Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αλλαγές και άμεσα θεσμικά μέτρα"
  • [02] "Συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Θεομηνία στη Μαγνησία

  • [01] "Αλλαγές και άμεσα θεσμικά μέτρα"

    Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και να πάρει άμεσα θεσμικά μέτρα για την οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Το θέμα της ελληνικής οικονομίας έθεσε πρώτος και μόνος ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς μέχρι την ώρα που έλαβε το λόγο κανένας από τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά.

    Αναφορές από ευρωπαίους ηγέτες έγιναν μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου και ήταν όλες θετικές και αυτές υπήρξαν από την Αγκελα Μέρκελ, τον Γκόρντον Μπράουν, τον Μπόικο Μπορίσοφ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θετική αναφορά έκανε και ο Νικολά Σαρκοζί.

    Ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του έθεσε το πλαίσιο της πολιτικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει και αφορά, μεταξύ άλλων, σε διαρθρωτικές αλλαγές, είτε απλές, είτε πολύπλοκες και ανέφερε ως παράδειγμα απλών διαρθρωτικών αλλαγών την δημοσιοποίηση των δαπανών των υπουργείων στο Ιντερνετ και ως παράδειγμα πολύπλοκων διαρθρωτικών αλλαγών την μείωση των πολλών επιπέδων διακυβέρνησης (πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, περιφερειακή διοίκηση, κυβέρνηση) τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται φαινόμενα σπατάλης και διαφθοράς.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην τεράστια δυναμική που έχει η Ελλάδα και την οποία δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη, μια δυναμική η οποία μπορεί να στηριχθεί στην πράσινη ενέργεια και γενικότερα στην πράσινη οικονομία και τον τουρισμό, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας, κάλεσε τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δουλέψουν από κοινού και να συνεργαστούν με την έννοια της στήριξης και της αλληλεγγύης. Ο ίδιος δήλωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί όπως είπε, και στο παρελθόν η χώρα μας πέρασε σοβαρές οικονομικές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα.

  • Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε σημαντικές και μεγάλες αλλαγές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη για αυτό και πιστεύει ότι σ' αυτήν την προσπάθεια θα έχει και την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει στη χώρα προς όφελος του ελληνικού λαού αλλά και φυσικά προς όφελος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεών της να ανατάξει την ελληνική οικονομία, να εκσυγχρονίσει το δημόσιο τομέα και να πολεμήσει χρόνια προβλήματα όπως τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.

    Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, είναι ότι έχουμε μια υγιή και βιώσιμη οικονομία και έναν προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει περιορισμό δαπανών και μείωση του χρέους.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου είχε χθες διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, με τη σουηδική προεδρία αλλά και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Καν, ο οποίος είναι σοσιαλιστής και φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Την Τρίτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

    Συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την καταπολέμηση της διαφθοράς ζήτησε, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    "Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δύσκολη στενωπό από την οποία περνάει η Ελλάδα, καθώς επίσης και για να τον ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρω, με πρώτη, μία μεγάλη ουσιαστική διαβούλευση και προώθηση τομών στην κοινωνία, με τους κοινωνικούς φορείς, ώστε με μία μεγάλη συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων να προχωρήσουμε στις μεγάλες τομές που θέλει η χώρα μας σε χρονίζοντα προβλήματα, ειδικά στη λειτουργία του κράτους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ιδιαιτερότητες και βασικό της πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η εκτεταμένη διαφθορά και η πελατειακή πρακτική και αντίληψη, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη σπατάλη σημαντικών πόρων του ελληνικού λαού, την ανομία, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

    "Έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και το απεδέχθη, να γίνει υπό την προεδρία του συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, ακριβώς για να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, υπέρ της διαφάνειας και της σωστής λειτουργίας του κράτους, με ένα σωστό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο όμως θα σέβεται και ο κάθε Έλληνας πολίτης", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι με αυτές τις κινήσεις θα μπορέσουμε "να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς, ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να πάμε μπροστά, να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας, να δώσουμε προοπτική για μια ανάπτυξη διαφορετική, η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον κάθε πολίτη".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συγκάλεσε για την Τρίτη στις 13:30 τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα "Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς".

    Έγινε γνωστό ότι στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως Α. Σαμαράς, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Συνάντηση πρωθυπουργού με αρχιεπίσκοπο

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη και τη θεσμική συνεργασία. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι η Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει με το έργο της σε μια στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια υπερνίκησης των δυσχερειών.

    [02] "Συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα"

    "Η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

    Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη είχε σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες.

    Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν,τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντικ Ράινφελντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφερντ Μαρτένς. Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο Α. Σαμαράς επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα της εθνικής οικονομίας: Ενδεικτικό του κλίματος για την ελληνική οικονομία ήταν συνέντευξη της κας Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου, που ανέφερε ότι "αυτό που συνέβη σε μια χώρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Και γι΄αυτό έχουμε όλοι ευθύνη".

    Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος Μπαρόζο, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

    "Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησαν στην Ελλάδα ποιες προσπάθειες πρέπει να κάνει για το καλό της και για την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πάρει τα μέτρα για το συμφέρον της και για το συμφέρον της Ευρωζώνης και έχουμε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της", ανέφερε ο Μπαρόζο.

    Το θέμα της ελληνικής οικονομίας, πάντως, δεν συζητήθηκε στο γεύμα που ακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Την συζήτηση στο γεύμα απασχόλησαν τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.

    Οι ηγέτες του ΕΛΚ αναφέρθηκαν στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση στην εκπομπή ρύπων μέχρι το 2020 κατά 20%, ή ακόμη και κατά 30%, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι κι οι άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου, όπως η Αμερική και η Κίνα, θα συμμετάσχουν αντίστοιχα στην προσπάθεια.

    Συζήτησαν ακόμη για τα θέματα που αφορούν το εμπόριο ρύπων και επεσήμαναν ότι ενώ αντιμετωπίζεται σαν είδηση ότι θα συμμετέχει ο Πρόεδρος Ομπάμα στην Κοπεγχάγη, την ίδια ώρα η Αμερική και η Κίνα δεν δεσμεύονται για ουσιαστικές κινήσεις στη μείωση της ρύπανσης.

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος οργανισμός Περιβάλλοντος, κατά αναλογία με άλλους οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, πάντα υπό την σκέπη του ΟΗΕ.

  • Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ,υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

    Στην ίδια συνεδρίαση, με θέμα ημερήσιας διάταξης «η Ελληνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομική κρίση» εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν οι κ.κ.:

    Παναγόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

    Παπασπύρος Σπύρος, Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

    Ασημακόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

    Δασκαλόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος του ΣΕΒ

    Κορκίδης Βασίλειος, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ

    Κασιμάτης Γεώργιος, Πρόεδρος της ΚEEE

    Καραμίχας Τζανέτος, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

  • Γενική συνέλευση συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων stage στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΚΘ)

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Olympic Catering (11:00:00, Olympic Catering)

  • Εκδήλωση διοργανώνει η ΜΚΟ Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (11:00:00, Αμαλίας 8)

  • Ημερίδα για τη διατροφική αξία του ελληνικού μελιού διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Λάρισας στο δημοτικό ωδείο Λάρισας (11:00:00, Λάρισα)

  • Παρουσίαση του επετειακού τόμου «30 χρόνια Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΜΜΣΤ)

  • Κινητοποίηση του Δικτύου Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή (12/12). Περιφρούρηση της λεωφορειολωρίδας, στην αρχή της οδού Τσιμισκή (στάση ΧΑΝΘ) (13:00:00, Θεσσαλονίκη/ΧΑΝΘ)

  • Ο Πρόεδρος θα δεχθεί τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού Γιώργο Μόσχο και την 9μελή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (14:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μέρτζου "Φανοί Πορείας", στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Εθν. Αμύνης 27)

  • Τελετή απονομής Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας "ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ" του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας - Παρουσία Παπούλια (19:00:00, Παλαιά Βουλή)

  • Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος . θα επισκεφθεί, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Α. Σαμαρά. (19:30:00, Βουλή)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Ε, Πρόεδρε!", στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ" (20:00:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 7)

  • Διεθνές φόρουμ "Η γεωθερμική ενέργεια στο προσκήνιο" (Θεσσαλονίκη/Τελλόγλειο 'Ιδρυμα )

    Κοινοβουλευτικό Έργο της Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.

    11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 14 βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τους συμβασιούχους που εργάζονται στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

    10.30 Γερουσίας Επιτροπές ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ: Εξέταση της πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων και δημόσιων εγγράφων στον τομέα της κληρονομικής διαδοχής και την καθιέρωση ευρωπαϊκού κληρονομητηρίου {COM (2009) 154 τελικό}. Στη συνεδρίαση θα παραστεί για να ενημερώσει τα μέλη των επιτροπών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Καστανίδης.

    11.00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ & ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση του προτεινομένου για διορισμό στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α. Α.Ε.), κ. Χάρη Σαχίνη.

    13.30 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας "Ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων".

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (13η αγωνιστική): Εθνικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας - 19:00:00, Καισαριανή

  • Κολύμβηση-Ευρωπαϊκό 25άρας (2η ημέρα), Κωνσταντινούπολη (TUR)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (10η αγωνιστική), 19:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης

    [04] Θεομηνία στη Μαγνησία

    Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Μαγνησίας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το νομό, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Νεκρός βρέθηκε ένας εκ των δύο κτηνοτρόφων που αγνοούνταν χθες, σε περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην προσπάθειά τους να τον διασχίσουν κι ενώ στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες έντονης βροχόπτωσης.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, άνδρες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και εθελοντές που συμμετέχουν στις έρευνες, εντόπισαν, αργά το απόγευμα, νεκρό τον 72χρονο κτηνοτρόφο, σε απόσταση 300 μέτρων από τον χείμαρρο. Ο άτυχος άνδρας κινούνταν πεζός, ενώ ο δεύτερος κτηνοτρόφος που αγνοείται, ηλικίας 65 ετών, επέβαινε σε τρακτέρ.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένα ακόμη άτομο αγνοείται στην περιοχή της Μαγνησίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Πρόκειται για 69χρονο, ο οποίος έπεσε σε φρεάτιο, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, την ώρα που εξέρχονταν από το αυτοκίνητό του, λόγω βλάβης αυτού, στην επαρχιακή οδό Σούρπης - Δρυμώνα.

    Άνδρες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και εθελοντές επιχειρούν για τον εντοπισμό του.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, η παρατεταμένης διάρκειας βροχόπτωση μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρων δημιουργήθηκαν προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο Βόλου - Αγριάς, ο οποίος παρέμενε κλειστός έως αργά το απόγευμα.

    Πλημμύρες καταγράφηκαν σε σπίτια και καταστήματα μέσα στην πόλη του Βόλου, τον Αλμυρό, τη Σούρπη και την Αγριά.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ στο «πόδι» βρίσκονται συνεργεία των δήμων και της νομαρχίας που επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά που σκέπασαν το οδόστρωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 December 2009 - 18:32:27 UTC