Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολές Σιούφα για ονομασία ΠΓΔΜ
  • [02] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ
  • [03] Κινητά 4ης γενιάς

  • [01] Επιστολές Σιούφα για ονομασία ΠΓΔΜ

    Επιστολές προς τους ομολόγους του των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις οποίες τους ενημερώνει για τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας.

    Στις επιστολές του, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διαχρονικά κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Τονίζει ότι η Ελλάδα προσέρχεται, διαχρονικά, στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, επιδεικνύοντας καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα, αποδεχόμενη λύση που θα προβλέπει μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα ισχύει έναντι όλων.

    Ο Δ. Σιούφας απέστειλε στους ομολόγους του και την επιστολή που απέστειλαν, στις 18 Μαΐου 2009, 200 ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία καταγράφονται για μια ακόμη φορά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.-

    [02] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ

    Μετ' εμποδίων θα διεξαχθούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, 22 και 23 του μηνός, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής που εκτελούνται εδώ και αρκετούς μήνες.

    Συγκεκριμένα για το εν λόγω Σαββατοκύριακο οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινούνται από Πειραιά ως Καλλιθέα, από Ομόνοια έως Ν. Ιωνία και από Ειρήνη έως Κηφισιά.

    Οι επιβάτες στα τμήματα από ΚΑΛΛΙΘΕΑ έως ΟΜΟΝΟΙΑ & από Ν. ΙΩΝΙΑ έως ΕΙΡΗΝΗ, θα εξυπηρετούνται αντίστοιχα με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ Χ7 & Χ9.

    Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε επίσης ότι η διακοπή της συγκοινωνίας από Ν. Ιωνία έως και Ειρήνη θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Αυγούστου.

    [03] Κινητά 4ης γενιάς

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι από την 1η Ιανουαρίου 2010, η ΕΕ θα επενδύσει 18 εκατ. ευρώ στην έρευνα που θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά δίκτυα κινητών επικοινωνιών τέταρτης γενιάς (4G ).

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση της προηγμένης τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), που θα επιτρέπει ταχύτητες κινητού διαδικτύου έως και εκατό φορές υψηλότερες από εκείνες των υφιστάμενων δικτύων τρίτης γενιάς (3G ). Η LTE είναι η τεχνολογία που επιλέγουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου για την επόμενη γενιά δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών.

    « Με τις τεχνολογίες LTE, η 'τεχνογνωσία' της ευρωπαϊκής έρευνας θα εξακολουθήσει να επηρεάζει καθοριστικά την ανάπτυξη των κινητών υπηρεσιών και συσκευών παγκοσμίως , όπως ακριβώς συνέβη και κατά τις προηγούμενες δεκαετίες με το πρότυπο GSM» , δήλωσε η αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα επικοινωνίας επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία τόνισε ακόμη ότι «οι τεχνολογίες LTE θα μετατρέψουν τα κινητά τηλέφωνα σε δυνατούς φορητούς υπολογιστές. Εκατομμύρια νέοι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των φορητών συσκευών τους,οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν τεράστιες ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας».

    Η τεχνολογία LTE δοκιμάζεται επί του παρόντος από φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών στη Φινλανδία τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμη στη Σουηδία και τη Νορβηγία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010. Από το 2004 έως το 2007, η ΕΕ χρηματοδότησε την έρευνα για τη βελτιστοποίηση και τυποποίηση της LTE ( έργα WINNER I και II , τα οποία εκτελέστηκαν από κοινοπραξία αποτελούμενη από 41 εξέχουσες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και πανεπιστήμια) με 25 εκατ. ευρώ. Οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στη σύλληψη της πρώτης υποδομής δικτύου βασιζόμενου στην τεχνολογία LTE.

    Τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επενδύσει ακόμη 18 εκατ. ευρώ στην έρευνα για τη βελτιωμένη έκδοση της LTE, την LTE Advanced. Το Σεπτέμβριο, η Επιτροπή θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες με κοινοπραξίες έργων, κυριότερη των οποίων είναι η ARTIST 4G η οποία στηρίζεται στα επιτεύγματα των έργων WINNER και έχει δημιουργηθεί από τη βιομηχανία 4G και ερευνητές από τη Φινλανδία, τη Γαλλία τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω-Χώρες, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νέα έργα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2010.

    Σημειώνεται ότι μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών και κατασκευαστές παγκοσμίως (Orange, TeliaSonera, T-Mobile, AT&T, NTT-DoCoMo, Verizon, Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei και Nokia Siemens Networks ) έχουν ήδη δεσμευθεί να χρησιμοποιήσουν το πρότυπο LTE. Μέχρι το 2013, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο επενδύσεις ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εξοπλισμό LTE.

    Συνολικά, στο διάστημα 2007-2013 η ΕΕ θα επενδύσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για τα μελλοντικά δίκτυα, τα μισά από τα οποία θα διατεθούν στις ασύρματες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δικτύων τέταρτης γενιάς (4G ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 2009 - 14:30:23 UTC