Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταργούνται τα stage σε δημόσιο και ΟΤΑ
  • [02] Άρχισε και επίσημα η κούρσα για την εκλογή

  • [01] Καταργούνται τα stage σε δημόσιο και ΟΤΑ

    Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Το βράδυ, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παραστεί στα εγκαίνια του Εθνικού Θεάτρου.

    Για τα stage

    Ολοκληρώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες η σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, η οποία εξέτασε την υπόθεση των Stage και στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο κ. Πάγκαλος, το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα Stage περιλαμβάνει τις εξής αποφάσεις:

    α. στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

    β. στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.

    Ερωτηθείς στο σημείο αυτό ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι η μια πλευρά των εγγυήσεων περιλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πρόσληψη εργαζομένων με Stage, ενώ σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά είπε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες κοινωνικής ασφάλισης, που ισχύουν για όλους, δηλαδή η τριμερής ασφάλιση με συμμετοχή εργοδοτών, κράτους και εργαζομένων.

    γ. τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα, έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκτούτου δεν ισχύουν.

    δ. Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.

    ε. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν, στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Ελληνες.

    Ερωτηθείς ο κ. Πάγκαλος για τα θέματα που έχουν προκύψει με τη μοριοδότηση, είπε ότι είναι θέμα που θα ληφθεί υπόψη από το ΑΣΕΠ και όσους επεξεργαστούν αυτή τη λύση.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη των εργαζομένων στα Stage είπε ότι κάθε Ελληνας μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Εξετάσαμε, ειπε, όλα τα νομικά και συνταγματικά πλαίσια.

    Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Λοβέρδος για τον αριθμό των απασχολουμένων με Stage, είπε ότι μετά βεβαιότητας είναι 23.000, ενώ αγνοείται ο αριθμός των όσων προσελήφθησαν με αυτά, μετά την προκήρυξη των εκλογών.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι "η φαυλότητα της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ως κυβέρνηση, με γενναιότητα, όπως έχουμε υποχρέωση".

    Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι βισχύουν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των νέων συμπολιτών μας και εμπορίου ελπίδας, το οποίο δυστυχώς έως και σήμερα συνεχίζει ανερυθρίαστα η ΝΔ, όπως ακούμε από τις δηλώσεις που γίνονται κατά κόρονβ.

    βΚάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντωνβ, τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    «Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τα «stages» - η απόλυση χιλιάδων νέων ανθρώπων- ένα επιβεβαιώνει: Το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες του και αν περάσουν», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του για τη σημερινή κυβερνητική απόφαση σχετικά με τα "stages".

    Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι: «η σημερινή απαράδεκτη απόφαση έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς τίποτα. Κυριολεκτικά στο δρόμο. Η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός "εργασιακός Μεσαίωνας". Αποτέλεσμα του άλλου, του "ρεβανσιστικού Μεσαίωνα" στον οποίο -όπως φαίνεται- ταχύτατα διολισθαίνει το δήθεν "ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ"».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η σημερινή απόφαση έχει τραγικές συνέπειες και «για την ίδια τη λειτουργία του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμους για την κοινωνία τομείς. Δημόσια Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α. Παντού όπου οι χιλιάδες νέοι «stagiers», μαζί με τη μαθητεία τους παρείχαν και σημαντικές υπηρεσίες. Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται δεν θα καλυφθούν παρά μετά την παρέλευση μεγάλου χρόνου με παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

    «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας κάθε συνέχεια τους κράτους, αφαιρεί από χιλιάδες νέους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, νομοθετημένα, κεκτημένα δικαιώματά τους», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προθέτει: «το συμπέρασμα είναι ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανεμφανίζεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό».

    «Θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 μερίμνησε χωρίς καμία διάκριση για χιλιάδες συμβασιούχους, που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή τους θα είναι δίπλα στους χιλιάδες αυτούς νέους ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

    "Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage.

    "Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    «Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός και προσθέτει: «εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας: Τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους». «Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και για να έχουν όλοι και όλες πλήρη, σταθερή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Συνασπισμού.

    Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πολωνό ομόλογό του

    Την κοινή θέση Ελλάδας και Πολωνίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, που απορέουν από την ενταξιακή προοπτική της.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου μιλούσε στους δημοσιογράφους μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τούσκ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο κ.Τουσκ υπογράμμισε ότι η Πολωνία υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των κρατών των δυτικών Βαλκανίων να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να στηρίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, τόνισε ο πολωνός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι θα καλωσορίσουμε τα νέα μέλη όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

    Ο κ. Τουσκ δήλωσε λάτρης της ελληνικής ιστορίας και είπε χαρακτηριστικά ότι στεναχωριέται καμία φορά που δεν είναι Ελληνας. Ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που γίνεται δεκτός στην Αθήνα από τον νεοεκλεγέντα Ελληνα πρωθυπουργό.

    Περαιτέρω υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας γνωρίζει καλά την Πολωνία και είναι εμφανή τα πολωνικά σημεία της βιογραφίας του.

    Υπογράμμισε ότι η ανατολική εταιρική σχέση και οι πρωτοβουλίες για την ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά με την πρωτοβουλία για την ενέργεια στη Μεσόγειο, ενώ κάλεσε τους Ελληνες επιχειρηματίες να έρθουν για επενδύσεις στην Πολωνία.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου από την πλευρά του εξέφρασε τη μεγάλη χαρά για την επίσκεψη του κ. Τουσκ και τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

    Οπως είπε αποδέχθηκε την πρόταση του Πολωνού ομολόγου του να επισκεφθεί τη Βαρσοβία, όπου θα συνοδεύεται από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών, που αναμένεται να ιδρύσουν ελληνο-πολωνικό οικονομικό επιμελητήριο.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών για συνεργασία στα θέματα αγωγών, ασφάλειας και αυτονομίας του ενεργειακού εφοδιασμού. Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα επιτυχούς κατάληξης της προσεχούς διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον, τονίζοντας την παγκόσμια σημασία της προστασίας από τις κλιματικές αλλαγές.

    [02] Άρχισε και επίσημα η κούρσα για την εκλογή

    Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου.

    Στο μεταξύ, με την κατάθεση των πενήντα υπογραφών από τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε και επισήμως την Πέμπτη η κούρσα για την εκλογή του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απομένουν πολλές διαδικαστικές λεπτομέρειες, κυρίως όσον αφορά την ημερομηνία εκλογής από την βάση.

    Από τις υπογραφές στήριξης των υποψηφίων που απαιτούνται από το καταστατικό απουσιάζουν ονόματα βουλευτών, κάτι που είχε διατυπωθεί ως πολιτική ευχή από την οργανωτική επιτροπή ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα διχασμού των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ωστόσο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με τις 50 υπογραφές που κατέθεσαν προσπαθούν να στείλουν μηνύματα ότι έχουν ερείσματα σε όλους τους εκπροσώπους του συνεδρίου που προέρχονται είτε από την κομματική οργάνωση, είτε από την επιχειρηματική δράση, είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή ακόμη είναι πρώην βουλευτές και υπουργοί. Η "ακτινογραφία" των υπογραφών δείχνει ακόμη ότι οι υποψήφιοι επιδίωξαν να δείξουν ότι έχουν ερείσματα στο σύνολο της χώρας.

    Την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη υπογράφουν μεταξύ άλλων έξι δήμαρχοι, με πρώτο τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, επτά νομάρχες, πέντε πρώην βουλευτές, ανάμεσά τους και ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γ. Βαληνάκης, 4 πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ καθώς και πολλά στελέχη από την κομματική οργάνωση, εργατικά κέντρα, τη ΔΑΚΕ κλπ.

    Επίσης την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη υπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπίδας Καλλίρης αλλά και πρόεδροι άλλων συλλόγων.

    Την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου υπογράφουν μεταξύ άλλων επτά δήμαρχοι, υποψήφιοι νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πέντε πρώην βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ, της περιφερειακής οργάνωσης, πρόεδροι από επιμελητήρια, εργατικά κέντρα και εμπορικών συλλόγων. Ανάμεσά τους είναι η κ. Ευαγγελία Βελέντζα, πρώην μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αθήνας Γιώργος Ξεπαπαδάκος, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Κωνσταντίνος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμανουήλ Πεπόνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιώπουλος και η πρώην βουλευτής Μάρω Κοντού.

    Την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά υπογράφουν 12 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, πέντε υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές, επτά νομάρχες και δήμαρχοι και πρόεδροι Εμπορικών συλλόγων, μέλη της ΚΕ , εκπρόσωποι από τις κομματικές οργανώσεις και πρόεδροι επιμελητηρίων. Ανάμεσά τους ο πρώην βουλευτής Γιάννης Αβέρωφ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Ατζουλάτος, ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρέλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Θανάσης Ξινίδης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, ο αναπληρωτής οργανωτικής γραμματείας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Ταυρής.

    Αντίθετα, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι υπογραφές της υποψηφιότητας του κ. Ψωμιάδη.

    Περιοδείες

    Με περιοδείες ξεκίνησαν τη μάχη οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ και είχαν παράλληλα επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας. Ο Αντ.Σαμαράς θα περιοδεύσει το Σάββατο στην Αργολίδα και την Αρκαδία, ενώ την Κυριακή θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία και την Δευτέρα στη Λακωνία.

    Επιστολές Ντόρας Μπακογιάννη

    Με επιστολή που απέστειλε προς τους συνυποψηφίους της για την αρχηγία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε σήμερα να δεσμευθούν όλοι για τους όρους που θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο.

    Όροι που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή της, "θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της".

    Η κα Μπακογιάννη προτείνει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εν τη γεννέσει τους φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.

    "Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας. Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας. Γιβ αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί."

    Η κα Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή και στον Αρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία απαντά θετικά στις προτάσεις που ο πρώην Υπουργός κατέθεσε για το μέλλον της ΝΔ.

    Η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων: " Πολλά από αυτά που θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα τα έχω ήδη προτείνει και έχω δεσμευτεί δημόσια για την προώθηση τους. Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

    Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

    «Καιρός είναι να ακουστεί η φωνή της αυτοδιοίκησης, η φωνή της περιφέρειας», είπε, ενώ αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση σημείωσε:

    «Προσωπικά, εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κάνει τομές και στην τοπική και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Αυτό που δεν έκανε η παράταξη που κυβερνούσε μέχρι πρότινος, να το κάνει η σημερινή. Αυτές είναι μεγάλες τομές, αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από κει ξεκινάει η επανίδρυση του κράτους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 October 2009 - 14:30:27 UTC