Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα η Υγεία και Πρόνοια"
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας
  • [03] "Κοροϊδία οι προσλήψεις"
  • [04] "Χρειάζεται αποφασιστικότητα"
  • [05] "Μαζικοί αγώνες"
  • [06] Καταβολή επιδόματος

  • [01] "Προτεραιότητα η Υγεία και Πρόνοια"

    «Όπως είχαμε δεσμευθεί, για μας η Κοινωνική Πρόνοια και η Υγεία είναι προτεραιότητα, και ήδη παραδίδουμε 77 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία μας, πρόσθεσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Επανέλαβε ότι "έχουμε δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας".

    Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που άοκνα δούλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και πάλι τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ασθενείς και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως είχαμε δεσμευτεί».

  • *Mετά τις γιορτές αναμένονται στην Αθήνα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να συμβάλουν στη σύνταξη του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, που θα υποβάλει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών στα τέλη Ιανουαρίου.

    Στοίχημα για την κυβέρνηση θεωρείται η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, όπου θα κριθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΝΑΕ με τους Υπουργό και Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και Γ. Μαγκριώτη (12:00:00, Αθήνα/Χ. Τρικούπη)

  • Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και τον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη θα έχει αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων (13:30:00, Αθήνα)

  • Πανηγυρική συνεδρία Ακαδημίας Αθηνών, του τέλους του έτους (18:00:00, Αθήνα/Ακαδημία Αθηνών)

  • Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ οργανώνουν παλαιστινιακές οργανώσεις (18:00:00, Αθήνα)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (13η αγωνιστική):

    Φοίνικας-Λαμία - 18:00:00

    [03] "Κοροϊδία οι προσλήψεις"

    "Κοροϊδία" χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την Υγεία και τονίζει ότι είναι "είναι σταγόνα στον ωκεανό ακόμα και με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όπου, χωρίς να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις, οι κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι πάνω από 25.000, ενώ του ιατρικού πάνω από 3000".

    "Η πραγματική προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης στην υγεία - πρόνοια είναι η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Η «προσβάσιμη» και «ποιοτική» δημόσια υγεία που υπόσχεται ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο και καθολικό σύστημα υγείας- πρόνοιας που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην πόλη και την ύπαιθρο", προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Για την έκρηξη στην Εθνική Ασφαλιστική

    "Αυτού του είδους οι ενέργειες υπηρετούν τους σχεδιασμούς τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαού. Είναι χρήσιμες σε όσους επιθυμούν να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα άγρια μέτρα σε βάρος του που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία.

    Η απάντηση πρέπει να είναι μια: Λαϊκή αλληλεγγύη, ανυπακοή και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων", αναφέρει το ΚΚΕ.

    [04] "Χρειάζεται αποφασιστικότητα"

    «Σε λίγο οι βόμβες της τρομοκρατίας θα συναγωνίζονται τις... "βόμβες" από τα "κανόνια" που θα σκάνε στην αγορά. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να παραμερίσει την ατολμία της και να δείξει αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερόμενος στην έκρηξη στην Εθνική Ασφαλιστική.

    Εξάλλου, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης μιλώντας για την οικονομία τόνισε: «Όσο καθυστερεί η παλιννόστηση ελληνικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, τόσο θα μεγαλώνει η αδυναμία των τραπεζών για χορηγήσεις. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο ως χώρα από τότε που ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, είχε διατυπώσει στην Βουλή την πρόταση για παλιννόστηση κεφαλαίων».

    Τέλος, αναφερόμενος στις αποδείξεις για την εφορία υπογράμμισε ότι "κανείς δεν διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι τα ποσά των αποδείξεων, όπως και εκείνα των πιστωτικών καρτών, δεν θα εκληφθούν ως τεκμήριο. Οι πολίτες -όχι αδίκως- είναι επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι".

    [05] "Μαζικοί αγώνες"

    "Στις σημερινές συνθήκες μονάχα οι μαζικοί , ειρηνικοί και διεκδικητικοί αγώνες, που αλλάζουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς αλλά και τους θεσμούς, μπορούν να συμβάλουν στην υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και στην αλλαγή της σημερινής αδιέξοδης πορείας των πραγμάτων", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Σκουρλέτης.

    Σε άλλη ανακοίνωση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο ΣΥΝ τονίζει:

    "Γνωρίζουμε ότι όλα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν υπάρχουν περιθώρια για επικοινωνιακούς χειρισμούς και μόνον.

    Αυτό που οι πολίτες περιμένουν είναι έργα και μόνον έργα. Απαιτείται ανατροπή της ως τα σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής υγείας. Απαιτείται άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

    Δυστυχώς ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο διπλασιασμός των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία αποτελεί την ελάχιστη άμεση διεκδίκηση".

    [06] Καταβολή επιδόματος

    Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης

    Αρχίζει από σήμερα η καταβολή του επιδόματος σε 804.451 δικαιούχους του ΟΓΑ. Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί ανέρχεται σε 120.553.272 ευρώ.

    Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει πιστώσει τους λογαριασμούς 379.345 δικαιούχων και παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή σε 33.492 δικαιούχους, διότι δεν έχουν γνωστοποιήσει στον ΟΑΕΔ τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ΕΤΕ.

    Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια σε 314.772 δικαιούχους και το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 124.504.300 ευρώ. Επιπλέον, δημιουργήθηκε αρχείο για 33.249 δικαιούχους, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των στοιχείων τους από τις Δ.Ο.Υ., όπως προβλέπεται από το νόμο και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

    Για τους συνταξιούχους ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης, πλην Δημοσίου, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ (μηχανογραφικό κέντρο Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών ότι έχει αποστείλει την οικονομική ενίσχυση σε 276.920 δικαιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 32.628 δικαιούχους του ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, 14 δικαιούχους του Ταμείου Εφημερίδων, 42 δικαιούχους του Ταμείου Τεχνιτών Τύπου, 211 δικαιούχους του ΤΣΜΕΔΕ και 15.143 δικαιούχους του ΝΑΤ.

    Τέλος, λόγω του μεγάλου αριθμού των αρμοδίων φορέων, δεν είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων (κατηγορία Γ) ανά Νομαρχία. Από τις 54 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλουν μέσω ΕΛΤΑ οι 20 εξ αυτών και έχουν ήδη αποστείλει στα ΕΛΤΑ τις σχετικές καταστάσεις. Οι υπόλοιπες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταβάλλουν τα επιδόματα σε μετρητά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2009 - 5:30:26 UTC