Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα ο Μ.Χριστοφοράκος
  • [02] "Αφήνουν το λαό απροστάτευτο"
  • [03] Περιοδεία στην Αρκαδία
  • [04] "Θα μας βαρεθεί ο λαός"
  • [05] Νέα σήραγγα Αρτεμισίου

  • [01] Στην Ελλάδα ο Μ.Χριστοφοράκος

    Την παράδοση του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

    «Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [02] "Αφήνουν το λαό απροστάτευτο"

    «Η κυβέρνηση, αντί να πάρει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων κενών που έχει το δημόσιο Σύστημα Υγείας σε προσωπικό και σε υποδομές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λαμβάνει μέτρα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του λαού. Εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ιδιώτες, μεταφέρει αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Αυτά σημειώνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου και προσθέτει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της χορήγησης αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες, της διάγνωσης της νέας γρίπης από ιδιωτικά εργαστήρια και της μεταφοράς της ευθύνης λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού στους Δήμους».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός «πρέπει να ανησυχήσει. Η πολιτική που αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η έλλειψη ενός ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας όχι μόνο κοστίζουν στο λαό πανάκριβα αλλά τον αφήνουν και απροστάτευτο. Η παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και δωρεάν για όλους, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη και επαρκή κάλυψη όλων των χώρων. Να λειτουργήσουν άμεσα κινητές μονάδες για την κάλυψη των σχολείων, των εργασιακών χώρων και των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη».

    [03] Περιοδεία στην Αρκαδία

    Στην Αρκαδία, περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Μαίναλο και το Δασαρχείο Βυτίνας, προκειμένου να αναδείξει θέματα που έχουν σχέση με την προστασία και διαχείριση του φυσικού πλούτου.

    Ο κ. Τσίπρας θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 13:15 στο δημαρχείο Βυτίνας, όπου θα συναντήσει το δήμαρχο Γιάννη Σακελλαρίου.

    «Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές. Τουναντίον φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Επιμελητήριο της Σάμου με τουριστικούς φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει πάρτι παροχολογίας» αφού «αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης».

    «Η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σάμο, επισκέφθηκε το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων στο νησί.

    ΣΥΝ για τις ανακοινώσεις για τη νέα γρίπη

    «Ασφαλώς και δεν πρέπει η αντιμετώπιση της γρίπης να αποτελέσει ένα άλλο πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και επιπόλαιων επικοινωνιακών δηλώσεων», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος του Γραφείου τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    «Εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι οι διαχρονικές ευθύνες, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για τη μη διαμόρφωση ενός πρωτοβάθμιου συστήματος φροντίδας της υγείας που θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα στην αντιμετώπιση της γρίπης. Βεβαίως, είχαν άλλες προτεραιότητες όπως την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

    [04] "Θα μας βαρεθεί ο λαός"

    «Από τη στιγμή που ο κ. Υπουργός έχει βρει τρόπο να συνδέει το Υπουργείο του με όλα τα μαγαζιά της επικράτειας, με τους πάγκους της λαϊκής, με τα ταξί και με κάθε χώρο όπου υπάρχει ταμειακή μηχανή, καιρός είναι να συνδέσει το Υπουργείο του και με τις ...κρεβατοκάμαρες. Είναι σίγουρο ότι σε κάποιες τουλάχιστον από αυτές, θα βρει φορολογητέα ύλη⦻, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, αναφορικά με τις πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, για τις ταμειακές μηχανές.

    Σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκλογολογία, κ. Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε: «Όλοι πρέπει να θυμηθούμε ότι βτο πολύ το Κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς.β Με τα καμώματά μας, ας σκεφτούμε μήπως μας βαρεθεί ο ελληνικός λαός...»

    Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για "συγκαλύψεις" και ζήτησε να "στείλουν επιστολή στο συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου, ώστε να μάθουμε ποιοί βουλευτές τα έπιασαν".

    [05] Νέα σήραγγα Αρτεμισίου

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη και το νέο κλάδο της σήραγγας Αρτεμισίου, τον οποίο έδωσε στην κυκλοφορία.

    Στην σήραγγα υποδέχτηκαν τον υπουργό οι νομάρχες και βουλευτές των πέντε νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι μαζί με τον υπουργό περπάτησαν το νέο κλάδο της σήραγγας και σε πανηγυρικό κλίμα τον έδωσαν σε κυκλοφορία.

    Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, μέχρι τέλος Αυγούστου θα λειτουργούν και οι δύο σήραγγες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος. Στην συνέχεια, από τα τέλη Αυγούστου και για δυο μήνες, η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο από την νέα σήραγγα και θα κλείσει η παλαιά προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης. «Η παλαιά σήραγγα δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας θα αναβαθμιστεί κατασκευαστικά και από το Νοέμβριο θα λειτουργούν κανονικά και οι δύο σήραγγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

    Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι «παραδίδουμε σήμερα την νέα σήραγγα Αρτεμισίου που αποτελούσε σύμβολο για την Πελοπόννησο. Σύμβολο αλλαγής εποχής και προοπτικής ανάπτυξης για της Πελοποννήσου. Η νέα σήραγγα Αρτεμισίου αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζεται, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη κι είναι ένας από τους πέντε δρόμους ανάπτυξης που κατασκευάζουμε και τους ονομάσαμε δρόμους ανάπτυξης γιατί με την κατασκευή τους θα αλλάξει η Ελλάδα. Θα αλλάξει η προοπτική ανάπτυξης πάρα πολλών περιοχών κι ολόκληρης της Ελλάδας».

    Ο υπουργός είπε ότι οι πέντε δρόμοι ανάπτυξης που κατασκευάζονται είναι συνολικά 1.417 χιλιόμετρα και το κόστος φτάνει τα 9 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ ευρώ είναι ιδιωτικά κεφάλαια.

    Για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη ανέφερε ότι συνολικά είναι 205 χιλιομέτρων, τα 123 χιλιόμετρα είναι νέος δρόμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στα 82 χιλιόμετρα μεταξύ Κορίνθου - Τρίπολης γίνεται λειτουργική αναβάθμιση σβ ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και «με τον άλλο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται στην Πελοπόννησο Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο που συναντάται με αυτό τον δρόμο προς Καλαμάτα στην Τσακώνα, αποτελούν ένα πλέγμα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και είμαι σίγουρος ότι πραγματικά θα πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης σε πάρα πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και πραγματικά θα δημιουργήσουν μια καινούργια ελπιδοφόρα κατάσταση σε όλη την Πελοπόννησο».

    Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι η νέα σήραγγα Αρτεμισίου είναι 1.400 μέτρα μήκος και κατασκευάστηκε 6 μήνες νωρίτερα αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ήταν έτοιμη το Μάρτιο του 2010, γιβ αυτό και συνεχάρη την κατασκευάστρια κοινοπραξία Μορέας «για την ταχύτητα και την ποιότητα που κατασκευάζει τον δρόμο».

    Επεσήμανε επίσης ότι το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη μαζί με τις νέες σήραγγες Νεοχωρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία το Μάρτιο του 2010 και λίγο μετά η παράκαμψη Σπαθοβουνίου και η νέα σήραγγα Στέρνας. Το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη - Λεύκτρο θα παραδοθεί σταδιακά ως το Μάρτιο του 2010. τον Αύγουστο του 2011 θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Καλαμάτα κι ένα χρόνο μετά τον Αύγουστο του 2012 θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Σπάρτη.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2009 - 12:30:23 UTC