Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Τα τελευταία ψώνια του χρόνου
  • [03] ΟΤΕ: Μείωση τιμών για κλήσεις προς κινητά
  • [04] Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου

  • [01] Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ο Κ. Μητσοτάκης

    Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Επισημαίνει ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

    Επίσης, αναφέρει πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

    "Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.

    Πρόσθεσε πως αποτέλεσμα θα έχει να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και ότι θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.

    "Έτσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα", κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [02] Τα τελευταία ψώνια του χρόνου

    Ανοικτά εώς τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ τα σούπερμάρκετ θα κλείσουν στις 9 το βράδυ.

    Επίσης, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ανοικτές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις 3μ.μ. για συναλλαγές με τους πολίτες.

    Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπως και το Σαββατοκύριακο, όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Τα αρτοποιεία ωστόσο, θα είναι ανοικτά το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου.

    Από Δευτέρα επανέρχεται το χειμερινό ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα.

    Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια σήμερα και αύριο. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα ξεκινήσουν από τον Πειραιά προς Κηφισιά στις 22:15 και από την Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22:30. Από Κηφισιά προς Πειραιά ο τελευταίος συρμός θα ξεκινήσει στις 22:15 και από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22:47. Από Κηφισιά προς Ομόνοια το τελευταίο δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 22:30.

    Τα τελευταία δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ έχουν ως εξής για σήμερα:

    -Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο και αντίστροφα, στις 22:47.

    -Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:47.

    -Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22:37.

    -Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21:27.

    -Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22:05.

    Τέλος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν περίπου στις 22:30.

    [03] ΟΤΕ: Μείωση τιμών για κλήσεις προς κινητά

    Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone, και Wind ανακοίνωσε ο ΟΤΕ από 1/1/2010. Οι πελάτες του ΟΤΕ επωφελούνται σημαντικά από τις παραπάνω τιμολογιακές μεταβολές, για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, έχοντας μείωση τιμών μέχρι και 14,4%.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1149 ευρώ ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,001915 β¬/sec.). Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%.

    [04] Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο δήμαρχος Παγγαίου

    Νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι βρέθηκε χθες το βράδυ στο αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, σε απομακρυσμένη παραλιακή τοποθεσία του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας.

    Τα ίχνη του 50χρονου δημάρχου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Κυριακής οπότε και έφυγε από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας με το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο του προκειμένου να συναντηθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών. Έκτοτε, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και ο αδελφός του δήλωσε την εξαφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

    Το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είχε οργανώσει γιγάντια επιχείρηση εντοπισμού του δημάρχου ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας.

    Τους δυο ταμίες του Δήμου Παγγαίου έχουν συλλάβει και ανακρίνουν από χθες το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ως τους κύριους υπόπτους της δολοφονίας του δημάρχου.

    Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αναφέρουν σήμερα πως είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και επίσημη ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε η δολοφονία του άτυχου δημάρχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 December 2009 - 9:30:24 UTC