Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "'Ενα και μόνο ταμείο"

  • [01] "'Ενα και μόνο ταμείο"

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το πρωί περιοδεύει στην Πελοπόννησο κι επισκέπτεται εργοτάξια της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης με δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι «ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των έργων που γίνονται» και πρόσθεσε «νοιώθω ικανοποίηση γιατί ο δρόμος προς το χωριό μου που "ήταν όνειρο ζωής" γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα ζωογόνο αίτημα πολλών δεκαετιών και βλέπω να γίνεται πράξη».

    Ενημερώθηκα είπε, από τον υπεύθυνο του έργου και βλέπω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και τα έργα θα ολοκληρωθούν σε σύντομο διάστημα. «Υπάρχει το "αγκάθιβ" της Τσακώνας, είναι το "γεφύρι της Άρτας" και δεν ξέρω γιατί δεν ολοκληρώνεται, είναι σοβαρό πρόβλημα κι αποτελεί ένα πρόσθετο προβληματισμό», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείται πιο γρήγορα από το κράτος.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, σε ερώτηση που του έγινε για το υψηλό κόστος των διοδίων και τις αυξήσεις που προβλέπονται στην σύμβαση παραχώρησης επεσήμανε ότι «ας βλέπουμε και τα οφέλη που δημιουργούνται πέραν του κόστους. Όταν είναι καλό και ασφαλές το οδικό δίκτυο, το ποσό των διοδίων το γλιτώνεις στη βενζίνη».

    Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα του ασφαλιστικού και το χθεσινό μπλόκο του ΚΚΕ που απέτρεψε την έναρξη του διαλόγου επεσήμανε πως «πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα. Να σταματήσει το πόθεν έσχες για πέντε χρόνια και τα μαύρα χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε θησαυροφυλάκια να επιστρέψουν στην αγορά». Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για την ανάγκη συγχώνευσης όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα και την χρηματοδότησή του με το 3% του τζίρου, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του ΚΚΕ "αριστερή μπαρούφα".

    Τέλος για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στην Ν.Δ. είπε ότι «όποιος έρθει να έρθει ώριμος, χωρίς βερμπαλισμούς, φιγούρες και αγκυλώσεις. Όποιος και να είναι δεν με ενδιαφέρει. Περιμένω να δω τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, να σχεδιάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ΠΑΣΟΚ, τα λάθη και τις ολιγωρίες του. Αν θέλουν εμείς θα είμαστε δίπλα τους αλλιώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε μόνοι μας σοβαρή κι υπεύθυνη αντιπολίτευση».

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης. σχολιάζοντας την "τριμερή" που θα συνέλθει στις Πρέσπες με συμμετοχή των κ. κ. Παπανδρέου, Γκρουέφσκι και Μπερίσα, τόνισε ότι «ο κ. Παπανδρέου στα Εθνικά θέματα επιδίδεται σε ασκήσεις "ρώσικης ρουλέτας". Ο κίνδυνος όμως είναι ότι, αν η "σφαίρα" φύγει απ΄ τη θαλάμη, θα πλήξει εθνικά μας συμφέροντα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2009 - 11:30:29 UTC