Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση χτυπά τον Ομπζέρβερ.
  • [02] Καβάλα: Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές
  • [03] "Καθολική συστράτευση"
  • [04] "Να ηττηθούν οι δυνάμεις της κρίσης"
  • [05] "Κοντά" στην ανάκαμψη
  • [06] Αντι-στρές θεραπεία

  • [01] Η κρίση χτυπά τον Ομπζέρβερ.

    Ο όμιλος Guardian Media Group (GMG), που αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες στα οικονομικά του αποτελέσματα για το διάστημα 2008/09, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας Ομπζέρβερ, προκειμένου να περικόψει κάποια από τα έξοδά του, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Σάντεϊ Τάιμς.

    Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές από το εσωτερικό του Ομπζέρβερ, η εφημερίδα τονίζει πως το σχέδιο αυτό αναφέρθηκε κατά την συνέλευση της 6ης Ιουλίου και μία απόφαση ενδέχεται να ληφθεί κατά τον ερχόμενο μήνα.

    Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής, η φιλανθρωπική οργάνωση Scott-που είναι ιδιοκτήτης της GMG-πληροφορήθηκε για το σχέδιο να αντικατασταθεί η κυριακάτικη εφημερίδα, που είναι η αρχαιότερη στον κόσμο, με ένα περιοδικό, που θα κυκλοφορεί στα περίπτερα την Πέμπτη. Επίσης, υπήρξε και μία επίδειξη της μορφής που μπορεί να έχει αυτό το περιοδικό.

    Εξαιτίας της αντίθεσης που πρόβαλαν πολλά μέλη του ομίλου, «η διεύθυνση της GMG δέχθηκε να θέσει κατά μέρους τα σχέδιο για μία περίοδο περισυλλογής και εξεύρεσης μίας εναλλακτικής λύσης», τονίζει η Σάντεϊ Τάιμς, υπογραμμίζοντας πως τόσο η GMG, όσο και οι μέτοχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει η κυκλοφορία μίας ισχνότερης έκδοσης του Ομπζέρβερ, που θα παρέμενε ένα κυριακάτικο φύλλο. Ο Ομπζέρβερ δημιουργήθηκε το 1791 κι έφθασε να πωλεί έως και 1,3 εκατ. φύλλα το 1979, όμως η κυκλοφορία του το περασμένο έτος είχε κατρακυλήσει στα 420.000 φύλλα.

    [02] Καβάλα: Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές

    Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο φωτιές που ξέσπασαν χθες στη θέση Άνω Λεύκη, αλλά και στη θέση Κάργιαννη, στο νομό της Καβάλας. Οι προσπάθειες κατάσβεσης πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη, με χαμηλή βλάστηση.

    Νεότερη αξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

    [03] "Καθολική συστράτευση"

    «Οι εργαζόμενοι να βρεθούν τώρα σε καθολική συστράτευση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όποτε γίνουν εκλογές να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα» δήλωσε ο Μ.Μαΐλης.

    Εξάλλου ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την οικονομία αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, αλλά τον καρπώνονται οι λίγοι. Είτε πηγαίνει καλά η οικονομία είτε όχι, οι εργαζόμενοι πληρώνουν την νύφη. Πρέπει ο λαός να κατακτήσει την εξουσία, να γίνουν τα μέσα παραγωγής δική του ιδιοκτησία για να σταματήσουν οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχια».

    [04] "Να ηττηθούν οι δυνάμεις της κρίσης"

    «Το κρίσιμο θέμα όποτε και αν γίνουν οι εκλογές δεν είναι μια νέα κυβέρνηση "μια από τα ίδια", αλλά να ηττηθούν οι δυνάμεις που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα και να ενισχυθεί η ριζοσπαστική αριστερά, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ριζική, πραγματική αλλαγή στην πορεία της χώρας» σχολίασε ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

    Εξάλλου, με αφορμή την αύξηση του ελλείμματος και άλλα στοιχεία για την ελληνική οικονομία αλλά και την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο κ. Καρίτζης δήλωσε: «Ενώ η αύξηση του ελλείμματος και τα υπόλοιπα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που βλέπουμε τελευταία συνιστούν αποδείξεις πλήρους αποτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση -με τις ευλογίες και τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ- ετοιμάζεται να τα αξιοποιήσει ως δικαιολογία για να διαλύσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν σε αυτό τον παραλογισμό, αρχίζοντας από την ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο».

    [05] "Κοντά" στην ανάκαμψη

    Οι οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς εκτίμησε ως «πολύ, πολύ πιθανό» να υπάρξει μία οικονομική ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, βάσει της μικρώτερης από τα προβλεπόμενα κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    «Η μεγάλη, μεγάλη πιθανότητα είναι να δούμε στο μέλλον μία ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο Σάμερς, μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    Ο Σάμερς στήριξε αυτήν την πρόβλεψή του στην ανάγκη του βιομηχανικού τομέα να ανανεώσει τους καταλόγους απογραφής του έπειτα από τη μαζική μείωση των αποθεμάτων του, στον θετικό αντίκτυπο της επιχορήγησης κατά την αγορά, που ξεπέρασε τις προσδοκίες για την ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στα έργα που σχετίζονται με τα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

    Παρά ταύτα, ο Σάμερς παραδέχθηκε πως «είναι αληθές πως ο δείκτης της ανεργίας βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα απβ οποιονδήποτε στις αρχές του έτους». Ο ίδιος τόνισε πως θα χρειασθεί να περιμένουμε το ερχόμενο έτος για να υπάρξει θετική επίδραση του σχεδίου ανάκαμψης και στην ανεργία.

    Από την πλευρά του και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, όμως τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να κρηπιδωθεί αυτή η ανάκαμψη.

    Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «Η Εβδομάδα με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος», ο Γκάιτνερ τόνισε πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να μελετήσει την επέκταση της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας προς τα τέλη του έτους για νβαντιμετωπίσει την αύξηση του σχετικού δείκτη.

    «Πιστεύω πως είναι κάτι που η κυβέρνηση και το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά καθώς οδεύουμε προς τα τέλη του έτους», τόνισε ο ίδιος.

    Την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται "πολύ κοντά" στην ανάκαμψη, εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Άλαν Γκρίνσπαν.

    Ερωτώμενος από το τηλεοπτικό κανάλι ABC αν η σοβαρότετη οικονομική κρίση, μετά τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του '30, έχει τελειώσει, ο Γκρίνσπαν απάντησε: "όχι ακόμη, όμως βρισκόμαστε πολύ κοντά".

    "Η πτώση είναι, πιστεύω, πίσω μας", συνέχισε, προσθέτοντας ότι είναι "στην πραγματικότητα σίγουρος" πως η αμερικανική οικονομία έφτασε στον πάτο και η ανάκαμψη άρχισε να γίνεται αισθητή από τα μέσα Ιουλίου.

    [06] Αντι-στρές θεραπεία

    Mε μία «θεραπεία αντι-στρες και ανάπαυσης», ξεκίνησε χθες τις διακοπές του ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Κοριέρε ντι Άλτο -Άντιτζε, επικαλούμενη τους γιατρούς που θα αναλάβουν τον "καβαλιέρε".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις ειδικευμένοι γιατροί μίας ιδιωτικής κλινικής στο Μπρεσανόνε, του Άλτο Άντιτζε στα ιταλο-αυστριακά σύνορα, μετέβησαν με ελικόπτερο στην κατοικία του Καβαλιέρε έξω από το Μιλάνο, για να του προσφέρουν τις συμβουλές τους και να του συστήσουν μία κατάλληλη δίαιτα.

    «Χρειάζομαι λίγες διακοπές», τόνισε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις θερινές διακοπές. «Για την ώρα θα περάσω ένα δεκαήμερο κάνοντας μία αθλητική θεραπεία, γιατί με την κορτιζόνη που πήρα -για έναν πόνο στο λαιμό-θα πρέπει να χάσω λίγο βάρος», πρόσθεσε.

    «Από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου, ίσως και τις 25 θα βρίσκομαι στη Σαρδηνία», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «μία, ή δύο ημέρες την εβδομάδα» θα μεταβαίνει στα Αμπρούτσι, περιοχή που επλήγη τον Μάιο από καταστροφικό σεισμό και στην οποία είχε υποσχεθεί ο Μπερλουσκόνι ότι θα περνούσε τις διακοπές του, μεταξύ των σεισμοπαθών.

    Εξόν από την έντονη πολιτική δραστηριότητα, που χαρακτηρίσθηκε από την επείγουσα κατάσταση με τον σεισμό, τη διοργάνωση της συνόδου της Ομάδος G8 και την ιστορική επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Μπερλουσκόνι κατατρύχεται τους τελευταίους μήνες πιεστικά από τις αποκαλύψεις σχετικά με την ιδιωτική του ζωή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2009 - 6:30:27 UTC