Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Πορεία εθνικής ανάτασης"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Πορεία εθνικής ανάτασης"

    «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην απαξίωση και τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»,τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή του επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγησε ότι «έχουμε χρέος απέναντι στον πολίτη, απέναντι στη δική μας ιστορία, αλλά και στις αρχές, τις αξίες που υπηρετούμε, να εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη, την ποιοτική υπηρεσία για κάθε πολίτη σ' αυτή τη χώρα».

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τον πολιτικό εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Υγείας Γιώργο Φλωρίδη, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των νοσηλευτών και των εργαζομένων, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

    Στα γραφεία της διοίκησης, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι έχει επισκεφτεί πολλές τα νοσοκομεία της περιοχής και σημείωσε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται, τα τελευταία χρόνια, είναι η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, προβλήματα τα οποία έθιξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «μηχανήματα στη ναφθαλίνη» και «τεράστια απαξίωση» του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, «με αποτέλεσμα ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να έχουμε φτάσει δέκα χρόνια πίσω».

    Επιπλέον, εξέφρασε τη «βούλησή του για ριζικές αλλαγές».

    Ο Διοικητής του Λαϊκού Τάσος Γρηγορόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λαϊκό, υπάρχουν και στα περισσότερα νοσοκομεία» και πρόσθεσε ότι «ευελπιστεί, αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσει όσο μπορεί τους ασφαλισμένους πολίτες».

    Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διατυπώθηκε καταγγελία για ρουσφέτια, καθώς και για τη δημιουργία πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής στο Λαϊκό, χωρίς, όπως ελέχθη, να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

    Αργότερα, στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου και αφού ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τη ΜΕΘ, οι παραπάνω κατηγορίες διατυπώθηκαν εκ νέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε:

    «Δηλαδή τα δίνουν προίκα σε κάποιον διοικητή;». Και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι γρήγορη στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις, αλλά αργή στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών».

    Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφτηκε κι έναν νοσηλευόμενο, πρώην συνεργάτη του.

    "Πορεία εθνικής ανάτασης"

    «Αυτό το συγκλονιστικό πάθος δεν είναι πάθος για την εξουσία, είναι πάθος για την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία -χθες- στην Τρίπολη, ζητώντας από τους πολίτες «ψήφο εμπιστοσύνης, αυτοδυναμίας και δύναμης να αλλάξουμε τα πράγματα».

    «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας στον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ και να του πούμε «είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «δεν χρωστάμε σε κανένα, μόνο στο λαό και σε αυτόν μόνο λογοδοτούμε». Επισήμανε ότι «η παρακμή που ζούμε δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, αλλά κρίση οικονομική, αξιακή και θεσμική που δεν θα περάσει απλά όταν ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση».

    «Φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας, γιατί έξι χρόνια γιγαντώσαμε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, γιατί δεν στηρίξαμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως «αυτό ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τονίζοντας πως το Κίνημα «ξέρει πως κάθε μέρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο αυξάνει η ευθύνη του απέναντι στη χώρα και σε αυτούς».

    «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για να πάει ο τόπος μπροστά και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να αραδιάζεις προεκλογικό κατεβατό μέτρων που ποτέ δεν υλοποιούνται» είπε, προσθέτοντας ότι «από εκείνους δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη, για το τι θα παράγει και εξάγει αυτή η χώρα, τίποτα για την στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, του αγρότη και των χαμηλών εισοδημάτων».

    «Η χώρα χρειάζεται σχέδιο σοβαρό και είμαστε ήδη έτοιμοι για το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών, ένα σχέδιο «άμεσης δράσης» για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης» είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την ΝΔ ότι με το «πάγωμα των μισθών και τη συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, έχει αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζει τον φαύλο κύκλο, βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα».

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσα είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ και είπε ότι «μέσα στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν τα μέτρα πράξη με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα κατατεθεί στην Βουλή και στην ΕΕ το νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με το οποίο θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες».

    «Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας η Ελλάδα θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην «πράσινη ανάπτυξη» που σημαίνει ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε πλούτο» ενώ ανέφερε και τα πλεονεκτήματα που θα έχουν από αυτήν διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «προϋπόθεση για να υλοποιηθούν οι στόχοι αυτοί είναι ένα κράτος και μια πολιτική ηγεσία που σέβεται τους κόπους του ελληνικού λαού, ένα κράτος πιο φιλικό, προσβάσιμο, και δημοκρατικό που υπηρετεί τον πολίτη».

    «Το δεύτερο μεγάλο αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου εθνικής ανάτασης είναι η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος» είπε μιλώντας για «νέο εκλογικό νόμο που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, αναμόρφωση του «πόθεν έσχες», ανάρτηση των υπογραφών υπουργών και των πράξεων Δημοσίου και Αυτοδιοίκησης, και «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς».

    «Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν σε χρήμα, βούληση χρειάζεται» είπε ο κ. Παπανδρέου, δεσμευόμενος ταυτόχρονα «ότι όπου χρειαστεί θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα και τα κατεστημένα που δεν θέλουν την αλλαγή και την πρόοδο, και ότι δεν θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες».

    «Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για όλες τις υποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για υποθέσεις των πολιτών στα ΚΕΠ, ετήσιο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν δήθεν εν ονόματι του Κινήματος να ράβουν κοστούμια εξουσίας κακώς κάνουν, θα τους μείνουν στην ντουλάπα».

    «Κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει στην ίδια θέση που κατείχε, όλοι θα αξιολογηθούν από την αρχή» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ, μονάδες οικογενειακής ιατρικής ώστε να υπάρχει 24ωρη περίθαλψη επτά μέρες την εβδομάδα, όλο τον χρόνο και για αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους Έλληνες.

    Αναφερόμενος στην Αρκαδία έκανε λόγο για εγκατάλειψη και αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι ενώ το 2005 είχε αποφασισθεί η δημιουργία Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου Φυσικού Αερίου στην ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν μόλις τον περασμένο μήνα.

    Επίσης πρόσθεσε ότι ο ταμιευτήρας 12 εκ. κυβικών μέτρων νερού που κατασκεύασε το ΠΑΣΟΚ στην λίμνη Τάκα παραμένει έξι χρόνια ανενεργός, ενώ η επί δύο χρόνια επιχειρούμενη ανακαίνιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου έχει μειώσει, αντί να βελτιώσει, τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    «Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος θα μπουν και πάλι σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης» είπε προσθέτοντας ότι είναι δέσμευση η περιβαλλοντική ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών για την οποία το ΠΑΣΟΚ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι «επιλογή μας ο ανατολικός οδικός άξονας «Κυβέρι-Αστρος-Τυρός-Λεωνίδιο-Κυπαρίσσι-Μονεμβασιά», και ο οδικός άξονας «Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία», ενώ ανάλογα στηρίζουμε τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου».

    «Μαζί και μόνο μαζί θα βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο που έχει να δώσει σε όλους μας και όχι μονάχα στους πράσινους, τους κόκκινους και τους μπλε, και θα πετύχει αυτή η προσπάθεια σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο το λαό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    b<Συνάντηση με προέδρους Επιμελητηρίων>/b<

    "Το μεγάλο ζήτημα για τα επόμενα χρόνια είναι η ταυτότητα της ελληνικής οικονομίας", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των πέντε μεγαλύτερων διμερών Επιμελητηρίων.

    Σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γνωρίζει τις σκέψεις και τις προτάσεις των διμερών επιμελητηρίων "σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο".

    Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει ως κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη και ότι η εμπειρία των επιμελητηρίων είναι "πολύ χρήσιμη" για το Κίνημα, "ιδιαίτερα όταν προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων".

    Αναφερθείς στο πρόγραμμα των 100 ημερών που παρουσίασε στη ΔΕΘ, "για να ξαναζωντανέψει η ελληνική οικονομία", ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "προτείναμε ουσιαστικά αυτά που έγιναν στις περισσότερες χώρες".

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με τις παρεμβάσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών στην Ευρώπη, η κατάσταση σταθεροποιήθηκε, ότι "μπορεί να μην βγήκαμε από την ύφεση, αλλά υπήρξε μια σαφής ομαλοποίηση", καθώς επίσης και ότι "αποφύγαμε τα χειρότερα".

    "Οι παρεμβάσεις στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη και την Κίνα, επέτρεψαν αυτή την ομαλοποίηση", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι "στην Ευρώπη δεν έγιναν κεντρικά, παρά την ύπαρξη του ευρώ, αλλά έδωσαν την διακριτική ευχέρεια στις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα".

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι "δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έγινε αυτό που έπρεπε", καθώς, όπως εξήγησε, "δεν φτάνει να μειώσεις το έλλειμμα και να "στεγνώσεις" την αγορά, με αποτέλεσμα να μην έχεις έσοδα για το κράτος".

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι "εμείς θα πάμε στην ΕΕ να διαπραγματευτούμε με ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο πρόγραμμα, που δεν θα πνίγει την αγορά" και πρόσθεσε ότι με διαβούλευση το ΠΑΣΟΚ θα ετοιμάσει ένα νέο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης και πως γι' αυτό θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

    Ακόμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είχε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ,οι οποίοι του εξήγησαν την περίπτωση της Ιρλανδίας, η οποία, όπως είπε, έχει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα από τη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες της είναι πολύ χειρότεροι από τους δικούς μας.

    "Υπάρχει ένας δείκτης δυνατοτήτων που εξηγεί ότι η απόδοσή μας σαν οικονομία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτό που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία για την προώθηση της ανάπτυξης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας".

    "Η Ελλάδα το μπορεί και εμείς έχουμε τη βούληση να το κάνουμε πράξη", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    "Ένα εργαλείο δουλειάς", όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, το οποίο αφορά "το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τους άξονες και τις δράσεις μιας αυστηρά μεταρρυθμιστικής πολιτικής", παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, οι πρόεδροι των πέντε μεγαλύτερων διμερών επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικού, Ελληνοβρετανικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερμανικού και Ελληνογαλλικού).

    Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ.Γραμματίδης ανέφερε ότι νωρίτερα είχαν παραδώσει το ίδιο σχέδιο και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και τόνισε ότι "αυτό είναι το μόνο εργαλείο που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, να βγούμε δηλαδή από αυτή όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια ανταγωνιστική Ελλάδα το 2020".

    Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου επισήμανε ότι "είναι μια ώρα μεγάλων αποφάσεων, όπου ο λαός περιμένει ν' ακούσει αλήθειες, όπου η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να ξεπεράσει το πλέγμα του πολιτικού κόστους που έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό και τον τόπο και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει την οικονομία μας σήμερα".

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην οικονομία και στους ανείσπρακτους φόρους παρέπεμψε σε σχετική Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ αναφερόμενος σε όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι από το σύνολο των 31 δισ. ευρώ ανείσπρακτων φόρων, τα 18 δισ. αφορούν πτωχευμένες εταιρείες και τα 7 προβληματικές ΔΕΚΟ, διερωτήθηκε «γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εισπράξει τα υπόλοιπα 6 δισ».

    Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν για «μαγικά του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία» απάντησε ότι «αυτά προσβάλλουν την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη» και επέκρινε την κυβέρνηση για «αντίληψη της διακυβέρνησης της χώρας ως επικοινωνιακό τρικ».

    «Μόνο χαμόγελο προκαλεί το γεγονός ότι η ΝΔ επικαλείται τις δηλώσεις Αλμούνια ως επιβεβαίωση της πολιτικής της»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «το πρώτο που λέει ο κ. Αλμούνια είναι αν έχουν εφαρμοσθεί τα μέτρα που έχει ζητήσει».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέγνωσε στη συνέχεια ορισμένες επικεφαλίδες από το πρόγραμμα ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σύμφωνα με την γνώμη του προσεγγίζουν αντίστοιχες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι με βάση αυτό το πρόγραμμα η νέα διακυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τον κ. Αλμούνια.

    Ερωτηθείς αν με τις δηλώσεις του ο κ. Αλμούνια «κλείνει το μάτι στην ΝΔ» ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ προσεκτική στην διάρκεια προεκλογικής περιόδου σε διάφορες χώρες και δεύτερον με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Αλμούνια εγκαλεί κατ' αρχήν την ΝΔ».

    Σε ερώτηση αν «υπήρξε ποτέ άλλοτε τέτοιου είδους παρέμβαση από μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε προεκλογική περίοδο» ο εκπρόσωπος είπε κατ' αρχήν ότι δεν έχει υπόψη του τα συμβάντα σε προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών, προσθέτοντας ότι αντιμετωπίζουμε την δήλωση Αλμούνια με απόλυτη ψυχραιμία.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «είναι σαφές πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις για το έλλειμμα, ενώ είναι εξίσου σαφές ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στη βάση ενός νέου σχεδίου με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

    Ερωτηθείς αν δια στόματος Αλμούνια η ΕΕ εμφανίζεται δύσπιστη απέναντι στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η δήλωση αντανακλά την δυσπιστία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές των τελευταίων 5,5 ετών».

    «Σε καμία περίπτωση δεν τινάζει το δικό μας πρόγραμμα στον αέρα η διαπίστωση της ΝΔ - αν ισχύει - ότι οι ανείσπρακτοι φόροι, τελικά είναι 6 δισ.», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας «ας ξεκινήσουμε να μαζεύουμε αυτά τα ανείσπρακτα 6 δισ.».

    Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που στις 24 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίψει το ελληνικό πρόγραμμα τότε θα έχουμε επιβολή μέτρων από την ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «20 από τις 27 χώρες βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν είναι κοντόφθαλμη».

    Κληθείς να ορίσει «τι είναι τα μεσαία στρώματα για το ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν είναι δυνατό κανένας να δώσει μονοδιάστατη απάντηση» προσθέτοντας ότι «από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα θα φανεί ότι η άποψή του συμβαδίζει με την άποψη του μέσου Έλληνα πολίτη».

    Σχόλιο για Καραμανλή

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στάθηκε στις φράσεις «πιέζουμε για μεγαλύτερη ρευστότητα, παρακολουθούμε το πρόγραμμα υλοποίησης της ρευστότητας, συζητούμε τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών» και διερωτήθηκε "αν αυτές είναι φράσεις ενός πρωθυπουργού που έχει πρόγραμμα για την κρίση, προτάσεις διαχείρισής της και όραμα για την επόμενη μέρα».

  • ** Ερωτηθείς για την μη συμμετοχή ορισμένων προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τόνισε ότι «ο κ. Κ. Καραμανλής δεν πήρε αποφάσεις όταν χρειάστηκε, αθωώνοντας στην πράξη ορισμένα στελέχη του καθώς αν είχαν «κάνει κάτι» έπρεπε να αποπεμφθούν «τότε», ενώ αν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό εναντίον τους γιατί δεν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια».

    Κληθείς να τοποθετηθεί έναντι της αντιμετώπισης του κ. Β. Μαγγίνα σε σύγκριση με εκείνη του κ. Γ. Σουφλιά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν μπαίνω σε συγκεκριμένες κρίσεις και συμμετοχές προσώπων στα ψηφοδέλτια, όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους».

    «Η δήλωση του κ. Σ. Τσιτουρίδη μιλά από μόνη της» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχετική ερώτηση.

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς αν «ο κ.Παπαδήμος σας έκλεισε την πόρτα» είπε ότι «δεν μπαίνω σε ονοματολογία», προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος τιμά την χώρα μας, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ελπίζουμε να συνεχίσει να την κάνει και με την νέα διακυβέρνηση».

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς «πόσο κοντά είναι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ με βάση και τις νέες δημοσκοπήσεις» είπε ότι το Κίνημα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις πολύ προσεκτικά, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του για την απήχηση που βρίσκουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες πολίτες και μετά την ΔΕΘ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την δουλειά του «ως την τελευταία μέρα για να διευρύνει την καταγραφόμενη υπεροχή του».

    Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

  • ** «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΝΔ για την διεξαγωγή ντιμπέιτ Καραμανλή - Παπανδρέου, ενώ εκεί που υπάρχουν περισσότερα προβλήματα είναι με το ντιμπέιτ των 6», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να διεξαχθεί ένα διαφορετικό ντιμπέιτ, περιμένουμε μια γραπτή πρόταση από την κυβέρνηση».

  • ** «Είναι προσβλητικό για ένα μισθωτό το να παγώνει ο μισθός του και να αντικαθίσταται με ένα βοήθημα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τον κ. Γ. Κουμουτσάκο για το ζήτημα αυτό, προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής υπόσχεται λιτότητα 4 ετών» και επισημαίνοντας ότι «το ύψος των μισθών στο Δημόσιο, στέλνει ένα μήνυμα στον ιδιωτικό τομέα».

  • ** Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε θέματα «που δεν πρέπει να χαθούν μέσα στην δίνη της προεκλογικής περιόδου», είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καταφέρει να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το δημόσιο σχολείο», επικαλούμενος στοιχεία για ελλείψεις στα σχολεία.

    Στο ίδιο πάντα πλαίσιο ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος σε καταγγελία για συνέχιση προσλήψεων στα προγράμματα stage κατόπιν εντολής του διοικητή του ΟΑΕΔ στον διευθυντή του υποκαταστήματος Κηφισιάς, είπε ότι «έχουμε δεσμευτεί όχι μόνο για κατάργηση των stage στο Δημόσιο, αλλά και για επανεξέταση των «θολών» προσλήψεων».

  • ** «Θα ξαναδούμε συνολικά το πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου με αφορμή τις πλημμύρες στην Εύβοια επικαλούμενος και σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2008 για πλήρη απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

  • ** Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι με την άσκηση δίωξης κατά του ανακριτή επιβεβαιωνόμαστε σε όσα λέγαμε και επανέλαβε την δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μετά τις εκλογές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 September 2009 - 14:30:20 UTC