Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: "Ενας εφηβικός 50ρης" Video
  • [02] "Αντιλαϊκή λαίλαπα"

  • [01] Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: "Ενας εφηβικός 50ρης" Video

    Αν και πενήντα ετών το φεστιβάλ έχει ακόμη πολύ δυναμική. «Είναι ένας εφηβικός 50ρης» που προχωρά μπροστά. Αυτό δήλωσε ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς και πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ.Χωραφάς μίλησε στην κάμερα του εθνικού πρακτορείου και στην Νικόλ Καζαντζίδου για την επετειακή διοργάνωση του 50ου φεστιβάλ και κατέθεσε τον προβληματισμό του για την πορεία του σινεμά. Αναφερόμενος στην απουσία μεγάλου τμήματος των Ελλήνων δημιουργών, είπε ότι είναι μέρος του διαλόγου που προασπίζεται και υπηρετεί ο ίδιος ο θεσμός.

    Μίλησε ακόμη για τα προσωπικά επαγγελματικά του σχέδια και δήλωσε ότι φέτος αποχαιρετά με νοσταλγία το Φεστιβάλ αλλά θα συνεχίζει να υπηρετεί τον κινηματογράφο από όποια θέση και αν βρίσκεται.

    Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ.Χωραφά

    [02] "Αντιλαϊκή λαίλαπα"

    Για "αντιλαϊκή πολιτική" της κυβέρνησης με ταυτόχρονη "επίθεση στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας" και προσπάθεια "να γκρεμίσει τις κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο ασφαλιστικό, το εργασιακό" κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την οικονομική πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους «να απαντήσουν ενιαία με κοινή πάλη ... για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα ... για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

    «Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς μόνο κάποιων υψηλόμισθων, πρώτον γιατί δεν είναι υψηλόμισθοι οι εργαζόμενοι που μεικτά αμείβονται με 2000 ευρώ και δεύτερον γιατί αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η πραγματική μείωση όλων των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και των συντάξεων. Από τη μια θέλουν να παγώσουν σχεδόν όλους των μισθούς, ακόμα και να τους μειώσουν, όπου μπορούν, και από την άλλη αυξάνουν την έμμεση φορολογία, τις τιμές των βασικών προϊόντων, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ.» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση αναφορικά με τη θέση του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση το Κομμουνιστικό Κόμμα, υπογραμμίζει:

    "Οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και εξασφαλισμένη τη συνεργασία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ, αξιώνουν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τους μισθούς πείνας, προκειμένου να υπερασπίσουν τα ταξικά συμφέροντά τους την κερδοφορία τους και τη συσσώρευση κεφαλαίων. Η εργατική τάξη υψώνοντας το ταξικό της ανάστημα πρέπει να τους απαντήσει: Πληρώσαμε αρκετά έως τώρα, είναι ώρα να πληρώσετε εσείς. Πραγματικές αυξήσεις εδώ και τώρα. Καμιά απόλυση, μέτρα προστασίας των ανέργων, δραστική φορολόγηση του κερδών και των κεφαλαίων, κατάργηση όλων των προνομίων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2009 - 15:30:28 UTC