Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση της Public Issue
  • [02] Εγκύκλιος για τους ετεροδημότες
  • [03] Εγκαίνια του Προαστιακού της Θράκης
  • [04] Υπόθεση Siemens: αποφυλάκιση Γεωργίου και Σκαρπέλη

  • [01] Δημοσκόπηση της Public Issue

    Με 5,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για τον τ/σ ΣΚΑΪ.

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 41%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑΟΣ 7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2%. Το 2% των ερωτηθέντων απαντά άλλο κόμμα, άκυρο, λευκό ή αποχή.

    Στην παράσταση νίκης, το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κάλπη θα αναδείξει νικητή το ΠΑΣΟΚ και το 14% τη ΝΔ. Το υπόλοιπο 14% δεν εκφράσει εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, αυτά τα ποσοστά θα έδιναν 151 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 96 στη ΝΔ, 23 στο ΚΚΕ, 19 στο ΛΑΟΣ και 11 στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 7 και 8 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.001 ατόμων.

    [02] Εγκύκλιος για τους ετεροδημότες

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι.

    Ανάλογα με τον αριθμό των ετεροδημοτών μπορούν να συσταθούν αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα.

    Αμιγή εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος.

    Μεικτά εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.

    Ειδικότερα, στα μεικτά εκλογικά τμήματα ψηφίζουν ετεροδημότες, προερχόμενοι από περισσότερες της μιας βασικές εκλογικές περιφέρειες.

    Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο ή την Κοινότητα, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

    Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών, οφείλουν αμέσως, το ίδιο βράδυ, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, να μεταφέρουν οι ίδιοι και να παραδώσουν τον εκλογικό σάκο στο Εφετείο της έδρας του τμήματος.

    Η άμεση αυτή μετάβαση στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνει από το Εφετείο η διαλογή των ψήφων και έτσι να διαβιβαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των μεικτών εκλογικών τμημάτων στα πρωτοδικεία των βασικών εκλογικών περιφερειών.

    [03] Εγκαίνια του Προαστιακού της Θράκης

    Νέα δεδομένα στο συγκοινωνιακό σκηνικό της Ακριτικής Θράκης, δημιουργεί η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο οποίος θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους των ακριτικών νομών, παρέχοντας τους φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.

    Τα εγκαίνια του Προαστιακού Θράκης πραγματοποιήθηκαν χθες, σε μία λιτή τελετή, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θράκης.

    Στο σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών. Σε συνδυασμό και με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, τα 8 νέα δρομολόγια του νέου Προαστιακού Θράκης δημιουργούν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων.

    Με χρόνους διαδρομής που δεν υπερβαίνουν τα 33 λεπτά για το τμήμα Ξάνθη - Κομοτηνή και τα 58 λεπτά για το τμήμα Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το χαμηλό κόμιστρο που ξεκινά από 0,80 β¬, το τρένο αναδεικνύεται πλέον σε κύριο μέσο μεταφοράς για τους πολίτες των περιοχών της Θράκης.

    [04] Υπόθεση Siemens: αποφυλάκιση Γεωργίου και Σκαρπέλη

    Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους διατάσσει, με βουλεύματα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Ζίμενς κ. Γιώργο Σκαρπέλη, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, και κ. Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.

    Το Συμβούλιο κάνει δεκτές προσφυγές που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και αποφασίζει την αποφυλάκιση τους επιβάλλοντας στον καθένα χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Οι δικαστές αποδέχονται με τα βουλεύματα τους ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

    Οι κκ Σκαρπέλης και Γεωργίου συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου έπειτα από εντάλματα που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο 4ος Ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός και προφυλακίστηκαν αρχές Ιουνίου ύστερα από τυπικές απολογίες. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν περίπου από ενάμιση μήνα, είχε διατάξει την αποφυλάκιση των δύο, κηρύσσοντας άκυρη την ανακριτική διαδικασία των απολογιών. Είχαν ακολουθήσει νέα εντάλματα σύλληψης τους από τον ανακριτή και κλήσεις σε απολογίες μετά από τις οποίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2009 - 10:30:22 UTC