Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζουν Υπουργικό Συμβούλιο και ΚΥΣΕΑ
  • [02] Στην τροχιά του Έκτακτου Συνεδρίου
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Συνεδριάζουν Υπουργικό Συμβούλιο και ΚΥΣΕΑ

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει στις 12.00 το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να οριστούν οι νέοι αρχηγοί στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2010 με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,5% του ΑΕΠ.

  • Στις 2:15 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίς. Ακολούθως θα δεχθεί τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα.

    Τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς σε τρία υπουργεία, τα Οικονομικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Γενική Γραμματεία Υπουργείου Οικονομικών

    Πλασκοβίτης Ηλίας, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

    Σπινέλλης Διομήδης, Καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    Γενική Γραμματεία Εμπορίου

    Κομνηνός Στέφανος, Οικονομολόγος, MSc

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    Σπυράκος Δημήτριος, Δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

    Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

    Μαθιουδάκης Κώστας, Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνειου

    Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης

    Καλτσά Μαρία, Αρχιτέκτων Μελετητής

    Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων

    Ανδρεαδάκης Ανδρέας, Πολιτικός Μηχανικός Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

    Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος

    [02] Στην τροχιά του Έκτακτου Συνεδρίου

    Στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ύστερα από συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και με τους υποψήφιους για την ηγεσία. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

    Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

    Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας και θα περνούν, έτσι, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος.

    Το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου. Το συνέδριο θα αρχίσει το Σάββατο στις 11 το πρωί με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο.

    Στο μεταξύ, πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Με το παρόν κείμενο επέλεξαν να τοποθετηθούν στην παρούσα συγκυρία μία σειρά στελεχών της νέας γενιάς που πιστεύουν στη δύναμη των ιδεών, αλλά και σε ένα κόμμα και μία νεολαία με εξωστρέφεια, καθώς και σύγχρονες και ανοιχτές διαδικασίες. Το κείμενο αυτό, όπως αναφέρουν, δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ. Η «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.

    πική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.

    Ομιλία Α. Σαμαρά

    Τα επτά πιο κρίσιμα ζητήματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ έθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σε οπαδούς και στελέχη της ΝΔ, στο θέατρο Μπάντμιντον.

    Το πρώτο είναι η μαζική προσέλευση στις κάλπες, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, που θα ισχυροποιήσει τη ΝΔ και έκανε αναφορά στην αντίστοιχη εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ όπου, όπως είπε, τότε την εκλογή από τη βάση την επέβαλε ο κομματικός μηχανισμός και ανέφερε ότι «στη δική μας την περίπτωση, την εκλογή την επέβαλε η βάση, κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών. Μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο το παλέψαμε. Μαζί το πετύχαμε. Κι ήταν μεγάλη νίκη δημοκρατικότητας. Που ξεπερνά τα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά, η εκλογή εκφράζει αληθινό λαϊκό κίνημα που ανατρέπει συσχετισμούς και ισορροπίες».

    Το δεύτερο ζήτημα είναι - είπε - η ενότητα και τόνισε ότι ιστορία ασφαλώς δεν ξαναγράφεται, ούτε παραγράφεται.

    «Αλλά και η Ιστορία δεν λησμονιέται. Ούτε σε δέκα ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια» είπε ο κ. Σαμαράς ζητώντας διαφύλαξη της ενότητας, κυρίως από τους υποψηφίους, λέγοντας ότι πρέπει να συγκρατούν όποιους προσπαθούν να τη δυναμιτίσουν.

    «Το λέω γιατί, το θέμα είναι να έρθει να ψηφίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός Νεοδημοκρατών. Και να βγούμε ενισχυμένοι. Όχι να διώξουμε τον κόσμο σκιαμαχώντας με το χθες» είπε.

    Τρίτο ζήτημα είναι το θέμα της ιδεολογικής ταυτότητας «που μέχρι τώρα δίναμε την εντύπωση ότι την κρύβαμε», όπως είπε, τονίζοντας ότι πρέπει να προβληθεί περισσότερο.

    «Θέλουν δε θέλουν, είμαστε η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες στιγμές, είμαστε η παράταξη που ανόρθωσε την κατεστραμμένη πατρίδα μας στα μεταπολεμικά χρόνια, είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που αποκατέστησε και στερέωσε τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι οι νεοδημοκράτες έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την ιδεολογία τους.

    Τέταρτο ζήτημα, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι η σύνθεση των παραδοσιακών αξιών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες απόψεις. «Να συνθέσουμε την Πατρίδα με την Ανταγωνιστικότητα. Να συνθέσουμε την Ελευθερία στην επιχειρηματικότητα με το κράτος-διαιτητή, που δεν υποκαθιστά τον επιχειρηματία, αλλά εξαλείφει τις στρεβλώσεις των αγορών και διευκολύνει την διάχυση ευημερίας και ευκαιριών. Κάθε αληθινός φιλελεύθερος συγκρούεται πάντα με τις στρεβλώσεις, τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ» είπε.

    Πέμπτο ζήτημα «να τελειώνουμε με τα στερεότυπα, ή μάλλον τα συμπλέγματα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Που μας υποχρέωναν να απολογούμαστε για ο,τιδήποτε είναι αναπτυξιακό ή εθνικό» είπε ο κ. Σαμαράς. Τόνισε ότι δεν χρειάζεται να απολογούνται σε κανέναν οι νεοδημοκράτες λέγοντας ότι «είμαστε πολύ πιο κοσμοπολίτες απ' όσους ορκίζονται στην «παγκοσμιοποίηση» και ας μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον κόσμο».

    Το έκτο ζήτημα, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, είναι το ξεπέρασμα των στερεότυπων της Μεταπολίτευσης, που θα οδηγήσει σε μια νέα Μεταπολίτευση, σε μια νέα φάση Δημοκρατικής ωρίμανσης, όπου τα κόμματα θα είναι πιο κοντά στους πολίτες, και τα κομματικά μέλη θα έχουν γνώμη και ρόλο στη λήψη των αποφάσεων.

    Πρότεινε δημοψηφίσματα «όπως συμβαίνει παντού στις προηγμένες δημοκρατικές χώρες» και είπε ότι «δεν θα φοβούνται οι πολιτικοί τη γνώμη των πολιτών, όπου η πλειοψηφία θα κυριαρχεί και οι μειοψηφίες θα γίνονται σεβαστές, και δεν θα καταδυναστεύουν οι εκάστοτε μειοψηφίες την πλειοψηφία».

    Τέλος, έβδομο ζήτημα όπως είπε ο κ. Σαμαράς είναι «πώς θα έλθουμε στην εξουσία και θα πολιτευθούμε διαφορετικά;».

    Ανέφερε ότι κάποιοι προτείνουν την διεκδίκηση του ταλαντευόμενου ψηφοφόρου και πρόσθεσε: Καμία αντίρρηση. Αλλά μόνον αφελής μπορεί να πιστεύει ότι έτσι θα ξανάλθουμε στην εξουσία. Γιατί οι μεγάλες μας απώλειές μας δεν ήταν ούτε προς το ΠΑΣΟΚ ούτε προς το ΛΑΟΣ. Οι μεγάλες μας απώλειες ήταν προς την αποχή».

    Εκτίμησε ότι η ΝΔ έχασε στις εκλογές τον πυρήνα των οπαδών της και είπε ότι «αν δεν πείσουμε πρώτα τους ίδιους τους οπαδούς μας πώς θα πείσουμε τους παραέξω;».

    Πρόσθεσε ότι «είναι άλλο πράγμα να προσπαθούμε να κερδίσουμε ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, κι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να μετατοπιζόμαστε εμείς οι ίδιοι προς το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν αρχίσουμε να «μοιάζουμε» με το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσουμε κανένα από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ». Ο κ.Σαμαράς είπε ότι αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι να δώσει διαφορετική, καλύτερη και πιο ελκυστική προοπτική στην ελληνική κοινωνία απ' αυτήν που δίνει το ΠΑΣΟΚ.

    Παρέπεμψε στη Γαλλία και το Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος όπως είπε ο κ. Σαμαράς «την κρίσιμη στιγμή, όταν ξέσπαγαν ταραχές στα προάστια του Παρισιού δεν δίστασε και αποκατέστησε την τάξη. Συσπείρωσε πρώτα την παράταξή του γύρω του, κι ύστερα συσπείρωσε όλη την κοινωνία. Τον έβριζαν από τα αριστερά, τον αποδοκίμαζαν αντίπαλοί του ακόμα και ομοϊδεάτες του, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε και τελικώς, στις εκλογές σάρωσε κυριολεκτικά».

    Σύμφωνα με την στρατηγική που πρότεινε ο κ.Σαμαράς πρώτα πρέπει να κερδηθεί η ψυχή της παράταξης και ύστερα να απελευθερωθεί η δύναμη των ιδεών της.

    Αναφέρθηκε στους μηχανισμούς και είπε ότι βάζει υποψηφιότητα και για να τους εξαλείψει λέγοντας: «Κι επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όταν λέμε «μηχανισμοί», δεν εννοούμε τον κομματικό μηχανισμό. Δεν εννοούμε την οργανωτική δομή του κόμματος, Που αποτελείται από αιρετά στελέχη. Εννοούμε τους άτυπους μηχανισμούς στήριξης προσώπων, πέρα από τα κομματικά όργανα: που μοιράζουν «κουκιά», που αποκλείουν άξια στελέχη υπέρ των «ημετέρων», που διαιρούν το κόμμα και διώχνουν τα μέλη. Αυτούς τους μηχανισμούς θα εξαλείψουμε. Γιατί υπήρξαν και λειτούργησαν τέτοιοι μηχανισμοί. Κι έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους για τη βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου».

    Πρόσθεσε με έμφαση ότι «για όσους δεν καταλαβαίνουν μιλάω για τα κομματικά «βιλαέτια», για τα κομματικά «φέουδα». Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τέτοια «φέουδα». Κι όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι τώρα πια, με το άνοιγμα της εκλογής στη βάση, αυτοί οι μηχανισμοί έχασαν τον έλεγχο».

    Υπερ της Ντ.Μπακογιάννη τάχθηκε ο Ν.Κακλαμάνης

    Τους λόγους για τους οποίους τάχθηκε υπέρ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ, εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι ήταν δυο τα κριτήρια που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας ότι, "πρώτον, πείστηκα ότι η κ. Μπακογιάννη έχει γυρίσει σελίδα. Δεν εξετάζει το παρελθόν, αλλά ενδιαφέρεται για το παρόν και το αύριο της παράταξης. Δεύτερον, γιατί οι απόψεις που έχει εκφράσει για το κράτος με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Έχουμε τις ίδιες απόψεις για την αποκέντρωση του κράτους, για ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό κράτος".

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, εξηγώντας πως δεν έχει σημασία η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, αλλά "το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Και η εκτίμησή μου είναι πως θα προσέλθει σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων" συμπλήρωσε. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ακόμη ότι το θέμα της διαδοχής έπρεπε να κλείσει μέσα σε 6 ημέρες από την ημερομηνία των εκλογών, αλλά και πως: "θυσιάστηκε η αντιπροσωπευτικότητα του Συνεδρίου για τη μαζικότητα".

    Δήλωση Ψωμιάδη

    Δημόσια έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στη ΝΔ απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνοντας ότι «κλίμα εμφυλίου δεν θα ωφελήσει την παράταξη και δε νομίζω ότι εκφράζει κάποιον από τους υποψηφίους».

    «Αγωνίζομαι για την ενότητα και θεωρώ δευτερεύον το ποιος θα εκλεγεί. Όποιος πιστεύει ότι η εκλογή του νέου προέδρου είναι μια διαδικασία που αφορά πρόσωπα είναι γελασμένος. Αφορά τη Νέα Δημοκρατία και το λαό της», δήλωσε.

    Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι δεν αποσύρεται και σημείωσε: «Δέχομαι πιέσεις αλλά θα φτάσω μέχρι το νήμα. Είναι δέσμευση προς τον απλό νεοδημοκράτη τον οποίο δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ».-

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα με θέμα "ανακύκλωση αστικών στερεών αποβλήτων και εθελοντισμός" στο πλαίσιο της Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ(09:00:00, Θεσσαλονίκη/Πολυτεχνική Σχολή)

  • Επίσκεψη υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη , υφυπουργού Απ. Κατσιφάρα και Συνηγόρου του Πολίτη στις φυλακές Κορυδαλλού ( 09:00:00, Φυλακές Κορυδαλλού)

  • Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα με τον ΓΓ του ΟΗΕ (09:45:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνάντηση της Υπ. Παιδείας με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ (10:00:00, Μαρούσι/Υπουργείο)

  • Ομιλία υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκη στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας (10:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Royal Olympic). Την έναρξη θα κηρύξει ο Π/Δ Κ Παπούλιας

  • Επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στη Βουλή (10:35:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση με το προεδρείο της ΕΝΑΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης (12:00:00, Αθήνα/υπουργείο Εσωτερικών-Βασ.Σοφίας)

  • Ενημέρωση διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών (12:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 1)

  • Συνεδρίαση υπό τον Γ. Παπανδρέου του υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια το ΚΥΣΕΑ (12:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη (12:15:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία")

  • Συνέντευξη Τύπου Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της νέας Μεταρρύθμισης» (12:30:00, Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 30)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης "Η Αρχιτεκτονική ως Εικόνα- Πρόσληψη και αναπαράσταση της αρχιτεκτονικής στη βυζαντινή τέχνη" (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ))

  • Συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου με το ΔΣ της ΕΝΑΕ (14:00:00, Μαρούσι/υπουργείο-Ανδρέα Παπανδρέου 37)

  • Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας Ε. Μπαγκίς (14:15:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών στον Υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και κύριο διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Egemen Bagis (14:45:00, Αθήνα/Ακαδημίας 1)

  • Συνάντηση του Π/Θ Γ. Παπανδρέου με τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για το περιβάλλον, Στ. Δήμα (15:30:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Διάλεξη του Τούρκου υπουργού Επικρατείας και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγκίς με θέμα "Η ένταξη της Τουρκίας για μια ισχυρότερη Ευρώπη" (18:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "King George" )

  • Έναρξη 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης, με θέμα:«Μαιευτική φροντίδα - Έμφαση στην ποιότητα», στο Grand Hotel Palace (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Grand Hote)

  • Συνέντευξη Τύπου Γραμματείας Νέων ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης( 20:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΚΘ)

  • Τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Διαμεσολάβηση: Η εναλλακτική διαδικασία επίλυσης διαφορών» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ("Ι. Βελλίδης"/ΔΕΘ)

    Αθλητική ατζέντα

  • Αγώνες του Γιουρόπα Λίγκ.Στον 6ο όμιλο, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Στουρμ Γκρατς, η ΑΕΚ υποδέχεται την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Α΄ Φάση, 3η Ημέρα, 4ος Όμιλος): Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός - 21:45:00, Μαδρίτη
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 November 2009 - 5:30:22 UTC