Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι ελπίδες που προσφέρουμε είναι αξιόπιστες"
  • [02] "Ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση"
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 27/9/2009
  • [04] "Πιο δυνατό ΚΚΕ"
  • [05] "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική εγγύηση"
  • [06] Σφοδρές επικρίσεις
  • [07] Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

  • [01] "Οι ελπίδες που προσφέρουμε είναι αξιόπιστες"

    «Οι ελπίδες που προσφέρει η ΝΔ είναι αξιόπιστες. Είναι πραγματικές, γιατί στηρίζονται σε δύσκολα και αναγκαία μέτρα. Γιατί θα βάλουν γερά θεμέλια στην οικονομία. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε ευχάριστοι, για λίγους μήνες, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες. Η ελπίδα, που εμείς προσφέρουμε, κερδίζεται. Μέσα από μια δύσκολη και σταθερή πορεία. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Ο εύκολος δρόμος δεν χτίζει την ελπίδα. Την καταστρέφει.» Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Κ. Καραμανλής «εμείς καταθέτουμε σχέδιο ευθύνης, με ξεκάθαρα μέτρα, και σαφές χρονοδιάγραμμα, γιατί επιλέγουμε τον υπεύθυνο δρόμο».

    Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι ελπίδες που προσφέρει είναι κούφιες, πλασματικές και χτισμένες στην άμμο.

    Και πρόσθεσε: «Είναι χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ. Στην απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτές οι παροχές θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Θα είναι καταστροφικές για την οικονομία. Θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω.»

    Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, το ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες ημέρες, έχει παραδεχθεί πλέον τη σοβαρότητα της κρίσης, αλλά επιμένει στις εξωπραγματικές υποσχέσεις του, ενώ συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να περιοριστούν ελλείμματα και χρέη, αλλά προτείνει μέτρα που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα». Επίσης τόνισε ότι «σε μία συγκυρία με μεγάλες δυσκολίες, δεν προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο και κρατά, επίμονα, κλειστά τα χαρτιά του».

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι με τις εξαγγελίες του τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο, αφού, όπως είπε, «αμφισβητεί συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας». Και διερωτήθηκε: «Την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, θα την επανεξετάσει. Τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ, θα την ξαναμελετήσει. Τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα την ξαναδεί. Τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα τον βάλει σε νέα διαπραγμάτευση. Γιατί άραγε; Τί ακριβώς σχεδιάζει; Σε ποιά κατεύθυνση προσανατολίζεται;»

    Ο πρωθυπουργός ,αναφερόμενος στην ανάπτυξη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μήνυμά μας, για όλους, είναι καθαρό». Και εξήγησε: «Η ανάπτυξη, η πρόοδος, η ευημερία του αύριο κρίνονται από αυτά που θα κάνουμε σήμερα. Οι ελπίδες αυτές εξαρτώνται από τη δυνατότητα της οικονομίας μας να βγει από την κρίση, γρήγορα και με τις λιγότερες επιπτώσεις. Χρειάζονται γι' αυτό πολύ συγκεκριμένες πολιτικές: Χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις. Εάν δεν τις εφαρμόσουμε, δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Εάν δεν τολμήσουμε, σήμερα, η παγκόσμια κρίση θα οδηγήσει σε υπερχρέωση, σε πολύ σκληρά μέτρα και σε περιπέτειες. Το ενδεχόμενο αυτό έχουμε εθνική υποχρέωση να το αποφύγουμε.»

    Όπως τόνισε, «προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο, που οδηγεί, με στέρεα βήματα, στην προοπτική δυναμικής ανάκαμψης», γιατί ,όπως σημείωσε, πρέπει να ληφθούν τώρα οι αναγκαίες αποφάσεις για να κερδίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, μια Ελλάδα με αισιοδοξία, με ισχυρή ανάπτυξη, με αυξανόμενες θέσεις εργασίας και με πραγματικά κοινωνικό κράτος.

    Ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε». Και σημείωσε: « Η νίκη αυτή είναι δική μας. Ο παλμός, το πάθος, η δύναμη της ψυχής σας είναι η πιο μεγάλη εγγύηση. Το μήνυμά σας φτάνει σ' ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε μαζί.

    Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Όλες και όλοι μαζί. Είμαι και θα είμαι δυναμικά παρών στην πρώτη γραμμή. Είμαι αποφασισμένος να υπηρετώ υπεύθυνα την πατρίδα μου. Είμαι αποφασισμένος να εξαντλώ κάθε προσπάθεια για το συλλογικό καλό. Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί συνεχίζουμε. Πάμε, όλοι και όλες, μαζί, για τη νίκη».

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ομιλία του και σε μία σειρά από έργα που έγιναν, γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πραγματοποιούμε ανεκπλήρωτες προσδοκίες δεκαετιών».

    Συγκεκριμένα όσον αφορά στα έργα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ολυμπία Οδό, που ενώνει την Ελευσίνα με την Πάτρα, τον Πύργο και την Τσακώνα, κόστους 2,7 δις ευρώ, το νέο σιδηροδρομικό άξονα, που μειώνει στις δύο ώρες την απόσταση της Πάτρας από την Αθήνα, την μικρή περιμετρική και το νέο λιμάνι της Πάτρας, το φράγμα Πείρου - Παραπείρου για την ύδρευσης της Πάτρας και των παραλιακών κοινοτήτων. Ακόμη ο Κώστας Καραμανλής έκανε ξεχωριστή αναφορά στις δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, που άφησαν πίσω τους οι φωτιές του 2007 και ο σεισμός του 2008. Και πρόσθεσε: «Δόθηκαν, άμεσα, αποζημιώσεις για τα σπίτια, τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή. Έγιναν σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Προχωρά η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση από το σεισμό». Ακόμη αναφέρθηκε σε έργα υποδομών για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενώ σημείωσε οτι «στηρίχθηκε έμπρακτα ο αγροτικός κόσμος με χρηματοδότηση νέων αγροτών με έργα υποδομών και με την έγκαιρη και διαφανή καταβολή αποζημιώσεων και κοινοτικών ενισχύσεων».

    Πριν από την ομιλία του ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε μαζί με την σύζυγό του το ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα την ώρα που τελείτο ο μεγάλος πολυαρχιερατικός εσπερινός για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα. Ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του προσκύνησαν την Τίμια Κάρα και τον Σταυρό, πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας.

    "Καμιά ανοχή στο έγκλημα"

    Εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του, οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο, με ομιλητές τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα.

    «Είκοσι χρόνια πριν, κάποιοι πίστεψαν ότι, δολοφονώντας τον Παύλο Μπακογιάννη, θα πετύχουν πλήγμα στην εθνική συμφιλίωση. Πίστεψαν ότι οι σφαίρες θα μπορούσαν να σιγήσουν τις ιδέες. Δεν τα κατάφεραν», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο Μπακογιάννης κέρδισε δίκαια το σεβασμό όλων και η δολοφονία του προκάλεσε την οργή απέναντι στους δολοφόνους».

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι «η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη δυναμώνει τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο άσκησης βίας και τρομοκρατίας. Καμιά ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας» και πρόσθεσε πως «η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν», υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικοί μοχθούν για όλους μας, μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών».

    Επισήμανε πως η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη απέδειξε ότι η δημοκρατία δεν λυγίζει από τέτοια χτυπήματα, ενώ εξήρε το ρόλο του θύματος των τρομοκρατών στην εθνική συμφιλίωση, τονίζοντας πως «οι διχασμοί που ταλάνισαν τη χώρα μας είναι ένα μακρινό κομμάτι στην ιστορία μας».

    «Ο Παύλος Μπακογιάννης εξέφραζε την πολιτική, που τολμά μπροστά στα μεγάλα, και παραμερίζει τα επιμέρους. Μεγάλο μέρος από αυτά είναι και σήμερα ζητούμενο», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Π. Μπακογιάννης στην τότε Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας, το οποίο -κατά τραγική ειρωνία- εγκρίθηκε την ημέρα της δολοφονίας του.

    «Έβλεπε τη ΝΔ -είπε ο κ. Καραμανλής- ως την παράταξη που ενώνει τους Έλληνες, που παραμερίζει ο,τιδήποτε μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Η απόφασή μας να καταθέσουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητώντας την ψήφο του, είναι έμπρακτη απόδοση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη».

    Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστα, λέγοντάς τους, ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τις παρακαταθήκες του πατέρα τους, τις οποίες -όπως είπε- οφείλουν, όπως όλοι μας, να κρατούν πάντα ζωντανές.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης τίμησε την ίδια τη ζωή με το λόγο και το έργο του. Τον χαρακτήρισε «εμβληματική προσωπικότητα» και τόνισε ότι η φωνή του από τα ερτζιανά του γερμανικού ραδιοφώνου, την περίοδο της χούντας, έγινε συνώνυμη με τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη ότι ο Παύλος Μπακογιάννης άφησε παρακαταθήκη το σημαντικό έργο του, βοήθησε την περιοχή του να αναπτυχθεί και ανέδειξε το δρόμο της εθνικής συμφιλίωσης μετά 40 χρόνια. Πρόσθεσε δε, πως «ο Μπακογιάννης δίδαξε πως αν θέλεις να προσφέρεις στην πατρίδα, πάντα υπάρχει μια έπαλξη και μια διέξοδος».

    Καταλήγοντας επανέλαβε τα λόγια του Παύλου Μπακογιάννη ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και κοινοποίησε ότι η Βουλή θα τον τιμήσει μέσα στο Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.

    Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, και ο νομάρχης Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογιώργος.

    [02] "Ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση"

    Χαιρετισμό θα απευθύνει το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εκδήλωση του «Greece Race for the Cure» στο Ζάππειο Μέγαρο. Το απόγευμα, στις 7:30μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

    «Η δυτική Αττική έχει τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος, ανεργίας, υποβάθμισης και κοινωνικής απομόνωσης. Έξι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που, παρά τις πολλές υποσχέσεις, εγκατέλειψε αυτή την περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του από την Ελευσίνα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη δυτική Αττική.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς δείχνουν τι μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες», καθώς «με δική τους δουλειά και προσπάθεια έγινε η Ελευσίνα πρωταθλήτρια της ανακύκλωσης». Πρόσθεσε δε, ότι συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και πως ακόμα περισσότερο αναδείχθηκε ο πολιτιστικός πλούτος μέσα από το Θριάσειο πεδίο.

    «Είναι ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα αξιοποιήσει τον ανθρώπινο και τον πολιτιστικό πλούτο, όπως είναι και η περιοχή του Αισχύλου για να μπορέσουμε να κάνουμε την "πράσινη ανάπτυξη" μια χώρα, που θα φέρει επενδύσεις και θα στηρίξει τον πολίτη, το ανθρώπινο δυναμικό και το όμορφο περιβάλλον».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Θα τα καταφέρουμε», είπε.

    Νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της περιοχής, στον πεζόδρομο Νικολαΐδου, και με νέους σε Ίντερνετ καφέ, που επισκέφθηκε.

    «Θα δώσω φωνή σε εσάς με τις φρέσκιες και ανατρεπτικές ιδέες, που έχετε, να αλλάξουμε τη χώρα», τους είπε, μεταξύ άλλων.

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

    Πριν την επίσκεψή του στην Ελευσίνα, ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τον δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα το Μενίδι, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο της πόλης.

    «Δεν θα μοιράσουμε προνόμια για τους λίγους, θα εγγυηθούμε δικαιώματα για όλους», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους κατοίκους του Μενιδίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου. Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν λέει ότι όλα είναι εύκολα, αλλά ότι «θα χτυπηθούμε με τα δύσκολα και τα κατεστημένα, που δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά».

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «λέει πως για όλα φταίει κάποιος άλλος, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο ιδιωτικός υπάλληλος, το νοικοκυριό και γι' αυτό προτείνει να ρίξει και άλλα βάρη σε αυτούς».

    «Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε κράτος που σέβεται τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τη νεολαία, που δεν σπαταλά πελατειακά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και κατέληξε: «Οχι πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς, αλλά δίκαιη αναδιανομή».

    Τον κ. Παπανδρέου συνόδευσαν στην περιοδεία του υποψήφιοι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Αρνητικό το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της ΝΔ για νέα δημόσια συζήτηση

    «Το 2007 προτείναμε τετ α τετ των δύο αρχηγών και η ΝΔ δεν το δέχθηκε, το ίδιο έγινε και στις ευρωεκλογές, όμως επιτέλους το δέχθηκαν στις εκλογές αυτές. Συμφωνήσαμε για 2 ντιμπέϊτ -ένα των έξι αρχηγών και ένα των δύο- και αυτά έγιναν. Οι πολίτες έκριναν. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ευχαριστημένος, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί όμως να ζητά συνεχώς τρίτη ευκαιρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο, αναφορικά με την πρόταση του τελευταίου για μία πρόσθετη δημόσια συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών.

    «Οι ομιλίες του πρωθυπουργού είναι επαναλαμβανόμενες και δείχνουν την αναξιοπιστία του καθώς αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης τα τελευταία πεντέμιση χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι «για την ΝΔ πάντα φταίει κάποιος άλλος».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ανακρίβειες και έφερε ως παράδειγμα την αποστροφή του κ.Καραμανλή ότι η ΝΔ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στα 200 δις ευρώ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το χρέος είτε το μετράει κανείς ως χρέος γενικής κυβέρνησης ήταν 160 δις ευρώ, είτε το μετράει ως χρέος κεντρικής κυβέρνησης ήταν 180 δις ευρώ, «πάντως σίγουρα δεν ήταν 200 δις ευρώ».

    «Το γεγονός ότι του ξέφυγαν 20 δις ευρώ δείχνει και πόσο πέφτουν έξω γενικά στους λογαριασμούς τους», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για το 1981, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «εμείς χαιρόμαστε να γίνεται η σύγκριση η οποία είναι τόσο καταλυτική» και πρόσθεσε ότι στα 18 χρόνια από την Μεταπολίτευση, συνολικά, που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ άφησε τα μεγάλα έργα, την ΟΝΕ, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και το ΕΣΥ.

    «Η ΝΔ τι ακριβώς άφησε», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι από την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοζάνη και «πάλι φάνηκε ότι δεν έχει σχέδιο».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό να πει «πόσα μεγαβάτ προστέθηκαν στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας από το 2004 και μετά από την ΔΕΗ», μιας και ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες στην Κοζάνη ότι «η ΔΕΗ έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακών επενδύσεων στην ιστορία της χώρας».

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε «αυτούς που έγραψαν την ομιλία» του πρωθυπουργού να «κοιτάξουν καλύτερα τα στοιχεία, μιας και οι κάτοικοι που άκουγαν χθες τον κ. Καραμανλή «άκουσαν περίεργα» αυτό που είπε (ο κ. Καραμανλής) ότι προχωρά η τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανερχόμενος στις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί για «όργιο προσλήψεων» είπε ότι «δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση από την ΝΔ».

    «Τώρα ζούμε συμπυκνωμένο ότι ζήσαμε επί 5,5 χρόνια, έτσι θα περιόριζαν την σπατάλη στο δημόσιο αν ξαναέβγαιναν κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για «πρακτικές που προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες» ενώ αναφερόμενος σε αποστροφή του πρωθυπουργού για την ανάγκη σοβαρότητας και υπευθυνότητας διερωτήθηκε κατά πόσο το αντιλαμβάνεται αυτό ο κ. Καραμανλής με όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό.

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την μομφή που προσάπτεται» σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για διακομματικό σκάνδαλο προσλήψεων στην Βουλή.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή είναι μια διαδικασία της Βουλής και αφορά προσλήψεις στα κόμματα και όχι στο δημόσιο τομέα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα είχε κάνει ανοιχτή πρόταση ενδιαφέροντος σε προηγούμενες προσλήψεις και με βάση αυτή προσελήφθησαν κάποια άτομα «με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια», προσθέτοντας ότι «είχαμε ξεκινήσει και γιβ αυτές τις προσλήψεις την ίδια ακριβώς διαδικασία».

    «Απλώς με τις εκλογές μπροστά μας είχαμε την επιλογή είτε να χαθούν αυτές οι θέσεις για το ΠΑΣΟΚ, είτε να κάνουμε συγκεκριμένες προσλήψεις, δεν προσλάβαμε φίλους, «κολλητούς», και ανίψια, προσλάβαμε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στο ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, πολύ σκληρά, πολύ αποδοτικά και τους οποίους έχουμε αξιολογήσει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ανοιχτό σε μια συζήτηση μετά τις εκλογές για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος προσλήψεων και στην Βουλή».

    Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αν «κάτι δεν πάει καλά, και ο κ. Παπανδρέου απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, όπως χθες στο Ηράκλειο» είπε «μην παρεξηγούμε αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμά μας προβλέπει ριζικές τομές και χρειαζόμαστε την συμπαράταξη όλης της κοινωνίας έξω από κομματικά τείχη».

    «Δεν περισσεύει κανένας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Απάντηση Γ. Κουμουτσάκου

    Με αφορμή την άρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της ΝΔ για μία πρόσθετη δημόσια συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος αφού υπενθύμισε ότι "η ΝΔ εξβ αρχής ζήτησε περισσότερους από δύο τηλεοπτικούς διαλόγους", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Το ΠΑΣΟΚ σήμερα λέει «όχι», στον απβ ευθείας διάλογο.

    Στερεί, με δική του ευθύνη, τη δυνατότητα πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών.

    Των πολιτών, που σε αυτές τις εκλογές, καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον τους.

    Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα:

    Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ολυμπιακή Αεροπορία, OTE, Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Αχελώος, Πανεπιστημιακό Άσυλο, και -πάνω από όλα- για το πού θα βρουν τα χρήματα για τις ανεύθυνες παροχές των 10 δισ. ευρώ, που ευαγγελίζονται.

    Κρύβονται πίσω από αοριστίες, αντιφάσεις και μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου.

    Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου διεκδικούν τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών κρυπτόμενοι.

    Δεν θα το επιτύχουν», καταλήγει στη δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 27/9/2009

  • Χαιρετισμός Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στην εκδήλωση του «Greece Race for the Cure» - 10:30:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο.

  • Διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Τσίπρα - 13:00:00, Αθήνα/Ζάππειο.

  • Προεκλογική ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στην Πάτρα. - 13:00:00, Πάτρα/Πολυχώρος Πολιτεία. 12:00 Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

    13:00 Προεκλογική ομιλία στον ίδιο χώρο.

  • Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ για τους Βορειοηπειρώτες - 18:00:00, Αθήνα /Στήλοι Ολυμπίου Διός. Ξενοδοχείο Olympic Royal, οδός Αθανασίου Διάκου 28.

  • Προεκλογική ομιλία Κ. Καραμανλή - 19:30:00, Ηράκλειο.

  • Προεκλογική ομιλία Αλ. Παπαρήγα στο Βόλο. - 19:30:00, Βόλος.

  • Προεκλογική ομιλία Γ. Παπανδρέου - 19:30:00, Λάρισα.

    Αθλητική ατζέντα

  • Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα-Γκραν πρι Σιγκαπούρης (14ος αγώνας της χρονιάς) - 15:00:00

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (3η ημέρα) - 16:00:00

    Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας

    Ολυμπιακός Βόλου-Ηλιούπολη

    Ιωνικός-Παναιτωλικός

    Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας

    Ρόδος-Ηλυσιακός

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (1ος & 2ος όμιλος - 3η ημέρα), 1ος όμιλος

    Παναχαϊκής 16:00 Παναχαϊκή-Αγία Παρασκευή

    Χερσονήσου 16:00 Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΠΑΟ Ρουφ

    Ηρακλείου 16:00 Ατσαλένιος-Ασπρόπυργος

    Μεγάρων 16:00 Βύζας Μεγάρων-Πλατανιάς Χανίων

    Αιγίου 16:00 Παναιγιάλειος-Παναργειακός

    Σαλαμίνας 16:00 Αίας Σαλαμίνας-Κεραυνός Κερατέας

    Καλλιθέας 15:00 Καλλιθέα-Ζάκυνθος

    Χαϊδαρίου 16:00 Χαϊδάρι-Σαρωνικός

  • Ρεπό: Κόρινθος

    2ος όμιλος

    Νιγρίτας 16:00 Βισαλτιακός Νιγρίτας-Θερμαϊκός

    Βέροιας 16:00 Βέροια-Κοζάνη

    Επανομής 16:00 Αναγέννηση Επανομής-Πυρσός Γρεβενών

    Φιλιππιάδας 16:00 Εθνικός Φιλιππιάδας-Τρίκαλα

    Μακεδονικού 16:00 Μακεδονικός-ΠΑΟΝΕ

    Κρανούλας 16:00 Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Πανθεσσαλικό 16:00 Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Σερρών

    Άμφισσας 16:00 Φωκικός-Εορδαϊκός

  • Ρεπό: Καστοριά

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων

    16:00 Γκράνιτ Μικασεβίτσι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία, 21η ημέρα)

    20:00 Γαλατασαράι-Εσκισεχίρσπορ (Τουρκία, 7η ημέρα)

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (2η ημέρα), 15:00 Άρης Θεσσαλονίκης-ΟΦ Νέας Ιωνίας

    16:00 Εθνικός Κοζάνης-Ποσειδών Λουτρακίου

    16:00 Ελπίδες Δράμας-Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών

    16:00 Αναγέννηση Βύρωνα-Αρίων Πτολεμαϊδας

    18:30 ΑΣΕ Ορμή-Αναγέννηση Άρτας

  • Μπάσκετ-Κύπελλο ανδρών (Α΄ φάση, 1η ημέρα), 17:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Ρέθυμνο

    17:00 Μαντουλίδης-Ερμής Λαγκαδά

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική)

    ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

    ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

    Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 ΝOVA

    [04] "Πιο δυνατό ΚΚΕ"

    Προεκλογική ομιλία στο Βόλο θα κάνει η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 7:30 το απόγευμα.

    Κάνοντας κύρια διμέτωπη επίθεση εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και παράλληλη επίθεση προς ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στο Ηράκλειο, στην πλατεία των Λιονταριών.

    Η κα Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους να βγάλουν πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως υποστήριξε, λένε πολλά ψέματα. Υπάρχει ένα ερώτημα είπε : "η κάλπη θα ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας ή θα έχουμε πισωγύρισμα;" Η απάντηση ,ανέφερε, δεν βρίσκεται στα χέρια των οπαδών, των φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, αλλά σε αυτό καλούνται να δώσουν τη δική τους απάντηση οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία και η αγροτιά, όπως ανέφερε.

    Στη συνέχεια, η κα Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ είπε ευτέλισε τα συνθήματα και απευθυνόμενη στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ είπε πως πρέπει να σκεφθούν μήπως ήρθε η ώρα με πιο ανοικτό μυαλό "και καρδιά" να αλλάξουν και να στραφούν στο ΚΚΕ. "Σας είπαν, είπε, ότι τα συνθήματα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο είναι ξεπερασμένα και σεις δώσατε βάση. Άλλαξε το ΝΑΤΟ; Άλλαξε η ΕΟΚ; διερωτήθηκε, άλλαξε το κόμμα σας, είπε. Μεταλλάχθηκε το κόμμα σας. Δεν πρέπει να μεταλλαχθείτε και σεις".

    Ακολούθως η κα Παπαρήγα είπε ότι στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη θα υπάρξει μία ομοιότητα στις μεταπολιτευτικές εκλογικές αναμετρήσεις. Πρωτοδεύτεροι θα είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν θα αλλάξει είπε και κάλεσε όλους να συστρατευτούν με το ΚΚΕ. Μίλησε στη συνέχεια για λαϊκά στρώματα που δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να τιμωρήσουν και τους δύο και να ψηφίσουν ΚΚΕ "ανοίγοντας παράθυρο ελπίδας που όλοι το έχουμε ανάγκη".

    Εξάλλου η κα Παπαρήγα επιτέθηκε στο ΛΑΟΣ και στο Γ. Καρατζαφέρη λέγοντας ότι πότε πολεμάει το ΠΑΣΟΚ ωφελώντας τη ΝΔ και πότε την ΝΔ ωφελώντας το ΠΑΣΟΚ. "Για να μην σας πω, είπε, πως έχει κάνει και όλη τη βρώμικη δουλειά εναντίον του αντικομμουνισμού για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, το 2007 και το 2009".

    Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων "εδώ πραγματικά τί να σας πω. Ή θα αισθανθείς απέχθεια και αηδία ή του βγάζεις το καπέλο". Ακόμη χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως "μόρφωμα" και "ως μπαμπά του το ΚΚΕ Εσ.".

    Τέλος, επιτέθηκε και στους Οικολόγους Πράσινους κατηγορώντας τους για αοριστίες. "Θέλουμε μεγάλες λαϊκές νίκες" και ζήτησε να λαβωθούν στις εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό θα γίνει, όπως ανέφερε, αν το ΚΚΕ είναι πιο ψηλά.

    Η κα Παπαρήγα πριν την ομιλία είχε δώσει συνέντευξη Τύπου όπου επανέλαβε την επίθεσή της προς τη ΝΔ και το Κ. Καραμανλή, λέγοντας "ότι λέει ψέματα και πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές. Ο πυρήνας της αλήθειας που λέει είναι πως είναι διατεθειμένος να πάει και κάτω από το 25% τη φορολόγηση του κεφαλαίου".

    "Λαϊκή αγανάκτηση"

    Για «λαϊκή αγανάκτηση, που μεγαλώνει καθημερινά με την κυριαρχία της φοβερής υποκρισίας γύρω από τα προγράμματα Stage», μίλησε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση, το πρωί, στην Καλλιθέα και κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ότι «τα εφάρμοσαν (σσ. τα Stage) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Διευκρίνισε ότι «το ΚΚΕ, αντιτάχθηκε σε κάθε νόμο για τη μερική απασχόληση, όταν όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή τον υποστήριζαν με τον έναν ή άλλο τρόπο», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΣΥΝ, λέγοντας ότι «αυτοί που καταγγέλλουν τον δικομματισμό σήμερα, διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων Stage στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αιχμηρή ήταν απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να καταδικάζει τώρα μετά βδελυγμίας τα Stage, όταν το κόμμα του τα ψήφισε και τα υλοποίησε».

    Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και με αναφορά της στη Συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992, στην οποία -όπως είπε- μόνο το ΚΚΕ τότε αντιτάχθηκε, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ύστερα από 17 χρόνια, ζητά την αναθεώρησή της, όταν το βασικό και καθοριστικό ήταν η καταψήφιση της Συνθήκης το 1992, τότε που το ΚΚΕ μόνο του είπε "όχι", κόντρα στην πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης».

    Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση «στα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά», τα οποία -όπως διευκρίνισε- το κόμμα της δεν θεωρεί αντίπαλους. Ζήτησε από αυτά να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξουν το ΚΚΕ. «Πήρες το ρουσφέτι, δεν σου έκαναν χάρη, εκδικήσου τους αλλιώς, τιμώρησέ τους γιατί σου έφαγαν μέρος της αξιοπρέπειάς σου και της αξιοπρέπειας των γονιών σου», είπε.

    Ιδιαίτερα επικριτική, εξάλλου, ήταν και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οικολόγους, για το θέμα της «πράσινης ανάπτυξης», για το οποίο χαρακτήρισε τα δυο κόμματα «ψεύτες, καθώς μιλάνε για 100.000 θέσεις, που θα δημιουργηθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι οι βιομήχανοι επενδύουν εκεί, που υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας».

    Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είπε ότι «το κόμμα του έχει κοινό θυρωρείο και με τις δυο πολυκατοικίες», εννοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Σε άλλη αναφορά της στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την παράταξη ότι «αναπαράγει τις θέσεις του ΚΚΕ» και ότι «σε λίγο, θα πουν "ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση και η Σοβιετική Ενωση"», υποστηρίζοντας πως «είναι ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται από οπορτουνισμό και έχει γίνει τόσο ευέλικτο στις τοποθετήσεις του, που θα ρίξει τον κόσμο του στο γκρεμό».

    Καταλήγοντας, ζήτησε για άλλη μια φορά από τα λαϊκά στρώματα να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ «κόντρα σε αυτοδυναμίες, εκβιαστικά διλήμματα και νέες λίστες Stage», προσθέτοντας ότι και «το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και αυτό είναι η λαϊκή εξουσία».

    [05] "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική εγγύηση"

    Διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σήμερα στις 13:00 από τον Α. Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο.

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μοναδική εγγύηση ότι μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις για την έξοδο από την κρίση, ότι θα μπορέσουμε με τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από την βουλή, να δημιουργήσουμε μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για την κοινωνία που περνάει δύσκολα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη περιοδεία του στη λαϊκή αγορά και σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής Αμπελοκήπων, στην Αθήνα.

    Παράλληλα εκτίμησε ότι τα μηνύματα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικά από παντού, "όμως η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και θα είναι μια μάχη ψήφο, την ψήφο μέχρι την τελευταία στιγμή».

    Τον πρόεδρο του ΣΥΝ συνόδευαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Β. Μουλόπουλος και οι υποψήφιοι για την Α Αθηνών Ν.Βούτσης, Μ.Μπόλαρης και Ε.Κυπριανίδου.

    [06] Σφοδρές επικρίσεις

    Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ η προεκλογική του ομιλία θα γίνει στις 13:00.

    Το απόγευμα, ο κ. Καρατζαφέρης θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ για τους Βορειοηπειρώτες στο ξενοδοχείο Olympic Royal.

    Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε σήμερα στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

    «Ο Καραμανλής πρόδωσε την εντολή του ελληνικού λαού και ο δικός μου ρόλος είναι να διώξω από την εξουσία τον κ. Παπανδρέου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να φαντάζει ως λύση το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα έχουν βρει μεταξύ τους και τους συνδέουν πολλά [...] Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να παίζουν στην Ελλάδα παιχνίδια συναλλαγής».

    Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «εξουσίες, που έχουν μοιράσει Καραμανλής, Παπανδρέου και Μπακογιάννη» και χαρακτήρισε «εξωπραγματική» τη διαφορά 13 μονάδων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία κατηγόρησε ότι έδωσαν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και ότι «είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα πάντα». Υποστήριξε δε, ότι για το Κυπριακό «έρχεται ένα σχέδιο χειρότερο από το σχέδιο Ανάν και κανείς δεν ασχολείται με το τι συζητούν στην Κύπρο».

    Για την οικονομία ανέφερε ότι «η αγορά πνίγεται» και χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί απαραίτητων σκληρών οικονομικών μέτρων για την επόμενη διετία, ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι «παρουσιάζει θολό τοπίο για το τι θα κάνει», προσθέτοντας ότι «είμαστε στον πάτο γιατί κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αλλαζονικές μονοκομματικές κυβερνήσεις». Τόνισε δε, ότι «η χώρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

    Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ισχυρίσθηκε ότι «έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν έχουν να στηριχθούν πουθενά».

    Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε πως «έχουν βάλει βαριά παπλώματα πάνω από την αλήθεια, διότι αν διαβάσετε στα τελευταία άρθρα της συμφωνίας, υπάρχει εδάφιο, που λέει ότι, όποτε θέλει η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει το έργο» και πρόσθεσε: «Το έβαλε ο Καραμανλής με πίεση των Αμερικανών και τώρα, οι Αμερικανοί βάζουν τον Παπανδρέου να το σταματήσει. Οι Αμερικανοί θέλουν την Τουρκία υπερδύναμη και εμάς δορυφόρους».

    Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης εκλογής του δευτέρου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε: «Πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα αφήσει μετέωρο τον κ. Παπανδρέου, χωρίς αυτοδυναμία. Εμείς θα είμαστε αυτοί, που θα κάνουν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε νωρίτερα, με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη προσωπικότητα, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της εκκλησίας».

    [07] Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

    Το σημερινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι το ματς που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΚ με σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, στον μεσοβδόμαδο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, καλείται να νικήσει στον αγώνα με τον οποίο κλείνει η αυλαία της αγωνιστικής. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της κατάταξης.

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος: 1-0

    Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός, καθώς, σε αγώνα για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, επιβλήθηκε 1-0 του Πανιωνίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με τέρμα του Ζαϊρί στο 17΄, και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Λάρισα- ΠΑΣ Γιάννινα: 0-0

    Χωρίς νίκη έληξε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Αλκαζάρ», σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ οι «βυσσινί» ανέβηκαν στους 3, χωρίς ωστόσο να έχουν «γευτεί» μέχρι στιγμής τη χαρά της νίκης.

    Αρης- Ξάνθη: 1-0

    Με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αμπρέου στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αρης διατήρησε το νικηφόρο εντός έδρας σερί που έχει τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο, σε αγώνα για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, στον πάγκο της οποίας κάθισε για πρώτη φορά φέτος ο Γιάννης Ματζουράκης.

    Συνοπτικά της Σούπερ Λίγκα σήμερα έχει ως εξής:

    Κυριακη 27 Σεπτεμβριου

    (Τρίπολη) Αστ. Τριπολης - Λεβαδειακος 16:45 Νova

    (Ηράκλειο) Εργοτελης - Πανθρακικος 16:45 Νova

    (Περιστέρι) Ατρομητος Αθ. - ΠΑΟΚ 19:00 Νova

    (Καβάλα) Καβαλα - Ηρακλης 19:00 Νova

    (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκος 21:15 Νova


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 September 2009 - 4:30:28 UTC