Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλία Μπακογιάννη-Στάϊνμπεργκ
  • [02] Εντονες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα
  • [03] Τραυματισμός Γάλλου τουρίστα στη Μήλο
  • [04] Νέα "αντιπυραυλική ασπίδα" από τη Ρωσία
  • [05] Νέα μονάδα στο Αλιβέρι
  • [06] Σε ύψος ρεκόρ
  • [07] Συνεχίζει να χαμογελά...

  • [01] Συνομιλία Μπακογιάννη-Στάϊνμπεργκ

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Στάϊνμπεργκ, είχε το απόγευμα η υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

    Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκε η κατάσταση στον Καύκασο και άλλα θέματα σχετικά με την ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ, καθώς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Σε διμερές επίπεδο, συζητήθηκε η πρόοδος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Κατάργησης Θεωρήσεων των ΗΠΑ.

    [02] Εντονες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

    Εντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν, χθες, στους νομούς Κιλκίς, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς, ενώ μέχρι το βράδυ έβρεχε στους νομούς Σερρών και Χαλκιδικής. Στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, η βροχή συνοδεύτηκε, κατά περιοχές, από χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

    Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η έντονη βροχόπτωση και η κατά τόπους χαλαζόπτωση, που συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, μετέτρεψε δεκάδες δρόμους σε ποτάμια, τα οποία παρέσυραν ότι έβρισκαν στο διάβα τους. Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα, δυσκολεύοντας, σε ορισμένα σημεία την κυκλοφορία των οχημάτων. Σημειώθηκαν συγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες. Καραμπόλα οκτώ οχημάτων με έναν ελαφρύ τραυματισμό έγινε στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Προφήτη, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Η Τροχαία προχώρησε σε ολιγόωρη εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Ρεντίνας.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιος Μιζαμίδης, επισήμανε ότι σημειώθηκαν μικρής έκτασης διακοπές ρεύματος, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Εύοσμο. Χωρίς ρεύμα, έμεινε επίσης και τμήμα των Κωνσταντινοπολίτικων και της Λακιάς, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκαοκτώ περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

    Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασαν πτήση της Αegean από τη Μυτιλήνη να μη προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης και να κατευθυνθεί στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», το αεροπλάνο θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη στις 20.45, αλλά εξαιτίας της καταιγίδας, που έπληττε εκείνη την ώρα την πόλη, ο πιλότος αναγκάστηκε να στραφεί προς στην Αθήνα.

    Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, το αεροσκάφος, πέταξε εκ νέου από την πρωτεύουσα και προσγειώθηκε, λίγο μετά τις 23.00, στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Τραυματισμός Γάλλου τουρίστα στη Μήλο

    Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας, 10χρονος Γάλλος, ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν στο τουριστικό σκάφος «Πάνορμος», νηολόγιου Λαυρίου 202, στο οποίο επέβαινε μαζί με τους γονείς του και άλλους 20 συμπατριώτες του, έπεσε κομμάτι βράχου, που είχε ξεκολλήσει από απόκρυμνη ακτή της Μήλου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του «Πάνορμος», η θαλάσσια περιήγηση πραγματοποιείτο στη θαλάσσια περιοχή Συκιά της Μήλου και η προσέγγιση στην απόκρυμνη ακτή έγινε στα πλαίσια της περιήγησης.

    [04] Νέα "αντιπυραυλική ασπίδα" από τη Ρωσία

    Ως το 2030, οι ΗΠΑ θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε στόχο στη Ρωσία από το διάστημα, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι η Μόσχα θα αναπτύξει ένα νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσει την απειλή.

    "Η ανάπτυξη αεροπορικών και διαστημικών επιθετικών όπλων από ξένα κράτη καθιστά φανερό ότι ως το 2030 ριζικές αλλαγές θα έχουν επέλθει στην εκμετάλλευση του αέρα και του διαστήματος ως ολοκληρωμένης σφαίρας ένοπλης σύγκρουσης", δήλωσε ο αντιστράτηγος Αλεξάντρ Ζέλιν σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    "Αεροπορικές δυνάμεις ξένων κρατών, κυρίως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν συντονισμένα πλήγματα υψηλής ακριβείας σε παγκόσμια κλίμακα και εναντίον κάθε στόχου στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε.

    Ο αντιστράτηγος δεν διευκρίνισε με τι είδους πλήγματα από το διάστημα μπορεί να απειληθεί η Ρωσία ούτε ποιες άλλες χώρες μπορεί να αποτελούν απειλή.

    Ο Ζέλιν δήλωσε ότι, ως το 2020 η Ρωσία θα έχει δημιουργήσει τη δική της νέα αντιαεροπορική και διαστημική άμυνα.

    "Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αποτρέψει εν δυνάμει επιτιθέμενους σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο σε περίοδο ειρήνης και να αντιμετωπίσει μια ένοπλη επίθεση με το πλήρες οπλοστάσιο συμβατικών και πυρηνικών όπλων της στη διάρκεια ενός πολέμου", δήλωσε.

    Ο Ζέλιν προσέθεσε ότι η Μόσχα αναπτύσσει τώρα ένα πύραυλο εδάφους- αέρος πέμπτης γενιάς, τον S-500. "Είναι ικανός να εξασφαλίζει πλήρως την αντιαεροπορική και τη διαστημική άμυνα και μπορεί να πλήττει βαλλιστικούς υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο", δήλωσε ο Ζέλιν.

    [05] Νέα μονάδα στο Αλιβέρι

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ισχύος 417 μεγαβάτ και πολύ σύντομα θα γίνει η θεμελίωσή της, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

    Τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο υπουργός, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη (800 MW), μετά από διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ υπενθύμισε ότι στον προγραμματισμό της ΔΕΗ εντάσσεται μία ακόμη λιγνιτική μονάδα, στην Πτολεμαΐδα.

    Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), στις αρχές του 2010 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα φυσικού αερίου της "Ήρων Θερμοηλεκτρική" και στα τέλη του ίδιου χρόνου μία ακόμη μονάδα της "Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης", ισχύος από 400 μεγαβάτ η κάθε μία. Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής ενισχύεται σημαντικά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης.

    Κατά την εφετινή χρονιά, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζει μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η κάλυψη των φορτίων διευκολύνεται και από τις καιρικές συνθήκες (χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες το καλοκαίρι και υψηλές βροχοπτώσεις το χειμώνα που προηγήθηκε, που σημαίνει ότι είναι αυξημένα τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών).

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος η αιχμή της κατανάλωσης ρεύματος εφέτος έφθασε στα 9.870 μεγαβάτ, ενώ πέρυσι ήταν 10.400 και το 2007 ξεπέρασε τα 10.610 MW. Συνολικά στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη κατά 6,04 % σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης η μείωση της κατανάλωσης υπερβαίνει το 20%.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τα στελέχη του Εθνικού Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΣΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο για την κατάσταση που επικρατεί στο ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας, τα έργα που προγραμματίζονται για την ενίσχυση του συστήματος μεταφοράς και τα εναλλακτικά σχέδια που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΔΕΣΜΗΕ, προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ και συνεχάρη τους εργαζόμενους στο Διαχειριστή για τη μέριμνα που επιδεικνύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κ. Μουσουρούλης τόνισε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν η Ελλάδα είναι η όγδοη φθηνότερη χώρα της ΕΕ στην αμόλυβδη βενζίνη. Πρόσθεσε ότι η εποχιακή ζήτηση βενζίνης έχει επιπτώσεις στην αγορά, τόνισε ωστόσο ότι οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων, σε συνεργασία με την ΥπΕΕ είναι συνεχείς με επίκεντρο τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Επίσης, ότι όταν ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για τα καύσιμα που έχει αναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα συνεργεία των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) θα μπορούν να κάνουν και κοστολογικούς ελέγχους σε όλο το φάσμα διακίνησης των καυσίμων.-

    [06] Σε ύψος ρεκόρ

    Το τζακ ποτ του λαχείου λόττο στην Ιταλία έχει φθάσει στα 131 εκατομμύρια ευρώ σε ύψος ρεκόρ για την Ευρώπη καθώς κανείς δεν έχει βρει τη σωστή σειρά αριθμών .

    Για να κερδίσει κανείς τον πρώτο λαχνό πρέπει να επιτύχει το σωστό συνδυασμό των έξι αριθμών στο πρώτο πεδίο από το 1-90 στην κλήρωση της Πέμπτης. Το τζακ ποτ θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις 10 Μαΐου, ένας Ισπανός κέρδισε 126,2 εκατομμύρια ευρώ σε πολυεθνικό λόττο.

    Το τελευταίο τζακ ποτ στο Supernalotto κληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κληρωθεί στην Ιταλία ήταν 100,7 εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο του 2008.

    [07] Συνεχίζει να χαμογελά...

    Η Μόνα Λίζα εξακολουθεί να χαμογελά παρότι ο διάσημος πίνακας δέχτηκε επίθεση με ένα φλυτζάνι τσαγιού στο μουσείο του Λούβρου, όπου φιλοξενείται.

    Μία ρωσίδα τουρίστρια εκσφενδόνισε ένα άδειο φλυτζάνι τσαγιού στο διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, πριν από μία εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

    Ο πίνακας, ο οποίος φυλάσσεται σε βιτρίνα με αλεξίσφαιρο τζάμι και σε χώρο που φρουρείται, δεν υπέστη κάποια ζημιά.

    Η δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε για ψυχολογική γνωμάτευση, ενώ το μουσείο κατέθεσε μήνυση.

    Η γυναίκα φέρεται ότι υποφέρει από το "Σύνδρομο Stendhal", όπου ο πάσχων συμπεριφέρεται παράλογα όταν συγκινείται από κάποιο έργο τέχνης.

    Τον περασμένο χρόνο ένας πίνακας του αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly, δέχτηκε "επίθεση" από μία γυναίκα που τον φίλησε αφήνοντάς του το αποτύπωμα από το κόκκινο κραγιόν της, σε έκθεση στο Παρίσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2009 - 6:30:26 UTC