Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή απεργίας στον ΟΛΠ
  • [02] Επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Αναστολή απεργίας στον ΟΛΠ

    Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

    Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ανεστάλησαν.

    Ως εκ τούτου, από αύριο το λιμάνι επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς.

    Μετά τη συνάντηση η κα Κατσέλη δήλωσε ότι ζήτησε η ίδια τη συνάντηση, προκειμένου να ενημερώσει για την έναρξη του διαλόγου με την COSCO, για τη συμφωνία του ΟΛΠ με τη ΣΕΠ (θυγατρική της εταιρίας στην Ελλάδα), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ανάληψη από τον Ο.Λ.Π., για περίοδο 15 ημερών, της τιμολόγησης των παρεχόμενων στο ΝΣΕΜΠΟ υπηρεσιών και για να ζητήσει την κατάθεση των προτάσεών τους σχετικά με τη Σύμβαση Παραχώρησης.

    Την ίδια ώρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη.

    «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο λιμάνι. «Γι΄αυτό ακριβώς ακολουθούμε μια πορεία επίλυσης του ζητήματος μέσω του διαλόγου», πρόσθεσε.

    [02] Επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα

    Στην Καβάλα -που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος- δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» θέλουν την νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή χωρίς βαθμολογικές απώλειες, ενώ οι γηπεδούχοι θα παίξουν ανοικτά και χωρίς άγχος, αφού ουσιαστικά δεν έχουν να χάσουν κάτι.

    Παράλληλα, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης και είναι το φαβορί για την νίκη. Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο αγώνα της -μετά Ζαγοράκη- εποχής, ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι στον ουραγό -και χωρίς νίκη- της βαθμολογίας.

    Τέλος, ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα είναι η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Λεβαδειακό, ενώ η Λάρισα θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη της νίκη υποδεχόμενη την Ξάνθη και ο Ηρακλής να ξεπεράσει το εμπόδιο του -προβληματικού μέχρι τώρα- Πανιωνίου, προκειμένου να βελτιώσει την θέση του στην βαθμολογία.

    Εργοτέλης-Άρης:Εργοτέλης και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Παγκρήτιο, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες στην τρίτη θέση της κατάταξης, έχοντας από 12 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 56΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φραγκουλάκη.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 17 Οκτωβρίου Εργοτέλης-Αρης 0-0

    19:00 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ

    19:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA

    Κυριακή 18 Οκτωβρίου 16:45 Ατρόμητος-Λεβαδειακός NOVA

    16:45 Λάρισα-Ξάνθη NOVA

    19:00 Ηρακλής-Πανιώνιος NOVA

    19:00 Καβάλα-Παναθηναϊκός NOVA

    21:15 ΑΕΚ-Πανθρακικός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 October 2009 - 16:30:22 UTC