Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίζεται η νέα Βουλή
  • [02] Διεργασίες για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου
  • [03] Η Ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Ληστεία των εργαζομένων"
  • [05] "Επαναδιαπραγμάτευση"

  • [01] Ορκίζεται η νέα Βουλή

    Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.

    Στο μεταξύ, διεξήχθη χθες, η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρ.Παπουτσής εξελέγη Γραμματέας της Κ.Ο. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Ευθυμίου θα είναι και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος.

    Στο Υπουργείο Παιδείας

    Το Υπουργείο Παιδείας, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έφτασε στις 17.45 στο υπουργείο και αμέσως είχε σύσκεψη με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και τους δύο υφυπουργούς, την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γιάννη Πανάρετο.

    Όταν η σύσκεψη ολοκληρώθηκε ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν μια απλή επίσκεψη. Πρέπει να στηρίξουμε τη νέα υπουργό Παιδείας-πρόσθεσε- γιατί είναι τεράστιας σημασίας η Παιδεία για την ανάπτυξη της χώρας.

    Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας με την προσθήκη της Δια βίου μάθησης, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, αποκτά ιδιαίτερη και μεγαλύτερη σημασία.

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Ραγκούσης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσε την περικοπή των κρατικών αυτοκινήτων και του κόστους κίνησης και συντήρησής τους, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

    Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης».

    Ως εκ τούτου, για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους. Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά αυτοκινήτου για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, ειδάλλως θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε.

    Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1600 κυβικών, τα οποία θα αγοραστούν με τη μέθοδο «λήζινγκ», προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους θα βαρύνει την εταιρία από την οποία θα αγοραστούν. Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους. Επίσης, άμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250, που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1600 κυβικά και για εκτός Αθηνών, θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.

    Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι 2,6 εκατ. μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.

    [02] Διεργασίες για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου

    Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προπαρασκευή και την εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου της Νέας Δημοκρατίας από την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Σιούφα.

    Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι συνεχίζεται η πρωτοβουλία της επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ τελούν υπό διαβούλευση.

    Ο κ. Σιούφας πρόσθεσε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες μέσω του καταστατικού για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή νέου προέδρου.

    Οι προσπάθειες θα ολοκληρωθούν μετά την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων, κατέληξε ο κ. Σιούφας.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη,η οποία είχε ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα λιγότερο από 24 ώρες πριν, δήλωσε ότι εφόσον ο Κώστας Καραμανλής αποφασίσει να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ και να εγγυηθεί την αλλαγή της διαδικασίας του καταστατικού και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας από τη βάση, τότε η ίδια δεν θα διαφωνήσει καθόλου με την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή πρόεδρου.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

    Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου της ΝΔ ανακοίνωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι "είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας, να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας".

    Στο μήνυμά του ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη για "ένα νέο ξεκίνημα της παράταξης με ελπίδα ενότητα και προοπτική". Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην πρότασή του για εκλογή Προέδρου της ΝΔ από την κοινωνική βάση του κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός: " Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας. Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ισχυρότερη αντιπολίτευση, με μία ηγεσία προερχόμενη από τη βάση, δεν υπάρχει. Ισχυρότερη ηγεσία για το αύριο, με όλους τους πολίτες δίπλα της, δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις, οι απλοί πολίτες. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της παράταξής μας, να κρατήσουμε κοντά μας αυτούς που πιστεύουν στις αξίες μας και να επιστρέψουν πίσω αυτοί που απογοητεύτηκαν. Να συνθέσουμε, να δυναμώσουμε, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, που μας κοιτάνε στα μάτια με προσδοκία. Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή.

    Ακολούθως ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για ανάγκη διαλόγου για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής , την ιδεολογία, τις αξίες της.

    "Πιστεύω στη μεγάλη προοδευτική κεντροδεξιά που στηρίζεται στην πατριωτική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα που απελευθερώνει τη δημιουργική ενέργεια της ελεύθερης οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή, προασπίζεται τη λειτουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους, που θα ενώνει τους Έλληνες στη βάση των κοινών τους αναφορών και που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς".

    Κλείνοντας μίλησε σε προσωπικό τόνο και απευθύνθηκε στα μέλη και στους φίλους του κόμματος: " Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Αυτή τη δύναμη και την προοπτική θέλω να δώσω τώρα στην παράταξη που αγαπώ και στους ανθρώπους της. Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα".

    [03] Η Ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση της ΚΟ ΠΑΣΟΚ. Ομιλία Γ.Παπανδρέου (09:30:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Ημερίδα για την οστεοπόρωση από τη Νομαρχία στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" (10:30:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους)

  • Ορκωμοσία βουλευτών (11:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Βουλής)

  • Συνέντευξη Τύπου στο ΕΒΕΘ για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης Έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας του Νομού Θεσσαλονίκης, από τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, Δ. Μπακατσέλο ( 12:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 29)

  • Συνέντευξη Τύπου για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009 (12:00:00, Αθήνα/Δημαρχιακό Μέγαρο)

  • Εκδήλωση με θέμα "Ολιστική προσέγγιση και κοινωνικές προεκτάσεις των ψυχικών - σωματικών νόσων" (12:00:00, Αθήνα/Παλαιά Βουλή)

  • Συνέντευξη Τύπου για το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Διαβήτη, με θέμα, "Ποιότητα ζωής με το διαβήτη. Δικαίωμα και Αναγκαιότητα", στο ξενοδοχείο Capsis (13:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με ΚΕΔΚΕ (14:00:00, Αθήνα/Β. Σοφίας 15)

  • Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με τον Συνήγορο του Πολίτη Γιώργου Καμίνη (16:00:00, Αθήνα/Βασ.Σοφίας)

  • Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 27)

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος, στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Λιμάνι )

  • Χάντμπολ-Ευρωπαϊκό γυναικών (Προκριματικά, 5ος όμιλος, 1η ημέρα): Σερβία-Ελλάδα - 19:00:00, Ζρένιανιν (SER)

    Αθλητική ατζέντα

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (3η ημέρα): Αερωπός Εδεσσας-Φίλιππος Βέροιας - 18:00:00, Εδεσσα (GRC)

  • Ποδόσφαιρο-Προκριματικά Μουντιάλ 2010 (προκριματικοί - Β΄ όμιλος) - 21:00:00, Αθήνα/Μαρούσι (GRC), 21:00 Ελλάδα-Λουξεμβούργο

  • Μπάσκετ-Κύπελλο ανδρών (Β΄ φάση, 3η ημέρα), 16:45 Ηρακλής-Νήαρ Ηστ

    19:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα

    [04] "Ληστεία των εργαζομένων"

    Σε εκδήλωση- συζήτηση που διοργανώνουν οι εργατικές - κλαδικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, θα μιλήσει στις 7 το βράδυ, η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    "Προεκλογικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε να κοροϊδέψει τους λιμενεργάτες, ισχυριζόμενη ότι υπάρχουν και καλές ιδιωτικοποιήσεις. Μετεκλογικά, από τη θέση της κυβέρνησης, επιχειρεί να τους εξαπατήσει με τη θέση ότι αρκεί ο διάλογος με την COSCO ώστε η παράδοση - ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ να είναι προς όφελος δικό τους και της χώρας!", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

    "Οι εργαζόμενοι έχουν δοκιμάσει και τις πράσινες και τις μπλε ιδιωτικοποιήσεις και τους αντίστοιχους διαλόγους και γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο επώδυνο για αυτούς και ωφέλιμο μόνο για το κεφάλαιο".

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφερόμενο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα κρατικά αυτοκίνητα αναφέρει ότι η κυβέρνηση "επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του λαού στη διαχείριση των «ψιλών» του ταμείου, κι όχι στη μεγάλη ληστεία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας. Με τη στήριξη των ΜΜΕ επιχειρεί να κρύψει τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χάρισε στους μεγαλοεπιχειρηματίες η ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, και οι οποίοι είναι έτοιμοι να δεχτούν νέα δώρα δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα τώρα της «πράσινης ανάπτυξης», της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας".

    [05] "Επαναδιαπραγμάτευση"

    «Αυτοί που δεν σεβάστηκαν το συμφέρον της χώρας, εκποιώντας - στην ουσία το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας - αντί "πινακίου φακής", σήμερα ζητούν να σεβαστεί η Πολιτεία την αξιοπιστία της δικής τους αναξιοπιστίας. Προφανώς, το 33% δεν ήταν επαρκές σε βάθος μάθημα για κάποιους. Εδώ και τώρα επαναδιαπραγμάτευση της συμβάσεως προς όφελος της Πατρίδας, της Οικονομίας και των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με το θέμα της COSCO.

    «Χαιρόμαστε που άλλη μια προεκλογική θέση του ΛΑ.Ο.Σ υιοθετήθηκε απ΄ την νέα κυβέρνηση: Ο έλεγχος της πληθώρας των κρατικών αυτοκινήτων και η υπερβολική σπατάλη από περιττές μετακινήσεις αξιωματούχων του συστήματος. Ο αυστηρός περιορισμός πρέπει να ξεκινήσει απ΄ τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Το κόστος του leasing για 322 αυτοκίνητα βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι δυσανάλογο με την οικονομική κατάσταση των ψηφοφόρων μας. Αν δεν ξεκινήσουμε από ψηλά, θα σκοντάψουμε στα χαμηλά», τονίζεται σε άλλη ανακοίνωση του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 October 2009 - 4:30:24 UTC