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με κάθε πληροφορία, που αφορά το δημόσιο να είναι αυτομάτως διαφανής και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις για την ανάπτυξη "ηλεκτρονικής πλατφόρμας".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι όλα αυτά είναι ξένα σε αυτή την κυβέρνηση, ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό για "μίζερη λογική",καθώς "η δεύτερη κουβέντα του ήταν ότι τα ΚΕΠ λειτουργούσαν πρόχειρα κλπ, αντί να πει ότι βρήκαμε ένα θεσμό και τον αναπτύξαμε".

    Σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για οικονομία που πάει "από το κακό στο χειρότερο" και για υπουργούς της ΝΔ που αναφέρονται σε έλλειμμα 7% έως 7,5%.

    "Η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% το 2010 είναι ανέφικτη. Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση και αυτό θα κάνουμε ως επόμενη κυβέρνηση", τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος στην "πραγματική" οικονομία, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα προβλήματά της δεν λύνονται με αποσπασματικά μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά την ανεργία αφού σημείωσε ότι είμαστε στην 3η χειρότερη θέση στην ευρωζώνη, επισήμανε ότι "δεν υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπισή της, ούτε και θα υπάρξει αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση".

    Επίσης, όσον αφορά την "προεδρολογία", ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την θέση του Κινήματος για "πολιτικό και όχι συνταγματικό πρόβλημα της χώρας, με το Σύνταγμα να θέτει ένα πλαίσιο και το ΠΑΣΟΚ να μην κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτά που λέει το Σύνταγμα".

    Κληθείς να σχολιάσει την παρατήρηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κινείται ακριβώς όπως ανέφερε ο ίδιος, αφού το Σύνταγμα προβλέπει σύμπνοια στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν το Σύνταγμα περιέχει τη λέξη σύμπνοια και πρόσθεσε ότι "η λέξη σύμπνοια έχει να κάνει με ερμηνείες (του Συντάγματος)".

    "Εμείς παίρνουμε την ευθύνη και το "ρίσκο" (σ.σ. τα εισαγωγικά είναι του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ) απέναντι στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε την συζήτηση αυτή νωρίς.

    Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συντηρήσει την συζήτηση - "είδα και μια σημερινή σχετική δήλωση του κ. Παυλόπουλου", είπε - και πρόσθεσε ότι "το βασικό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που επιλύει τα προβλήματά τους".

    Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε "αδιέξοδη" την τακτική της κυβέρνησης να επιχειρήσει να "φορτώσει" στο ΠΑΣΟΚ την διεξαγωγή εκλογών.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 28/7/2009

  • Χαιρετισμός του ΥΠΕΣΔΔΑ Πρ. Παυλόπουλου στην Ημερίδα του Υπουργείου για την παρουσίαση των δράσεων των Προγραμμάτων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης και τους φορείς υλοποίησης - 10:00:00, Αθήνα/Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου.

  • Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα θα επισκεφτεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες - 11:00:00, Αθήνα/Π. Ψυχικό.

  • Σύσκεψη με την εκπαιδευτική κοινότητα και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, πραγματοποιεί για τον καθορισμό ενεργειών και λήψη μέτρων προετοιμασίας στα σχολεία για την αντιμετώπιση του ιού Α (Η1Ν1). - 11:00:00, Πειραιάς/Ακτή Ποσειδώνος 14-16.

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη, Ελ. Γιαμαρέλου, την οποία θα συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος - 11:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Υφυπουργείο Αθλητισμού-Συνέντευξη Τύπου Γ. Ιωαννίδη για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου - 12:00:00, Αθήνα/ξεν. Κάραβελ. Παρόντες θα είναι φορείς καθώς και εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκα, του ΕΣΑΚΕ, του ΕΣΑΠ και της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

  • Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά θα συναντηθεί με τα Προεδρεία των ΓΣEΒΕΕ και ΕΣΕΕ - 13:00:00, Αθήνα/Σταδίου 29.

  • Ο Πρωθυπουργός θα δεχτεί την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου - 13:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά, εγκαινιάζει τα δύο νέα σπίτια του στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, κληροδοτήματα του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη.- 20:30:00, Καβάλα/Ν. Ηρακλείτσα, (οδός Σωκράτους - Βίλλα Νέλσον Μαντέλα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Γ΄ Εθνική-Γενική συνέλευση ΠΑΕ & ΤΑΠ Νοτίου Ομίλου - 15:00:00, Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής.

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (Γ` προκριματικός-Α` αγώνες), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ)-Πάκος Φερέιρα (Πορτογαλία)

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, Ρώμη

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    Πρωί (10:00)

    50μ. πρόσθιο (Α) --Ξυνάδας--

    200μ. πεταλούδα (Α) --Αλυφαντής, Δημητριάδης--

    200μ. ελεύθερο (Γ)

    800μ. ελεύθερο (Α)

    Απόγευμα (19:00)

    200μ. ελεύθερο (Α) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. ύπτιο (Γ) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    50μ. πρόσθιο (Α) (Ημιτελικά)

    1.500μ. ελεύθερο (Γ) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. ύπτιο (Α) (ΤΕΛΙΚΟΣ) --Γρηγοριάδης--

    200μ. ελεύθερο (Γ) (Ημιτελικά)

    200μ. πεταλούδα (Α) (Ημιτελικά)

    100μ. πρόσθιο (Γ) (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

    09:40 Ν.Αφρική-Καζακστάν (Θέσεις 15-16)

    11:00 Βραζιλία-ΠΓΔΜ (Θέσεις 13-14)

    12:20 Κίνα-Μαυροβούνιο (Αγώνας κατάταξης)

    13:40 Ιταλία-Αυστραλία (Αγώνας κατάταξης)

    15:00 Ουγγαρία-Σερβία (Προημιτελικός)

    16:20 ΗΠΑ-Γερμανία (Προημιτελικός)

    17:40 Κροατία-Ρουμανία (Προημιτελικός)

    22:00 Ισπανία-Καναδάς (Προημιτελικός)

    [04] "Οξύνονται τα προβλήματα"

    Η έννοια των "πρόωρων εκλογών" έχει χάσει τη σημασία της, γιατί εδώ και δύο χρόνια συζητάμε αυτό το θέμα, είπε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στο πλαίσιο της περιοδείας της που πραγματοποιεί από το πρωι στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας, είπε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Επέκρινε επίσης αυτούς, που όπως είπε, με το πρόσχημα των εκλογών αναστέλλουν τους αγώνες και γενικά εξέφρασε την αντίθεσή της στην άποψη ότι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν μέσα από τις κάλπες.

    Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, χαρακτήρισε πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που, όπως είπε, οξύνονται τα προβλήματα, στην κεντρική πολιτική σκηνή ασχολούνται με το ζήτημα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.

    "Μήπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας ``Αμάσα``, με την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης", σχολίασε.

    Νωρίτερα η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε εργαζόμενους της βιομηχανίας επεξεργασίας αλιευμάτων "Αμάσα" και κατασκευής θερμοσιφώνων "Στίμπε Θερμ", στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους τελευταίους μήνες.

    Αναφερόμενη στο θέμα της νέας γρίπης είπε ότι η υγεία, αλλά και η ίδια η ζωή των εργαζομένων εξαρτάται από το αν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες είναι διαθέσιμες να παρασκευάσουν το εμβόλιο στοχεύοντας στο κέρδος. "Να το δοκιμάσουν σε χίλια ποντίκια και σε χίλια πειραματόζωα και μετά να το πουλήσουν σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω του κράτους χωρίς να ξέρουμε τις παρενέργειες. Από μια μεριά υπάρχει η ανάγκη να μην αρρωστήσει κανείς και από την άλλη υπάρχει το κέρδος", είπε.

    Εξάλλου, χαρακτήρισε "εκβιασμό" και "νόμιμη πολιτική και κρατική διαφθορά" το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονται, όπως υπογράμμισε, με 500, 600 και 800 ευρώ το μήνα, τόνισε ότι η μόνη ευκαιρία που δίνεται στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους είναι η ευκαιρία συνείδητοποίησης της δύναμής τους και εκτίμησε ότι η κατάσταση στον εργασιακό τομέα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

    "Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο και στην επίθεση με αντεπίθεση. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Πρέπει να διαμορφωθεί αυτή την περίοδο μια ισχυρή δύναμη κρούσης στην εργατική τάξη για να προλάβει τα χειρότερα", επισήμανε.

    Επέκρινε την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, λέγοντας ότι χρειάζεται "παραμερισμός εκείνων των συνδικαλιστικών ηγεσιών τις οποίες το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ημερομηνία εκλογών", ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για "αλληλεγγύη στη δικομματική εναλλαγή" των συνδικαλιστικών αξιωμάτων.

    Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι καταργούν, όπως είπε, τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο τη λεγόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, επέκρινε την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι για το θέμα "λεονταρίζει", ενώ χαρακτήρισε "επικίνδυνες και συνειδητά ανεύθυνες" τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ ότι το πρόβλημα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

    Η κ. Παπαρήγα χθες το πρωί συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στην ΕΥΑ-Θ και εξέφρασε την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, ενώ στη συνέχεια μίλησε σε ροδακινοπαραγωγούς στο Διαβατό Ημαθίας. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό διαμέρισμα Καλής, του Δήμου Μενηίδος Πέλλας.

    [05] "Κατάντια κοινωνικής ασφάλισης"

    "Σήμερα γυρίστηκε ένα ακόμη επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας ``επιστροφή στην καθημερινότητα του πολίτη``", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΕΠ Ηλιούπολης.

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε, μιλώντας σε υποαμειβόμενους και εξοντωμένους υπαλλήλους, να συγχαρεί τον εαυτό του για την απόδοση αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης. Ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο πρωθυπουργός "παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάντια της κοινωνικής ασφάλισης, στα άδεια ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων έχουν εξαϋλωθεί εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, εξαιτίας της επιλογής της να γίνουν βορά στον τζόγο των χρηματιστηρίων, εξαιτίας της επιλογής της να μη χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή, εξαιτίας της επιλογής της στην ελαστική απασχόληση".

    Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και ότι αυτά δεν λύνονται με ένα ακόμη επεισόδιο ενός επικοινωνιακού σήριαλ που στόχο έχει να κοιμίσει τον κόσμο, ταΐζοντας τον με τα απομεινάρια της δημόσιας εικόνας του πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε:

    "Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζουν να πλέκουν το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που παίζουν ένα πολιτικό κρυφτούλι πίσω από τον θεσμό. Δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι τα όσα σκληρά λόγια και αιχμές ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχθές αφορούσαν τον δικό τους βίο και πολιτεία, τον βίο και την πολιτεία των δικών τους κυβερνήσεων".

    "Το σίγουρο είναι πως αν οι δημοσκοπήσεις ήταν διαφορετικές, τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ισχυρίζονται σήμερα θα υιοθετούσαν και τα δύο κόμματα. Όπως, άλλωστε, συνέβη στο παρελθόν, όπου γίναμε μάρτυρες του ίδιου έργου, με ακριβώς αντεστραμμένους ρόλους", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

    Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. συνεχίζουν να πλέκουν το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που παίζουν ένα πολιτικό κρυφτούλι πίσω από τον θεσμό. Δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι τα όσα σκληρά λόγια και αιχμές ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχθές αφορούσαν τον δικό τους βίο και πολιτεία, τον βίο και την πολιτεία των δικών τους κυβερνήσεων.

    Το σίγουρο είναι πως αν οι δημοσκοπήσεις ήταν διαφορετικές, τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ισχυρίζονται σήμερα θα υιοθετούσαν και τα δύο κόμματα. Όπως, άλλωστε, συνέβη στο παρελθόν, όπου γίναμε μάρτυρες του ίδιου έργου, με ακριβώς αντεστραμμένους ρόλους.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της MIG για την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), έκανε την παρακάτω δήλωση:

    Δεν είναι καθόλου περίεργο το ενδιαφέρον της MIG, στο πλαίσιο κοινοπραξίας για την ΕΥΑΘ.

    Κιβ αυτό διότι η ΕΥΑΘ αποτελεί «φιλέτο» και υπερκερδοφόρο μονοπώλιο ενός μείζονος φυσικού και κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το νερό.

    Η τραγωδία για τον τόπο είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία έχει φτάσει στο σημείο να παραδίδει ακόμα και το νερό στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Έλεος!

    [06] "Εκτός καθημερινότητας"

    "Έξι χρόνια ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να ανακαλύψει την καθημερινότητα", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στο Κ.Ε.Π. Ηλιούπολης. "Ας ψάξει να την βρει εκεί που είναι αποκρουστική και θλιβερή, στα παραπήγματα, στα υψώματα του Περάματος, στου Σκαραμαγκά και σε μια σειρά ακόμα μη προνομιούχων περιοχών της Αττικής. Όταν περιορίζει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις του ανάμεσα σε Ραφήνα και Κολωνάκι είναι αναμενόμενο να μην ξέρει τι γίνεται γύρω του".

    Ακόμη, σχολιάζοντας την παρουσία της κ. Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι "η κ. Μπακογιάννη, σαφώς πιο πανικόβλητη από κάθε άλλη φορά, έχει διαπιστώσει ότι η αδηφάγος διάθεση των Τούρκων δεν θα περιορισθεί σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Δεν μας άκουσε και τώρα τρέχει και δεν προκάνει..."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 July 2009 - 4:30:33 UTC