Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προστασία των δασών"

  • [01] "Προστασία των δασών"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σήμερα στο όρος Μαίναλο και στην συνέχεια επισκέφθηκε το δασαρχείο Βυτίνας.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ανέφερε ότι "σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε αλλαγή χρήσεως σε βάρος του φυσικού πλούτου, γι' αυτό εμείς επιμένουμε στην ανάγκη να παρθούν μέτρα όχι μετά την καταστροφή, αλλά πριν την καταστροφή και φέτος είμαστε τυχεροί διότι εναποθέσαμε για άλλη μια φορά τις ελπίδες στο ...στρατηγό άνεμο και στις καιρικές συνθήκες είχαμε ένα σχετικά υγρό καλοκαίρι, δεν είχαμε πολλές πυρκαγιές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστεί έτσι, ή ότι του χρόνου δεν θα έχουμε δυσάρεστα φαινόμενα".

    Πρόσθεσε ότι "οφείλει η πολιτεία να προχωρήσει στην θέσπιση ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης κι ενιαίου φορέα δασοπροστασίας. την εκπόνηση δασικών χαρτών όπως ορίζει το σύνταγμα.Στην κατάργηση των δασοκτόνων και περιβαλλοντοκτόνων νόμων, ιδίως του 3208 του 2003, νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην συνεχίζει να εφαρμόζει η ΝΔ κι έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τόσο την δασική υπηρεσία με νέες προσλήψεις όσο και την πυροσβεστική υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό κι όχι εποχικούς δασοπυροσβέστες".

    Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι "πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια του εθελοντισμού που είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεισφορά της στην πρόληψη κυρίως, αλλά και αντιμετώπιση των πυρκαγιών" και πρόσθεσε ότι "ο φυσικός πλούτος πρέπει πρώτα να προστατευθεί από τις εξωγενείς παρεμβάσεις αλλά και από τις παρεμβάσεις των ίδιων των ανθρώπων με ένα θεσμικό πλαίσιο που θα είναι επαρκές και που σήμερα δυστυχώς δεν το έχουμε, ενώ συνεχώς ακούμε μεγάλα και κούφια λόγια".

    Σε ερώτηση για το αν προχωρούν τα έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως "η εικόνα που πήραμε από την περιοδεία μας εδώ είναι ότι η ρυθμοί είναι πολύ αργοί".

    "Η δασική υπηρεσία της περιοχής" ,είπε, "είναι υποστελεχωμένη και υπηρετούν μόνο 4 δασοφύλακες για την ευρύτερη περιοχή" και πρόσθεσε ότι υπάρχει το πρόβλημα της ξήρανσης της ελάτης, το οποίο μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είπε που έχουν τα δάση μας "δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, είναι οι εξωγενείς παρεμβάσεις κι οφείλουμε να δράσουμε προληπτικά".

    Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών και για το αν είναι έτοιμο το κόμμα του απάντησε λέγοντας ότι "για τις εκλογές ρωτήστε τον πρωθυπουργό, αυτός είναι κατάλληλος να σας πει".

    Όσο για το ΣΥΝ, ανέφερε ότι η περιοδεία του αυτή και μόνο, αποδεικνύει πως είναι έτοιμος για εκλογές και πρόσθεσε πως "τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δεν αντιμετωπίζονται".

    Για την υπόθεση Siemens

    Αναφορικά με την υπόθεση Siemens ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "σήμερα βλέπουμε έναν ιδιόμορφο καυγά από τα δύο μεγάλα κόμματα: Τα δυο κόμματα της παραγραφής και των μαύρων ταμείων της Siemens τσακώνονται για το ποιός τα πήρε πρώτος και ποιος πήρε τα περισσότερα. Την ίδια στιγμή αλληλοκατηγορούνται με γενικόλογες κατηγορίες για να θολώσουν τα νερά. Ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει, όμως, ποιοι τα πήραν και πως τα πήραν, γιατί είναι οι ίδιοι που σε λίγους μήνες θα μας ζητήσουν την ψήφο μας".

    Οπρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι "όσο κι αν κοκορομαχούν κι όσο κι αν ανταλλάσουν γενικόλογες κατηγορίες πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Σήμερα υιοθετούν απλά το σύνθημα «αν πείτε εσείς για μας, τότε θα πούμε κι εμείς για εσάς» κι έτσι υπάρχει μια ιδιότυπη "ομερτά" η οποία σκεπάζεται κι από αυτές τις γενικόλογες κατηγορίες και οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι όλοι τα παίρνουν ότι όλοι το ίδιο είναι. Ε! δεν είναι όλοι το ίδιο, κάποιοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο με μεθόδους που πλέον έχουν αποκαλυφθεί κι οφείλουν να μιλήσουν με συγκεκριμένα στοιχεία. Οφείλει η κυβέρνηση σήμερα στην έκδοση του κ. Χριστοφοράκου, οφείλει να πιέσει προς την γερμανική πλευρά προκειμένου να έχουμε συγκεκριμένες αποκαλύψεις και υπάρχουν τρόποι να πιέσει. Η Siemens συνεχίζει να παίρνει και σήμερα έργα από το δημόσιο. Νομίζω όμως ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί αυτό: είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο κάθε πολίτης εκτιμώντας αυτή την κοκορομαχία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 August 2009 - 14:30:29 UTC