Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρές ζημιές από τη νεροποντή
  • [02] Μία ώρα πίσω τα ρολόγια από σήμερα
  • [03] Χανιά: Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή
  • [04] Επαφές ΗΠΑ-Β.Κορέας για πυρηνικά
  • [05] "Δήμιοι των ελπίδων"
  • [06] "Ηγεμονικός ρόλος"
  • [07] Κυβέρνηση συνασπισμού
  • [08] Σε έκτακτη ανάγκη
  • [09] Νίκη στο ...παρά 5'

  • [01] Σοβαρές ζημιές από τη νεροποντή

    Σοβαρές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες αλλά και υποδομές προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή που έπληξε τη νύχτα τις περιοχές της Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

    Στο νομό Πιερίας καταστράφηκαν αποθήκες με καπνά και σύμφωνα με το νομάρχη κ. Παπαστεργίου το ύψος του νερού έφθασε τα 2 μέτρα στην περιοχή του Δίου. Συνεργεία των νομαρχιών καταγράφουν την έκταση των ζημιών.

    [02] Μία ώρα πίσω τα ρολόγια από σήμερα

    Σήμερα τα ξημερώματα έληξε η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανήλθε η κανονική.

    Έτσι, από τις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00.

    Το μέτρο της θερινής ώρας, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    [03] Χανιά: Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

    Η ανάγκη λήψης μέτρων από όλα τα κράτη του κόσμου εν όψει των κλιματικών αλλαγών, αλλά και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην όλη προσπάθεια, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που οργάνωσαν στα Χανιά τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τη Λευκωσία, σε συνεργασία με το δήμο.

    Η κλιματική αλλαγή-η Ευρωπαϊκή διάσταση, οι ενεργειακές προκλήσεις, οι περιπτώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου, ήταν το θέμα της ημερίδας.

    Ουσιαστική αλλαγή, στις πολιτικές για το περιβάλλον ζήτησε μιλώντας κατά την ημερίδα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι αυτοί που ζητούν ταυτόχρονα μέτρα για το περιβάλλον, ανόρθωση της οικονομίας σε μια βιώσιμη κατεύθυνση, δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας αλλά κυρίως αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, του τρόπου ζωής, της καταναλωτικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Που σημαίνει ότι, και οι πολίτες είναι στο κάδρο, φυσικά και οι πολιτικές. Και δεν αρκεί απλώς ένα πρασίνισμα της ρητορείας αλλά ουσιαστική αλλαγή πολιτικών σε μια οικολογική βιώσιμη και κοινωνικά αλληλέγγυα κατεύθυνση» τόνισε μεταξύ άλλων.

    «Ζήτημα δημοκρατίας» χαρακτήρισε την προστασία του Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης.

    Στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα είναι το κυρίαρχο με τους εταίρους να δηλώνουν έτοιμοι για συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Γιώργος Κασιμάτης, «δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται τι θα κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες ειδικά οι μεγάλες δυνάμεις όπως η Αμερική, η Κίνα και η Ινδία, γιατί αυτές πρέπει επίσης να συμφωνήσουν στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και να εφαρμόσουν ότι αποφάσεις παρθούν».

    Στη σύνοδο της Κοπεγχάγης κρίνεται το μέλλον του πλανήτη όχι μόνο σε επίπεδο περιβάλλοντος αλλά το μέλλον από απόψεως οικονομικής πολιτικής καθώς οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών θα είναι πολλαπλές επεσήμανε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Τάσος Γεωργίου.

    «Είναι ένα θέμα οι κλιματικές αλλαγές που επηρεάζει τη ζωή των πολιτών.

    Υπάρχουν πάρα πολλές μεγάλες επιπτώσεις: Δημογραφικές μετακινήσεις πληθυσμών, θέματα ασφάλειας, θέματα υγείας. Είναι αλυσιδωτές οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών», επισήμανε.

    Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συμβολή του κάθε ενός ξεχωριστά είναι απαραίτητα στοιχεία πέρα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για να λυθεί το πρόβλημα.

    «Ελπίζουμε να δούμε τελικά αυτή την πράσινη ανάπτυξη να γίνεται πραγματικότητα. Πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη και η συνθήκη της Κοπεγχάγης είναι η τέλεια ευκαιρία για να σώσουμε τον πλανήτη από τις καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ εκπρόσωπος του γραφείου Ελλάδας της Γκρινπίς.

    Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για το περιβάλλον αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να γίνουν ενεργοί προστάτες του.

    Ανάλογη ημερίδα είχε οργανωθεί και στην Πάφο.

    [04] Επαφές ΗΠΑ-Β.Κορέας για πυρηνικά

    Ανώτατος νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις ΗΠΑ συναντήθηκε με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο βορειοκορεάτης διαπραγματευτής έφτασε χθες στη Νέα Υόρκη για πολυήμερη επίσκεψη.

    "Ο πρεσβευτής Σουνγκ Κιμ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον συνάντησε στη Νέα Υόρκη για να του μεταφέρει τη θέση μας σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση και τις εξαμερείς συνομιλίες", τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νόελ Κλέι.

    Η Βόρεια Κορέα, που έχει πραγματοποιήσει δύο πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις πυραύλων αποχώρησε από τις εξαμερείς συνομιλίες τον Απρίλιο, μετά την επιβολή κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη. Στις αρχές Οκτωβρίου δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες με την προϋπόθεση ότι θα έχει διμερή συνομιλία στην Ουάσινγκτον.

    [05] "Δήμιοι των ελπίδων"

    "Οι μεν της Ν.Δ. με τα σταζ υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης. "Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται. Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά. Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα."

    Ακόμη, πρόσθεσε για τον κ. Πάγκαλο: "Ο κ. Πάγκαλος στην περίπτωση των νέων που βλέπουν τα όνειρά τους να πολτοποιούνται με τη στείρα αντιμετώπιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απλώς θυμήθηκε το D.N.A. του παππού του: Αποφάσισε και διέταξε να στερήσει το μισθό για όσο χρονικό διάστημα εργάσθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα, θα είχε ήδη επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας".

    Τέλος, όσον αφορά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης "Φιτς Ρέιτινγκς", ο κ. Αϊβαλιώτης παρέπεμψε στην ομιλία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, όπου ανέφερε τα εξής: "Ο τοκογλύφος που μας δανείζει θα μας δανείσει πολύ ακριβότερα, όταν βγαίνουμε εμείς, η Κυβέρνηση, και λέμε ότι το έλλειμμα είναι στο 12% ή στο 13%. Θα πάρουμε πολύ ακριβότερα χρήματα. Και αυτά τα χρήματα που θα δανειστείτε τώρα ακριβότερα, θα έρθει μια άλλη Κυβέρνηση να τα ξεπληρώσει μεθαύριο".

    Σε δύο μέρες ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επιβεβαιώθηκε πλήρως. Μερικοί κάνουν ακόμη πως δεν αντιλαμβάνονται", είπε ο κ. Αϊβαλιώτης.

    [06] "Ηγεμονικός ρόλος"

    «Θέλουμε έναν Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς που θα μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές ανακατατάξεις του επομένου διαστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ για την αντιπολιτευτική τακτική και το μέλλον της παράταξης.

    Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή κατάρρευση της ΝΔ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τα πρώτα δείγματα πολιτικής. Και είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πολιτών, έχοντας φτάσει στο όριά τους με την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι διατεθειμένοι να δώσουν πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο , πρόσθεσε, δεν είναι όμως διατεθειμένοι να δουν για μια ακόμη φορά το ίδιο έργο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις προτάσεις σχετικά με το θέμα των σταζ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περισσότερο δίνει την εντύπωση ότι επιχειρεί να το επιλύσει για δημοσιονομικούς λόγους, για να περικόψει δαπάνες, παρά για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Και φιλοδοξεί να μεταφέρει αυτή την ιδιότυπη κατάσταση εργασιακής ομηρίας στον ιδιωτικό τομέα.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό που πρέπει να γίνει με το θέμα αυτό είναι:

    Αβ Καμία θέση εργασίας ανασφάλιστη και κάτω από τη σύμφωνα με το νόμο κατώτατη σύμβαση δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα.

    Ββ Πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτική προστασία, και

    Γβ να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με σταζ, και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.

    Αναφερόμενος στα γεγονότα των Εξαρχείων των τελευταίων ημερών ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρακολουθούμε μια επίδειξη δύναμης και αυθαιρεσίας στους δρόμους της Αθήνας, δηλαδή, αθρόες προσαγωγές, χωρίς κανέναν λόγο και καμία απολύτως σκοπιμότητα και συλλήψεις πολιτών που υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τα δικαιώματα. Το σημαντικό, είπε ο κ. Τσίπρας , είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια να παγιωθεί κλίμα αστυνομοκρατίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και επανέλαβε την πρότασή του για εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ, καταδίκασε τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι απευθύνει μήνυμα σε όσους έχουν στο μυαλό τους να στοχοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου για αυτά τα θέματα και να υιοθετήσουν την προπαγάνδα της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «το χουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές. Καλά θα κάνουν να το καλοσκεφτούν. Θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. Γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρείς και η κακή του η μέρα».

    Μιλώντας εκτενώς για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές και μέχρι τις εθνικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν μια δύσκολη πορεία με πολλά προβλήματα ωστόσο σημείωσε ότι μετά την εκλογική επιτυχία ο κόσμος «δεν μας έδωσε ούτε άφεση ούτε και λευκή επιταγή για να συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το επόμενο διάστημα, θα ανοίξει η συζήτηση για το μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

    -Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα λειτουργεί στην βάση της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού, της αυτονομίας όλων όσων τον συναποτελούν και της πολιτικής σύνθεσης.

    -Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό. Αλλά και ταυτόχρονα πολιτικά ευέλικτο σε διευρύνσεις, πολιτικές συμμαχίες, συνεργασίες.

    -Έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές ανακατατάξεις του επόμενου διαστήματος.

    -Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατικό, που θα δίνει λόγο και φωνή σε όλα του το κόσμο, είτε είναι οργανωμένος σε κάποια συνιστώσα είτε όχι.

    [07] Κυβέρνηση συνασπισμού

    Η Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε χθες τη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU-CSU) και των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), με τη δήλωση ότι η Γερμανία μπορεί να προσβλέπει με εμπιστοσύνη στο μέλλον.

    "Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή ομάδα", δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γκίντο Βεστερβέλε, επικεφαλής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, ο οποίος θα διορισθεί αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, διαδεχόμενος ως επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, που ηττήθηκε στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου.

    Στη συνέντευξη η κυρία Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα αυξήσει φόρους και εισφορές, αλλά θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι το 2010 και το 2011 θα είναι αποφασιστικές χρονιές για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

    Παίρνοντας τον λόγο, ο Βεστερβέλε τόνισε ότι μόλις αναλάβει καθήκοντα θα αρχίσει συνομιλίες για την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων που έχουν αναπτυχθεί στη Γερμανία, καθώς όπως είπε στόχος του είναι να απαλλάξει τη χώρα του από τα πυρηνικά όπλα.

    Το 124 σελίδων κυβερνητικό συμβόλαιο, που τιτλοφορείται "Ανάπτυξη, Παιδεία, Συνοχή" προβλέπει μεταξύ άλλων την παράταση ζωής των πυρηνικών εργοστασίων τα οποία είχε προγραμματιστεί να καταργηθούν μέχρι τι 2020.

    Το 16μελές κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνει ενέα νέους υπουργούς, μεταξύ των οποίων ο 36χρονος γιατρός Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Βιετνάμ και σε βρεφική ηλικία υιοθετήθηκε από ζευγάρι Γερμανών. Ο Ρέσλερ αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

    Ο υπουργός Οικονομίας Καρλ -Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ αναλαμβάνει υπουργός Αμυνας διαδεχόμενος τον Φραντς-Γιόζεφ Γιουνγκ, ενώ ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών.

    Τα κόμματα που μετέχουν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα συνέδριά τους αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα, προκειμένου να επικυρώσουν την κυβερνητική συμφωνία. Το κοινοβούλιο θα επανεκλέξει την Τετάρτη την Αγγελα Μέρκελ και το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την ίδια ημέρα.

    [08] Σε έκτακτη ανάγκη

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης μετά το θάνατο περισσότερων από χιλίων ανθρώπων στη χώρα από τη νέα γρίπη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Με την απόφαση αυτή ενισχύονται οι δυνατότητες των κέντρων αντιμετώπισης της νόσου και τους επιτρέπεται να αναλαμβάνουν επείγουσες επιχειρήσεις, χωρίς να χρειάζεται να συμμορφώνονται στους ομοσπονδιακούς νόμους.

    Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Η1Ν1 και τουλάχιστον 20.000 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στις ΗΠΑ από την άνοιξη όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

    Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εκατομμύρια κρούσματα σε 46 από τις 50 πολιτείες της χώρας και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται.

    [09] Νίκη στο ...παρά 5'

    Ο σημερινός αγώνας στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει σ το πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε, με ενισχυμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία στην Καβάλα, και να συνεχίσει δυναμικά την πορεία της.

    Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη να υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

    Ολυμπιακός-Εργοτέλης: 2-1

    Με γκολ του Ντουντού πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη στο "Γ.Καραϊσκάκης" και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ενώ προηγήθηκαν με τον Σασιασβίλι στο 23΄. Ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στο 36΄ και ο Ντουντού Σεαρένσε χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές στο 85΄.

    Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα: 3-1

    Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15΄ από γκολ του Ντιμπαλά. Γουνδουλάκης (16΄), Μπάλαμπαν (23΄) και Καστελιόνε (72΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, που συνεχίζουν την «αναρρίχησή» τους στο βαθμολογικό πίνακα.

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: 1-2

    Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος με 2-1 στην Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να φθάσει δίκαια στην επιτυχία με τα γκολ των Αναστασάκου (31') και Περόνε (47') κόντρα στον πολύ κακό Αστέρα, ο οποίος απογοήτευσε τους φιλάθλους του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82ο λεπτό με τον Καούνο.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων:

    8η αγωνιστική

    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2

    Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1

    Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ηρακλής 14:30 ΝOVA

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Λάρισα 14:30 ΝOVA

    (Βικελίδης) Αρης-ΑΕΚ 16:45 ΝOVA

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Καβάλα 19:00 ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2009 - 7:30:34 UTC