Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΜΥ: Καταιγίδες τις επόμενες 36 ώρες
  • [02] Συναυλία για τους πρόσφυγες
  • [03] Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης
  • [04] "Ενωμένος στη μάχη των εκλογών"
  • [05] Νέες διαπραγματεύσεις

  • [01] ΕΜΥ: Καταιγίδες τις επόμενες 36 ώρες

    Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες 36 ώρες κατά τόπους στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

    Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν:

    Το βράδυ της Πέμπτης τη δυτική Κρήτη και πιθανώς τη Μεσσηνία.

    Την Παρασκευή την Κρήτη, την περιοχή των Κυθήρων, τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς: τις νότιες περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, την ανατολική Μαγνησία, τις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβάνονται οι βόρειες και ανατολικές περιοχές της Αττικής) και αργότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Το Σάββατο (12-9-2009) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

    [02] Συναυλία για τους πρόσφυγες

    Συναυλία για τους πρόσφυγες, με τους Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θαλασσινό και Μπάμπη Στόκα, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας. Τα έσοδα της συναυλίας θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες ευάλωτων ομάδων σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

    Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας, που συναντήθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού σε μια πολύ μεγάλη συναυλία στην Κύπρο, επαναλαμβάνουν αυτή τη συνεργασία με μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα.

    Ο Γιώργος Νταλάρας έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Μπάμπη Στόκα, από την εποχή των Πυξ Λαξ ακόμα, έχουν ηχογραφήσει μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν τραγουδηθεί απ' όλους μας. Με τον Παντελή Θαλασσινό έχουν συνεργαστεί μόνο δισκογραφικά για τον "¶ξιο Λόγο" και την Εστουδιαντίνα, και αυτές οι συναυλίες τους έδωσαν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια τους.

    Ο Γιώργος Νταλάρας μουσικός που αναζητεί πάντα καινούργιο ήχο, καινούργιες συνεργασίες, έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα με τη βοήθεια 12 μουσικών, μοναδικών στο είδος τους. Ένα πρόγραμμα με ροκ μπαλάντες, αλλά και "χρωματιστά" λαϊκά τραγούδια. Ένα μέρος του προγράμματός του είναι καινούργιο υλικό. Δυναμικά τραγούδια όπως το "¶γρια ζωή", τα "Έρημα χωριά", "Το φίλτρο", τραγούδια από τον "¶ξιο Λόγο" που παρουσιάστηκαν μόνο στο Παλλάς.

    Μοιραία βέβαια από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τραγούδια σταθμοί στην πολύχρονη καριέρα του, από τη συνεργασία του με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς. Τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, τραγούδια σταθμοί, τραγούδια που μας συντροφεύουν μια ζωή.

    Τέλος η ξεχωριστή πρόταση του προγράμματος είναι η ίδια η μουσική συνάντηση που φέρνει στη σκηνή έναν μεγάλο ερμηνευτή και μουσικό με δύο πολύ σημαντικούς τραγουδοποιούς, που ο καθένας χωριστά έχει αφήσει το δικό στίγμα στο τραγούδι. Η συνύπαρξή τους, οι διασκευές τους και οι κοινές ερμηνείες τους σε δικά τους τραγούδια αλλά και άλλων είναι ίσως και το πιο εκρηκτικό σημείο του προγράμματος.

    Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας με αποσκευές τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, πάντα με δυναμικό μουσικό παρόν με μια εξαιρετική ορχήστρα από σολίστες μουσικούς στην Αθήνα! Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού, η νέα πολύ καλή λαϊκή φωνή.

    Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι αυτόματα και κίνηση στήριξης στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη και χρήζουν της βοήθειάς μας. Χορηγός σε αυτή τη συναυλία είναι ο Όμιλος ALAPIS.

    Η συναυλία εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009. Προπώληση εισιτήριων γίνεται από τα δισκοπωλεία Metropolis και Cine Πετρούπολις και οι τιμές τους είναι 25 ευρώ και 15 ευρώ (φοιτητικό-νεανικό).

    [03] Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης

    «Kανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά εάν υπάρξει ανάγκη, θα πρέπει να μη φοβηθούμε να τα κλείσουμε», τόνισε ο υπουργός Yγείας, Δημήτρης Aβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του Eθνκού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης και σημείωσε ότι από την ως τώρα εμπειρία με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

    Ωστόσο, αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτων σε ένα σχολείο, η ειδική επιστημονική επιτροπή του Yπουργείου θα αποφασίζει αν θα κλείνει μία τάξη, ή ολόκληρο το σχολείο. Aντίθετα, με το πρώτο κρούσμα θα κλείνουν τα σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες (ιδιωτικά και δημόσια) και μάλιστα τα υπόλοιπα παιδιά θα λαμβάνουν προληπτική αγωγή με αντιιικά φάρμακα.

    H καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλου, δήλωσε ότι η απόφαση να μην κλείσουν τα σχολεία βασίστηκε στο παράδειγμα των HΠA και της Aυστραλίας. ¶λλωστε, αν λαμβανόταν απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον δύο μήνες, έως ότου εμβολιαστούν, κάτι που είναι δύσκολο να τηρηθεί. Eπίσης, η απόφαση δικαιολογείται από το γεγονός ότι γίνεται λόγος για «ελαφριά πανδημία».

    O υπουργός τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων και θα λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις. Υπογράμμισε δε, πως ελπίζει «να μην υπάρξουν τριγμοί για τη νέα γρίπη προεκλογικά, γιατί το θέμα πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις».

    Σημειώνεται τα επιβεβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης ξεπέρασαν στην Ελλάδα τις 2.000. Σύμφωνα με το KEEΛΠNO, 105 νέα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά την τελευταία εβδομάδα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2101. «H δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται σε ελαφρώς μειωμένα επίπεδα, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα», ανακοινώθηκε από το Κέντρο.

    Σήμερα και αύριο, εξάλλου, θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ύστερα από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι υπουργοί Υγείας και εμπειρογνώμονες των χωρών του «G7» και του Μεξικού, για συνομιλίες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της νέας γρίπης.

    Το σχέδιο δράσης για τα σχολεία

    Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στα σχολεία παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

    Τα πάντα θα είναι έτοιμα στη θέση τους και όλα θα λειτουργήσουν ομαλά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος παρουσιάζοντας τις δράσεις είπε:

    -Θα λειτουργεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550 που θα έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό και θα δίνει απαντήσεις και κάθε πληροφορία γύρω από τη γρίπη.

    -Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, επίσης, θα υπάρχουν οι εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης.

    -Στην εκπαιδευτική τηλεόραση έχει εκπονηθεί πρόγραμμα δυο εβδομάδων που θα εκλαϊκεύει τις οδηγίες για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και τους γονείς.

    -Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συσκέψεις και έχουν δεσμευτεί πάνω από 45.000 εμβόλια για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη, και να κλείνουν σχολεία στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, αλλά αυτό είναι κάτι που οπωσδήποτε θα το αποφασίσει η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας.

    Στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, κάτι που απευχόμεθα, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, υπάρχει πρόγραμμα ειδικό στην εκπαιδευτική τηλεόραση, εκπαιδευτικού περιεχομένου για να μην μένουν πίσω στα μαθήματα τα παιδιά που θα κριθεί απαραίτητο να μείνουν στα σπίτια τους.

    Οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν υπάρχει μέριμνα να αντικαθίστανται, ενώ ήδη έχουν δοθεί οι πιστώσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα ζητήσει σήμερα, την εξαίρεση του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που θα αποφασίσει η Ειδική Επιτροπή λόγω της προεκλογικής περιόδου.

    Κάθε διευθυντής θα συμπληρώνει κάθε πρωί σε κάθε σχολείο απουσιολόγιο, θα καταγράφει τα τυχόν κρούσματα και καθημερινά θα τα αποστέλλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν κεντρικά τόσο το υπουργείο Παιδείας που συνεργάζεται στενά με το Υγείας.

    Σε αυτή τη φάση δεν κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός μαθητών. Όσον αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες και κάθε ίδρυμα θα λαμβάνει ξεχωριστά τα μέτρα του. Τα υλικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ευθύνη των σχολικών επιτροπών, οι οποίες έχουν λάβει και τα σχετικά κονδύλια για την προμήθειά τους.

    Ο υπουργός Παιδείας τόνισε, ότι οι τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια προσπάθεια από ορισμένους κύκλους να δημιουργηθεί φόβος, ανησυχία και πανικός στους γονείς και στους μαθητές για τη γρίπη, με στόχο πολιτικά οφέλη.

    Ωστόσο τόνισε, ο χειρότερος σύμβουλος είναι η άγνοια, η ανευθυνότητα και ο πανικός, διότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας τους. Σωστή ενημέρωση και οι βασικές αρχές της πρόληψης είναι οι ενδεικτικές κατευθύνσεις που δίνουν οι οδηγίες οι οποίες προέρχονται και είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας, το οποίο συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Αναφερόμενος στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, που ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Γιάννης Πανάρετος ζήτησε να διακοπεί λόγω της προεκλογικής περιόδου, ο υπουργός τόνισε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν θα έπρεπε να διακοπεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το ίδιο το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο υπό την προεδρία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, διεξάγει το διάλογο.

    Και μετά τις εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα στηρίξουμε τις αποφάσεις του διαλόγου, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που σε αυτή τη φάση δεν λαμβάνονται αποφάσεις δεν βλέπει το λόγο διακοπής του εθνικού διαλόγου, αλλά επανέλαβε ότι αν το ίδιο το Συμβούλιο κρίνει απαραίτητο κάτι τέτοιο, είναι δική του η απόφαση.

    Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η εκπαιδευτική ειρήνη που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην προσπάθεια όλων των πλευρών. Πάλεψα είπε, να μην μπει η εκπαίδευση σε κομματικές σκοπιμότητες. Έτσι, μπήκαμε σε κλίμα σύνθεσης. Δεν είμαι υπερκομματικός, αλλά ωστόσο δεν είμαι δογματικός".

    Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κενά που καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ο υπουργός είπε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα που εμφανίζουν οι εκπαιδευτικοί και επανέλαβε, ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα.

    -

    [04] "Ενωμένος στη μάχη των εκλογών"

    Οι πρόωρες εκλογές δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση κανενός εθνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση στενών κομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισήμανε ότι ταύτισε τον εαυτό του με το καλό, όμως τα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ είναι για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

    Για δε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί «φανταχτερά λόγια», όμως σε ένα non paper που διανεμήθηκε και αφορά τα όσα θα πει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο «δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε διακριτό σχέδιο, ούτε κάτι που να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Μόνο γενικόλογες εξαγγελίες».

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι σε προγραμματικό επίπεδο υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις για κοινή δράση σε συγκεκριμένους τομείς και εισέπραξε αοριστολογίες, είτε απαξιωτικές απαντήσεις από το ΠΑΣΟΚ, είπε.

    Κάλεσε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, αν θεωρεί ότι υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις ας προτείνει από τώρα συνεργασία και όχι μετεκλογικά.

    Για την τηλεμαχία μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσβάλει στην ποιότητα της δημοκρατίας και πρότεινε να υιοθετηθεί το γαλλικό μοντέλο για ανά δύο τηλεμαχίες στις οποίες θα μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Στην πορεία προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να επιβάλλει μια εναλλακτική ατζέντα με βασικούς στόχους τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναγνώρισε ότι έχουν πληγώσει τον κόσμο της Αριστεράς και έχουν προκαλέσει θυμό και σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρά τις δυσκολίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει, παραμένει ενωμένος και δίνει τη μάχη των εκλογών.

    Είπε ότι υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες, για τον εαυτό του τόνισε ότι έχει κάνει αυτοκριτική, ενώ σημείωσε πως ούτε καν σκέφτεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Σχετικά με τον Αλέκο Αλαβάνο είπε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά την ώρα τις εκλογικής μάχης αυτές παραμερίζονται και πορεύονται όλοι μαζί.

    Ως προς τη στάση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ τόνισε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις και απόψεις της.

    Σε ό,τι δε αφορά τη στάση των στελεχών της παρατήρησε πως «δεν υπάρχουν αποστασίες στον χώρο μας».

    Τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τον προσδιόρισε με το σύνθημα: «Θέλουμε 3% συν τη δική σου ψήφο».

    Για το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι από την αρχή ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

    Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μίλησε για «αποτυχία του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι γελοιοποίησης» και υπογράμμισε:

    «¶ργησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα. Δεν μας ξάφνιασε, περιμένουμε χειρότερες επιθέσεις και μας θλίβουν. Είμαστε υπερήφανοι στο ΣΥΡΙΖΑ που συνθέτουμε τις διαφωνίες μας. Ντροπή πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία όταν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο έψαχνε για τρομοκράτες στους νέους διαδηλωτές, εκείνη έδειχνε με το δάκτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη ντροπή από αυτή δεν υπάρχει».

    [05] Νέες διαπραγματεύσεις

    Με την υποβολή εκ μέρους του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτάσεων για γεφύρωση του χάσματος στις θέσεις των δύο πλευρών στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης άρχισε σήμερα η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι οι προτάσεις αφορούν το θέμα της εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου της Ομόσπονδης Κύπρου.

    Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προτάσεις στην επόμενη συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα.

    Είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε των διευρυμένων συνομιλιών, και το "περιστατικό", όπως το χαρακτήρισε, στο Λιμνίτη με τους προσκυνητές.

    Ο κ. Χριστόφιας, μετά τη σημερινή συνάντηση, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτό του Λιμνίτη. Πρόσθεσε πως "είπαμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την υπόθεση Λιμνίτη και ό,τι συνέβη και να δούμε μπροστά, με την ευχή ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξανασυμβούν παρόμοια πράγματα".

    Εξάλλου, ο κ. Χριστόφιας δεν έκρυψε την ενόχληση και την απογοήτευσή του για διαρροές στον Τύπο εγγράφων, που δίδονται στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2009 - 14:30:23 UTC