Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σημαντική νίκη"

  • [01] "Σημαντική νίκη"

    Αύριο θα συνεδριάσει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πρόεδρος της νέας Κ.Ο. να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Π.Γ., που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίασή της.

    Στη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο η Π.Γ. του ΣΥΝ «εκτιμά ως θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα» καθώς «ανοίγει δρόμους για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες».

    «O ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα ασκήσει αριστερή αντιπολίτευση στη βάση του προγράμματός του και των θέσεων που παρουσίασε προεκλογικά» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και εκφραζονται ευχαριστίες "προς τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος", ενώ σημειώνεται ότι η ΠΓ "αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και τον επικεφαλής της σ. Γιάννη Δραγασάκη για την συνεισφορά της στον εκλογικό αγώνα".

    Η ολοκλήρωση της εκτίμησης για το εκλογικό αποτέλεσμα θα γίνει σε νέα συνεδρίαση της Π.Γ. την Πέμπτη 8/10.

    "Σημαντική νίκη"

    Την πλήρη ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν "ψήφος συνείδησης και εμπιστοσύνης".

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός αποδοκίμασε την πολιτική της ΝΔ , μια πολιτική που, όπως είπε, οδηγούσε στο περιθώριο πολλούς πολίτες και επίσης απέδωσε την ήττα της στα αδιέξοδα που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης.

    Επρόκειτο για μια ήττα της δεξιάς πολιτικής, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προέβλεψε αλλά έχει και σημαντικό μερίδιο στην πραγματοποίησή της, λόγω της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα.

    Το θέμα είναι, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αν θα αλλάξει η πολιτική που μας κυβερνά και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχες.

    Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για μια μικρή, αλλά σημαντική νίκη δεδομένου, όπως είπε, ότι ξεκινήσαμε με δυσκολίες και στην πορεία ξεπεράσαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα, τονίζοντας ότι τελικά ήταν μεγαλύτερη απ' όόσο αρχικά υπολογίζαμε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ισχυρή παρουσία και μέσα και έξω από τη βουλή.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πιο αποτελεσματικός και πρόσθεσε ότι ο απλός κόσμος της Αριστεράς δικαιούται να έχει πιο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία του κόμματος.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταξιωθεί ως δύναμη προγραμματικής αντιπολίτευσης, καθώς, όπως προέβλεψε, έρχονται δύσκολες ημέρες, όπως είναι η μάχη κατά των ανισοτήτων, η μάχη για την προστασία των αδύνατων και των νέων μιας ξεχασμένης κοινωνίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 October 2009 - 14:30:39 UTC