Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήττα Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ
  • [02] "Ενίσχυση του ΚΚΕ"

  • [01] Ήττα Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

    Η Ρωσία και τα τρίποντά της στην κρίσιμη τελευταία περίοδο έβαλαν τέλος στο αήττητο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας ηττήθηκε 68-65 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007, στον δεύτερο αγώνα της στη Β΄ φάση, και θα «παίξει» την κορυφή του 5ου ομίλου (Μπίντγκος) την Τρίτη με αντίπαλο τη Γαλλία (22:00).

    Τα δεκάλεπτα: 12-21, 32-39, 47-48, 65-68

    [02] "Ενίσχυση του ΚΚΕ"

    Kρίσιμη χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στο Παγκράτι καλώντας παράλληλα τους 150.000 ψηφοφόρους που απείχαν στις ευρωεκλογές και γενικότερα τους νέους να εμπιστευτούν το κόμμα της.

    "Η οικονομική κρίση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα συνεχιστεί. Το ζητούμενο είναι το βράδυ των εκλογών να είναι φοβισμένα τα δύο μεγάλα κόμματα, όποιος και αν είναι ο νικητής. Αν δεν έχουμε ορατή διαφοροποίηση ψήφου θα προστεθεί ένας νέος ογκόλιθος στο λαϊκό κίνημα", δήλωσε χαρακτηριστικά η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Αναφερόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στους ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων έκανε λόγο για "προσβολή και δούλεμα του λαού" όταν υποστηρίζουν, όπως είπε, "τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου τα ευέλικτα μικρά κυβερνητικά σχήματα και τα καθαρά ψηφοδέλτια, λες και εκεί βρίσκεται το ζήτημα. Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η φτώχεια, η ανασφάλεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η άνοδος των ορίων συνταξιοδότησης δεν εξαρτώνται από καθαρούς ή ακάθαρτους υπουργούς".

    Τόνισε ακόμα ότι ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να φανεί ειλικρινής μιλώντας για πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια ενώ στην πραγματικότητα ψεύδεται αφού θα είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως υποστήριξε, κοροϊδεύει όταν μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό αφού αυτό αφορά αύξηση των μισθών 7 έως 10 ευρώ το μήνα.

    "Ανοησία" χαρακτήρισε και τη δήλωση του κ. Παπανδρέου για φορολόγηση των μετόχων των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι "οι επιχειρήσεις σήμερα είναι πια όλες μετοχικές. Οι τίτλοι μένουν και ούτε ξέρεις ποιοι είναι οι μέτοχοι.

    Αυτά είναι κόλπα του αστικού συστήματος και παραλλαγές στη διαχείριση του".

    Ακόμα ανέφερε ότι οι κκ. Καραμανλής και Παπανδρέου απ΄ ότι προέκυψε από τις ομιλίες τους στην ΔΕΘ έχουν "τοποθετήσεις που βρίσκονται κοντά και είναι ταυτισμένες περισσότερο από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση".

    Επίσης επεσήμανε ότι "η δημαγωγία των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μεν χαμηλών τόνων αλλά αυτό επιβεβαιώνει ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, μεταξύ των οποίων ελαστικές μορφές απασχόλησης που θα επεκταθούν δραματικά και θα πλήξουν τους νέους και επιδείνωση στους τομείς της παιδείας, της υγείας, και της κοινωνικής πρόνοιας.

    Έκανε λόγο για συσσωρευμένα αποτελέσματα 20ετίας, και όπως είπε "σήμερα εισπράττουμε τα αποτελέσματα των νόμων του Σιούφα, του Ρέππα και της Πετραλιά".

    Ομιλία στο Γαλάτσι

    "Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις 4 του Οκτώβρη θα πρέπει να γελάνε -κλαίγοντας από μέσα τους- και το ΚΚΕ να χαίρεται για τη μείωση της ψαλίδας. Αυτό θα είναι το ποιοτικό στοιχείο σε αυτές τις εκλογές και όχι το να δούμε μια απλή εναλλαγή ρόλων στο ίδιο έργο, κάτι που έχουμε δει πολλές φορές μέχρι τώρα", υποστήριξε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στα Καραγιαννέικα του δήμου Γαλατσίου.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ακόμη ότι ένα ισχυρό εμπόδιο και ανάχωμα στις θύελλες των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται θα είναι η ενίσχυση του ποσοστού του ΚΚΕ και το να βρεθεί στην τρίτη θέση με τη στήριξη, όχι μόνο των μελών και οπαδών του κόμματος, αλλά και ανθρώπων που συμπαθούν το ΚΚΕ και μέχρι τώρα δεν το είχαν ψηφίσει καθώς και όσων θέλουν έστω και μία φορά να δοκιμάσουν αυτή την επιλογή.

    Επίσης τόνισε ότι "τα άλλα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι απλώς ανάχωμα στο ριζοσπαστισμό", διευκρινίζοντας ότι "ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και ΛΑΟΣ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις χωρίς να ανατραπεί η κυρίαρχη πολιτική που είναι υπέρ του κεφαλαίου".

    Αναφερόμενη ειδικότερα στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ είπε ότι όπως και στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής έτσι και ο αρχηγός του αξιωματικής αντιπολίτευσης "δίνει τη μερίδα του λέοντος σε υποσχέσεις προς τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους εισαγωγείς και τα μονοπώλια".

    Επίσης, απευθυνόμενη προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε: "Άμα είσαι παλικάρι καταργείς τα stage στον ιδιωτικό τομέα και δεν περιορίζεται στο δημόσιο. Αλλά τί να περιμένει κανείς από αυτόν που καθιέρωσε τις ελαστικές μορφές εργασίας".

    Εξάλλου είπε ότι είναι υποκριτική η δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού και τον κατηγόρησε ότι αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού από 700 σε 710 ευρώ, τη στιγμή που το ΚΚΕ ζητάει κατώτατο μισθό τα 1.200 ευρώ.

    Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως "το ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί ελπίδες ότι μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση από τη ΝΔ" και αναρωτήθηκε "ως πότε τα λαϊκά στρώματα θα ψηφίζουν για καλύτερο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής και της ίδιας στρατηγικής", επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχουν τα ίδια ταξικά χαρακτηριστικά και εδώ και μερικά χρόνια δεν διαφέρουν ούτε στους ελιγμούς.

    Χαρακτήρισε "παραμύθι" το δίλημμα της "ακυβερνησίας", υπογραμμίζοντας ότι "χρησιμοποιείται αυτό το επιχείρημα για να γονατίσουν το λαό. Στην πραγματικότητα μια αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να την αποδυναμώσουμε όσο περισσότερο γίνεται και σε αυτή την κατεύθυνση ένα στάσιμο ΚΚΕ θα σήμαινε ένα αδύνατο κίνημα".

    Μίλησε επίσης διεξοδικά και για το θέμα των μεταναστών χαρακτηρίζοντάς το "παγκόσμιο πρόβλημα που δεν λύνεται με το να βάλεις 280 εκατ. μεταναστών στο στόχαστρο. Πολλοί από αυτούς είναι πρόσφυγες. Είναι έρμαιο δουλεμπόρων. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι αποτελούν δύναμη πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού συστήματος με την εργατική τάξη, στις χώρες που πηγαίνουν". Υποστήριξε, δε, ότι θα πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όσους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και να μην γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 September 2009 - 20:30:21 UTC