Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση γιάφκας: Τρεις προφυλακίσεις
  • [02] 'Ερχονται χειρότερες ημέρες"

  • [01] Υπόθεση γιάφκας: Τρεις προφυλακίσεις

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Πρόκειται για τους Χαρίλαο Χατζημιχελάκη, ιδιοκτήτη του σπιτιού στο Χαλάνδρι, όπου σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντοπίστηκαν ευρήματα από επιθετικές ενέργειες της οργάνωσης και τον Παναγιώτη Μασούρα, ο οποίος είχε κλειδί του εν λόγω σπιτιού. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ο μεν Χατζημιχελάκης ότι το χώρο του σπιτιού όπου η Αστυνομία εντόπισε τα ευρήματα δεν το χρησιμοποιούσε, αλλά έμπαιναν φίλοι του, ο δε Μασούρας ότι είχε κλειδιά του σπιτιού διότι είχε αφήσει εκεί τη μηχανή του που είχε χαλάσει και ήταν κοντά το συνεργείο που θα την πήγαινε για επισκευή.

    Χθες, αργά τη νύχτα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο τρίτος από τους κατηγορουμένους, ο Μανώλης Γιόσπας, που μένει πάνω από το επίμαχο σπίτι και είναι ξάδελφος με τον Χατζημιχελάκη, ενώ αφέθηκε ελεύθερη η τέταρτη των κατηγορουμένων, Μυρτώ Παντέλογλου, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Σήμερα, από νωρίς το πρωί, στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων περίπου 150 νεαροί.

    [02] 'Ερχονται χειρότερες ημέρες"

    Διμέτωπη επίθεση προς τους πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε, κατά την διακαναλική συνέντευξή του, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι «αποσοβούν», κατά την προεκλογική περίοδο, ζητήματα διαφθοράς, όπως η Siemens και τα εθνικά θέματα και δεν υπεισέρχονται συγκεκριμένα στις πολιτικές τους για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση.

    «Έχετε δει ποτέ άλλοτε προεκλογική ατζέντα μονοθεματική; Μόνο την Οικονομία; Πάμε σε κάλπες, χωρίς να έχουμε μάθει τους αποδέκτες των 100 εκ. ευρώ από τη Siemens. Ήδη, στη Γερμανία έχει βγει δικαστική απόφαση, που τους καθιστά συναυτουργούς σ΄ένα έγκλημα. Θα περίμενα από τον κ. Παπανδρέου να έδειχνε την ευαισθησία να αναλάβει την ευθύνη για το ποσοστό, που τον αφορά. Τι ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα; Να απαντήσει, τι εννοούσε όταν έλεγε πως δεν μπορεί να έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία για λίγα στρέμματα. Αυτή τη στιγμή το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη φάση του. Και ο κ. Καραμανλής ψεύδεται, όταν λέει πως είχε πει "όχι" στο σχέδιο Ανάν», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Επέμεινε δε, ότι υπάρχει «άτυπη συμφωνία» των δύο να μην επανέρχονται ενόψει των εκλογών αυτά τα θέματα και ότι «τα μεγάλα τζάκια έχουν μοιράσει ρόλους στο μετεκλογικό σκηνικό». Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρέδωσε στον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, αφού «η κυβέρνηση δεν έπεσε στη Βουλή. Ο κ. Καραμανλής τράπηκε σε φυγή».

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση στην Οικονομία, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «την έφερε στον πάτο» και η ΝΔ, απλώς, «σκούπισε τον πάτο του βαρελιού». Εκτίμησε ότι «ξημερώνουν χειρότερες ημέρες» και διερωτήθηκε «ποιος τώρα θα πάρει το βάρος, αφού ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δέχθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;». Επανέλαβε παρεμπιπτόντως την πρότασή του «για έξοδο από την κρίση», να βρεθεί τρόπος ώστε να εισρεύσουν τα χρήματα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία.

    Για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης ο κ. Καρατζαφέρης επανέφερε την πρότασή του για εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης, κατά το πρότυπο Λαφοντέν στην Γερμανία, καθώς επίσης και την εκ μέρους της Ελλάδας άσκηση πίεσης προς την Ε.Ε. να φυλάσσει τα σύνορά της για να θωρακιστούν τα κράτη από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών.

    Σε ερώτηση για την «επόμενη ημέρα στη ΝΔ» και τι ρόλο διαβλέπει για τον ίδιο και το κόμμα του μετά τις εκλογές, αν και εφόσον η κυβερνώσα παράταξη χάσει τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε «τριγμούς, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό στο ΠΑΣΟΚ», έκανε λόγο για «ανακατανομή των ρόλων» μεταξύ των δελφίνων και ευχήθηκε «να βρει την περπατησιά της η παράταξη», προσθέτοντας, όμως, «εγώ δεν έχω να προσφέρω τίποτα» και «δεν με ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά της ΝΔ».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο λόγος για τον οποίο προσέφερε τη συνεργασία του στον Κ. Καραμανλή ήταν επειδή «αυτό, το οποίο έρχεται, είναι πολύ χειρότερο από κείνο, που φεύγει κι οφείλαμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σβ αυτό». Πρόσθεσε δε, ότι θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

    Ανέφερε ακόμη ότι ήδη γνωρίζει περιπτώσεις «πρασινοφρουρών», που απειλούν, και «έρχονται με διάθεση ρεβανσισμού» και είπε πως θα αναλάβει προσωπικά να θέσει ανάχωμα σε κάθε δίωξη, που θα επιχειρηθεί.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ κι ευχήθηκε να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως επιθυμεί την απελευθέρωση της Β. Κύπρου και της Β. Ηπείρου και επεξήγησε τις αναφορές του περί «διεκδικήσεων», λέγοντας ότι δεν εννοεί «να διεκδικήσουμε με τα καριοφύλια, αλλά πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά».

    Για την φορολόγηση της Εκκλησίας είπε πως, «ό,τι παράγει πλούτο, πρέπει να φορολογείται και η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2009 - 14:30:29 UTC