Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωμπάσκετ-Με στόχο την πρώτη θέση
  • [02] Marfin: Αποφασιζει για την έδρα
  • [03] "Τέλος" ο Τιμούρ Κετσπάγια

  • [01] Ευρωμπάσκετ-Με στόχο την πρώτη θέση

    Με νίκη απέναντι στη Γαλλία σήμερα (19:15 -ΝΕΤ) οι παίκτες της Εθνικής μας θα καταλάβουν την πρώτη θέση του 5ου ομίλου στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Αυτό θα τους δώσει το πλεονέκτημα ν' αντιμετωπίσουν την 4η ομάδα του ομίλου του Λοντς (6ος) σε νοκ άουτ χιαστί την Πέμπτη. Παράλληλα, με νίκη επί των "le bleus" οι Έλληνες διεθνείς θα διατηρήσουν το αήττητο σερί από το Ευρωμπάσκετ του 1983 απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο στη διοργάνωση.

    Οι Γάλλοι ζουν κι αναπνέουν για να νικήσουν την Εθνική Ελλάδας, αφού δεν έχουν ξεχάσει την ήττα στον ημιτελικό του 2005 στο Βελιγράδι. Χωρίς καμία δόση υπερβολής δύο είναι τα ζητούμενα για τους Γάλλους στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: Η του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Ευρωμπάσκετ και η πρώτη νίκη επί της Ελλάδας μετά από 26 χρόνια!

    Η Γαλλία έχει κατακτήσει 5 χάλκινα κι ένα αργυρό σε Ευρωμπάσκετ, αλλά ποτέ... χρυσό! Πόσο μάλλον αν αυτό συνδυαστεί με ένα μάθημα σ' αυτούς που τους έχουν πληγώσει την εθνική υπερηφάνεια τους, εμάς τους Έλληνες δηλαδή. "Από το 1983 έχουμε να σας νικήσουμε" λένε και ξαναλένε με απογοήτευση οι Γάλλοι δημοσιογράφοι στο Μπίντγκος.

    [02] Marfin: Αποφασιζει για την έδρα

    Συνέρχεται το μεσημέρι στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Laiki Bank (Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα), παρουσία του κ. Α. Βγενόπουλου, και αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικές αποφάσεις, που μάλλον θα περιλαμβάνουν και το θέμα της παραμονής της έδρας του Ομίλου στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Marfin Laiki Bank, μετά από σειρά επαφών και διαβουλεύσεων τόσο με αρμόδιους κρατικούς φορείς (υπουργό Οικονομικών, Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας, κ.ά.) όσο και με παράγοντες του ιδιωτικού τομέα, φέρεται να έχει πειστεί να αλλάξει την αρχική απόφαση της και να αποφασίζει να διατηρήσει την έδρα της στην Κύπρο.

    Το σοβαρό αυτό θέμα αναμένεται να είναι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του ΔΣ για λήψη τελικής απόφασης.

    Εκτός αυτού το ΔΣ της Marfin Laiki Bank θα ασχοληθεί με τρέχοντα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Ομίλου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό σε συνάρτιση με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που τώρα διαφαίνονται στην κυπριακή οικονομία.

    [03] "Τέλος" ο Τιμούρ Κετσπάγια

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου έλαβε οριστικά τέλος σήμερα. Ούτε τον αυριανό αγώνα με την Αλκμαάρ, στην πρεμιέρα των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, δεν περίμενε ο Σωκράτης Κόκκαλης για να απολύσει τον Τιμούρ Κετσπάγια. Το έπραξε σήμερα και τη θέση του Γεωργιανού προπονητή θα αναλάβει προσωρινά ο μέχρι τώρα βοηθός του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 September 2009 - 10:30:25 UTC