Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση της θερμοκρασίας
  • [02] Αίτημα για πρόωρη έναρξη εκπτώσεων
  • [03] Τογιότα: Αναστέλει την παραγωγή
  • [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο

  • [01] Πτώση της θερμοκρασίας

    Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την ημέρα των Θεοφανίων. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

    Έντονη χιονόπτωση στη Λαμία

    Έντονη είναι η χιονόπτωση περιμετρικά της Λαμίας, ενώ άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα στους δρόμους από τη Λαμία προς το Δομοκό, προς το Καρπενήσι και προς την Άμφισσα.

    Από τις 5 το απόγευμα, τα μηχανήματα της νομαρχίας και της περιφέρειας δίνουν μάχη να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

    Στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται από το 10ο χιλιόμετρο μέχρι το 17ο, στην περιοχή του Μπράλλου, και από το 49ο έως το 53ο, λίγο μετά τη Γραβιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τις επόμενες ώρες θα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για τους οδηγούς, που θα κινηθούν στα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου.

    Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για τα οχήματα, που κινούνται στη θέση Ράχες Τυμφρηστού, ενώ στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 12ο χιλιόμετρο έως το 18ο, χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα στη συγκοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

    Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Βόρεια Ελλάδα

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ ανοικτός είναι ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλειο.

    Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο οδικό δίκτυο των νομών Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Έδεσσας και Γρεβενών.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς.

    Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων και σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νομού Κοζάνης, πλην της Εγνατίας οδού, όπου η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

    Αλυσίδες απαιτούνται, επίσης, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου, στο νομό Φλώρινας.

    Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί -κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες- καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

    [02] Αίτημα για πρόωρη έναρξη εκπτώσεων

    Επιστολή στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Βλάχο απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων, γνωστοποιώντας τα ακόλουθα:

    - Η ΕΣΕΕ σέβεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που καθορίζει σταθερές ημερομηνίες για τη διενέργεια των εκπτώσεων, το οποίο είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και έχει οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του θεσμού.

    - Η ημερομηνία έναρξης των εκπτώσεων δεν είναι δυνατόν νβ αλλάζει σε κάθε περίοδο διενέργειάς τους και ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιου ή κάποιων, οι οποίοι προσπαθούν να χρησιμοποιούν το θεσμό προς ίδιον και μόνον όφελος.

    - Η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης δημιουργεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό και επιτρέπει σε κάποιους επιτήδειους την παραπλάνησή του.

    - Όσον αφορά το 2009, οι εργάσιμες ημέρες της προ των εκπτώσεων περιόδου είναι ελάχιστες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν νβ αντισταθμίσουν την απαξίωση ενός νόμου και μάλιστα πρόσφατου.

    Με βάση τα παραπάνω η ΕΣΕΕ επαναλαμβάνει τη γνωστή θέση της, ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της ημερομηνίας των χειμερινών εκπτώσεων του 2009, οι οποίες βάσει Νόμου αρχίζουν 15/1 έως 28/2. Για την ΕΣΕΕ ισχύει ο Νόμος και καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης στους καταναλωτές μέσα από τυχόν προτροπές για διενέργεια προεκπτώσεων ή άλλων παρεμφερών πρακτικών.

    [03] Τογιότα: Αναστέλει την παραγωγή

    O ιαπωνικός όμιλος αυτοκινήτων Τογιότα ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει για έντεκα ημέρες, μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το σύνολο της παραγωγής του στην Ιαπωνία.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της πτώσης των πωλήσεων.

    "Θα αναστείλουμε για έντεκα επιπλέον ημέρες τη λειτουργία των δώδεκα εργοστασίων της Τογιότα στην Ιαπωνία", ανακοινώθηκε σήμερα.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αποφασίσει να αναστείλει την παραγωγή της στην Ιαπωνία για τρεις ημέρες αυτόν το μήνα. Εχει επίσης ανακοινώσει την κατάργηση 3.000 θέσεων εργασίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, ο όμιλος αναμένει πτώση των πωλήσεων φέτος κατά 15,4%.

    [04] Στάση εργασίας στο Δημόσιο

    Η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι και ως το τέλος του ωραρίου. Με τον τρόπο αυτό καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών που οργανώνονται τη μέρα αυτή με αίτημα τη διεύρυνση και προστασία των πολιτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

    Η ΑΔΕΔΥ επίσης καλεί σε σύσκεψη τις δημοσιοϋπαλληλικές ομοσπονδίες τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου για την οργάνωση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τα συνδικαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Ακόμα καλεί στις 16 Γενάρη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με θέμα την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πέρα από τις προαναφερθείσες στάση εργασίας και 24ωρη απεργία.

    Η ΑΔΕΔΥ επίσης καταδικάζει το ολοκαύτωμα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, κάνει λόγο για ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει για τον τερματισμό της εισβολής και να απαιτήσει την άμεση δημιουργία και αναγνώριση ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Προς την κατεύθυνση αυτή την Τετάρτη 7 Γενάρη στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων για το συντονισμό της δράσης και της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2009 - 7:30:16 UTC