Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα"
  • [02] Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση στη ΝΔ
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "'Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις"

  • [01] "Αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα"

    Οι κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και ο συντονισμός του καθημερινού έργου, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς.

    Στη συνεδρίαση πήραν μέρος τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

    Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα, ο κ.Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γιέρεμιτς.

  • Όπως κοινοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιλέγει τη βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αττικής.

    Επίσκεψη στα Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    "Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους".

    Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και στο Στάδιο του Tae kwon do, στο Παλαιό Φάληρο.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αυτούς τους χώρους, μαζί με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ζοζέ Ασεμπίγιο και τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε δήλωσή του ότι θεωρεί τα δικαιώματα αυτά αυτονόητα, προσθέτοντας ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά, ώστε όλα αυτά να αποδοθούν στους κατοίκους και σε όλο τον ελληνικό λαό.

    Από την πλευρά του,ο κ. Ζ. Ασεμπίγιο είπε ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις.

    "Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί", τόνισε ο κ. Ασεμπίγιο, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

    Ο Ισπανός αρχιτέκτονας ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

    Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

    Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι, απ΄όπου ο Ισπανός αρχιτέκτονας είχε τη δυνατότητα πανοραμικής αποψης του πολεοδομικού συγκροτήματός των Αθηνών.

    "Ενωμένοι για μια καλύτερη Ελλάδα"

    "Γιορτάζουμε μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση αλλά νικηφόρα μάχη. Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο χαιρετισμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην 65η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

    Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η εθνική μνήμη μάς διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Πρόσθεσε, ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) να είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις.

    Να θυμόμαστε, ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

    Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Στην τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).

    Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι οι έλληνες πολίτες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, έδωσαν "σαφή και ισχυρή" εντολή στο ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σε συγκεκριμένους άξονες.

    Ο κ. Πεταλωτής καλωσόρισε τους πολιτικούς συντάκτες στη σημερινή πρώτη ενημέρωση που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και σημείωσε ότι «θα προσπαθήσει να έχει μαζί τους μια ειλικρινή επαφή και να υλοποιήσει μια προσιτή ενημέρωση, με βάση την πραγματικότητα».

    Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι άξονες είναι η "ανατροπή των παθογενειών" στη δημόσια διοίκηση και το κράτος, η "πλήρης και ουσιαστική" αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών, η οικοδόμηση μιας στερεής σχέσης εμπιστοσύνης πολίτη - κράτους για την προώθηση των πολιτικών της κυβέρνησης, η "πολλή δουλειά" και, τέλος, η έξοδος της χώρας από τη "διεθνή απομόνωση".

    «Εξ άλλου, η ανάληψη του Υπουργείου των Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σηματοδοτεί αυτή την πρακτική και αυτή τη θεώρηση», εξήγησε ο κ. Πεταλωτής και αναφέρθηκε τόσο στην προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα, πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, όσο και τη συμμετοχή του στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κων/πολη.

    «Ήδη η κυβέρνηση άρχισε να δουλεύει προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «απαιτείται συναίνεση και κοινωνική κριτική».

    Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού - η συμμετοχή του στην εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας, η συνάντησή του για θέματα Παιδείας και Διαδικτύου με τον διπλωμάτη και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ, τον υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γ. Πανάρετο και τον ειδικό σύμβουλο Θ. Καρούνο, καθώς επίσης και η επίσκεψή του με τον αρχιτέκτονα-χωροτάκτη Ζ. Ασεμπίγιο, στην Αττική, τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και το Φάληρο - δείχνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    Εξάλλου, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα της εβδομάδας είναι σχεδόν καθαρά κοινοβουλευτικό, με κορύφωση τη διαδικασία ανάληψης του θεσμικού ρόλου των βουλευτών και τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η ψήφιση των οποίων θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    [02] Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση στη ΝΔ

    Συνεχίζονται οι διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξευρεθεί κοινό πλαίσιο συνεννόησης για την εκλογή αρχηγού.

    Στην κατεύθυνση αυτή, χθες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, συναντήθηκε με τους δύο από τους ενδιαφερθέντες για τη διεκδίκηση του αξιώματος, τους κυρίους Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι σε εξέλιξη μία πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Σιούφας με σκοπό την εξεύρεση ενός κοινού πλαισίου συνεννόησης. Ευχόμαστε να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ομοφωνία, όπως είχα πει εδώ και αρκετό καιρό, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά προς τον κοινό στόχο που όλοι έχουμε θέσει, δηλαδή να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση της κοινωνίας. Αυτή μου την πρόταση την επικαιροποίησα πριν από λίγο καιρό. Σε γενικές γραμμές την έχουν δεχθεί όλοι και κατ' αρχήν έχει επέλθει μία συμφωνία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης. Σήμερα, καθίσταται περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και αναγκαία. Το απαιτούν οι καιροί. Το ζητούν οι πολίτες».

    Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η εκλογή αρχηγού από τη βάση της παράταξης με κάλπη, εξυπηρετεί την ενότητα του κόμματος, δίνει κύρος στην αρχηγό και είναι η μόνη καθαρή λύση. Πρόσθεσε, ότι η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα συνεχίζεται, προκειμένου να βρεθεί ένα πλαίσιο συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού.

    Ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με την κα Μπακογιάννη, η οποία του απάντησε ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της και πέραν αυτού ότι θα αποδεχθεί όποια λύση συμφωνηθεί, αρκεί να καταλήγει στη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

    Ο κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης προσεκλήθη, αλλά δεν μπορεί να παραστεί γιατί θα είναι στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά θα αποδεχθεί και εκείνος ό,τι συμφωνηθεί.

    "Αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καραμανλή ώστε να τον ενημερώσω και από εκεί να πάρω νέες οδηγίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

    Στη συνεδρίασή της η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου εξέτασε τα ζητήματα που είχαν θέσει οι τέσσερις ενδιαφερθέντες για το αξίωμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής προσδιορίζεται από το άρθρο 19 του καταστατικού και αφορά στην προπαρασκευή και στην εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου.

    Ύστερα από τις προτάσεις, τις ιδέες και τις θέσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερθέντες η επιτροπή ανακοινώνει επίσης τα εξής: ότι η ευθύνη της συνίσταται στην προπαρασκευή και στην εποπτεία του συνεδρίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή νέου αρχηγού, είναι η 7η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα.

    Τέλος, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του για την από κοινού συνάντηση με τους τέσσερις ενδιαφερθεντες έγινε κατόπιν εξουσιοδότησης της επιτροπής.

    Η Ντ. Μπακογιάννη ανήγγειλε την υποψηφιότητά της

    Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

    Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.Στην δήλωση της η κ Μπακογιάννη τόνισε πως προτεραιότητα της θα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων και επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να γίνει ένα πλειοψηφικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η παράταξη δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, "αυτή είναι ξεκάθαρη, είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο όμως πρέπει να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα με θάρρος και αυτοπεποίθηση", όπως είπε.

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ενότητα του κόμματος είναι πρώτη προτεραιότητα της και πως "τούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς . Στην αυριανή ΝΔ δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί".

    Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, πρόσθεσε όμως ότι αναμένει να οριστικοποιηθεί η διαδικασία.

    Επιστολή στον Δ. Σιούφα

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δ. Σιούφα, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει τη «σαφή και ξεκάθαρη» θέση της, σύμφωνα με την οποία:

    «Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδου συνδικαλιστικούς φορείς

    -Με τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της ΓΣΕΕ (10:00:00, Αθήνα/Πειραιώς 40)

    -Με τη ΓΣΕΒΕΕ (10:30:00 )

    -Με τη ΕΣΕΕ (11:00:00)

    -Με το ΣΕΒ (11:30:00)

  • Συνέντευξη Τύπου από το Δήμο Αθηναίων για το φεστιβάλ τεχνολογίας Athens Digital Week (12:00:00, Αθήνα/Δημαρχιακό Μέγαρο)

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής για τις παραστάσεις του English National Ballet

    με τη ΖΙΖΕΛ (12:30:00, Θεσσαλονίκη/Μέγαρο Μουσικής)

  • Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δ. Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας, Vuk Jeremic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα. Στις 14.30 θα γίνει ενημέρωση των συντακτών (14:00:00, Αθήνα/Υπ. Εξωτερικών)

  • O πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Vuk Jeremic (16:00:00, Αθήνα/Μεγ. Μαξίμου)

  • Συζήτηση με θέμα "Μετά από 10 χρόνια: η δυναμική του ευρώ" -Ομιλητές: Γιάννος Παπαντωνίου, Λοράν Φαμπιούς, Χανς Εϊχελ (18:00:00, Αθήνα/Παλαιά Βουλή-Σταδίου 13). Την εκδήλωση οργανώνουν οι πρεσβείες της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής

  • Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (18:00:00, Αθήνα)

  • Ημερίδα με θέμα: «Άνθρωπος και Μεγάλα Σαρκοφάγα. Αγώνας για Συνύπαρξη», οργανώνει η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Κέντρο Ιστορίας)

  • Εκδηλώσεις για το Λευκάδιο Χέρν και τα 110 χρόνια Ελληνοϊαπωνικής φιλίας (19:00:00, Αθήνα/Deree College Γραβιάς 6)

  • Ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (4.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. Αθήνα/γραφ. ΚΟ στη Βουλή )

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Ελπίδων 2011 (προκριματική φάση) - 19:00:00, Τρίπολη/Τρίπολη (GRC), 19:00 Ελλάδα-Λιθουανία

  • Μπάσκετ-Φιλικό: Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ολυμπιακός (ξημερώματα Τρίτης)

    [04] "'Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις"

    Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτούν τις ιδιωτικοποιήσεις, που αποφάσισε και δρομολόγησε η ΝΔ, να τις υλοποιήσει με μικροαλλαγές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης, με όποια μορφή κι αν εφαρμόζεται, δεν μπορεί να διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία, ούτε τις θέσεις εργασίας, ούτε τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Με το κόλπο της επαναδιαπραγμάτευσης η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κάμψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, ώστε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Αυτός είναι ο στόχος του διαλόγου και της λεγόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, που ξεκίνησε σε συνεννόηση και συμφωνία με την COSCO. Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και γενικότερα για το λαό δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο ελάχιστο, με το όποιο φτιασίδωμα της συμφωνίας παραχώρησης".

    Στο ΚΚΕ πέφτει το βάρος της αντεπίθεσης στην επίθεση που θα δεχθούν τα λαϊκά στρώματα εκτίμησε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Πειραιά για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το "να σηκώσουμε το κίνημα πάνω απ΄όλα και αυτό το βάρος πέφτει στο ΚΚΕ".

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζομένων για μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση, αφού, όπως είπε, οι εκατό πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης θα είναι μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην υγεία, την παιδεία και την πρόνοια.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ θα πιέζει από δεξιά για ακόμη περισσότερο αντιλαϊκά μέτρα, ενώ προέβλεψε ότι την επόμενη περίοδο θα ενταθεί ο αντικομμουνισμός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 October 2009 - 4:30:24 UTC