Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέτρα κατά φοροδιαφυγής και διαφθοράς"
  • [02] "Αξιοποίηση των στελεχών του κόμματος"
  • [03] Η Επιστήμη...των Χριστουγέννων!

  • [01] "Μέτρα κατά φοροδιαφυγής και διαφθοράς"

    "Δεν είναι δίκαιο να συνδέει κάποιος το Ντουμπάι με την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι μέλος της ευρωζώνης", τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος και χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στοίχημα του προϋπολογισμού του 2010 για μείωση του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ, ενώ προανήγγειλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Εξάλλου, αρχίζει την προσεχή εβδομάδα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην "Ημερησία" επισημαίνει ότι περισσότερους φόρους θα πληρώσουν αυτοί που σήμερα φοροδιαφεύγουν και γνωστοποιεί ότι με το "πόθεν έσχες" θα καταγραφούν σε ένα σύστημα όλες οι πληροφορίες για την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων.

    Επίσης, προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους στην ακίνητη περιουσία και τις συναλλαγές των Οφ-σορ εταιρειών.

    Στο μεταξύ, σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί τις επόμενες ημέρες το σχέδιο νόμου για την ανάρτηση όλων των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης στο διαδίκτυο.

    [02] "Αξιοποίηση των στελεχών του κόμματος"

    Πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση, προαναγγέλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, με συνέντευξή του στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ενώ υπογραμμίζει πως «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση». Επίσης, για όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανακύψει ζητήματα προσωπικής ακεραιότητας είναι κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «κάηκαν».

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά εμφανίζεται πλήρως αντίθετος με την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού μοντέλου. Οπως τονίζει, «η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».

    Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει, παρά να μας βουλιάξει και σημειώνει πως η έξοδος από αυτήν δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας».

    Στη Βόννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη) στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2009.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Ντ.Μπακογιάννη, Δ.Αβραμόπουλος, Γ.Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ.Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ.Σταϊκούρας, Κ.Παπακώστα, Κ.Αρβανιτόπουλος, Στ.Παπασταύρου και Μ.Πεγκλής.

    [03] Η Επιστήμη...των Χριστουγέννων!

    Αυτά τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα. Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Δεκεμβρίου, καθώς επίσης στις 23, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου κατά την περίοδο των εορτών, πραγματοποιείται μια επίκαιρη σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων με τίτλο: "Η Επιστήμη τωνβ¦Χριστουγέννων".

    Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

    Πειράματα - Ώρα 13.30:

    Πρόκειται για μια επίδειξη πειραμάτων γεμάτη φως και μουσική. Μεταξύ άλλων θα δείτε:

    Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: Σας λείπει το χιόνι και η ομίχλη απ' το γιορτινό τοπίο; Ο ξηρός πάγος μας δίνει τη λύση. Δείτε από κοντά το υλικό που παγώνει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά του.

    Υλικό που χορεύει στο ρυθμό της γιορτής: Μπορείτε να φανταστείτε υγρά που χορεύουν; Οι εντυπωσιακές ιδιότητες των υλικών που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής.

    Πλαστικές νιφάδες που αιωρούνται: Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νιφάδες και άλλες κατασκευές που αιωρούνται.

    Φωτάκια που ανάβουν με ένα άγγιγμα: Ο θαυμαστός κόσμος των ηλεκτρικών φορτίων λειτουργεί με τον πιο παράξενο τρόπο.

    Πώς μιλούν οι καλικάντζαροι: Τι κάνει τη φωνή λεπτή; Πειραματισμοί με Ήλιο!

    Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που φθορίζει: Διακόσμηση που λάμπει στο σκοτάδι. Η υπεριώδης ακτινοβολία στην υπηρεσία της γιορτής.

    Τα κάλαντα με παράξενα μουσικά όργανα: Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι; Οι ιδιότητες του ήχου σας βοηθούν.

    Δραστηριότητες - Ώρες 15:30 έως 17:30:

    Δραστηριότητες για παιδιά από 6 ετών μέχριβ¦106. Η Διαδραστική Έκθεση μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι κατασκευών. Μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

    Δημιουργία Χάρτη του Ουρανού: Ποια αστέρια βλέπουμε στον ουρανό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων;

    Στολίδια τριών διαστάσεων από χαρτί: Ανακαλύψτε πώς γίνονται τα τρισδιάστατα στολίδια και φτιάξετε μια πρωτότυπη διακόσμηση για το σπίτι σας.

    Γεωμετρικές χιονονιφάδες: Mε τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων φτιάξτε τις δικές σας συμμετρικές νιφάδες.

    "Η Επιστήμηβ¦των Χριστουγέννων" είναι η δεύτερη θεματική ενότητα της ευρύτερης σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων, που θα διοργανώνει κάθε μήνα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τον Ιανουάριο ακολουθεί η θεματική ενότητα "Η Επιστήμηβ¦ της Κουζίνας"!

    Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

    Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πλέον οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, άρχισε να δημιουργείται το 2003 σε συνεργασία με το γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cites des Sciences et de l'Industrie.

    Στους τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τις γνώσεις τους και να "ξυπνήσουν" την περιέργειά τους. Η Έκθεση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (Ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος Όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος Όροφος), με 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, της χημείας, των υλικών, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας.

    Κείμενο: Π. Δρακόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 December 2009 - 7:30:23 UTC