Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επαναστατικές τόμές"

  • [01] "Επαναστατικές τόμές"

    «Χρονικό ενος προαναγγελθέντος θανάτου» χαρακτήρισε τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία προέβη σε σειρά καταγγελιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε, ότι η προστασία των δασών ισοδυναμεί με την προστασία της εθνικής ακεραιότητας της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «μια κυβέρνηση του τσιμέντου». Κατήγγειλε ακόμη ότι «είναι κυβέρνηση των τραπεζών, γιατί ενώ έδωσε 28 δισ. στις τράπεζες, δεν μπόρεσε να βρει χρήματα για την πυροπροστασία», ότι «είναι κυβέρνηση των αναψυκτηρίων στα δάση» και ότι «είναι κυβέρνηση, που δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους», διευκρινίζοντας πως «είναι γεγονός ότι οι δασοπυροσβέστες είναι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και δεν αποτελούν τακτική και μόνιμη δύναμη για τη δασοπροστασία».

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι «είναι ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση, αλλά και το σύστημα του δικομματισμού, δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε δασοκτόνους νόμους του ΠΑΣΟΚ».

    Επιπλέον έκανε λόγο για «σαβουάρ βιβρ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», ενώ επέρριψε ευθύνες και σε ορισμένους δήμους, που εξακολουθούν να διατηρούν χωματερές σε δάση, παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι πολλοί δήμοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για το σβήσιμο της πυρκαγιάς.

    Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να γίνουν επαναστατικές τομές που θα θίξουν ακόμη και συμφέροντα σε όλο το σύστημα δασικής προστασίας και έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών, ενώ επανέλαβε και τη θέση για ίδρυση υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Έγινε γνωστό ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής και μεταξύ άλλων, σύσσωμη θα περιοδεύσει με πούλμαν στις καταστραφείσες περιοχές και τα μέλη της θα έχουν συναντήσεις με δήμους και κοινοτάρχες. Επίσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας στην οποία θα κληθούν ειδικοί για να διατυπωθούν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί ανάμιξης της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα.

  • Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος σήμερα και αύρο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

    Επίσκεψη Τσίπρα σε απεργό πείνας

    «Οκτώ μήνες μετά ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στον κρατούμενο απεργό πείνας στο νοσοκομείο Σωτηρία.

    Αυτή τη φορά, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες του κράτους, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες: «Ένα δικαιακό σύστημα το οποίο είναι ανίκανο να αποδώσει δικαιοσύνη ταλαιπωρεί ένα αθώο παιδί που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι συμμετείχε, μαζί με χιλιάδες άλλους, στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό που ζητάει ο Θοδ. Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Και διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του» σημείωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Δένδια «να εκδικαστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Θοδ. Ηλιόπουλου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2009 - 10:30:15 UTC