Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική"
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική"

    Υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, στις πέντε το απόγευμα, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρωθυπουργός είχε χθες γεύμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο με τον οποίο συζήτησε τα "μεγάλα θέματα" που έχει να αντιμετωπίσει η Ισπανική Προεδρία της ΕΕ, από την 1η Ιανουαρίου 2010.

    Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος καλωσόρισε το "φίλο" πρωθυπουργό της Ισπανίας, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, ανέφερε ως πρώτο πρόβλημα εκείνο της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, όπως προβλήματα ανεργίας και στα οποία, όπως είπε, η απάντηση είναι η πράσινη ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην καινοτομία, την τεχνολογία, στην παιδεία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ χρειάζεται και συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική.

    Ο πρωθυπουργός δηλωσε ότι συμφώνησε στην προτεραιότητα που θέτει η Ισπανία για τα θέματα της Μεσογείου, δηλαδή της προστασίας του οικοσυστήματος της περιοχής και χαρακτήρισε εξαιρετική πρωτοβουλία τη συνάντηση Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί για τα ζητήματα αυτά στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Προεδρίας.

    Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Μαδρίτης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι προσβλέπει ιδιαίτερα στη συνεργασία Ελλάδας - Ισπανίας σε ό,τι αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ισπανία για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ιδιαίτερα Αιολικής.

    Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συζήτηση που είχε με τον Ισπανό ομόλογό του για τις σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια αλλά και τα ζητήματα της Τουρκίας και του Κυπριακού, τα οποία, όπως είπε, θα απασχολήσουν και την Ισπανική Προεδρία, ενώ τόνισε ότι "θέλουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, πάντα, όμως, στο πλαίσιο των προϋποθέσεων, που θέτει το ευρωπαϊκό κεκτημένο καλής γειτονίας".

    Επίσης ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του για τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ ακόμα μία φορά τόνισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Ελλάδα θα είναι θερμοί συμπαραστάτες της Ισπανικής Προεδρίας.

    Την εκτίμησή του ότι θα αφήσουμε την οικονομική κρίση σύντομα πίσω μας, εξέφρασε ο Χ. Λ. Θαπατέρο τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στα πλαίσια της ΕΕ μας περιμένει πολλή δουλειά για την πράσινη οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη.

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα θέματα της Μεσογείου εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και τόνισε ότι τα θέματα της περιοχής θα κατέχουν κορυφαία θέση στη διάσκεψη του Ιουνίου στη Βαρκελώνη. Επίσης είπε ότι συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι "υποφέρουμε από το ίδιο θέμα και πρέπει να δώσουμε ευρωπαϊκή απάντηση".

    Ο κ. Θαπατέρο είπε ότι η Ισπανική Προεδρία θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης, στη συνεργασία με την "Φρόντεξ" και στην επιστροφή των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

    Αναφερόμενος στα θέματα των Βαλκανίων και της ουρκίας ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι στα πλαίσια της πολιτικής μας γι΄αυτά τα ζητήματα θα συνεργαστούμε στενά με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

    Ο κ. Θαπατέρο ο οποίος εξήρε τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι είναι εξαιρετικές οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας- Ισπανίας και μεταξύ του ισπανικού και του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε τις κουλτούρες των δύο λαών κοντινές, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του τόσο για τον αυξανόμενο αριθμό των Ισπανών επισκεπτών στην Ελλάδα και την ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίησή του για την αυξανόμενη προθυμία όλο και περισσότερων Ελλήνων να μάθουν Ισπανικά και υπογράμμισε τέλος ότι ο βασικός τομέας συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών θα είναι εκείνος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τονίζοντας πως οι χώρες που κερδίζουν χώρο και χρόνο αναπτύσσοντας αυτό το μοντέλο θα είναι επικεφαλής αυτού του τομέα ανάπτυξης και εμείς αυτό το επιθυμούμε.

    Νωρίτερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ στον οποίο παρέθεσε γεύμα εργασίας.

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, καθώς έχουν απομείνει τρεις ημέρες πριν την ψηφοφορία της Κυριακής, ενώ όλο και περισσότερα στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το ποιον θα στηρίξουν για την ηγεσία του κόμματος.

    Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο Νομάρχης Χανίων Γρ.Αρχοντάκης, 130 ΟΝΝΕΔιτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.

    Με δήλωσή της στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, η οποία εκφράζει την προτίμηση της στον πρώην υπουργό Πολιτισμού, γιατί είναι «ο καταλληλότερος για να δώσει στην παράταξη αυτά που χρειάζεται: Ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση ανασυγκρότηση, προγραμματικό λόγο και κοινωνική αξιοπιστία ενότητα μέσα από τη σύνθεση και την πολυσυλλεκτικότητα διεύρυνση και πολιτική κυριαρχία».

    Επίσης, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάσσεται ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας.

    Ο κ. Λυκουρέντζος σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ τόνισε ότι «με εμπιστοσύνη στη δύναμη των φιλελεύθερων αξιών, για την Ελλάδα της ελπίδας, για την πολιτική ενότητα και την αισιόδοξη προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο του κόμματος». Ακόμη ανέφερε ότι την επιλογή αυτή στηρίζουν και οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας Αποσκίτης Χαράλαμπος και Κοντοζαμάνης Βασίλης και Μαρία Τρόχανη.

    Επίσης σήμερα επτά πρώην βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία, με κοινή τους δήλωση, τάσσονται στο πλευρό του Α. Σαμαρά. Λένε πως στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά γιατί μπορεί να αναδιοργανώσει τη ΝΔ και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό, πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαρ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Α' Θεσσαλονίκης).

    Ο Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με δήλωσή του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τους τρεις υποψηφίους προέδρους του κόμματος, αν και έχει πάρει την απόφασή του, όπως σημειώνει.

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Η πορεία των εθνικών θεμάτων και η πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας προέδρου της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Καβάλα, όπου βρέθηκε χθες το βράδυ.

    Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της μπροστά σε όλες τις πιέσεις που της ασκήθηκαν ώστε να μην υποχωρήσει σε μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως είναι η υπόθεση της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι «βάζουμε πάνω από όλα, και πάνω από τις προσωπικές μας στρατηγικές, τα συμφέροντα της πατρίδας».

    Αναφερόμενη στους λόγους της ήττας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές είπε ότι: «χάσαμε ένα εκατομμύριο κόσμο γιατί ως κόμμα τους γυρίσαμε την πλάτη. Για αυτό και μας τιμώρησαν», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε: «Ηττηθήκαμε αλλά δεν διαλυθήκαμε».

    Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έδωσε πολύ αρνητικά δείγματα γραφής από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν «συστήματα» ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ που πολεμούν την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ.

    Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη νέα οργάνωση και λειτουργία του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές αξίες. Θα υπερασπίζεται την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. Αλλά ιδέες σύγχρονες. Ιδέες που απαντάνε στα σημερινά προβλήματα των πολιτών. Όχι ιδέες που βγάζουν ναφθαλίνη. Δεν θα πάμε έτσι στο μέλλον».

    Τέλος, η πρώην υπουργός τόνισε ότι η ίδια δεν υπέστειλε ποτέ τη γαλάζια σημαία για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «δεν φοβηθήκαμε στα δύσκολα. Και είμαι περήφανη γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας. Στελέχη που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, ως μηχανισμό. Για μας αυτό λέγεται ενότητα. Λέγεται συστράτευση. Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

    «Σε λίγες μέρες θα απαντήσουμε όλοι σε μερικά καθαρά διλήμματα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές; Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» τόνισε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.

    Αντ.Σαμαράς

    Τη δέσμευση για τη δημιουργία της «πολύ μεγάλης κεντροδεξιάς» ανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    «Οι ιδέες της Κεντροδεξιάς δεν διώχνουν τον κόσμο, πείθουν την κοινωνία. Η Δημοκρατική Επανάσταση που κάνουμε σήμερα και η Ανατροπή που με τη δική σας βοήθεια πραγματοποιούμε, έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα λαϊκό, ένα κίνημα Απελευθέρωσης που μας ξεπερνά κι εμάς τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε ομάδες οριακών ψηφοφόρων. Ανοιγόμαστε παντού! Δεν φτιάχνουμε απλώς τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Φτιάχνουμε την Πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ζήτησε την ψήφο στις εκλογές της Κυριακής για να βάλει στο περιθώριο το φόβο των μηχανισμών και επισήμανε ότι η ενότητα είναι πιο ισχυρή από ποτέ στη Ν.Δ. κι αυτό γιατί την εγγυάται η ίδια η βάση. «Θα κερδίσουμε πρώτα την ψυχή του ελληνικού λαού, ύστερα την ψήφο του κι ύστερα μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε.

    Αναφέρθηκε στο θέμα της πρόωρης προσφυγής σε εκλογές και σημείωσε: «Ανάμεσα στους «καπεταναίους της ήττας» που καιρό πριν τις εκλογές υποστήριζαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς! Γιατί εγώ και τότε και τώρα θεωρούσα ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν η ψυχή της παράταξής μας. Γνώριζα τι θα συμβεί γι' αυτό και δημόσια του ζήτησα να μην κάνει εκλογές. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς μιαν εσφαλμένη εκτίμηση. Κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων. Και να ζητάς από πάνω «και τα ρέστα».

    Ως προς το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Από παλιά διαφώνησα και με τη «διπλή ονομασία». Γι' αυτό και σήμερα νιώθω δικαιωμένος. Δεν ήμουν εγώ που υποστήριζα ότι η υπόθεση των Σκοπίων θα «απομόνωνε» την Ελλάδα. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα-βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Αυτή τη φορά συναντιέται με το πρόσχημα της τριμερούς για το περιβάλλον. Τον προειδοποιώ ότι ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος. Τον προειδοποιώ επίσης, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και με την ευκαιρία αναρωτηθείτε: Αν αύριο οι ανησυχίες μας επαληθευθούν, ποιός θέλετε να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» του Βουκουρεστίου;

    Αναρωτηθείτε, σκεφτείτε, κι αποφασίστε. Να θυμάστε, όμως: Η ψήφος σας είναι κρίσιμη. Από την πρώτη Κυριακή».

    Ως προς το Κυπριακό είπε «δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν, όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά. Δεν συνέπιπτα εγώ τότε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι συνέπιπταν. Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν, όπως και ο Κώστας Καραμανλής».

    «Δεν είναι κακό να πέφτει κανείς έξω. Έστω και τόσο έξω. Δεν είναι φοβερό να κάνει κανείς λάθος. Έστω και τέτοιο λάθος. Το ανυπόφορο είναι να ζητάει «και τα ρέστα» από πάνω και να υποθέτει ότι δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά», είπε ο κ. Σαμαράς..

    Παν.Ψωμιάδης

    Στις Σέρρες θα περιοδεύσει αύριο ο κ. Παν.Ψωμιάδης.

    "Είμαι εδώ και η λέξη αποχωρώ ή υποχωρώ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου, διότι μπήκα για να μείνω κι όχι για να φύγω", τόνισε από την Τρίπολη ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:

    "Μπήκα όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά για να περάσει κάποια στιγμή σ' αυτή την παράταξη ο λόγος του προδομένου, του ξεχασμένου νεοδημοκράτη. Γιατί σήμερα θυμήθηκαν ορισμένοι το καταστατικό, τις οργανώσεις, τα μέλη".

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε πως "ιδιοκτήτης του κόμματος δεν είναι κανένας παρά μόνο ο λαός και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην κοινωνία, να ξαναμιλήσουμε με το λαό".

    Επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει κανέναν στο δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ότι δεν χρωστάει σε κανένα και με κανέναν δεν κάνει παζάρια.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Κινητοποίηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 19 σχολείων Δήμου Χορτιάτη. Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός του Νομαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας επί της Β. Όλγας (09:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)

  • Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (09:00:00, Αθήνα/Πειραιώς 40)

  • Γενική Συνέλευση ΠΑΣΕΓΕΣ - Χαιρετισμός υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή (10:00:00, Αθήνα/Ξεν. President)

  • Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής με θέμα "Κλιματικές Αλλαγές και Επιπτώσεις στη Γεωργία-Διαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης" (10:00:00, Αθήνα/Ελληνοαμερικανική Ένωση)

  • 10η σύνοδος του Δικτύου BALCINET, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Η ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. Λούκα Τ. Κατσέλη, θα εγκαταστήσει τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας (10:30:00, Αθήνα/Μεσογείων 119)

  • Συγκέντρωση εργαζομένων STAGE στο Άγαλμα Βενιζέλου (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Άγαλμα Βενιζέλου)

  • Special Olympics-Συνέντευξη Τύπου της Microsoft για τη χορηγία στους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 (12:00:00, Αθήνα/Γουδή)

  • Ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα (12:30:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 1)

  • Με στόχο την παρουσίαση μίας νέας πρωτοβουλίας της AEGEAN AIRLINES για την προβολή της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της AEGEAN κάνει εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" (13:00:00, Σπάτα/Ελ. Βενιζέλος)

  • 7η Διεθνής Έκθεση POLIS: Συνεδρίαση Δ.Σ ΕΝΑΕ, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (14:00:00, Θεσσαλονίκη/Σαλαμίνος)

  • Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με ΓΣΕΒΕΕ (14:00:00, Αθήνα/Πειραιώς 40)

  • Ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, θα παραθέσει γεύμα στο Υπουργείο Εξωτερικών προς τιμήν των διαπιστευμένων στη χώρα μας Πρέσβεων χωρών Λατινικής Αμερικής (14:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 5 )

  • H ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει συζήτηση για το Ασφαλιστικό - Εισήγηση Τσίπρα (15:00:00, Αθήνα/Βουλή - Αίθουσα 223)

  • Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με τον ΣΕΒ (16:00:00, Αθήνα/Σταδίου 29)

  • Παρουσίαση του βιβλίου της Αλκμήνης Ψιλοπούλου "Μινώκερος" - Ομιλίες Α. Αλαβάνου, Μ. Ψύλου (17:00:00, Αθήνα/ΕΣΗΕΑ)

  • Συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου (17:00:00, ΠΑΣΟΚ - Ιπποκράτους)

  • Ημερίδα με θέμα "Ενέργεια και Βιωσιμότητα", στο πολιτιστικό κέντρο "Αλέξανδρος" (17:30:00, Θεσσαλονίκη/Εθν. Αμύνης 1)

  • Διάλεξη του Συνηγόρου του Πολίτη, Γιώργου Καμίνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: "Ο Συνήγορος του Πολίτη: ανεξάρτητη αρχή προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου" (18:00:00, Θεσσαλονίκη/ΠΑ.ΜΑΚ.)

  • Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου με την ΕΣΕΕ ( 18:00:00, Αθήνα/Σταδίου 29 )

  • Επίσκεψη βουλευτή ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλου στη Θεσσαλονίκη

  • Ο Κ. Παπούλιας θα απονείμει τα Βραβεία Νησίδες Ποιότητας 2009 της Οργάνωσης Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (19:00:00, Αθήνα/Παλαιά Βουλή)

  • Εγκαίνια της 7ης έκθεσης "POLIS" από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θ. Τζάκρη (20:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Πρόγραμμα Βουλής

    09:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων βίας από πρόθεση» (Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2004/80/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 29ης Απριλίου 2004) και άλλες διατάξεις».

    09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις -Ομιλία με θέμα τη βία κατά των γυναικών με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών».

    10:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Ενημέρωση από τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπυρίδωνα Κουβέλη, για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    16:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αντικείμενο τα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς (Ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και προστασία των οικονομικών δεδομένων οφειλετών).

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (7η ημέρα), Παρτιζάν Βελιγραδίου-Oλυμπιακός 21:45

    Μακάμπι-Μαρούσι 21:00

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Γυναικών

  • Μπάσκετ-EuroCup γυναικών (3η ημέρα), Αθηναϊκός-Τσεβακάτα Βόλογκντα
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2009 - 5:30:22 UTC