Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο ο κοινωνικός διάλογος
  • [02] Εκκληση να μη χαθεί η ευκαιρία για τον πλανήτη

  • [01] Στο επίκεντρο ο κοινωνικός διάλογος

    Η ψύχραιμη στάση απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα, είναι εκείνη που υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία αναμένει και άλλες επιθέσεις του είδους και τους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε το κλίμα των πιέσεων σε έναν συνδυασμό κερδοσκοπικών κινήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε "κλασικές", και της "ανυπομονησίας" των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι επείγονται να δουν αποτελέσματα από την ελληνική οικονομία.

    Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν σχέση με την έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας, κατάσταση την οποία η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε από την προηγούμενη.

    Η κυβέρνηση, πάντως, θέλει να πείσει τις διεθνείς αγορές και τους εταίρους, όπως έπεισε και τους Έλληνες πολίτες, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα. Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα περάσουν μέσα από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί οπωσδήποτε. Και το μήνυμα αυτό θα αποσταλεί είτε χρειαστεί να γίνει συμπληρωματικός προϋπολογισμός είτε χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει τη συνολική εικόνα της οικονομίας, όπως την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου όλα αυτά να περιληφθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.

    Μετά τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

    Η κα Κατσέλη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, με δηλώσεις της, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του πλαισίου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών, ώστε αυτές να γίνουν πιο φιλικές προς τους επενδυτές, αλλά και ο συντονισμός όλων των φορέων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι τα ζητούμενα για την κυβέρνηση.

    Αύριο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα τεθούν σε συζήτηση δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας, που θα αφορούν στην υπερχρέωση των νοικοκυριών, αφενός και των επιχειρήσεων αφετέρου. Στην αρχή του νέου έτους, εξάλλου, αναμένεται να έρθει στη βουλή και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς, άλλωστε, λήγει η ισχύς του προηγουμένου.

    Η προετοιμασία για τον κοινωνικό διάλογο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη, Απασχόλησης κ. Αν. Λοβέρδο, Υγείας κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη.

    Εξάλλου, αρχίζει αυτή την εβδομάδα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι περισσότερους φόρους θα πληρώσουν αυτοί που σήμερα φοροδιαφεύγουν και γνωστοποιεί ότι με το "πόθεν έσχες" θα καταγραφούν σε ένα σύστημα όλες οι πληροφορίες για την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων.

    Επίσης, προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους στην ακίνητη περιουσία και τις συναλλαγές των οφσόρ εταιρειών.

    Παπακωνσταντίνου-Προβόπουλος για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

    Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσαντίνου, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος δήλωσε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει, αναφερόμενοι στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Προβόπουλο στο υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι η σημερινή ανακοίνωση για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από ξένο οίκο Fitch αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν ανταποκρίνεται η τοποθέτηση του ξένου οίκου στην πραγματικότητα και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη η κυβέρνηση.

    Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αρχίζει ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος και ο διάλογος για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ αναμορφώνεται το πλαίσιο για τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και είπε χαρακτηριστικά ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Αυτό που εκφράζεται από τους αναλυτές, πρόσθεσε, είναι η δυσπιστία γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε μια πλήρη κατάρρευση της εικόνας μας στο εξωτερικό.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη διάκριση ανάμεσα σε σκληρά και ήπια μέτρα διότι προωθεί μια δημοσιονομική πολιτική με την οποία δεν θα θίγονται οι αδύναμοι. Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι η αναπαραγωγή φημών δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και επιδεινώνει το κλίμα, αλλά με τις κυβερνητικές πολιτικές προωθείται μια βιώσιμη δημοσιονομική αποκατάσταση.

    Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ. Προβόπουλος είπε ότι η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει. Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα και ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στα τραπεζικά κέρδη διότι υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης.

    Η Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "ΒΒΒ+" από "Α-", προχωρώντας στην πρώτη, τα τελευταία δέκα χρόνια, υποβάθμιση της Ελλάδας κάτω του A από έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης.

    H υποβάθμιση του ελληνικού χρέους από τη Fitch έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την Standard & Poor's ότι θέτει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης τη μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας "Α-".

    Η σημερινή υποβάθμιση αντανακλά, σύμφωνα με τη Fitch, τις ανησυχίες όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των δημοσίων οικονομικών της χώρας, δεδομένης της αδύναμης φερεγγυότητας των δημοσιονομικών θεσμών και του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ελλάδα, παράγοντες που εντείνονται από την αβεβαιότητα όσον αφορά μια ισορροπημένη αλλά διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.

    "Επιτεύξιμο" χαρακτηρίζει η Fitch το στόχο της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η έλλειψη ουσιαστικών δομικών πολιτικών μέτρων μειώνει την πεποίθηση πως οι μεσοπρόθεσμες προσπάθειες θα είναι αρκετά επιθετικές ώστε να εξασφαλίσουν αρχικά τη σταθεροποίηση των χρεών και τη μείωσή του τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

    Οι προτάσεις της παρούσας κυβέρνησης βασίζονται περισσότερο σε μέτρα αύξησης εσόδων, ειδικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, των οποίων το αποτέλεσμα είναι αρκετά αβέβαιο, παρά στις τρέχουσες δαπάνες όπου το πρόβλημα είναι περισσότερο έντονο, εκτιμά η Fitch.

    Σύμφωνα με τη Fitch, περίπου το 50% της μείωσης του ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας βασίζεται σε έκτακτα μέτρα, ενώ μικρό μόνο ποσοστό της πρόσφατης επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μπορεί να αποδοθεί στην κρίση, η οποία ήταν σχετικά ήπια και ειδικότερα για το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

    Η Fitch προειδοποιεί, τέλος, ότι η πιθανή διόγκωση του χρέους σε ποσοστό άνω του 120% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και άνω του 125% το 2011, θα αφήσει τα δημόσια οικονομικά εκτεθειμένα σε μεγάλους κινδύνους.

    -

    [02] Εκκληση να μη χαθεί η ευκαιρία για τον πλανήτη

    Διαπραγματεύσεις τεχνικού χαρακτήρα άρχισαν σήμερα, δεύτερη ημέρα των εργασιών της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, ενισχυμένες από την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) η οποία καθιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Οι εκπρόσωποι 193 χωρών, που έχουν συγκεντρωθεί στην Κοπεγχάγη με στόχο την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, άρχισαν σήμερα σε επιμέρους ομάδες την επεξεργασία θεμάτων όπως η αποψίλωση των δασών, η χρηματοδότηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή ή οι μηχανισμοί επαλήθευσης της τήρησης των δεσμεύσεων των χωρών.

    "Κατά τη διάρκεια των επομένων τριών ή τεσσάρων ημερών θα εξασκηθούμε στο ξεκαθάρισμα του εδάφους", δήλωσε σήμερα δυτικός διαπραγματευτής.

    Η ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος έγινε δεκτή με ικανοποίηση στην Κοπεγχάγη.

    "Αυτό θα συμβάλει στο να πείσουμε τους εκπροσώπους και τους παρατηρητές άλλων χωρών ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους", σχολίασε ο Ντέιβιντ Ντόνιγκερ, της αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) National Resources Defense Council.

    Για τη Greenpeace, η απόφαση αυτή αποτελεί "σημαντικό μήνυμα" στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Σημαίνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να αναλάβει δράση, όποια και αν είναι η απόφαση του Κονγκρέσου για τη μείωση των εκπομπών αερίων".

    Χθες, πρώτη ημέρα συνεδρίασης τόσο ο πρωθυπουργός και η υπουργός Κλίματος της Δανίας όσο και ο επικεφαλής της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή κ. Ιβο ντε Μπουρ, τόνισαν ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για ένα παγκόσμιο πλαίσιο σχετικά με την κλιματική αλλαγή θα ξοδέψει άσκοπα την καλύτερη ελπίδα του πλανήτη για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης.

    Η Δανέζα υπουργός κα Κόνι Χεντεγκάαρντ υπογράμμισε ότι "η αλήθεια είναι πως η καταληκτική ημερομηνία της Διάσκεψης στην Κοπεγχάγη φέρνει ήδη αποτελέσματα. Τους τελευταίους μήνες, πολλές αναπτυσσόμενες χώρες έχουν ανακοινώσει μειώσεις εκπομπών σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας. Και πολλές ανεπτυγμένες χώρες έχουν δώσει ενδείξεις για φιλόδοξες εθνικές δράσεις ως συνεισφορά στην παγκόσμια προσπάθεια".

    Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", το μήνυμα της κ. Χέντεγκααρντ ήταν "ας το ολοκληρώσουμε". "Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο σαφής η επιστήμη. Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια πληθώρα λύσεων. Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο ισχυρή η πολιτική βούληση. Και, ας μου επιτραπεί να σας προειδοποιήσω, ποτέ δεν θα γίνει ισχυρότερη", πρόσθεσε η Δανέζα υπουργός.

    Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι, στην περίπτωση επίτευξης μιας φιλόδοξης συμφωνίας, προτίθεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 34% σε σχέση με την τρέχουσα αυξητική τάση τους μέχρι το 2020, αυξάνοντάς τες στο 42% το 2025.

    Τον βαθμό του επείγοντος που έχει το ζήτημα υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κ. Ιβο ντε Μπουρ, λέγοντας ότι "η Κοπεγχάγη μπορεί μόνον να χαρακτηριστεί επιτυχία αν έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές και άμεσες δράσεις που θα αρχίσουν την ημέρα που η διάσκεψη θα τελειώσει".

    "Την άνευ προηγουμένου πολιτική αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής" αντικατοπτρίζει η επικείμενη άφιξη στην πρωτεύουσα της Δανίας περίπου 110 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, είπε ο Δανός πρωθυπουργός κ. Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Διάσκεψη "αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία, μια ευκαιρία που ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει".

    Με την κρίση να επιδεινώνεται με ταχύτητα με μεγάλο Τ, θα πρέπει να λάβουμε περισσότερες πολιτικές αποφάσεις σε πλανητικό επίπεδο για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσουμε από τις βασικές χώρες να επιλύσουν το πρόβλημα», τόνισε ο νομπελίστας Ειρήνης για το 2007, Αλ Γκόρ.

    Η θερμότερη δεκαετία

    Η φετινή χρονιά θα είναι πιθανότατα η πέμπτη πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ και η πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα θα είναι η πιο ζεστή από τότε που άρχισαν να τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία, ανακοίνωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

    Η πιο ζεστή χρονιά ήταν το 1998 και οφειλόταν σε σημαντικό βαθμό στο μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο αυξάνει αφύσικα τη θερμοκρασία στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό και μπορεί να επιφέρει ευρύτερες αναστατώσεις στον καιρό παγκοσμίως.

    Ένα νέο φαινόμενο Ελ Νίνιο αναπτύχθηκε φέτος και εξηγεί εν μέρει την άνοδο των θερμοκρασιών. Το 2008 ήταν η 11η πιο ζεστή χρονιά.

    Ο Γενικός Γραμματέας του WMO Μισέλ Ζαρό έκανε τις παραπάνω ανακοινώσεις διευκρινίζοντας ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Μάρτιο του 2010.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις προγνώσεις του για τα επόμενα χρόνια, ο Ζαρό αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόγνωση για κάθε επόμενο έτος ξεχωριστά. "Υπάρχει μια τάση ανόδου της θερμοκρασίας, δεν έχουμε αμφιβολία γι' αυτό, αλλά δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για την επόμενη χρονιά", εξήγησε.

    Η ελληνική αποστολή στην Κοπεγχάγη

    Ενημέρωση βουλευτών κι ευρωβουλευτών έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης για τις ελληνικές θέσεις στη διεθνή σύνοδο της Κοπεγχάγης,με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, η οποία άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μηνός.

    Της ελληνικής αποστολής θα ηγηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και θα μετέχουν η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

    Θα μετάσχουν επίσης έξι βουλευτές, δύο από τη συμπολίτευση και τέσσερις από την αντιπολίτευση, τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η (WWF και η Greenpeace) καθώς και εμπειρογνώμονες, κυρίως σε θέματα ναυτιλίας, γεωργίας και οικονομικών.

    Αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις ενώπιον των βουλευτών και ευρωβουλευτών που θα είναι παρόντες στη σύνοδο,ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι "η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με συγκεκριμένους στόχους" και υπενθύμισε τη συμφωνία για μονομερή δέσμευση της ΕΕ στους "στόχους του 20%", στην οποία μετέχει και η Ελλάδα.

    Ειδικότερα για τον τομέα της ναυτιλίας, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος μας είναι να γίνει μια συνολική συμφωνία, οριζόντια, για όλες τις χώρες και όχι μερική, που θα αφορούσε μόνον μια μονομερή δέσμευση της ΕΕ, ή μια ομάδα χωρών και η οποία θα έδινε συγκριτικό πλεονέκτημα στις μη δεσμευόμενες χώρες εις βάρος της Ελλάδας.

    Στη διάρκεια της συνόδου, η ελληνική πλευρά προγραμματίζει εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των σοσιαλιστών ηγετών που θα είναι παρόντες στην πρωτεύουσα της Δανίας, ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο σύνδεσης της συνόδου με την πορεία του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ούτε για τον Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη ούτε για τους αγωγούς φυσικού αερίου South Stream και TGI, ο προγραμματισμός των οποίων θα προχωρήσει κανονικά.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών τέλος υπογράμμισε ότι το κόστος της ελληνικής αποστολής θα περιοριστεί στη μετακίνηση 30 περίπου ανθρώπων, πολιτικών και εμπειρογνωμόνων των υπουργείων.

    Στην ενημέρωση του κ Κουβέλη ήταν παρόντες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σ. Μερεντίτη και Γ. Δριβελέγκας, , ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ, Σκυλακάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης και ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων, ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος Τ. Κρομμύδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2009 - 17:30:30 UTC