Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, στην Κύπρο"
  • [02] Στη μάχη οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Διαιρούν τους λαούς"
  • [05] "Ανάσες στην οικονομία"

  • [01] "Γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, στην Κύπρο"

    «Ιστορική μέρα, ιστορική επέτειος, όταν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν "γκρεμίστε το τείχος", "γκρεμίστε τα τείχη", που εγκλωβίζουν μέσα σε απολυταρχισμούς, αυταρχισμούς, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τόσο κόσμο, τους πολίτες αυτής της Ηπείρου, "γκρεμίστε τα τείχη", ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στην επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του Βερολίνου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτές οι ηρωικές πράξεις και ηρωικές στιγμές δείχνουν «το διακύβευμα της Δημοκρατίας, το οποίο είναι να γκρεμίζουμε καθημερινά τα τείχη, που κρατούν μακριά από την πολιτική τον πολίτη και δεν τον βάζουν στο επίκεντρο της πολιτικής».

    «Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι έχουμε να φωνάξουμε: Γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο, δεν μπορεί να υπάρχει μία Ευρώπη με τείχη και με στρατεύματα κατοχής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη της Ελευθερίας, η Ενωμένη Ευρώπη δεν σηκώνει ούτε τείχη, ούτε στρατεύματα κατοχής» και καταλήγοντας πως «αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αποτελεί όχι μόνο πρόθεσή μας, αλλά και δέσμευσή μας να παλέψουμε γι αυτήν την Ευρώπη και γι αυτήν την Κύπρο, που οραματιζόμαστε».

    Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Χ. Κλίντον

    Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Α. Παπανδρέου ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ιδίου σε μία σειρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης, που είχε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους στο Βερολίνο.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις της Ελλάδας για τα ζητήματα αυτά.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε τόσο στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, όσο και στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια και επιθυμεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε απολύτως σαφές ότι προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της ονομασίας της γείτονος χώρας, σύμφωνα με την εθνική κόκκινη γραμμή, που έχει χαραχθεί από πλευράς της Ελλάδας, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Γκρουέφσκι, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

    Στη συζήτηση Παπανδρέου - Κλίντον ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την υπουργό των ΗΠΑ για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του νησιού και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις δύο κοινότητες να συζητήσουν ανοιχτά και ελεύθερα το μέλλον τους, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, όποια λύση συμφωνηθεί, πρέπει να σέβεται πλήρως το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έτσι, ώστε, να είναι μια ευρωπαϊκή λειτουργική λύση.

    Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση της κ. Κλίντον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα του Πατριαρχείου.

    Τέλος, από τη μεριά της η κ. Κλίντον συμφώνησε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση, η οποία παίρνει πρωτοβουλίες.

    [02] Στη μάχη οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ

    Το συνέδριο της ΝΔ ολοκληρώθηκε και πλέον οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου αφενός να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους να προσέλθουν στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου και αφετέρου να πάρουν την ψήφο τους.

    Από το συνέδριο και τις ομιλίες της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά κυρίως και του Παναγιώτη Ψωμιάδη φαίνεται ότι σημείο αιχμής στις τρεις εβδομάδες που απομένουν για να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους, είναι η ιδεολογική κατεύθυνση και η πολιτική που θα ακολουθηθεί για να προσεγγίσει η ΝΔ ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας.

    Επί της ουσίας, η αντιπαράθεση γίνεται με το δίλημμα ποιος μπορεί να ξαναφέρει και με ποιο τρόπο τη ΝΔ στην εξουσία. Πολλοί υποστηρίζουν στη ΝΔ ότι ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα τηρήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την "κούρσα" της ηγεσίας. Ίσως, όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ, η στάση του κ. Αβραμόπουλου να είναι καθοριστική για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης που δείχνει να είναι "ντέρμπι" μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" υπογραμμίζει πως «η εκλογή έχει ένα ξεκάθαρο διακύβευμα. Επιμένω ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει μια πλειοψηφική, σύγχρονη ευρωπαϊκή παράταξη ολόκληρης της Κεντροδεξιάς (...) Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Χρειάζεται να προσεγγίσουμε ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά. Να απευθυνθούμε σε αυτούς αξιόπιστα, να μιλήσουμε ξανά για ιδέες και προτάσεις πολιτικής με σύγχρονες θέσεις πάνω στα ζητήματα του σήμερα και του αύριο. Έτσι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε την απήχησή μας, να κάνουμε το κόμμα μας και τις ιδέες του πιο ελκυστικές και να αναδειχθούμε και πάλι σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη για την Ελλάδα».

    Ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει στην ίδια εφημερίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με ιδεολογική και πολιτική σαφήνεια και όχι με συγκρούσεις που αφορούν το παρελθόν.

    «Το κρίσιμο για τη ΝΔ -αναφέρει ο κ. Σαμαράς- είναι να ξαναβρεί την ταυτότητά της. Αμέσως μετά, να γοητεύσει εκ νέου τους ψηφοφόρους της οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές. Και είναι περισσότεροι αριθμητικά απ' όσους επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Ισχυρή πια η ΝΔ θα ασκήσει σθεναρή και δίκαιη αντιπολίτευση. Με αυτή την τακτική δημιουργείται ο αέρας νίκης και τότε -αφού πρώτα πείσεις τους δικούς σου- πείθονται και οι "απέναντι"».

    Το ιδεολογικό και το οργανωτικό, είναι τα δύο ζητήματα που πρέπει να τεθούν στη ΝΔ μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

    Ο κ. Σαμαρά εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βάση η οποία "αισθάνεται ότι υπάρχει αποξένωση από το κέντρο", και είπε ότι χάθηκε η αλληλεγγύη. "Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση και να οργανωθεί καλύτερα", είπε και ανέφερε ότι δεν απουσίαζε από το συνέδριο την δεύτερη ημέρα, αλλά ήταν εκεί από το πρωί, και πως εάν ήξερε ότι θα μιλούσε η κ.Μπακογιάννη θα ήταν παρών να την ακούσει. «Δεν υπάρχει ρωγμή εξαιτίας αυτού. Θα είμαστε μια γροθιά την άλλη μέρα όλοι» είπε και αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους δεν δευτερολόγησε, σημείωσε ότι κάλυψε τις θέσεις του την πρώτη ημέρα.

    Αναφερόμενος στο ιδεολογικό ζήτημα, έκανε λόγο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, για να μεγαλώνει ο πλούτος με δίκαιη διάχυσή του προς τα κάτω. Αναρωτήθηκε «γιατί να χαρίσουμε την αγάπη για την πατρίδα στην άκρα δεξιά και την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα του προνομιακού λόγου στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και δημόσιας τάξης;» και εκτίμησε ότι «δεν ζητούν μόνο οι δεξιοί δημόσια ασφάλεια». Είπε ακόμη ότι θέλει ένα κράτος διαιτητή που να θέτει κανόνες και όχι επιχειρηματία ή νυχτοφύλακα.

    Τόνισε ότι δεν θα είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη με την κ. Μπακογιάννη την άλλη ημέρα, ενώ για τα γεγονότα του 1993 αφού είπε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση για το χθες, δήλωσε δικαιωμένος και πρόσθεσε: «τα γεγονότα του '93 εμένα με δικαίωσαν. Απέτρεψαν μια συνθηκολόγηση σε ένα εθνικό θέμα. Το μόνο που θέλω είναι να φύγουμε από τους όρους του χθες και να περάσουμε στο αύριο. Το μόνο που πρέπει να δούμε από το χθες είναι τα αίτια που μας έφεραν εδώ» πρόσθεσε.

    Έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος όπως είπε ο κ. Σαμαράς ήταν πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής στο θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση, ενώ είπε ότι δεν θα έδινε ποτέ δαχτυλίδι ο Καραμανλής, διότι δεν του αρμόζει και επειδή το δαχτυλίδι στη ΝΔ το δίνει ο λαός.

    Τόνισε ακόμη πως εάν κερδίσει την εκλογή θα προχωρήσει σε τακτικό συνέδριο θέσεων με προσυνεδριακό διάλογο και σε άσκηση αντιπολίτευσης όπου χρειάζεται, ενώ θα στηρίξει τα θετικά της κυβέρνησης.

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι θα παραμείνει υποψήφιος παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν αποσαφηνίζει με ποιον θα συνταχθεί στο δεύτερο γύρο και τονίζει:

    «Κρατώ κλειστά τα χαρτιά μου για το δεύτερο γύρο, όχι για την επομένη μέρα της εκλογής του νέου προέδρου. Θα στηρίξω όποιον εκλεγεί».

    "Πρέπει να δούμε πώς θα φτιάξουμε τη μεγάλη ενωμένη κεντροδεξιά. Πώς θα δώσουμε στη ΝΔ λαϊκή ταυτότητα", δηλώνει ο κ. Ψωμιάδης στον "Ελεύθερο Τύπο".

  • ** Οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, θα στηθούν στις 29 Νοεμβρίου. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

    Η διαδικασία εκλογής από τη βάση δρομολογήθηκε με την έγκριση της αλλαγής του καταστατικού από το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

    -

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη με θέμα την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση (09:30:00, Αθήνα/Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών). Εναρξη εργασιών από τον Γ. Καμίνη - Χαιρετισμός Α. Λοβέρδου

  • Συνάντηση γνωριμίας με τους υφυπουργούς Θ. Τζάκρη και Μ. Μπόλαρη (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Διοικητήριο)

  • Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14/11) (11:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Athens Plaza)

  • Συνέντευξη Τύπου για το 23ο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, στα γραφεία της (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 109 )

  • Συνέντευξη Τύπου του εντεταλμένου συμβούλου της ΕΡΤ Κώστα Κέκη, για την παρουσίαση της νέας Μονάδας Συντήρησης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Οπτικοακουστικού Αρχείου της ΕΡΤ (12:00:00, Αθήνα/ΕΡΤ-Μεσογείων 432 )

  • Συνέντευξη Τύπου του Τομέα Παιδείας και Επιμόρφωσης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στον ημιώροφο των γραφείων της Ν.Ε. Αβ Θεσσαλονίκης (12:30:00, Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 30)

  • Συνάντηση της Υπ. Παιδείας Α Διαμαντοπούλου με αντιπροσωπία του ΕΒΕΑ (14:00:00, Μαρούσι/Υπουργείο)

  • Με τους επικεφαλης της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και της ΠΑΣΕΓΕΣ θα συναντηθούν, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης (16:00:00, Αθήνα/ΥΠΑΑΤ)

  • Διημερίδα ΙΕΝΕ "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2009" (18:00:00, Αθήνα/Ευγενίδειο Ιδρυμα). Ομιλία υπουργού Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη

  • Σύσκεψη της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Σ.Φ.Ε.Α. για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Ε.Κ.Θ. (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Ε.Κ.Θ.)

  • Διημερίδα με θέμα "Καινοτομία και μεταρρύθμιση στη διαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών: πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές εφαρμογές", στο Cedefop., Θεσσαλονίκη/Cedefop (GRC), Σημείωση: Η διημερίδα συνεχίζεται από χθες.

  • Επίσκεψη υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου στο Λονδίνο

  • Παρουσίαση του βιβλίου της Ματούλας Τομαρά-Σιδέρη "Αλεξανδρινές οικογένειες Χωρέμη-Μπενάκη-Σαλβάγου", Χίος

  • Συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα σε Άτυπο Δείπνο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παραθέτει ο Ισπανός ΥΠΕΞ κ. Μoratinos (Μαδρίτη )

    [04] "Διαιρούν τους λαούς"

    "Στο Βερολίνο, η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασσάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους - ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός - πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους", τόνισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Μιλώντας από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είπε: «Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

    » Και ρωτάμε: Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις - τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό Κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς σαν στρατός Κατοχής. Απβ τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της».

    "Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση, για την ανατροπή του σοσιαλισμού, πιστεύοντας ότι αυτή η ανατροπή θα είναι οριστική και αμετάκλητη", δήλωσε και πρόσθεσε ότι "...γι' αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία εμπεδώνονται πάνω σε μια ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία. Γι' αυτούς ελευθερία και δημοκρατία είναι να καταπατούνται τα δικαιώματα των λαών, να ληστεύουν την εργατική τάξη, να διαιρούν λαούς, να κατακερματίζουν ή βίαια να προσαρτούν κράτη. Γι' αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία είναι συνώνυμες με τον πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και με τον πόλεμο με τα όπλα.

    Όλοι αυτοί που μαζεύονται στο Βερολίνο έχουν ξεχάσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τείχος που υψώνουν οι Ισραηλινοί μέσα στην Παλαιστίνη".

    "Εμείς για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι είμαστε με την πλευρά του σοσιαλισμού. Υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε για τη μεγάλη συνεισφορά του και στους λαούς που γνώρισαν το σοσιαλισμό και για την ανθρωπότητα. Και είχαμε το θάρρος και την τόλμη να βαθύνουμε και να αναδείξουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Γι' αυτό παλεύουμε με νύχια και με δόντια και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την πάλη για το σοσιαλισμό, έναν σοσιαλισμό που στην Ελλάδα θα έχει όλα τα καλά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και βεβαίως θα ενσωματώσει τα διδάγματα από τις αρνητικές εμπειρίες.

    Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύονται στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα σηκωθούν πολύ ψηλά, ακόμα ψηλότερα απ' ότι έγινε στον 20ο αιώνα", ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

    [05] "Ανάσες στην οικονομία"

    «Η παλιά συνταγή των φοροεπιδρομών και των ευκαιριακών πολιτικών είχε οικτρά αποτελέσματα στο παρελθόν. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ανάσες στην οικονομία και όχι να "φυλακίσει" τα διαθέσιμα κεφάλαια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., αναφορικά με τις πληροφορίες για την καθιέρωση "πόθεν έσχες" για όλους τους Έλληνες.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό τόνισε: «Ας αποφασίσουν τουλάχιστον στο ασφαλιστικό "να σπάσουν αυγά". Πρέπει να υπάρξει ισοτιμία για όλους τους πολίτες για θέματα γιατρού, φάρμακου και νοσοκομείου. Ένας φορέας για όλους, χρηματοδοτούμενος από τον τζίρο που πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα από όλους τους κατοίκους, Έλληνες, μετανάστες και τουρίστες. Τα ημίμετρα οδηγούν σε αλλαγές του ασφαλιστικού νόμου κάθε 6 μήνες».

    Εξάλλου, για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης υπογράμμισε ότι «το κράτος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχει ούτε συνέχεια, ούτε συνέπεια. Αν η κυβέρνηση φοβάται τις συντεχνίες, να φέρει -αν μπορεί- νόμο στη Βουλή, για την ακύρωση της σύμβασης με την Cosco. Αυτό που συμβαίνει είναι ασόβαρο και προσβάλλει την Ελλάδα διεθνώς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 November 2009 - 5:30:27 UTC