Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δωρεάν Υγεία για όλους"
  • [02] "Η κρίση δεν κάνει διακοπές"

  • [01] "Δωρεάν Υγεία για όλους"

    «Η κυβέρνηση, αντί να πάρει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων κενών που έχει το δημόσιο Σύστημα Υγείας σε προσωπικό και σε υποδομές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λαμβάνει μέτρα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του λαού. Εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ιδιώτες, μεταφέρει αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Αυτά σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου και προσθέτει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της χορήγησης αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες, της διάγνωσης της νέας γρίπης από ιδιωτικά εργαστήρια και της μεταφοράς της ευθύνης λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού στους Δήμους».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός «πρέπει να ανησυχήσει. Η πολιτική που αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η έλλειψη ενός ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας όχι μόνο κοστίζουν στο λαό πανάκριβα αλλά τον αφήνουν και απροστάτευτο. Η παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και δωρεάν για όλους, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη και επαρκή κάλυψη όλων των χώρων. Να λειτουργήσουν άμεσα κινητές μονάδες για την κάλυψη των σχολείων, των εργασιακών χώρων και των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη».

    [02] "Η κρίση δεν κάνει διακοπές"

    «Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές. Τουναντίον φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Επιμελητήριο της Σάμου με τουριστικούς φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει πάρτι παροχολογίας» αφού «αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης».

    «Η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σάμο, επισκέφθηκε το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων στο νησί.

    Αύριο, Τετάρτη, θα περιοδεύσει στην Αρκαδία, όπου θα επισκεφθεί το Μαίναλο και το Δήμο Βυτίνας, προκειμένου να αναδείξει θέματα που έχουν σχέση με την προστασία και διαχείριση του φυσικού πλούτου.

    Ο κ. Τσίπρας από τις 10:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Μαίναλο και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Δασαρχείο Βυτίνας, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 13:15 στο δημαρχείο Βυτίνας, όπου θα συναντήσει το δήμαρχο Γιάννη Σακελλαρίου.

    ΣΥΝ για τις ανακοινώσεις για τη νέα γρίπη

    «Ασφαλώς και δεν πρέπει η αντιμετώπιση της γρίπης να αποτελέσει ένα άλλο πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και επιπόλαιων επικοινωνιακών δηλώσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος του Γραφείου τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    «Εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι οι διαχρονικές ευθύνες, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για τη μη διαμόρφωση ενός πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας της υγείας που θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα στην αντιμετώπιση της γρίπης. Βεβαίως, είχαν άλλες προτεραιότητες όπως την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 August 2009 - 14:30:30 UTC