Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στο δημόσιο
  • [02] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στο δημόσιο

    «Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του κράτους-δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας γίνεται με το νομοσχέδιο, που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και θα αφορά τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

    Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θεμέλιο της προσπάθειας αυτής είναι η αξιοκρατία. Πρόσθεσε δε, ότι «ως κοινωνία πλέον δεν ανεχόμαστε πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες. Δεν τις αντέχει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα, διότι έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια».

    Τόνισε, επίσης, ότι «είναι πολιτικό χρέος της κυβέρνησης, ηθικό καθήκον και ιστορική ευθύνη να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από αυτό το παρελθόν», συμπληρώνοντας πως «μπορεί να ενοχληθούν κάποιοι, αλλά σημασία έχει ότι αυτή η κόκκινη γραμμή θα είναι απελευθερωτική για τους πολλούς και τον τόπο».

    Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι μια ανοικτή κυβέρνηση λογοδοσίας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, δεν είναι υπόθεση ούτε μιας ημέρας, ούτε ενός νομοσχεδίου. «Είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα με συνεχείς πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό έγινε και με τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων με τη δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».

    Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας γενικότερα για το έργο της κυβέρνησης στο διάστημα των 35 ημερών της θητείας της, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει να γίνονται πράξη οι μεγάλες ανατροπές για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ πήρε εντολή από τους πολίτες και πρόσθεσε πως, «η κυβέρνηση πρέπει καθημερινά να διαβεβαιώνει με πράξεις τούς πολίτες, κάνοντας κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά, ότι εφαρμόζουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

    Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας τέσσερις φορές τον όρο αυτό και τονίζοντας ότι έχει σημασία να πείθονται οι πολίτες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης. «Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχουμε μια απλή ανοχή, αλλά θα έχουμε δυναμική και συμμετοχή, γιατί χωρίς συμμετοχή δεν θα φέρουμε αλλαγή», είπε και σημείωσε: «Μόνο όταν πείθουμε τους πολίτες καθημερινά, ότι γίνεται σοβαρή και ειλικρινής προσπάθεια από την κυβέρνηση για τους ίδιους και τη χώρα, θα διαπιστώσουμε ότι αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν και εκείνοι σε αυτή την πορεία».

    Αναφέρθηκε, επίσης, στη δέσμευση να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών, πρόγραμμα που, όπως είπε, αφορά και την οικονομία και ειδικότερα την αναθέρμανση της αγοράς, την προστασία των αδύναμων, τις επενδύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και το κράτος.

    «Ένα κράτος, που πρέπει να στέκει δίπλα στους πολίτες, να διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, ώστε η χώρα να κάνει το καθοριστικό βήμα προς το μέλλον», κατέληξε.

    "Το πρώτο βήμα για την εκ νέου θεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο", χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης το σχέδιο νόμου το οποίο από σήμερα θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.

    Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, τράπεζες, κλπ) θα υπάγονται στο ΑΣΕΠ. Επίσης, μέσω του ΑΣΕΠ θα γίνονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στη Βουλή και στις ανεξάρτητες αρχές.

    Όπως είχε προαναγγελθεί, καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στο Δημόσιο, καθώς και η συνέντευξη με εξαίρεση το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

    Ακόμα, καταργείται η μοροδιότηση όσων μετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ όπως και η διάκριση της ηλικίας που υπήρχε για τους άνω των 30 ετών.

    Για τους αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους αγώνες κλπ, καταργείται το δικαίωμα της πρόσληψης στο Δημόσιο για τους επαγγελματίες, ενώ αυτοί που θα έχουν το δικαίωμα αυτό θα προσλαμβάνονται μόνο όταν σταματούν τον αθλητισμό.

    Για το αν θα επιταχυνθούν οι χρονοβόρες μέχρι σήμερα διαδικασίες στο ΑΣΕΠ, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε η ανεξάρτητη αρχή, θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος αν κάνει η ίδια τις προκηρύξεις των διαγωνισμών έναντι των φορέων και έχει τον πλήρη έλεγχο, καθώς τότε θα αποφευχθεί η σωρεία ενστάσεων που υπάρχουν σήμερα.

    Τέλος, για το δραστικό περιορισμό των συμβάσεων έργου ο κ. Ραγκούσης είπε ότι μετά από ένα μεταβατικό στάδιο ενός έτους δεν θα επιτρέπεται πρόσληψη με σύμβαση έργου αν υπάρχει κενή οργανική θέση, ενώ επεσήμανε ότι για το Δημόσιο κοστίζει λιγότερο ένας μόνιμος υπάλληλος παρά ένας με σύμβαση χρόνου ή έργου.

    Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο πολλαπλασιαστής του βαθμού του τίτλου σπουδών αυξάνεται σε 110 μόρια, ενώ αυξάνεται και ο διδακτορικός τίτλος σε 400 μόρια και ο αντίστοιχος μεταπτυχιακός σε 200 μόρια. Καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση για κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ενώ το τεστ δεξιοτήτων μέσω ΑΣΕΠ θα έχει ισχύ για δέκα έτη έναντι τριών που ήταν μέχρι σήμερα.

    Επίσης, η διάρκεια σύμβασης προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα είναι στο εξής ίση με τη διάρκεια του σχολικού έτους.

  • * Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 2:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντιπροσωπεία Ορθοδόξων Μητροπολιτών και ανωτάτων κληρικών, καθώς και Εβραίων ανωτάτων θρησκευτικών λειτουργών, οι οποίοι συμμετέχουν στην Ζ' Ακαδημαϊκή Συνάντηση του Διμερούς Διαλόγου Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού, που διοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Στις 3:30 μ.μ., θα δεχθεί τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας,Βλαντιμίρ Τίτοφ.

    [02] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, ενόψει της εκλογής της 29ης Νοεμβρίου.

    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση. Κάνοντας ανοίγματα στα σύγχρονα, στα νέα ρεύματα σκέψης. Βρίσκοντας τον συγχρονισμό μας με την κοινωνία, η οποία μοιάζει να κινείται πιο γρήγορα από μας, τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της σε συγκέντρωση οπαδών της στο Περιστέρι.

    «Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη. Από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Βεβαίως όμως πρέπει να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη ΝΔ. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία», υπογράμμισε.

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο και θα πραγματοποιήσει ομιλίες σε συγκεντρώσεις Νεοδημοκρατών στους τέσσερις νομούς του νησιού.

    "Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση πέραν εκείνης που οδήγησε στην κοινή διακήρυξη αρχών", δήλωσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στη συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξή του στο MEGA, και τόνισε ότι "η πρότασή μας είναι άνοιγμα στην κοινωνία και όχι περιχαράκωση".

    Ομιλία σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Πολυκέντρο Νέου Ηρακλείου θα απευθύνει το απόγευμα ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια, θα μιλήσει σε εκδήλωση στα Μέγαρα.

    Επαφές με κομματικά στελέχη και φίλους θα έχει σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης στους νομούς Δράμας και Καβάλας.

    Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, είπε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψήφιους, στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, και σημείωσε:

    «Εγώ τα δαχτυλίδια τα έχω καταγγείλει γιατί δαχτυλίδια φοράνε οι πρίγκιπες και έχω καταγγείλει τους πρίγκιπες στη ΝΔ. Εγώ δεν είμαι με τους γαλαζοαίματους, είμαι με τον απλό Νεοδημοκράτη. Δεν κατέβηκα να στηρίξω τη μία ή την άλλη πλευρά. Κατέβηκα να εκφράσω το λόγο, τη φωνή του απλού Νεοδημοκράτη, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τη δεύτερη Κυριακή θα προτείνω στον κόσμο, που δεν είναι πρόβατα, να ψηφίσουν ΝΔ, την ενότητα και μία καλύτερη μέρα σύσφιγξης των σχέσεων».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων stage, στο Άγαλμα Βενιζέλου (08:30:00, Θεσσαλονίκη/Άγαλμα Βενιζέλου)

  • Συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη (09:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Περιβάλλοντος)

  • Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνει στις 12-13 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Nikopolis) το Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ (09:15:00, Θεσσαλονίκη/Nikopolis). Τις εργασίες του Φόρουμ θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ενώ ομιλία θα απευθύνει και ο υφυπουργός Μ. Μπόλαρης

  • Επίσκεψη της υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού Φ. Γεννηματά στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (10:00:00, Ηλιούπολη)

  • Συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Μ. Δεκλερή (10:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Περιβάλλοντος)

  • Ημερίδα με θέμα "Νέα Μέσα, νέοι ρόλοι για τους δημοσιογράφους" διοργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Στρ. Καλλάρη 5 )

  • Συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα,στην Κοπεγχάγη (11:00:00, Αθήνα/Σίνα 16)

  • Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ορθοδόξων Μητροπολιτών και ανωτάτων κληρικών, καθώς και Εβραίων ανωτάτων θρησκευτικών λειτουργών, οι οποίοι συμμετέχουν στην Ζβ Ακαδημαϊκή Συνάντηση του Διμερούς Διαλόγου Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου )

  • 30ο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΚΘ)

  • Συνέντευξη Τύπου ομίλου Βιοιατρικής (12:00:00, Αθήνα/Λ.Κηφισίας 132 & Παπαδά)

  • Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων- Τμήμα Μακεδονίας, στα γραφεία της. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Λ. Σοφού 3 )

  • Συνέντευξη Τύπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (12:30:00, Αθήνα/Ακαδημίας 23 )

  • Ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας,θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα (12:30:00, Αθήνα/Προεδρικό)

  • Ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρα (12:45:00, Αθήνα/Β. Σοφίας 1)

  • Συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη με τον ΓΔ Δημόσιας Διοίκησης Λένδρο Ρακιντζή (13:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Περιβάλλοντος )

  • Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Δ. Δρούτσα με τον υφυπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Βλ. Τιτόφ (13:20:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ )

  • Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Τίτοφ (15:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους και 10 χρόνων από τη μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Βόννη στο Βερολίνο (18:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν). Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής

  • Ημερίδα με θέμα «Από την κρίση του 1929 στην κρίση του 2009» οργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (18:30:00, Αθήνα/Βουλή-Αίθουσα Γερουσίας )

  • Εκδήλωση Πολιτικών Κινήσεων του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης, με θέμα, "60 χρόνια μετά. Η Αριστερά συζητά για τον εμφύλιο", στην ΕΔΟΘ (19:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς"

  • 19ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency (Θεσσαλονίκη)

  • Επαφές με κομματικά στελέχη και φίλους, σε Δράμα και Καβάλα, θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Εθνική ομάδα-Συνέντευξη Τύπου Οτο Ρεχάγκελ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ουκρανία - 18:30:00

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (4η ημέρα) - 21:00:00, Oλυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Εφες Πίλσεν (Τουρκία)
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 November 2009 - 5:30:28 UTC