Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με πρωτοβουλίες η Ελλάδα προωθεί λύσεις"
  • [02] Καθ' οδόν προς το έκτακτο συνέδριο
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Εναντίον των λαών η Συνθήκη"
  • [05] Συνάντηση με αστυνομικούς

  • [01] "Με πρωτοβουλίες η Ελλάδα προωθεί λύσεις"

    Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, θα δεχθεί τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο.

    Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση, καταθέτοντας, μέσα στην εβδομάδα, στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010.

    Νέα συνάντηση Παπανδρέου-Μπράουν φέρνει η συνάντηση που είχαν το Σάββατο στη βρετανική πρωτεύουσα οι δύο ηγέτες. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα χρονικά, ούτε πού θα γίνει, αλλά όπως έγινε γνωστό, ο χρόνος τοποθετείται "στο άμεσο επόμενο διάστημα" και απομένει μόνο να οριστεί αν θα επανέλθει ο κ. Παπανδρέου στο Λονδίνο ή αν θα επισκεφτεί ο κ. Μπράουν την Αθήνα.

    Όπως φάνηκε από τις συνομιλίες οι δύο χώρες και οι δύο κυβερνήσεις, έχουν βρει κοινό βηματισμό σε ορισμένα θέματα, κάτι μάλλον νέο στις διμερείς σχέσεις.

    Όλα τα θέματα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τίθενται και συζητούνται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ελλάδας να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, να είναι παρούσα και να προωθεί λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα και τον Ευρωπαίο πολίτη, ώστε να οδηγηθούμε σε μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία.

    Η συνάντηση ήταν συνέχεια της σύντομης επαφής που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν περισσότερο εκτενώς τα θέματα για τα οποία ακροθιγώς μίλησαν στις Βρυξέλλες και για τα οποία, προφανώς, θα συζητήσουν εκτενέστερα στην επόμενη συνάντηση.

    Οι δύο άνδρες είχαν κοινές προσεγγίσεις για πολλά από τα θέματα που συζήτησαν, όπως, π.χ. τα δύο μεγάλα προβλήματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής και πέραν της κοινής στάσης που τήρησαν στη Σύνοδο Κορυφής, αναζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι πολύ σοβαρές εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τόσο της Επιτροπής Στίγκλιτς, όσο και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Γενικότερα, η Ελλάδα φιλοδοξεί "να φέρει φρέσκο αέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Στη συνάντηση τέθηκαν και θέματα διεθνούς πολιτικής, όπως οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Στα θέματα αυτά ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον προβληματισμό της Ελλάδας σχετικά με τους κινδύνους διόγκωσης του κύματος λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας.

    Το Ιράν υπήρξε ένα ακόμα θέμα των συζητήσεων, για το οποίο ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την πάγια θέση του, η οποία αφίσταται εκείνων των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με τη θέση Παπανδρέου, πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ειρηνικά μέσα για να βρεθεί η λύση στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Και αυτό να γίνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Γενικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο του διεθνούς Οργανισμού, όπως έχει αποδείξει και σε θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος. Ξεκαθαρίζοντας την ελληνική θέση για την ΠΓΔΜ, τόσο στον Βρετανό ομόλογό του, όσο και στον Σκοπιανό, αλλά και προς όλους τους ηγέτες της ΕΕ δήλωσε ότι η λύση για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα προέλθει μέσα από τις διαδικασίες του ΟΗΕ.

    Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι στη συνάντηση Παπανδρέου-Μπράουν αλλά και Παπανδρέου-Μίλιμπαντ, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Αναπληρωτής Δημήτρης Δρούτσας, συζητήθηκαν και θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς, ωστόσο, η συζήτηση να προχωρήσει σε λεπτομέρειες των θεμάτων αυτών.

    Αναφορικά με το ζήτημα των Σκοπίων, ο κ. Παπανδρέου, πέραν της αναφοράς του στο ρόλο του ΟΗΕ, κατέστησε για μια ακόμα φορά σαφές ότι η "εθνική κόκκινη γραμμή" παραμένει ισχυρή, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναθεώρησής της και ότι πριν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Σκοπίων, θα πρέπει να έχει λυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Ζήτησε η γειτονική χώρα "να εγκαταλείψει τη λογική της ακραίας ρητορικής, η οποία δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για πρόοδο" και "να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με ανοιχτά μυαλά για ειλικρινή συζήτηση", ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    Η Ελλάδα προτίθεται, όπως διαμηνύει ο κ. Παπανδρέου στους συνομιλητές του, "να γίνει η ατμομηχανή για την είσοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.", το συμβολικό έτος 2014, αλλά σε ότι αφορά στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, υπάρχει η απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση της προηγούμενης επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

    Το Κυπριακό ήταν επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και φάνηκε ότι οι δύο πρωθυπουργοί στηρίζουν τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ. Αλλά και στο θέμα αυτό η ελληνική πλευρά ήταν κατηγορηματική σε ότι αφορά στις θέσεις της. Σύμφωνα με αυτή, οι δύο κοινότητες έχουν τη δυνατότητα μέσα από "ελεύθερες διαπραγματεύσεις" και χωρίς "έξωθεν πιέσεις", να καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα.

    Η Ελλάδα έχει επίσης σαφή και κατηγορηματική θέση, σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και τις πιέσεις. Και ξεκαθαρίζει ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων "δεν χωρούν τεχνητές πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα". Απορρίπτει επίσης τις "απειλές", που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για την "τελευταία ευκαιρία" επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και πως αν δεν λυθεί τώρα, μοιραία κατάληξη θα είναι η διχοτόμηση του νησιού. Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις δεν είναι δεκτές από την ελληνική πλευρά, η οποία στηρίζει πλήρως τις κινήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια που "προσπαθεί με πολύ θετικό τρόπο". Δεν είναι, βέβαια, το ίδιο θετικές οι εκτιμήσεις για τον κ. Ταλάτ, η ανταπόκριση του οποίου, στις πρωτοβουλίες Χριστόφια, δεν είναι συνήθως αυτή που κάποιος θα περίμενε.

    [02] Καθ' οδόν προς το έκτακτο συνέδριο

    Σε θέση μάχης βρίσκονται οι τέσσερεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου στις 7 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο νέος αρχηγός του κόμματος θα εκλεγεί από τα μέλη και όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

    Τη δύναμη της κομματικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΝΔ, καταγγέλλει ο υποψήφιος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα για "επανίδρυση της παράταξης".

    Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο κ Αβραμόπουλος σημειώνει ότι η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική, κυρίως απέναντι στη νέα γενιά.

    Στο ερώτημα αν θα επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά του απαντά "χωρίς αμφιβολία", ενώ ερωτηθείς με ποιόν από τους ανθυποψήφιους έχει τις μεγαλύτερες διαφορές, δίνει έμφαση στο "κοινό αξιακό πλαίσιο" και στις "παράλληλες διαδρομές στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικά και ιδεολογικά οριζόμενης οικογένειας".

    Σε εκδήλωση στην Πάτρα μίλησε χθες η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει, να γίνουμε ανοικτό κόμμα, να ακούσουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και να συμπορευτούμε».

    Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της σημείωσε ότι ανέλαβε εξ΄ αρχής δεσμεύσεις πως εφ΄ όσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει θητεία, όλες οι θέσεις του κόμματος θα είναι αιρετές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκλέγονται στους κατά τόπους δήμους. Επίσης πρόσθεσε ότι το κόμμα θα εκλέξει επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα παρακολουθεί συμπεριφορές στελεχών του κόμματος. Μάλιστα, όπως σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, «μόνο έτσι θα πετύχουμε να πείσουμε ότι είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και με αλληλεγγύη».

    Ακόμη ανακοίνωσε ότι εφ΄ όσον εκλεγεί, θα οργανωθούν σε όλη την χώρα δημοτικές, νομαρχιακές και θεματικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας στις βουλευτικές εκλογές, οι προγραμματικές θέσεις με νέες ιδέες και νέες προτάσεις, αλλά και το καταστατικό.

    Επίσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας της άσκησε κριτική το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τα πρώτα δείγματα της διακυβέρνησης είναι ήδη πολύ ανησυχητικά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φούσκωμα» του ελλείμματος, για ανευθυνότητα στο ζήτημα του λιμανιού του Πειραιά και για ρεβανσισμό σε ζητήματα όπως αυτό των προγραμμάτων "stage".

    Από τα Γιάννενα ο κ. Αντ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι οι ιδέες και τα ιδανικά της ΝΔ δεν είναι παλαιά, δεν είναι νέα, αλλά είναι παντοτινά και διαχρονικά.

    Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ότι η ΝΔ έδωσε την εντύπωση ότι κρύβει τα ιδανικά της για να κερδίσει όπως είπε τους «ταλαντευόμενους» ψηφοφόρους, κάποιους ευκαιριακούς, αλλά έχασε πολύ περισσότερους παραδοσιακούς.

    «Για να τους κερδίσουμε, πρέπει να έχουμε στο νου μας τρείς λέξεις: Ταυτότητα, Ενότητα, Οργάνωση» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «δεν χαρίζουμε την Πατρίδα στην άκρα Δεξιά. Ούτε χαρίζουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Αριστερά. Εμείς εκφράζουμε παραδοσιακές αξίες και σύγχρονες φιλελεύθερες τάσεις. Σε αυτό που ονομάζουμε Κοινωνικό Φιλελευθερισμό» είπε.

    Ο κ.Σαμαράς έδωσε απαντήσεις για όσα ακούστηκαν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή.

    «Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της Παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι. Προχωράμε μαζί. Μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί η αγάπη σας. Δεν πειράζει. Το ζητούμενο είναι να βγει κερδισμένη στο τέλος η Νέα Δημοκρατία. Ο ρόλος μου είναι να ενώνω, όχι να διχάζω. Να επουλώνω πληγές, όχι να τις ξύνω. Η δική τους στάση δεν με αγγίζει. Δεν πτοούμαι. Προχωράμε» είπε ο πρώην υπουργός.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (10:00:00, Βουλιαγμένη/Αστέρας Βουλιαγμένης). Κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

  • Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης και Θ.Δρίτσας θα συναντηθούν με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη (10:00:00, Πειραιάς)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Ν. Διαμαντούρο (10:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (11.30, Αθήνα/ Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου Βουλευτών Κωστή Χατζηδάκη και Κωστή Μουσουρούλη για το Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων «Εξοικονόμηση κατβ Οίκον» (11:00:00, Αθήνα/Γραφεία ΝΔ-Ρηγίλλης 18)

  • Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛΑΣ (11:00:00, Αθήνα/Πλ. Ελευθερίας 1)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (11:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου )

  • Η Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα συναντηθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (12:00:00, Αθήνα/Αριστοτέλους)

  • Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα

    - 12:00:00 Με τον Πρέσβυ της Βουλγαρίας στην Αθήνα, κ. Andrey Karaslavov,

    - 12.15 Με τον Πρέσβυ της Αρμενίας, κ. Gagik Ghalatchian

    - 12.30 Με τον Πρέσβυ της Τουρκίας, κ. Mehmet Hasan Gogus

    - 13.00 Με τον Πρέσβυ της Ουκρανίας, κ. Valeriy Tsybukh

  • Ανακοινώσεις για πρόγραμμα απόσυρσης ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας από Γ. Παπακωνσταντίνου και Τ. Μπιρμπίλη (14:30:00, Αθήνα/Νίκης 5-7)

  • Συναυλία για τους μετανάστες στην πλατεία του Α. Παντελεήμονα (18:00:00, Αθήνα/πλατεία του Α.Παντελεήμονα)

  • Παρουσίαση της συλλεκτικής Ομοιογραφικής Εκδοσης της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή (19:30:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη-Πειραιώς 138)

  • Εκδήλωση στη Γερμανική Σχολή με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Στέργιου Κρεμέτη, για τα 120 χρόνια ιστορίας του σχολείου (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Γερμανική Σχολή )

    Αθλητική ατζέντα

  • Στίβος-Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας-Συνέντευξη Τύπου ΣΕΓΑΣ (12:00:00, ξενοδοχείο Κάραβελ)

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας-Κλήρωση της 5ης φάσης (11:00:00, Ελληνικό)

  • Βόλεϊ-Α1 ανδρών (4η ημέρα): Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ - 19:00:00, Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά

    [04] "Εναντίον των λαών η Συνθήκη"

    Οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ, μαζί τους και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπιστώνουν και αναγνωρίζουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί, προκλητικά επιχειρούν να την αξιοποιήσουν εξαγγέλλοντας ακόμα πιο επιθετική πολιτική κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τη γενίκευση της ελαστικής - μερικής - προσωρινής εργασίας, με την χορήγηση νέων κινήτρων στους εργοδότες στο όνομα της απασχόλησης, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ότι υπάρχει "ενιαία στρατηγική τους υποστήριξης, με κάθε μέσο και τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα".

    Σχετικά με τη συνθήκη της Λισαβόνας, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η προώθησή της, έγινε για μία ακόμα φορά πίσω από τις πλάτες των λαών και στρέφεται εναντίον τους... Η εφαρμογή της θα αποτελέσει βήμα στην παραπέρα αντιδραστικοποίηση της ΕΕ ως διακρατικού οργανισμού που υπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αμβλύνει τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της. Αντίθετα, θα τις οξύνει και θα τις βαθύνει ακόμα περισσότερο".

    Σε ότι αφορά τη διεθνή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής το ΚΚΕ μιλά για "«πράσινο» μανδύα, με τον οποίον προσπαθούν να στηρίξουν την επιδίωξη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να διεισδύσουν στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές"

    [05] Συνάντηση με αστυνομικούς

    Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθεί σήμερα ο κ. Αλ. Τσίπρας.

    Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β' Πειραιά Παν. Λαφαζάνης και ο Θοδ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά, θα συναντηθούν σήμερα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την τύχη της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και COSCO, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την καταγγελία και ακύρωσή της.

    "Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι, κάτι που δήθεν αποκαλεί διάλογο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να διαμορφωθούν δυσμενή τετελεσμένα στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Λαφαζάνης και Δρίτσας.

    "Στόχος είναι να εγκατασταθεί, χωρίς αντίσταση, η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και να αρχίσει να εφαρμόζεται, με επουσιώδεις και ανώδυνες ίσως τροποποιήσεις στο μέλλον, η Συμφωνία παράδοσης του λιμανιού, την οποία το κυβερνητικό κόμμα κατήγγελλε προεκλογικά ως αποικιοκρατική και αντεργατική", εκτιμούν και αναφέρουν ότι η "κυβέρνηση με τη στάση της υποτιμά όχι μόνο τα συμφέροντα αλλά και την νοημοσύνη και την αγωνιστική ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στο λιμάνι και κυρίως βλάπτει σοβαρά τον Πειραιά, το δημόσιο συμφέρον και την ελληνική οικονομία. Όσοι σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 November 2009 - 5:30:25 UTC