Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δίκαια μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση"
  • [02] "Στο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα"
  • [03] Συνεχίζεται η κακοκαιρία
  • [04] Εκατοντάδες συλλήψεις στην Κοπεγχάγη
  • [05] ΗΠΑ και Ρωσία επεκτείνουν τις συνομιλίες για τα πυρηνικά
  • [06] Ανησυχία ΗΠΑ και ΕΕ για την απαγόρευση κουρδικού κόμματος
  • [07] Ημερήσια ατζέντα: 13/12/2009
  • [08] "Δεν θα θιγεί η κερδοφορία τους"
  • [09] "Να τονωθεί η αγορά"
  • [10] "Κρίση αξιοπιστίας"
  • [11] "Τριπλό στοίχημα"
  • [12] 26ος Γύρος της Αθήνας
  • [13] Στη μάχη της Σούπερ Λίγκα

  • [01] "Δίκαια μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση"

    Ικανοποιημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και αυτό αποτυπώνεται στη φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που δήλωσε ότι η Σύνοδος "εληξε επιτυχώς" και κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις τόσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και για τη χώρα μας.

    Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία αυτές τις μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος έφερε το θέμα στη συζήτηση στη διάρκεια της Συνόδου όπου εκεί αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και περιέγραψε το πλαίσιο της λύσης την οποία είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε αυτή τη Σύνοδο η Ελλάδα δεν ήταν τόσο το ίδιο το πρόβλημα όσο το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας το οποίο άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε με ενισχυμένη την εικόνα της από τη Σύνοδο Κορυφής καθώς, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εκδηλώθηκε η αλληλεγγύη και των 27 εταίρων, τους οποίους ευχαρίστησε. Η στήριξη που έδωσαν αφορά την αναγνώριση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ούτε θα χρεοκοπήσει, ούτε πρόκειται να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που βρήκε η κυβέρνηση όταν ανέλαβε καθήκοντα, δεν αλλάζουν την πολιτική της, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει την ορθότητα των βασικών της επιλογών.

    Ο πρωθυπουργός διέψευσε ότι επίκειται λήψη μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα, μιλώντας για πανικόβλητες αναλύσεις στις οποίες γίνεται λόγος για μέτρα τα οποία η κυβέρνηση ούτε σχεδίασε, ούτε πρόκειται να πάρει.

    Ολα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν και τα οποία θα είναι σκληρά αλλά και δίκαια δεν θα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, γιατί ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ευθύνονται για την κρίση, ούτε με τέτοια μέτρα μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.Τα μέτρα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν και όχι τη φτωχολογιά και τον κοσμάκη.

    Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Επίσης θα ληφθούν μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως η μείωση των επιπέδων διοίκησης της χώρας από 5 σε 3. Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο θέμα αυτό έκανε λόγο για κατάργηση του επιπέδου της επαρχίας ( όπου αυτό υπάρχει) και της νομαρχίας.

    Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος είναι επίσης η ενίσχυση και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στην πράσινη οικονομία.

    Απέρριψε κατηγορηματικά τη λήψη μέτρων ανάλογων με εκείνα που πήρε η Ιρλανδία γιατί, όπως τόνισε, τα προβλήματα των δύο χωρών είναι διαφορετικά και θα ήταν λάθος να ληφθούν ίδια μέτρα για διαφορετικά προβλήματα.

    Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου έχουμε συστημική διαφθορά την οποία όπως τόνισε προτίθεται να χτυπήσει αλύπητα. Τέρμα είπε, η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Και εκτίμησε ότι αν τα φαινόμενα αυτά χτυπηθούν έστω και λίγο, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτό το δρόμο.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί στη λήψη των αποφάσεών της, ώστε να κανονίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι οι δανειστές μας.

    Οπως ανέφερε, δεν περιμένει οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν σε λεπτομέρειες, αλλά όπως τόνισε είναι γεγονός ότι η χώρα περνά βαθιά κρίση και υπάρχει ανάγκη να γίνουν ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές. Ο ίδιος, όπως τόνισε, θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να υιοθετηθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενώ σε ερώτηση γιατί ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων αφού η κυβέρνηση έχει 160 βουλευτές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσα γίνουν θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά αν συμβάλουν όλοι. Και πρόσθεσε ότι είναι πατριωτική υποχρέωση όλων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η διαφθορά και η εφαρμογή των νόμων διευκρινίζοντας ότι εννοεί δίκαιων νόμων.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας όλα τα άλλα που λέγονται ή γράφονται ως φιλολογία η οποία πρέπει να τελειώνει.

    Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ για το αν υπάρχουν πιέσεις από τους διεθνείς οίκους απάντησε με μία φράση του κ. Σαρκοζί ότι είναι απαράδεκτο οικονομίες χωρών να βρίσκονται έρμαιο στις αξιολογήσεις διαφόρων οίκων.

    Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τον κίνδυνο καθώς η χώρα βρίσκεται σε δεύτερη επιτήρηση να φθάσει στο σημείο να δέχεται υποδείξεις για τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να λαμβάνει. Αυτό τον κίνδυνο προσπαθούμε να προλάβουμε, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση ειδική στήριξη θεωρώντας επαρκέστατη τη στήριξη που δόθηκε στην Ελλάδα σε πολιτικό επίπεδο.

    Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν δώρα, τόνισε, ούτε από τους εταίρους μας να μας σώσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πρόσθεσε, δεν θα έπειθε τους εταίρους της αν δεν αναγνώριζε το πρόβλημα και αν δεν είχε προτάσεις οι οποίες μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ χαρακτήρισε ιδεοληψία την λήψη περιοριστικών μέτρων, μια ιδεοληψία από την οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεφύγουμε.

    Αναφερόμενος στις γενικότερες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ελήφθη απόφαση η Ευρωπαϊκή Ενωση να προτείνει στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης τη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 30% έναντι του 20% που ίσχυε μέχρι τώρα. Παράλληλα να στηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και να προσπαθήσει να συμπαρασύρει και άλλες ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη προς την κατεύθυνση αυτή, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

    Σχετικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περισσότερα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

    Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, στήριξαν τη θέση ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν η φτωχολογιά και τα μεσαία στρώματα τα οποία δεν φέρουν ευθύνη γι΄αυτήν.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απώλεια ζωής τριών Ελλήνων πολιτών λόγω της κακοκαιρίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

    Αναφέρθηκε επίσης στη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη και ιερόσυλη.

    [02] "Στο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα"

    "Η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

    Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη είχε σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες.

    Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν,τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντικ Ράινφελντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφερντ Μαρτένς. Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο Α. Σαμαράς επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα της εθνικής οικονομίας: Ενδεικτικό του κλίματος για την ελληνική οικονομία ήταν συνέντευξη της κας Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου, που ανέφερε ότι "αυτό που συνέβη σε μια χώρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Και γι΄αυτό έχουμε όλοι ευθύνη".

    Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος Μπαρόζο, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

    "Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησαν στην Ελλάδα ποιες προσπάθειες πρέπει να κάνει για το καλό της και για την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πάρει τα μέτρα για το συμφέρον της και για το συμφέρον της Ευρωζώνης και έχουμε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της", ανέφερε ο Μπαρόζο.

    "Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός"

    «Ο κ. Γ. Παπανδρέου, για μια ακόμα φορά, υπέπεσε στο σφάλμα να επαναλάβει τον κακό του εαυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. «Την ώρα που ο Ελληνικός λαός και μαζί του οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περίμεναν την εξαγγελία ενός πλήρους και συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός αναλώθηκε είτε σε γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια θεωρητικού χαρακτήρα, είτε σε πολιτικές επιθέσεις σε βάρος των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος των υποσχέσεων άνευ αντικρύσματος έχει παρέλθει οριστικά», επεσήμανε.

    «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Και εκείνος που πρέπει - επιτέλους- να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχωρώντας άμεσα στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων αποφάσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας.

    Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.

    Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

  • Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ,υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Στην συνεδρίαση, που θα έχει θέμα ημερήσιας διάταξης «η Ελληνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομική κρίση» εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις οι πρόεδροι των κοινωνικών φορέων.

    [03] Συνεχίζεται η κακοκαιρία

    Σχετική ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία, καθώς σταμάτησε η χιονόπτωση μέσα στις πόλεις Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά.

    Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν στον ορεινό όγκο της περιοχής, όπου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Το ίδιο ισχύει και για την κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα «3 - 5 Πηγάδια» και Σέλι Ημαθίας, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας.

    Οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλές.

    Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται, κυρίως, στο ορεινό οδικό δίκτυο των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και του παγετού που επικρατεί.

    Εν τω μεταξύ, καταστροφές σε 1.000 περίπου στρέμματα προκάλεσε υπερχείλιση των ποταμών στην περιοχή της Φαρκαδόνας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.

    Ειδικότερα, η υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού ξεκίνησε εξαιτίας της καθόδου σημαντικών ποσοτήτων νερού που έφτασαν από το Φαρσαλίτη ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις της περιοχής του Κεραμυδίου.

    Ακόμα σημειώθηκε μερική υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά.

    Ζημιές προκλήθηκαν και στα αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Βλοχού του δήμου Παλαμά από την υπερχείλιση του ποταμού, περιοχή που γειτνιάζει με το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμυδίου του δήμου Φαρκαδόνας.

    [04] Εκατοντάδες συλλήψεις στην Κοπεγχάγη

    Εννιακόσια εξήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες επεμβάσεις της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα, αναφέρει η δανική αστυνομία σε ένα νέο απολογισμό.

    Ο τελευταίος απολογισμός ανέφερε 600 με 700 συλλήψεις.

    Περίπου 150 αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα σήμερα μετά την ανάκριση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Περίπου 400 ήταν μέλη "των Μαύρων Μπλοκ"--εξαιρετικά βίαιες αυτόνομες μικρές ομάδες από τη Βόρεια Ευρώπη που είχαν εμφανιστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, τον Απρίλιο.

    "Τα μέλη των Μαύρων Μπλόκ εντοπίστηκαν στις 13.41 GMT σήμερα να μαζεύουν πέτρες από το λιθόστρωτο τις οποίες στη συνέχεια πέταξαν κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο και μετά σε πολλά παράθυρα του Υπουργείου Εξωτερικών» και στην πρόσοψη μιας τράπεζας", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    [05] ΗΠΑ και Ρωσία επεκτείνουν τις συνομιλίες για τα πυρηνικά

    Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες για την εξασφάλιση μιας νέας συμφωνίας με στόχο την μείωση των τεράστιων οπλοστασίων τους με πυρηνικά όπλα, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία να συνεχίσουν να εργάζονται για την εξεύρεση της συνθήκης που θα διαδεχτεί την ψυχροπολεμική συνθήκη START-1, μετά από "εντατικές και αποφασιστικές" "συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών τους στη Γενεύη.

    "Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να δώσουν την εντολή να συνεχίσει η ενεργή δράση και να μην μειωθεί το υψηλό επίπεδο και ο ρυθμός της συνεργασίας, με στόχο την εξασφάλιση αποφασιστικών συμφωνιών για όλα τα θέματα", προσθέτει στην ανακοίνωση του το Κρεμλίνο.

    Ουάσιγκτον και Μόσχα δηλώνουν ότι η εξεύρεση "αντικαταστάτη" για τη Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών όπλων (1991), τη μεγαλύτερη συμφωνία για την μείωση των πυρηνικών όπλων στην ιστορία, θα βοηθήσει στην "αποκατάσταση" των διμερών σχέσεων μετά τις διενέξεις των τελευταίων ετών.

    [06] Ανησυχία ΗΠΑ και ΕΕ για την απαγόρευση κουρδικού κόμματος

    Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ εξέφρασε φόβους για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας να απαγορευτεί το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα της χώρας.

    Η σουηδική προεδρία της ΕΕ εξέφρασε ανησυχία για την απαγόρευση του κόμματος, λέγοντας ότι οι αποφάσεις για να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα "αποτελούν ειδικό μέτρο, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται με απόλυτη προσοχή".

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε χθες, Παρασκευή, τη διάλυση του DTP, το οποίο κατηγορείται για δεσμούς με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    Προηγουμένως και η Ουάσινγκτον είχε αντιδράσει στην απόφαση αυτή. "Το δημοκρατικό σύστημα της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχίσει να προάγει τις πολιτικές ελευθερίες για όλους τους πολίτες της", δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Παράλληλα βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζει η πλειοψηφία των περίπου 12 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας.

    Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να αντιμετωπίσει το οργισμένο πλήθος στην πόλη Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην κοντινή πόλη Γιουκσέκοβα και στο Βαν, όπου ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

    Την Παρασκευή το βράδυ, είχαν διοργανωθεί διαδηλώσεις στο Ντιγιάρμπακιρ, κύρια πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, και στην Κωνσταντινούπολη.

    [07] Ημερήσια ατζέντα: 13/12/2009

  • Γύρος της Αθήνας - 10:00:00, Αθήνα/Πλ. Κοτζιά.

  • Στη 2η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «Διάζωμα», θα παραστεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και θα απευθύνει χαιρετισμό. - 11:00:00, Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

  • Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραστούν στην Δενδροφύτευση σε αναδασωτέα έκταση στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης. - 12:00:00, Πεντέλη.

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (14η αγωνιστική)

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ 14:30 ΝOVA

    ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14:30 ΝOVA

    ΚΑΒΑΛΑ - Π.Α.Ο.Κ. 16:45 ΝOVA

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝΕΤ

    Α.Ε.Κ. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (13η αγωνιστική) - 15:00:00, Δόξα Δράμας-Αιγάλεω

    Κέρκυρα-Εθνικός

    Παναιτωλικός-Ρόδος

    Ηλιούπολη-Πανσερραϊκός

    Πιερικός-Καλαμάτα

    Αγροτικός Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 14η αγωνιστική) - 15:00:00,

    Οδυσσέας Αναγέννησης-Βισαλτιακός

    Καστοριά-Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Εορδαϊκός-ΠΑΟ Νέων Επιβατών

    Φωκικός-Τρίκαλα

    Νίκη Βόλου-Κοζάνη

    Δόξα Κρανούλας-Θερμαϊκός

    Μακεδονικός-Βέροια

    Αναγέννηση Επανωμής-Εθνικός Φιλιππιάδας

  • Ρεπό: Πυρσός Γρεβενών

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 14η αγωνιστική) - 15:00:00,

    Κεραυνός Κερατέας-Παναχαϊκή

    Ζάκυνθος-Παναργειακός

    Σαρωνικός-Πλατανιάς Χανίων

    Καλλιθέα-Ασπρόπυργος

    Αίας Σαλαμίνας-ΠΑΟ Ρουφ

    Παναιγιάλειος-Αγία Παρασκευή

    Βύζας-Ολυμπιακός Χερσονήσου

    Ατσαλένιος-Κόρινθος

  • Ρεπό: Χαϊδάρι

  • Κολύμβηση-Ευρωπαϊκό 25άρας (4η ημέρα), Κωνσταντινούπολη (TUR)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (10η αγωνιστική), 18:00 ΕΑ Πατρών-ΑΟ Κηφισιάς

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (9η ημέρα),

    15:00 Αρης Θεσ.-Αναγέννηση Βύρωνα

    16:00 Ποσειδών Λουτρ.-Αναγέννηση Αρτας

    16:00 Ελπίδες Δράμας-Νέα Ιωνία

    16:00 ΑΣΕ Ορμή-Αρίων Πτολεμαϊδας

    16:00 Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Εθνικός Κοζ.

  • Στίβος-Ευρωπαϊκό ανωμάλου Α-Γ στο Δουβλίνο, Αποτελέσματα στο www.european-athletics.org

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (10η αγωνιστική), 20:30 Ηρακλής-Ανατόλια

    [08] "Δεν θα θιγεί η κερδοφορία τους"

    Το ΚΚΕ σε σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα δήλωσε σε ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την Οικονομία, σημειώνει ότι "ο ισχυρισμός του υπουργού ότι η οικονομία δεν κινδυνεύει, στην ουσία αποτελεί μία ακόμα διαβεβαίωση προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μην θιγεί και να ενισχυθεί η τεράστια κερδοφορία τους και σε συνθήκες κρίσης".

    Επίσης το ΚΚΕ προσθέτει ότι "αυτό που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι οι τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων".

  • Σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών θα μιλήσει τη Δευτέρα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [09] "Να τονωθεί η αγορά"

    «O πρωθυπουργός επιστρέφει με ένα νέο πακέτο μέτρων φορολογικού περιεχομένου από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα» εκτιμά σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και σημειώνει: «Του θυμίζουμε το οικονομικό παράδοξο του μεγαλύτερου πληθωρισμού στην ΕΕ και μάλιστα με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη θέση μας ότι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη σημερινή δυσχερή οικονομική της θέση είναι η τόνωση της αγοράς και όχι το πνίξιμό της με νέους φόρους».

    Σε άλλη ανακοίνωση του κόμματος, για για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αναφέρει πως «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει στο ξεσκέπασμα όλων εκείνων (πολιτικών και μη) που έγδυσαν οικονομικά τη χώρα, οικειοποιήθηκαν τον πλούτο της και υπονόμευσαν το μέλλον της» και καλεί τον πρωθυπουργό «να ξεσκεπάσει όλους τους εμπλεκόμενους στην τεράστια κλοπή που διεπράχθη σε βάρος της χώρας και όχι να ζητά από τους απλούς πολίτες να "πληρώσουν τα σπασμένα"».

    «Εάν λέγοντας πως τα χρήματα υπάρχουν εννοούσε πως τα χρήματα βρίσκονται στις τσέπες των πολιτών, τότε όχι μόνο σφάλλει, αλλά και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό καλύπτοντας όσους θησαύρισαν μέσα από τις συστηματικές κλοπές του δημοσίου πλούτου. Τον καλούμε να το τολμήσει» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

    Τέλος, για τη Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με θέμα τη διαφθορά ο ΛΑΟΣ σημειώνει:

    «Η διαφθορά είναι τρόπος σκέψης και δράσης, ένα φαινόμενο που δηλητηριάζει τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο της χώρας. Ο κομματικοποιημένος δημόσιος τομέας, η υπολειτουργία των θεσμών, η ατιμωρησία και η ανεκτικότητα, αποτελούν την βαριά κληρονομιά του δικομματισμού. Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε πράξεις. Η διαπίστωση της ύπαρξής της και μόνο δεν αρκεί. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πρέπει να θέσει τις κόκκινες γραμμές και το πλαίσιο ώστε να βαδίσουμε μπροστά χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Με αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου, νόμους που θα εφαρμόζονται και θα αποθαρρύνουν τις πράξεις διαφθοράς αυξάνοντας το κόστος σε όσους επιλέγουν να τις διαπράξουν. Και ρωτάμε: ο κ. Παπανδρέου μπορεί να το θέλει. Μπορεί να το πετύχει με ένα βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ που καλλιεργεί για χρόνια τις πελατειακές του σχέσεις;»

    [10] "Κρίση αξιοπιστίας"

    Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου για την κλιματική αλλαγή.

    Επίσης, θα μιλήσει σε σεμινάριο που διοργανώνει η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, το Die Linke Γερμανίας, το Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας με θέμα «Ο καπιταλισμός και η κλιματική κρίση: Αριστερές εναλλακτικές προτάσεις».

    Συνέντευξη για τις εργασιακές σχέσεις

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου εφ΄ όλης της ύλης σχετικά με την εργασιακή επισφάλεια κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για "κρίση αξιοπιστίας" επισημαίνοντας ότι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

    Χαρακτήρισε ακόμα "επικοινωνιακό τερτίπι" την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στα θέματα της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι "ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί. Ζητάει η κυβέρνηση πολιτική συναίνεση σε άδικες πολιτικές, για την εφαρμογή δεξιάς στρατηγικής. Αποδέκτης μιας τέτοιας πρόσκλησης μπορεί να είναι ο κ. Σαμαράς και ενδεχομένως και ο κ. Καρατζαφέρης. Εμάς θα μας βρουν απέναντι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ".

    Ακόμη τόνισε ότι "πρόκειται για μεγάλη απάτη δύο μήνες αφότου ο ελληνικός λαός πίστεψε στις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου για αυξήσεις και αναδιανομή του πλούτου, χωρίς προσχήματα μια να μας μιλούν για χρεοκοπία και μια για κίνδυνο της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση της κρίσης να αποδειχθεί χειρότερο από την ίδια την ασθένεια".

    Ακόμα αναφέρθηκε στα μέτρα για πάγωμα μισθών και συντάξεων χαρακτηρίζοντάς τα "λάδι στη φωτιά", στην περικοπή του 13ου μισθού ως "μαχαίρι στην πληγή" και έκανε λόγο για ανάγκη μαχητικής αναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΕΕ υπογραμμίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει σε διαδικασίες μετατροπής της χώρας σε πειραματόζωο της ΕΕ".

    Ακόμα είπε ότι στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτυπώνεται σε αριθμούς η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και υπενθύμισε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να καταργηθεί το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, το οποίο όμως σήμερα με πρόσχημα τις πιέσεις της ΕΕ η ίδια η κυβέρνηση διευρύνει.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης υπάρχουν δύο σαφώς διαφορετικές στρατηγικές, η δεξιά νεοφιλελεύθερη και η αριστερή για να επισημάνει ότι "δεν αντιμετωπίζεται η κρίση με πολιτικές που δημιουργούν την κρίση και για το λόγο αυτό απέναντι σε αυτές τις πολιτικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει πολιτική ασπίδα κοινωνικής προστασίας".

    Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασιακή επισφάλεια, που θα διαρκέσει έξι μήνες και έχει δύο άξονες, την διεκδίκηση σταθερών σχέσεων εργασίας και την κατάργηση της επισφάλειας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

    Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα κυκλοφορήσουν έξι αφίσες, φυλλάδιο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικά σποτ, θα γίνει χρήση του διαδικτύου, θα συγκεντρωθούν υπογραφές για την εργασιακή επισφάλεια και θα πραγματοποιηθούν δημόσιες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα θέματα, ανά την Ελλάδα με στόχο μεταξύ άλλων και την ενίσχυση της διαδικασίας σύστασης σωματείων εργαζομένων και στον ιδιωτικό τομέα.

    [11] "Τριπλό στοίχημα"

    Ως τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2010 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι με αυτόν επιδιώκεται ένα τριπλό στοίχημα, η ανάταξη και το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας.

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη στήριξη των αδυνάτων με ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή.

    Χαρακτήρισε δύσκολη τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πρέπει να απολογείται στα ευρωπαϊκά συμβούλια και να προσπαθεί να πείσει τους εταίρους του και πρόσθεσε ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι αναλύσεις για την ελληνική οικονομία σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2010, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνσηης και το βασικό εργαλείο θα είναι η μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο - εκτός από τους ευαίσθητους τομείς - σε συνδυασμό με τη θέσπιση ενιαίας αρχής πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων.

    Όσον αφορά τα έσοδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι με τον προϋπολογισμό δεν αυξάνεται κανένας φόρος, εκτός από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα.

    Δίνοντας το περίγραμμα του διαλόγου για το νέο φορολογικό σύστημα, η διαβούλευση για το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα υπάρξει ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος φορολόγησης. Θα θεσπιστεί ενιαία φορολογική κλίμακα και τα μερίσματα θα θεωρούνται εισόδημα και θα φορολογούνται, όπως τα εισοδήματα από κάθε άλλη πηγή. Θα καθιερωθεί προοδευτική φορολόγηση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ οι φορολογούμενοι θα εγγράφουν στις δηλώσεις τους το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων τους.

    Ακολούθως ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν αλλάζει τίποτε με τη φορολογία των καταθέσεων, οι οποίες δεν κινδυνεύουν και δεν υπάρχει λόγος να φεύγουν στο εξωτερικό.

    Μιλώντας για τις διαρθωτικές αλλαγές, ο υπουργός Οικονομικών ενέταξε σε αυτές το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    Τέλος, είπε ότι απο το Δεκέμβριο του 2010 θα υπάρξουν νέοι τύποι προϋπολογισμού με τους πολυετείς προϋπολογισμούς προγραμμάτων.

    [12] 26ος Γύρος της Αθήνας

    Κλειστό θα είναι το πρωί το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς, λόγω της διεξαγωγής του 26ου γύρου της Αθήνας. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Πλατεία Μοναστηρίου. Ο τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά.

    [13] Στη μάχη της Σούπερ Λίγκα

    Εύκολο έργο περιλαμβάνει για τον Ολυμπιακό το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς οι πρωτοπόροι υποδέχονται τον ουραγό Πανθρακικό και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

    Εξαιρετικά αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Πανιώνιο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό και -εν μέσω διοικητικής αστάθειας- θέλει τους βαθμούς για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Ακόμη, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καβάλα, που δείχνει σημάδια αγωνιστικής πτώσης το τελευταίο διάστημα.

    Τέλος, χωρίς φαβορί καθώς οι ομάδες παρουσιάζονται σχεδόν ισοδύναμες, θα διεξαχθούν ο αγώνας Ατρόμητος-Ξάνθη.

    Στα χθεσινά παιγνίδια:

    ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ: 0-1

    Στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας πέρασε ξανά ο Παναθηναϊκός (ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα), που στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Το ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στον πράσινο πάγκο συνοδεύτηκε με "τρίποντο" για το "τριφύλλι", χάρη σε γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 73΄.

    ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 0-1

    Σπουδαία νίκη, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 57΄ λόγω αποβολής του Ουριμπάρι, πήρε ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Άρη με 1-0, στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Άρη στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος για 5ο συνεχόμενο ματς (3 ισοπαλίες και 2 νίκες). Το "χρυσό" γκολ για τους Αρκάδες πέτυχε ο Ουντότζι στο 12΄.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 1-0

    "Εσπασε το ρόδι" για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη στον πάγκο της ομάδας. Μετά από 5 ήττες και δύο ισοπαλίες, ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες με 1-0 επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ πέτυχε ο Κούσας στο 30΄ με κεφαλιά. Για τον Εργοτέλη αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά τις 24/10 (2-1 από τον Ολυμπιακό), καθώς η ομάδα της Κρήτης "μετρούσε" 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

    Το πρόγραμμα: >pre<

    Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 14:30 Ατρόμητος-Ξάνθη ΝOVA

    14:30 Λάρισα-Πανιώνιος NOVA

    16:45 Καβάλα-ΠΑΟΚ NOVA

    16:45 Ολυμπιακός-Πανθρακικός ΝΕΤ

    19:00 ΑΕΚ-Λεβαδειακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 December 2009 - 5:30:35 UTC