Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία για εξωτερική πολιτική και άμυνα
  • [02] "Δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία"
  • [03] Στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις
  • [04] "Οχι στα αντιλαϊκά μέτρα"

  • [01] Συνεργασία για εξωτερική πολιτική και άμυνα

    Συνεργασία για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα έχει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Ντ.Μπακογιάννη και Ευ.Μεϊμαράκη. Στη συνέχεια, ο κ. Κ.Καραμανλής θα προεδρεύσει συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

    Το μεσημέρι ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχολησης κ.Φ.Πετραλιά.

    Συνεργασία πρωθυπουργού με Π.Παυλόπουλο και Χρ.Μαρκογιαννάκη

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν θέματα, που αφορούν τη δημόσια τάξη.

    Μετά τη συνάντηση και αναφερόμενος στη στάση της Αστυνομίας κατά τα χθεσινά επεισόδια, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι, προστατεύονται πρωτίστως τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά εφαρμόζεται ο νόμος. Γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη, είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν καταχρώμενοι των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και την κοινωνική γαλήνη και τη δημοκρατία».

    Ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τη δημοκρατία και να προστατεύσει τα δικαιώματα του ανθρώπου και πάντως, «δεν πρόκειται να ανεχθεί όλους εκείνους, οι οποίοι με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν ωμά και τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους θεσμούς».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή στάση της Αστυνομίας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι πολιτικοί κρίνονται κάθε μέρα για ό,τι και αν γίνεται. «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είναι να σέβεται τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά να σέβεται και την κοινωνική γαλήνη και την ομαλότητα στη χώρα», υπογράμμισε.

    Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον υφιστάμενό του, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «σπερμολογίες» τα όσα ακούγονται περί κακών σχέσεων και τόνισε ότι «είναι όλα απόλυτα ξεκαθαρισμένα», η συνεργασία είναι τόσο καλή και είναι «συνεργασία με ένα φίλο από παλιά».

    «Αντί να απαντώ σε σπερμολογίες, προτιμώ να δείτε τα αποτελέσματα της συνεργασίας στην πορεία», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι η Αστυνομία έκανε χθες ότι μπορούσε προκειμένου μια ειρηνική διαδήλωση να περιφρουρηθεί και πρόσθεσε ότι, «όταν πήγαν να δημιουργηθούν έκτροπα, λειτούργησε στο πλαίσιο της νομιμότητας».

    «Η νομιμότητα είναι στόχος της κυβέρνησης και προτεραιότητά της είναι τα θέματα ασφάλειας του πολίτη», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    Συνεργασία Χατζηδάκη-Στυλιανίδη

    Πολύωρη συνεργασία είχαν χθες ο πρώην και ο νυν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης και Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ως γνωστό «μετακόμισε» στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενημέρωσε τον διάδοχό του για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν το υπουργείο.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της Ολυμπιακής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκρατικοποίησής του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και του πλαισίου αποκρατικοποίησης, όπως έχουν αποφασιστεί από την διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

    Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα υλοποιηθούν, χωρίς παρεκκλίσεις, όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που έχουν αναληφθεί για τους εργαζομένους.

    [02] "Δεν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία"

    Με τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Πρέσβη Σαμίρ Γκαζάλα, θα συναντηθεί ο κ.Γ.Παπανδρέου στις 11.00.

    "Η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο με τον ανασχηματισμό, αλλά τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. "Οι πολίτες έχουν πλέον πειστεί: στα μεγάλα και μικρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η οικονομία, η παιδεία, η δημόσια ασφάλεια, δεν έχουν να περιμένουν λύσεις από αυτήν την κυβέρνηση. Ζητούν αλλαγή πορείας, ζητούν νέα κυβέρνηση", συνέχισε. "Στο ΠΑΣΟΚ, δουλεύουμε για να προετοιμάσουμε αυτή την αλλαγή πορείας που χρειάζεται η χώρα", κατέληξε.

    Για τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής

    Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα συντονισμού το οποίο δεν πρόκειται να καλύψει το νέο όργανο που συγκροτήθηκε για την οικονομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ορισμένα ερωτήματα τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε εύλογα και δημιουργούνται σε κάθε πολίτη: Πρώτον, δεν υπήρχε κρίση πριν από μία εβδομάδα; Δεύτερον,υπάρχει σήμερα κρίση και γι΄αυτό χρειάζεται ένας επιπλέον συντονισμός; Τρίτον, γιατί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι μέλος μιας επιτροπής οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης; Τέταρτον, ο ΥΠΕΧΩΔΕ θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική πολιτική της χώρας στο εξής;

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας εξάλλου τις διαρροές, όπως είπε, περί αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, επισήμανε ότι ήδη υπάρχει ένα έλλειμμα στον προϋπολογισμό, μία μονάδα πάνω από τις προβλέψεις. Και πρόσθεσε τί είναι αυτό που ζητάει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική: Να έρθει στη Βουλή για συζήτηση ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο να κάνει μια αναδιανομή δαπανών και μια αναδιανομή εσόδων. Και ζήτησε από το νέο υπουργό Οικονομίας να δηλώσει αν σκοπεύει να αλλάξει τις προτεραιότητες των δαπανών προκρίνοντας τις δημόσιες επενδύσεις, όπως εκείνες στην παιδεία και την υγεία και να πει επίσης αν είναι διατεθειμένος να ανατρέψει το σημερινό άδικο φορολογικό σύστημα και, μεταξύ άλλων, να επαναφέρει το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης οτι η κυβερνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την οικονομία και προσπαθεί με αποσπασματικές δηλώσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα να πείσει ότι γνωρίζει πού πηγαίνει η ελληνική οικονομία. Ανέφερε επίσης ότι στην κυβέρνηση αντιπαλεύουν διάφορες απόψεις για την κατεύθυνση που πρέπει να πάει η οικονομική πολιτική και αυτές τις απόψεις προσπαθεί να συγκεράσει ο πρωθυπουργός δημιουργώντας ένα νέο όργανο.

    [03] Στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις

    Εφεδρους "προωθεί" το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι "Τσάνελ 2".

    Ας σημειωθεί ότι ο ταξίαρχος Μπεναγιάχου, που δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο του καναλιού αυτού, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή ένδειξη, εάν η προσθήκη των εφέδρων σημαίνει ταυτόχρονα "διεύρυνση" των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την ονομασία "Συμπαγές μολύβι"-- είναι στο 16ο, συνεχές, 24ωρό τους, σήμερα.

    H στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ είχε, αμέσως με την έναρξη των επιχειρήσεων, που εκδηλώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2008, ζητήσει από την κυβέρνηση την άδεια, να συμπεριληφθούν έφεδροι σε αυτές.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατεύματα στα Υψώματα του Γκολάν δέχθηκαν πυρά από ελαφρά όπλα από την Συρία και παρά το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανένας παραπονέθηκε στην δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που ελέγχει την περιοχή των συνόρων.

    "Eρρίφθησαν πυροβολισμοί από την Συρία εναντίον μίας δύναμης του ισραηλινού στρατού.Κανένας δεν τραυματίστηκε αλλά υπέστη ζημιές ένα αυτοκίνητο.Δυνάμεις στην περιοχή εξετάζουν το συμβάν και διαμαρτυρία εστάλη προς την UNDOF που έστειλε μία ομάδα εκεί .Οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες",ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού.

    Στο μεταξύ,ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "εγκλήματα πολέμου"στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά,δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας βόμβες λευκού φωσφόρου.Τις δηλώσεις έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Κέλσο Αμορίμ.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν προς την Πόλη της Γάζας

    Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις κινήθηκαν την χθες Κυριακή προς τα περίχωρα του νότιου τμήματος της Πόλης της Γάζας ανταλλάσσοντας πυρά με παλαιστίνιους ενόπλους καθώς βρίσκονται κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.Δώδεκα παλαιστίνιοι ένοπλοι αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

    Το Ισραήλ δεν είχε μέχρι τώρα στείλει στρατεύματα στις γειτονιές και στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας,αλλά πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τρίτη φάση της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης προβλέπει την προέλαση στρατευμάτων για τον εντοπισμό ενόπλων στις κυριότερες πόλεις και καταυλισμούς της Γάζας.Ακόμη 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις περίπου 60 βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της νύκτας η ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

    Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι στους στόχους ήταν και το σπίτι του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.Ομως δεν διευκρινίστηκε εάν βρισκόταν μέσα ο Αχμεντ Τζάμπρι όταν κτυπήθηκε το σπίτι η εάν τραυματίστηκε κατά τις επιχειρήσεις.Από τις 27 Δεκεμβρίου που άρχισαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις,ηγετικά στελέχη της Χαμάς έχουν καταφύγει σε υπόγεια καταφύγια.

    "Το Ισραήλ προσεγγίζει τους στόχους του"

    Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας προσεγγίζει τους στόχους της, αλλά θα συνεχισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ.

    "Το Ισραήλ προσεγγίζει τους στόχους του, αλλά περισσότερη υπομονή και αποφασιστικότητα είναι αναγκαίες για να επιτύχει και να αλλάξει την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας στον νότο, ώστε οι πολίτες του να ζουν σε συνθήκες ασφαλείας επί μακρόν", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο στρατιωτικός διοικητής του νότιου τομέα του Ισραήλ στρατηγός Γιοάβ Γκαλάντ, επικεφαλής της επιχείρησης "συμπαγές μολύβι" εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε την παράταση της επίθεσης, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Yediot Aharonot.

    Ο στρατηγός Γκαλάντ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ και τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ να δώσουν το πράσινο φως για μια "τρίτη φάση" της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου και στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες έφεδροι που έχουν επιστρατευθεί το τελευταίο δεκαήμερο.

    "Εχουμε μια μοναδική ευκαιρία να διευθετήσουμε το πρόβλημα της Χαμάς. Εάν δεν το πράξουμε θα χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία", δήλωσε ο ισραηλινός στρατηγός.

    Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους κ.κ. Ολμερτ και Μπαράκ στο νότιο Ισραήλ στο τέλος της εβδομάδας, ο στρατηγός Γκαλάντ ζήτησε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να απορρίψουν την πρόταση για εκεχειρία, όσο το Ισραήλ δεν έχει ολοκληρώσει την επιχείρησή του διασφαλίζοντας τον τερματισμό του λαθρεμπορίου των όπλων.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση, το Ισραήλ θα πρέπει να προετοιμασθεί για μια νέα επιχείρηση εναντίον της Χαμάς, μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών του δυνάμεων.

    Την Τετάρτη το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καθημερινά και για τρεις ώρες θα διακόπτει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

    Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν πως στις 16 ημέρες των ισραηλινών επιθέσεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 850 Παλαιστίνιοι και περίπου 3.500 έχουν τραυματιστεί.

    [04] "Οχι στα αντιλαϊκά μέτρα"

    Με τη Συντονιστική Επιτροπή της Παροικίας των Παλαιστινίων στην Ελλάδα, θα συναντηθεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

    "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων για να «νομιμοποιήσει» και να κλιμακώσει τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών κατά των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων" αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πρ.Παυλόπουλου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι "ο σχεδιασμός αυτός, που το ΚΚΕ κατήγγειλε εξαρχής, πρέπει να αποτύχει. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα".

    Απαράδεκτη η κατάσταση

    Απαράδεκτη και επικίνδυνη, χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το νομό της Λάρισας όπου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία.

    «H κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχθεί εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, μέσω του ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως «δεν ικανοποιεί το ΚΚΕ το γεγονός ότι η υπουργός Εξωτερικών εκλιπαρεί τον Αμερικανό πρέσβη για την επίλυση του προβλήματος», ενώ «θα πρέπει να τεθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να ξέρει και ο ελληνικός λαός με ποιον έχει να κάνει και όχι να πιστεύει ότι η Τουρκία κάνει ότι κάνει, επειδή έχει τον δικό της τσαμπουκά».

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταγγείλει ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ότι τον συνδέουν με την τρομοκρατία και μάλιστα, θα ζητήσει την ενεργοποίηση πνευματικών ανθρώπων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «πολιτική μυωπία, πολιτική τύφλωση και πολιτική ψύχωση», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΚΕ ουδέποτε υιοθέτησε τον όρο «τρομοκρατία» για κόμμα, ούτε για τους κουκουλοφόρους.

    «Πρόκειται για πολιτική ψύχωση αν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση», τόνισε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Το ΚΚΕ το χωρίζει πολιτική άβυσσος από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για λόγους ταξικούς».

    Με αφορμή δε, το ότι στη Λάρισα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε συλληφθέντες στα επεισόδια, βάσει του τρομονόμου, εξέφρασε την αντίθεσή της και τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί ότι σπάσανε βιτρίνες και κάψανε τράπεζες υπάρχει ο ποινικός Νόμος για να τιμωρηθούν».

    Αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μίλησε για «συμμαχία αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων». Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή κριτηρίων αντιμετώπισης των αγροτικών προβλημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη μιας νέας λαϊκής εξουσίας και «όχι απλά μίας Κυβέρνησης εκλεγμένης από τον λαό».

    Για τους αγρότες τόνισε ότι μόνον η ΠΑΣΥ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κάλεσε σε νέους πρωτόγνωρούς αγροτικούς αγώνες. Υποστήριξε, επίσης, την ανάγκη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τα αγροτικά προϊόντα, κατάργηση του ΦΠΑ, φθηνό πετρέλαιο, ενώ καταφέρθηκε για μια ακόμη φορά κατά της ΚΑΠ, «που οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη της καλλιέργειας».

    Διατύπωσε την πρόβελψη ότι «μόλις ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τότε θα δρομολογηθούν μέτρα στο όνομα της κρίσης, όπως η 3ημερη εργασία, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας», ανέφερε δε, ότι το ωράριο είναι ο "κρίκος" που συνδέει τους υπαλλήλους με τους μικρούς επαγγελματίες και πρέπει με αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουν το θέμα.

    Εξάλλου, επισήμανε ότι «στο μαθητικό κίνημα, όπου υπάρχει μία παρακαταθήκη αγώνων, πρέπει να γίνουν οι αγώνες πιο μαζικοί, πιο οργανωμένοι και πιο πολιτικοποιημένοι γιατί η παιδεία είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη». Εξέφρασε μεγάλη ανησυχία της για την «κρίση που περνάει το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, καθώς οι φοιτητικές εκλογές έχουν μετατραπεί σε καταγραφή κομματικών δυνάμεων», χαρακτηρίζοντας το γεγονός απαράδεκτο. «Δεν μπορεί να κλείνουν τα πανεπιστήμια με αποφάσεις 30 ατόμων», είπε.

    Σχολιάζοντας πιθανές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στο ΑΕΙ και ΤΕΙ, μίλησε για «μεγάλη φάκα», διότι, όπως είπε, και να καταργηθούν οι εξετάσεις δεν θα βελτιωθεί το σύστημα, ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα, ούτε θα αντιμετωπισθεί ή ανεργία. «Θα έχουμε περισσότερους ανέργους πτυχιούχους», ανέφερε.

    Καταλήγοντας είπε πως «πρέπει να υπάρξει ένα "τσουνάμι", να εκραγεί ένα ηφαίστειο και σε ό,τι αφορά το συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο. Αυτό, δεν γίνεται σε μία εκλογική μάχη, αλλά μπορεί να επέλθει ρήγμα, να γίνει ορατό και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι εγγυητής της συνεπούς, μαχητικής, ρεαλιστικής πάλης. Αν δεν γίνει αυτό, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2009 - 5:30:20 UTC