Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο νόμου για τα καμένα
  • [02] "Έφυγε" η Έλλη Παππά
  • [03] Αρνητικός απολογισμός για Σαρκοζί
  • [04] Επίσκεψη Ερντογάν στο Ιράν
  • [05] "Πάγωμα" προσλήψεων
  • [06] "Συντάξεις εντός τριμήνου"
  • [07] Έρευνες για τον αγνοούμενο

  • [01] Σχέδιο νόμου για τα καμένα

    Η αυξημένη προστασία των καμένων δασών και των δασικών εκτάσεων από παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές, επιδιώκεται με το Σχέδιο Νόμου για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων του Νομού Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2009.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στις βασικές ρυθμίσεις του εν λόγω νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις εκτάσεις που επιτρέπεται η δόμηση καθώς και η σύσταση Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής Κατεδαφίσεων για την εξάλειψη του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης στις καμένες εκτάσεις.

    Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει αφενός, την κήρυξη υπό κτηματογράφηση των περιοχών που πλήττονται από πυρκαγιές και δεν έχουν κτηματογραφηθεί και την αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων της ισχύουσας ρύθμισης που καθορίζουν τα κριτήρια χαρακτηρισμού μιας έκτασης ως δάσος ή δασικής έκτασης, αφετέρου.

    Οι ρυθμίσεις που προτείνονται με το Σχέδιο Νόμου αναφέρονται σε δύο χρόνους και αφορούν ρυθμίσεις μέχρι την κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας, που δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού αλλά του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας και ρυθμίσεις που αφορούν την χρονική περίοδο από την κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών οι οποίοι εκπονούνται στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης.

    Ειδικότερα, αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στις εκτάσεις που επιτρέπεται η δόμηση και περιλαμβάνονται στην κηρυγμένη αναδασωτέα έκταση μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, διαδικασία την οποία προσδιορίζεται χρονικά στο άρθρο 5.

    Εξαιρούνται τα νομίμως υφιστάμενα κτίσματα καθώς και αυτά για τα οποία είχε εκδοθεί νομίμως οικοδομική άδεια πριν τις πυρκαγιές, μετά από αυτοψία της Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα ελέγχει την ακριβή και νόμιμη χωροθέτηση του κτίσματος.

    Επίσης για την εξάλειψη του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης στις καμένες εκτάσεις συστήνεται Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων, η οποία θα υποστηρίζεται τεχνικά από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), ο οποίος θα διαθέτει σύστημα τηλεπισκοπικής περιοδικής χαρτογράφησης και θα ενημερώνει την Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων για κάθε νέο κτίσμα που θα εμφανίζεται εκτός σχεδίου και εντός των ορίων του οικισμού, στις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά του 2009.

    Επιπλέον οι περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές και δεν έχουν κτηματογραφηθεί, θα κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση και θα συντάσσεται δασικός χάρτης με επείγουσες διαδικασίες. Για την πλήρη προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων και παράλληλα για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και αποφυγή των παράνομων καταπατήσεων κλπ., ορίζονται χρόνοι θεώρησης ,ανάρτησης, εκδίκασης των ενστάσεων και κύρωσης των δασικών χαρτών.

    Τέλος, αναστέλλεται η εφαρμογή των διατάξεων του εδαφίου 3 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3208/2003, οι οποίες καθορίζουν τα κριτήρια χαρακτηρισμού μιας έκτασης ως δάσος ή δασικής έκτασης, το γνωστό 25% κάλυψη, 3 στρέμματα ελάχιστου εμβαδού κλπ.

    Είναι γνωστό ότι υπάρχει η 202/2005 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και η υποβολή του Προδικαστικού Ερωτήματος του ΣτΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γύρω από το θέμα αυτό καθώς και η εμπλοκή στη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών που είχαν ολοκληρωθεί λόγω της απόφασης αυτής. Στόχος μας είναι η κατάργηση των δασοκτόνων διατάξεων και η δημιουργία της υποδομής (δασικοί χάρτες- δασολόγιο) για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και της δημόσιας περιουσίας.

    [02] "Έφυγε" η Έλλη Παππά

    Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα η Έλλη Παππά, σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Γ΄ Νεκροταφείο, όπου εκεί και θα ταφεί, δίπλα στον σύντροφο της ζωής της, Νίκο Μπελογιάννη.

    Η Έλλη Ιωαννίδη της ιστορίας, η Έλλη Παππά, δημοσιογράφος και συγγραφέας, η μαχήτρια της Αριστεράς, αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο κόσμο που «βούτηξε βαθιά στα νερά» του 20ου αιώνα.

    Αποχαιρέτησε τον αιώνα της, για να συναντήσει τον 21ο, με την ίδια κριτική συγκροτημένη σκέψη που την χαρακτήριζε και την διαφοροποιούσε από πολλούς της γενιάς της. Στόχος της , όπως η ίδια έλεγε, «η κάθαρση της μαρξιστικής σκέψης από τις σταλινικές στρεβλώσεις».

    Πραγματοποίησε μελέτες για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, όπως «Ο Πλάτωνας στην εποχή μας» και η «Σπουδή στο θέμα της Ελευθερίας - Η έννοια της ελευθερίας στον προσωκρατικό υλισμό», και μελέτες για τον μαρξισμό και τον λενινισμό, όπως ο «Μύθος και ιδεολογία στη ρωσική επανάσταση -οδοιπορικό από το ρωσικό αγροτικό λαϊκισμό στο λαϊκισμό του Στάλιν» και «Ο Λένιν χωρίς λογοκρισία και εκτός μαυσωλείου».

    Οι μαρτυρίες της σε χειρόγραφα από τη φυλακή, διηγήματα και θεατρικά που επίσης έγραψε έγκλειστη στις φυλακές Αβέρωφ πάνω από μια δεκαετία, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα άρθρα της στον παράνομο Τύπο του ΚΚΕ, στις εφημερίδες και στα περιοδικά της μεταπολίτευσης όπου εργάστηκε, αναδεικνύουν το ανήσυχο πνεύμα της.

    Ο μύθος της προσωπικής της ιστορίας ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1920. Μεγάλωσε στον Πειραιά, τέλειωσε το γυμνάσιο της Κοκκινιάς, σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στην Γαλλική Ακαδημία της Αθήνας.

    «Γεννήθηκα στην Σμύρνη, παραμονή της καταστροφής, πέμπτο παιδί, αθέλητο και παραπεταμένο», γράφει αυτοβιογραφούμενη. «Η μάνα μου αρνήθηκε να με θρέψει», δήλωσε. «Δεν ήμουν παιδί, ήμουν άλλο πράμα και με πέταξε. Επέζησα χάρη στη μεγαλύτερη αδελφή της μητέρας μου. Η καταστροφή έφερε την οικογένεια στον Πειραιά. Την υγεία μου την ανέλαβε η θάλασσα του Πειραιά και την αγωγή μου τα αλητάκια του Πειραιά. Όλα έδειχναν ότι η προλεταριακή μου συνείδηση ήταν εξασφαλισμένη. Τότε μπήκαν στη ζωή μου τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, ο Γιώργος, που έγινε ασυρματιστής, και ο «άγγελος της ζωής μου», η Διδώ (Σωτηρίου), που ζούσε με την πλούσια αντιδραστική θεία, αδελφή του πατέρα μας. Από τη σκληρή δουλειά του ο Γιώργος, από μια έμφυτη συνείδηση η Διδώ, από κοντά κι η μάνα μας, είχαν γίνει και οι τρεις κομμουνιστές».

    Η Ελλη Παππά ήταν ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια οργανωμένη σε αντιδικτατορική ομάδα και μετά, στην κατοχή, προσχώρησε στο ΕΑΜ και στο Κ.Κ.Ε.

    Διέτρεξε όλo τον εμφύλιο και έως τη σύλληψή της, το 1950, δούλεψε για τα παράνομα έντυπα, σε στενή συνεργασία με διαπρεπείς αριστερούς διανοούμενους και κυρίως, στους παράνομους μηχανισμούς του Κ.Κ.Ε.

    Καταδικάστηκε κι εκείνη σε θάνατο, στη δίκη Μπελογιάννη, αλλά η ποινή της δεν εκτελέστηκε, γιατί ο γιος που απέκτησε από τον Νίκο Μπελογιάννη, και που είχε στο μεταξύ γεννηθεί στη φυλακή, ήταν μόλις επτά μηνών.

    «Απελευθέρωση, Δεκεμβριανά, προσπάθειες ανασυγκρότησης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, οι πρώτες εκλογές, ο ερχομός του Μπελογιάννη και του μεγάλου έρωτα», έγραψε η ίδια.

    Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αβέρωφ το 1963, δούλεψε στη σύνταξη της «Δημοκρατικής Αλλαγής» και σε τέσσερα χρόνια η απριλιανή χούντα την εξόρισε στη Γυάρο. Αποφυλακίστηκε σε ενάμιση χρόνο, γιατί είχε αρρωστήσει σοβαρά. Η Σοβιετική Ένωση την προσκαλεί να τη φιλοξενήσει με τον γιο της, αλλά η ίδια αρνείται γιατί είχε διαφωνήσει με την εισβολή των στρατιωτικών τανκς στην, τότε, Τσεχοσλοβακία.

    Μέχρι την πτώση της δικτατορίας δεν εργάστηκε σε εφημερίδες της εποχής, αλλά σε εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά και αργότερα στην εφημερίδα «Μακεδονία», με ψευδώνυμο.

    Στη μεταπολίτευση, η Έλλη Παππά συνοψίζει την επανασύνδεσή της με το ΚΚΕ, ως εξής: «η επανένωση της Αριστεράς ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και είχε οικτρό τέλος. Απεχώρησα από το ΚΚΕ, πράγμα που και η ηγεσία του επιθυμούσε».

    Επαγγελματικά δούλεψε στις εφημερίδες «Έθνος», «Μακεδονία» και στο περιοδικό «Γυναίκα» έως το 1990, οπότε και αφιερώθηκε αποκλειστικά στο συγγραφικό της έργο. Τα τελευταία πολιτικά βιβλία της είναι «Αποχαιρετισμός στον αιώνα μου» (εκδόσεις Κέδρος) και «Μακιαβέλι ή Μαρξ» (εκδόσεις Αγρα), κυκλοφόρησαν το 2006.

    Το αρχείο της Έλλης Παππά φυλάσσεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α).

    [03] Αρνητικός απολογισμός για Σαρκοζί

    Μια μεγάλη πλειοψηφία Γάλλων (58%) κάνει "αρνητικό" απολογισμό στο μέσο της θητείας του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, που βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρή πολεμική και τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από ορισμένες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

    Ένα 6% κρίνει "πολύ θετικό", και ένα 32% "θετικό" τον απολογισμό της θητείας του Νικολά Σαρκοζί που στις 6 Νοεμβρίου φθάνει στο μέσον της, ενώ ένα 36% την θεωρούν "αρκετά αρνητική" και 22% "πολύ αρνητική", σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο LH2 που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού της αριστεράς "Le Nouvel Observateur".

    Ένα 4% δεν θέλησε να εκφράσει γνώμη.

    Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου--σε περίπτωση που θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012--το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Σαρκοζί. Αντίθετα ένα 60% δηλώνει ότι δεν θα τον ψηφίσει. Ένα 10% δεν θέλησε να απαντήσει. Θετική γνώμη για τον πρόεδρο εξακολουθεί πάντως να έχει ένα 53% (-3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο).

    Η σφυγμομέτρηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1006 ανθρώπων από τις 23 και έως τις 24 Οκτωβρίου.

    [04] Επίσκεψη Ερντογάν στο Ιράν

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , η χώρα του οποίου επιχειρεί να μειωθεί η ένταση σχετικά με τα πυρηνικά του Ιράν, έφτασε αργά τη Δευτέρα στην Τεχεράνη για τριήμερη επίσκεψη, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο IRNA.

    Ο κ. Ερντογάν που συνοδεύεται από μεγάλη και σημαντική εμπορική και οικονομική αντιπροσωπεία περιλαμβανόμενων και υπουργών , έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον ιρανό ΥΠΕΞ Μανουσέρ Μουτακί και σήμερα Τρίτη θα έχει συναντήσεις με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενέι,τον πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ , τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Ρεζά Ραχίμι, τον επικεφαλής του κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί και με τον κ. Μοτακί.

    Η επίσκεψή του στοχεύει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

    Σημειώνεται ότι οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών έχουν φτάσει τα 12 δισ δολάρια το χρόνο και τόσο η Τουρκία όσο και το Ιράν επιχειρούν να ξεπεράσουν τα 20 δισ δολάρια ετησίως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια,σύμφωνα με το IRNA.

    Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντυεξή του στην βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο κ. Ερντογάν επισημαίνει ότι κατά τη γνώμη του το Ιράν έχει τύχει άδικης μεταχείρησης από τη Δύση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και χαρακτήρισε "τρέλα" την υπόθεση να υπάρξει ένα στρατιωτικό κτύπημα των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στοχεύει αποκλειστικά σε ειρηνικούς σκοπούς.

    [05] "Πάγωμα" προσλήψεων

    "Παγώνουν" όλες οι προσλήψεις μετά τις 4 Οκτωβρίου, μέχρις ότου κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως καταργείται η συνέντευξη, η βαθμολόγηση της οποίας συνέβαλε στη γενική αξιολόγηση του υποψήφιου.

    Συγχρόνως, αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακών κλπ.

    Ο κ. Ραγκούσης έκανε σαφές πως καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης στις προσλήψεις, ενώ καταργούνται οι συμβάσεις έργου, οι οποίες σταδιακά αντικαθίστανται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

    Οι θέσεις θα προκηρύσσονται στο εξής με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο υπολογίζεται να εφαρμοστεί τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

    Τέλος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιλεγούν οι γενικοί γραμματείς υπουργείων, ενώ ολοκληρώνεται άμεσα η τοποθέτηση των δεκατριών γενικών γραμματέων Περιφέρειας της χώρας.

    [06] "Συντάξεις εντός τριμήνου"

    "Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Παπανδρέου, έχει δεσμευθεί ότι μέχρι το τέλος του 2010 η σύνταξη θα απονέμεται εντός τριών μηνών", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη σύσκεψη που είχε με την Επιτροπή που αφορούσε τη Διαδοχική Ασφάλιση.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι "μέσα σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η εργασία αυτής της Επιτροπής, η οποία σημειωτέον λειτουργεί χωρίς αμοιβή των μελών της. Θα δουλεύουμε κάθε Δευτέρα, θα συμμετέχουμε και ο υφυπουργός και εγώ στις εργασίες αυτής της Επιτροπής. Η διεκπεραίωση αυτής της πολύ κρίσιμης εργασίας θα γίνει με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας και στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2009 θα έχουμε ολοκληρώσει ένα σύνολο παρεμβάσεων σε δύο τομείς".

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι "ο πρώτος τομέας θα είναι ο διοικητικός, τι μπορεί να γίνει χωρίς νομοθετική παρέμβαση, ενώ ο δεύτερος τομέας θα είναι νομοθετικός και για να γίνει χρειάζεται νόμους. Ο νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή, θα ψηφιστεί, με χρονοδιάγραμμα Ιανουαρίου 2010, για να μένει από κει και πέρα η πρακτική εφαρμογή".

    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση αναδρομικής ισχύος του νόμου γι' αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη νωρίτερα, ο κος Λοβέρδος αναφέρθηκε "στο χρόνο, στη ταχύτητα με την οποία δίνονται οι συντάξεις, ενώ επεσήμανε ότι η δεύτερη όψη του προβλήματος αφορά τη Διαδοχική Ασφάλιση και έχει να κάνει με τα χρήματα, δηλαδή με τη σύνταξη, με το ύψος της σύνταξης του ασφαλισμένου. Ως προς αυτό βασιζόμενοι και σε μια υπάρχουσα οικονομική μελέτη, για το τι απαιτείται να δώσεις για να επιτύχεις κοινωνική Δικαιοσύνη έχουμε την απόφαση να προχωρήσουμε. Επίσης, χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση επ΄ αυτού, η οποία θα καλύψει και όλους αυτούς οι οποίοι θα βγαίνουν σε σύνταξη, τον καιρό που η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση θα διαμορφώνεται και θα ψηφίζεται".

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας κος Κουτρουμάνης τόνισε ότι "πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι υποψήφιοι συνταξιούχοι και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων".

    "Σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση των προτάσεων πρέπει να πούμε ότι θα υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια. Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό με κοινωνικοασφαλιστική λογική καθαρά και να μην δημιουργήσουμε νέες αδικίες. Επομένως, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την Επιτροπή, θα κοστολογηθούν και στη συνέχεια θα δούμε ποια θα είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων", πρόσθεσε ο κος Κουτρουμάνης.

    Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι "δεν είμαστε έτοιμοι αυτήν την στιγμή, η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα, δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε κάτι, γιατί ακριβώς δεν έχει εξειδικευθεί. Δεν έχουν εξειδικευθεί οι προτάσεις και δεν θα πάμε σε μια λογική, προκρούστια θα έλεγα, δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε κάποιους ευνοϊκότερα και κάποιοι να χάσουν. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σε σχέση με την απονομή της Διαδοχικής Σύνταξης, της Διαδοχικής Ασφάλισης".

    [07] Έρευνες για τον αγνοούμενο

    Εναν νεκρό στο Βόλο, έναν αγνοούμενο στην Πιερία και σοβαρά προβλήματα, προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, που έπληξε τη χώρα. Τα σοβαρότερα από αυτά αντιμετώπισαν οι νομοί Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

    Στο Βόλο ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών, έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε το σκάφος του από το ξαφνικό μπουρίνι. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με φίλο του πάνω σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό. Από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε αναποδογύρισε το σκάφος, με συνέπεια οι δύο άνδρες να πέσουν στη θάλασσα.

    Ο ένας κατάφερε να βγει κολυμπώντας στη στεριά. Ο δεύτερος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.

    Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

    Στην Πιερία, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του 46χρονου, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από προχθες, όταν εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του ποταμού Αίσονα στην Πιερία.

    Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ήλιου, με τη συμμετοχή ανδρών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και εθελοντικών ομάδων.

    Οι διασώστες "χτενίζουν" την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Αίσονα, όπου χθες εντοπίστηκε μέσα στις λάσπες και ανασύρθηκε το αυτοκίνητό του, δίχως όμως να βρεθεί ίχνος του 46χρονου, πατέρα τριών παιδιών.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα από την Βροντού Πιερίας συνεχίζονται σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 October 2009 - 7:30:29 UTC