Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο οι θεσμικές παρεμβάσεις

  • [01] Στο επίκεντρο οι θεσμικές παρεμβάσεις

    Συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο Πρ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν για μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν τους επόμενους μήνες, με χρονικό ορίζοντα τη σύνοδο της Βουλής που τελειώνει τον επόμενο Ιούνιο.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η ΝΔ είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση, λειτούργησε θεσμικά και συναινετικά, ιδίως για την εφαρμογή του Συντάγματος και την ψήφιση των σχετικών εκτελεστικών νόμων, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ προέβαλε πάντα στείρα άρνηση.

    Σημείωσε ότι στην αναθεώρηση του 2001 η ΝΔ συναίνεσε στα περισσότερα που είχε, ήδη, προτείνει ως πλειοψηφία εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ και την ίδια στάση κράτησε και όταν ψηφίστηκαν οι σχετικοί εκτελεστικοί νόμοι.

    "Το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, ακολούθησε άλλη τακτική", ανέφερε και είπε ότι στην αναθεώρηση του 2006 ενώ κατέθεσε πρόταση ούτε καν ήρθε να την στηρίξει και "αποχώρησε προσχηματικά, επικαλέστηκε άτυπες ψηφοφορίες ενώ η πραγματικότητα ήταν γνωστή, αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του για το άρθρο 16".

    Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί ρυθμίσεις και καλεί το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει.

    Υπενθύμισε ότι από την αναθεώρηση του 2001 είναι σε εκκρεμότητα η ψήφος των αποδήμων και ο σχετικός νόμος δεν ψηφίστηκε με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

    Τώρα, είπε, θα έρθει μετά από συζήτηση με τα κόμματα νέος νόμος και παράλληλα σημείωσε με την αναθεώρηση του 2006 η Πολιτεία επιβάλλεται να πάρει μέτρα σχετικά με την προστασία των νησιωτικών και ορεινών όγκων.

    Ήδη, ανέφερε, θα εκδοθεί ο σχετικός εκτελεστικός νόμος και ήδη υπάρχει η διάταξη για την μοριοδότηση όσων επιλέγουν να μείνουν σ'αυτές τις περιοχές.

    Ο Υπουργός μίλησε επίσης για την είσοδο στην ιεραρχία όσων υπαλλήλων υπηρετούν στο δημόσιο με συμβάσεις αορίστου, αλλά και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων σχεδόν αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • ** Ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε ότι "η Πολιτεία έκανε και κάνει τα πάντα ώστε και να έρθει ο κ.Χριστοφοράκος στην Ελλάδα και να λάμψει η αλήθεια σε όλο της το μέγεθος" και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται και δεν του επιτρέπεται να σχολιάσει αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 August 2009 - 17:29:45 UTC