Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών
  • [02] Ζημιές σε όχημα συνδικαλίστριας
  • [03] Έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [04] Σχέδιο αποχώρησης από Αφγανιστάν
  • [05] Ατακάμα: Η έρημος που έχει να δει σταγόνα βροχής 400 χρόνια
  • [06] "Ναι" στην έκτακτη εισφορά
  • [07] Θέλει την πρόκριση

  • [01] Κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών

    Θετικές χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Χρήστος Χατζηαντωνίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαντωνίου, θα πραγματοποιηθεί, γενική συνέλευση, για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, οι κόμβοι Γυψοχωρίου και Μαυροβουνίου, που άνοιξαν για κάποιο χρονικό διάστημα χθες το απόγευμα, παραμένουν κλειστοί από ροδακινοπαραγωγούς και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

    Εν τω μεταξύ, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε ότι:

    -Θα δοθούν 7 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο (γύρω στα 14 εκατ. ευρώ).

    -Μέσα σε 10 ημέρες ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων (γύρω στα 13 λεπτά το κιλό).

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της κας Μπατζελή σε ό,τι αφορά τα 7 λεπτά/κιλό στο συμπύρηνο ροδάκινο.

    Την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πλέον σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγών» εξέφρασε από την πλευρά του ο Κώστας Λολιόπουλος από την Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών.

    [02] Ζημιές σε όχημα συνδικαλίστριας

    Ζημιές από επίθεση αγνώστου με καυστικό υγρό προκλήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο όχημα συνδικαλίστριας που εργάζεται σε εταιρεία καθαριότητας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    Το περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζεται από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, "ειδικά λόγω της ανησυχίας που δημιουργεί το ενδεχόμενο - που διερευνάται από τις Αστυνομικές Αρχές - να πρόκειται για εκφοβισμό της παθούσης λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας στον τομέα εργασίας της".

    Μάλιστα, το ΣΕΠΕ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σχεδιάζει την εντατικοποίηση των ελέγχων στο χώρο της καθαριότητας, και ειδικά για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ελεγχθεί η νομιμότητα λειτουργίας των εταιρειών καθαριότητας, στις οποίες παρέχει της υπηρεσίες της η εν λόγω εργαζόμενη.

    Τέλος, το υπουργείο τονίζει πως για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων και των επιθεωρήσεων" το Σ.ΕΠ.Ε. θα προχωρήσει σε στενή συνεργασία με τις ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας".

    [03] Έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσαν οι γενικοί γραμματείς Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Δ. Σπυράκος και Στ. Κομνηνός.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν οι γενικοί γραμματείς, οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου δεν θα διενεργούν στο μέλλον μόνο πρωτοβάθμιους ελέγχους αλλά θα εποπτεύουν, θα συντονίζουν και θα εκπαιδεύουν τους συναδέλφους τους των νομαρχιών, οι οποίοι συγκροτώντας κλιμάκια θα ελέγχουν τα βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου. Οι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης θα βοηθούν τα κλιμάκια των νομαρχιών όταν δηλώνεται πρόβλημα τεχνογνωσίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν έχουν συγκροτηθεί τα μικτά κλιμάκια (ΚΕΔΑΚ, ΥΠΕΕ και γενική γραμματεία Εμπορίου) για τους ελέγχους στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχαν εξαγγείλει η υπουργός Λ. Κατσέλη και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης αναφέρθηκε ότι αυτό το διάστημα γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις.

    Τέλος ο κ. Κομνηνός είπε ότι η αρμοδιότητα των τιμών των υγρών καυσίμων θα περάσει στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

    Για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων οι γενικοί ανέφεραν ότι με το θέμα αυτό καθώς και με το θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ασχολείται το υπουργείο Οικονομικών και στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομίας με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν τεθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις τιμές και την κοστολόγηση.

    Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για το συντονισμό των ελέγχων τη χριστουγεννιάτικη περίοδο στην αγορά ενώ σε ότι αφορά στο αίτημα του ΣΕΛΠΕ να ανοίξουν τα καταστήματα ακόμα μια Κυριακή μέσα στο Δεκέμβριο, ο κ. Κομνηνός ανέφερε ότι το θέμα είναι υπό διαβούλευση και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και οι ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας θα γίνουν, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σε ότι αφορά στη δραστηριοποίηση της Διεύθυνσης Εποπτείας της Αγοράς, οι γενικοί ανέφεραν ότι σήμερα υπεγράφη η σχετική απόφαση για την τοποθέτηση των τμηματαρχών ενώ για το Παρατηρητήριο Τιμών επανέλαβαν οι γενικοί γραμματείς ότι θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα η αγορανομική διάταξη βάση της οποίας τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να ενημερώνουν το Παρατηρητήριο κάθε 15 μέρες για τις τιμές 1.000 προϊόντων.-

    [04] Σχέδιο αποχώρησης από Αφγανιστάν

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα νέα στρατηγικά του σχέδια για το Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αποστολή επιπλέον 30.000 αμερικανών στρατιωτών μέχρι το καλοκαίρι του 2010, αλλά και σχέδιο αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, από τον Ιούλιο του 2011.

    [05] Ατακάμα: Η έρημος που έχει να δει σταγόνα βροχής 400 χρόνια

    Φανταστείτε μια έρημο όσο μιάμιση Ελλάδα. Χωρίς όμως καμήλες και τις στερεότυπες εικόνες της Σαχάρας. Τοπίο σεληνιακό, που για τη ΝΑSA μοιάζει περισσότερο με αυτό του Αρη. Παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί, ηφαίστεια που καπνίζουν, λίμνες από αλάτι, νεκρό τοπίο, ροζ φλαμίνγκο, εικόνες σουρεαλιστικές. Καλώς ήρθατε στον «πλανήτη» Ατακάμα. Την πιο ξερή περιοχή του πλανήτη, στη βόρεια Χιλή.

    Σε μερικά σημεία της ερήμου δεν έχει πέσει ποτέ ούτε μια σταγόνα βροχή από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα μετεωρολογικά φαινόμενα στην περιοχή. Επιστήμονες λένε ότι είναι 100 φορές πιο ξηρή από την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

    Οσο αφιλόξενη ακούγεται, τόσο συναρπαστική είναι στην εξερεύνησή της. Ξεκινάει από τις Ανδεις, ανάμεσα στη Βολιβία και τη Χιλή και καταλήγει στον Ειρηνικό ωκεανό. Η πρόσβασή της εύκολη. Μόλις δύο ώρες με αεροπλάνο από το Σαντιάγο, πρωτεύουσα της Χιλής. Με λεωφορείο θέλεις πάνω από 24 ώρες κατευθυνόμενος προς το βορά, προς το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (San Pedro de Atacama).

    Από το ένα άκρο της Χιλής, στο τέλος του κόσμου, στην Παταγονία, η μακρόστενη τούτη χώρα της Λατινικής Αμερικής, προσφέρει στο έπακρο τις αντιθέσεις στα τοπία. Στα 3.000 χιλιόμετρα βόρεια από τους παγετώνες συναντάς την απόλυτη έρημο που έχει να δει σταγόνα βροχής εδώ και 400 χρόνια.

    Βάση των εξερευνήσεων στην άνυδρη έρημο είναι το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Η πιο αξιοποιημένη τουριστικά όαση, στο κέντρο σχεδόν των αξιοθέατων που μπορεί να προσφέρει τούτη η γη. Ένα τουριστικό χωριό που τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από τουρίστες, ακόμη και την περίοδο του χειμώνα.

    Ο καιρός από τον Απρίλιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι ο πιο κρύος του χρόνου. Μπορεί την ημέρα να κάνει σχετική ζέστη, όμως τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει αισθητά. Το χειμώνα στην Ατακάμα μπορεί να μη βρέχει, έχει όμως αμμοθύελλες που κρατάνε ακόμη και μέρες. Τόνοι από άμμο μεταφέρονται από τη μια γωνιά της στην άλλη, μειώνοντας την ορατότητα πολλές φορές μόλις στο ένα μέτρο. Ο αέρας είναι δυνατός, με τους κόκκους της άμμου να σε μαστιγώνουν και να μπαίνουν παντού, ακόμη και μέσα στο σύστημα των φωτογραφικών μηχανών και να τις μπλοκάρουν.

    Ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, δρόμοι, τουριστικές ανέσεις. Όλα υπάρχουν στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα που απέχει μόλις δύο ώρες από την πλησιέστερη πόλη Καλάμα (Calama) όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο. Οι τιμές δυστυχώς δυσανάλογες με τη Χιλή, καθώς η κατακόρυφη άνοδος των τουριστών ώθησε και τις τιμές.

    Το υψόμετρο υπολογίζεται περίπου στα 2.500 μέτρα, όμως οι εξορμήσεις στην έρημο μπορεί να σας μεταφέρουν και στα 4.500 μέτρα. Το ηφαίστειο Λικανκαμπούρ (Licancabur) βρίσκεται στα 5.961 μέτρα.

    Οι ντόπιοι είναι κυρίως ιθαγενείς. Ινδιάνοι με χαρακτηριστικά που "φέρνουν" περισσότερο στους συγγενείς τους στη Βολιβία. Κάποιοι είναι απόγονοι των Ινκας. Ανθρωποι ευγενικοί. Στα χωριά, λιτοί, απλοί και λιγομίλητοι. Στην πόλη, δηλαδή στο Σαν Πέδρο, διακατέχονται από μια έπαρση - είναι οι αρνητικές επιρροές του μαζικού τουρισμού.

    Το φαγητό στη Χιλή δεν είναι και το καλύτερο, όμως σε αυτή την έρημη γωνιά της χώρας, οι μεζέδες είναι από τους νοστιμότερους.

    Οργανωμένες εκδρομές σας πάνε στα τριγύρω αξιοθέατα της φύσης. Όμως, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κινηθείτε άνετα με ένα χάρτη στο χέρι.

    Η κοιλάδα του θανάτου (Valle de la Muerte), είναι μια ερυθρά κοιλάδα χωρίς ίχνος ζωής. Μάλιστα, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Η NASA συνεχίζει τα πειράματά της εκεί και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στο αφιλόξενο περιβάλλον της Ατακάμα ελάχιστοι μικροοργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν.

    Μόλις μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, άλλη μια κοιλάδα "κόβει την ανάσα" στη θέα της. Η κοιλάδα του Φεγγαριού (Valle de la Luna). Σεληνιακό τοπίο που ειδικά την ώρα της δύσης του ήλιου σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στη Γη. Τα κοφτερά βράχια ρίχνουν τη σκιά τους προκαλώντας ψευδαισθήσεις, καθώς το έδαφος λαμπυρίζει σε πορτοκαλί χρώμα χάρη στο αλάτι που είναι διάσπαρτα πασπαλισμένο.

    Στην περιοχή υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις καλυμμένες μόνο από αλάτι. Ολόκληρα βουνά, αλλά και λίμνες, όπως η λίμνη Κέχας (Cejas) και η λίμνη Τσάκα (Chaca) με τα ροζ φλαμίνγκο που χρόνια τώρα έχουν βρει εκεί καταφύγιο. Οι λίμνες έχουν ελάχιστο νερό, που είναι υπερβολικά αλμυρό και στο οποίο ζουν ελάχιστοι οργανισμοί. Ωστόσο, οι αλυκές καταλαμβάνουν μεγάλες εκτάσεις. Μια λευκή έρημος ανάμεσα στο νεκρό τοπίο.

    Στο βάθος φαίνονται οι Ανδεις, με κάποια ηφαίστεια να καπνίζουν. Τοπίο απεραντοσύνης. Για λίγους μόνο μήνες κάποιες κορυφές έχουν λευκό χιόνι. Κάπου εκεί, στα 4.500 μέτρα, υπάρχουν και οι θερμοπίδακες (Tatio Geysers) που μπορεί να σας απογοητεύσουν, όμως η όλη διαδρομή μαζί με το πρωινό κρύο που φτάνει και τους 18 βαθμούς κάτω από το μηδέν, δεν αφήνουν περιθώρια να διαγραφεί σύντομα από τη μνήμη σας αυτή η εμπειρία.

    Τα χωριά, στην ουσία μικρές οάσεις, είναι ακόμη ανέπαφα από το σύγχρονο πολιτισμό και αξίζει κανείς να βρεθεί εκεί. Πας με τοπικό λεωφορείο ή αν νοικιάσεις αυτοκίνητο. Κάπου ανάμεσα στα χωριά θα βρείτε και αρχαίες βραχογραφίες.

    Αυτό όμως που πρέπει να παρατηρήσει κανείς είναι τον ουράνιο θόλο το βράδυ. Ισως ο πιο γεμάτος με αστέρια ουρανός. Ολο το σύμπαν από πάνω σου. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο χρόνια εκεί θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγαλύτερου ραδιο - τηλεσκοπίου στον κόσμο, του ΑΛΜΑ. Θα καλύπτει έκταση 14 χιλιόμετρων και θα αποτελείται από 16 κεραίες με διάμετρο 12 μέτρων η καθεμιά. Στην ίδια έρημο υπάρχουν ήδη μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια.

    Μέρα ή νύχτα η έρημος Ατακάμαβ¦ ξεδιψά την όρασή σου.

  • Ο Δημήτρης Παρούσης, συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου. Περισσότερα για την περιπλάνησή του μπορείτε να βρείτε στο www.godimitris.gr .

    [06] "Ναι" στην έκτακτη εισφορά

    Οι ιεράρχες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, συζήτησαν το θέμα της αύξησης της φορολόγησης Ακίνητης Περιουσίας μετά την διευκρινιστική επιστολή που έστειλε στην Εκκλησία ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Μετά από πολύωρη συζήτηση οι ιεράρχες αποφάσισαν να καταβάλουν την εισφορά εκτάκτως για φέτος, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει διάλογος που θα αφορά στα επόμενα έτη και θα αρχίσει εκ του μηδενός.

    Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι ιεράρχες αλλά και τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος:

    " α. Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεισφέροντας, όπως το πράττει πάντοτε στις κρίσιμες και δύσκολες περιστάσεις της κοινωνίας, έστω και αν δεν φέρει την ευθύνη, έρχεται αρωγός στην ανακούφιση του λαού.

    β. Η Εκκλησία της Ελλάδος επειδή εξασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις και δαπανά εκατό εκατομμύρια ευρώ (100.000.000 ) ετησίως για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς, απαιτεί από την Πολιτεία τουλάχιστον, την ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.).

    γ. Η Εκκλησία θεωρεί αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε φόρος επί της ακινήτου περιουσίας Της δεν θα περιλαμβάνει κατ' ουδένα τρόπο τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται και εκείνα επί των οποίων υφίστανται οποιαδήποτε βάρη, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη αξιοποίησή τους ή ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν η παραμένουν αναξιοποίητα, με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα.

    δ. Ως εκ τούτου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφασίζει όπως για το έτος 2009 και μόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος, συνεισφέρει με το αναλογούν σε Αυτήν ποσόν για τα ακίνητα που αποφέρουν εισοδήματα σύμφωνα με τα ως άνω εκτεθέντα. "

    Οσον αφορά στις προσλήψεις των υπαλλήλων των μητροπόλεων που σύμφωνα με το νόμο θα γίνονται πλέον μετά από συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οι ιεράρχες αποφάσισαν :

    "Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμφωνεί κατ' αρχήν με το εν λόγω Νομοσχέδιο, ώστε σε αρμονία με τον Καταστατικό Της Χάρτη (Νόμος 590/1977), οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού που θα διενεργούν τα εκκλησιαστικά Ν.Π.Δ.Δ. να υπόκεινται στον έλεγχο νομιμότητος του Α.Σ.Ε.Π., εφ' όσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Όσον αφορά στο θέμα των οχημάτων των Ιερών Μητροπόλεων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλύφθηκε πλήρως από τις διατάξεις της υπουργικής αποφάσεως, υπό τον όρο ότι αφορά όσα οχήματα η προμήθειά τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Τέλος, η ΔΙΣ "δέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αρχιεπίσκοπο, πρόεδρο της ΔΙΣ και πέντε μέλη της".

    [07] Θέλει την πρόκριση

    Χαρακτήρα... τελικού έχει για την ΑΕΚ η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Έβερτον (20:00), στο πλαίσιο της 5ης ημέρας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα και την γκρίνια των απλήρωτων παικτών, θέλει μόνο τη νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει τη πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού.

    Στον αγωνιστικό τομέα δεν υπολογίζονται Γιάχιτς, Γκερέιρο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και πάλι ο Κρίστιαν Νέμεθ, όπως και οι Ιορντάκε, Ενσαλίβα. Από εκεί και πέρα το αυριανό πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά παιχνίδια, όπως είναι αυτό της Τιμισοάρα με τον Άγιαξ, της Βαλένθια με την Λιλ και της Τβέντε με την Φενέρμπαχτσε. Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:

    1ος όμιλος

    Τιμισοάρα - Αγιαξ

    Αντερλεχτ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    2ος όμιλος

    Βαλένθια - Λιλ

    Σλάβια Πράγας - Τζένοα

    3ος όμιλος

    Σέλτικ - Χαποέλ Τελ Αβίβ

    Αμβούργο - Ραπίντ Βιένης

    7ος όμιλος

    Σάλτσμπουργκ - Λάτσιο

    Λέφσκι Σόφιας - Βιγιαρεάλ

    8ος όμιλος

    Σέριφ - Στεάουα Βουκ.

    Τβέντε - Φενέρμπαχτσε

    9ος όμιλος

    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπενφίκα

    ΑΕΚ-Έβερτον


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 December 2009 - 7:30:34 UTC