Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίπλα στους αγρότες
  • [02] Ντέρμπι στο Βορρά

  • [01] Δίπλα στους αγρότες

    Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει αρχίσει ήδη από χθες σε αγροτικά μπλόκα επί της Εθνικής Οδού. Η κ. Παπαρήγα αφού αντάλλαξε απόψεις με τους αγρότες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Σε όλη την Ελλάδα από το Βορρά μέχρι το Νότο και φυσικά εδώ στη Θεσσαλία υπάρχουν μπλόκα αγροτών, που είναι μπλόκα φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών που υποφέρουν από την κοινή αγροτική πολιτική και την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις υπακούοντας πειθήνια σε οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ.

    Για μας, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής. Ο ένας είναι αυτός που ακολουθείται τώρα όπου εκτοπίζεται βίαια από την γη και την παραγωγή ο μικρομεσαίος αγρότης για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια και ο άλλος είναι ο δρόμος που λέει ότι : βεβαίως χρειάζεται να οργανωθεί η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τους συνενωμένους μικρούς φτωχούς αγρότες οι οποίοι πρέπει να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της συνεταιριστικής ομαδικής ανάπτυξης σε αντίθεση με τις οδηγίες της ΕΕ.

    Για μας, τόνισε η κ. Παπαρήγα δεν υπάρχουν γαλάζια, πράσινα και κόκκινα μπλόκα. Βεβαίως μέσα σε αυτά υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν διαφορετικές γραμμές, ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα, και μπορεί και ανάμεσα στα μπλόκα να υπάρχουν ορισμένες διαφορές στα αιτήματα. Αυτό όμως είναι ζήτημα που θα το λύσουν οι αγρότες μεταξύ τους. Εμείς κατέληξε κινηθήκαμε στηρίζοντας όλα τα μπλόκα από την Αθήνα έως τη Λάρισα και δεν κάνουμε τέτοιου είδους διαχωρισμούς.

    Εξάλλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε τα αγροτοδικεία και τόνισε ότι και αυτός ο αγροτικός αγώνας πρέπει να συνδεθεί και με την πάλη για τις δημοκρατικές και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

    Εν τω μεταξύ, την αντίθεση της στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που επισκέφτηκε αρχικά το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας και στη συνέχεια το μπλόκο των αγροτών στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τις ηγεσίες του αγροτικού κινήματος, σε επίπεδο κορυφής, χρεοκοπημένες γιατί δεν μπορούν να δείξουν το δρόμο και να προσανατολίσουν τους αγρότες για τα επόμενα χρόνια και κάλεσε τους αγρότες να εντείνουν την αγωνιστική τους προσπάθεια.

    Η κ.Παπαρήγα είχε έντονο διάλογο με τους αγρότες που βρέθηκαν στο μπλόκο της Αλαμάνας απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας την κοινοτική πολιτική στον τομέα των ενισχύσεων πρόβλεψε ότι τα δύσκολα έπονται και κάλεσε τους αγρότες να διαμορφώσουν συνθήκες που θα θεμελιώνουν την αγωνιστική τους παρουσία.

    [02] Ντέρμπι στο Βορρά

    Ο αγώνας ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ είναι αυτός που κλέβει την παράσταση τη δεύτερη μέρα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Στο ντέρμπυ των αιωνίων της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνο η νίκη και για τις δύο αντιπάλους, οι οποίοι θα παίξουν ξανά και για το Κύπελλο.

    Ακόμη, η Λάρισα παίζει ξανά έπειτα από τρεις μέρες με τον Πανσερραϊκό, μιας και προηγήθηκε επίσης ματς για το Κύπελλο, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

    Λάρισα - Πανσερραϊκός: 1-1

    "Σοκ" για τη Λάρισα στο 93΄, καθώς ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης ισοφάρισε για τον Πανσερραϊκό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στο Αλκαζάρ και οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα από το 18ο λεπτό, με γκολ του Ζουράφσκι.

    Θρασύβουλος - Ξάνθη: 1-1

    Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Θρασύβουλο και τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12΄ με τον Μαρτορέλ, αλλά οι ακρίτες ισοφάρισαν στο 26΄ με τον Πόι. Ο Θρασύβουλος έμεινε με 10 παίκτες από το 44΄ λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Τραϊκοβιτς.

    Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0

    Με ηγέτη και σκόρερ τον Λούτσιο Φιλομένο, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 33ο και 63ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Λεβαδειακό με 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το τρίποντο ήταν "οξυγόνο" για το πελοποννησιακό συγκρότημα, καθώς επέτρεψε στον Αστέρα να αυξήσει τη διαφορά του από τη ζώνη του υποβιβασμού σε έξι βαθμούς

    Πανθρακικός-Ηρακλής 1-0

    Με γκολ του Ριέρα στο 5ο λεπτό, ο Πανθρακικός νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ακριτικό συγκρότημα έφτασε έτσι στους 25 βαθμούς (ισοβαθμεί στην 6η θέση με τον Πανιώνιο), κάνοντας ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τη διασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία, ενώ ο "Γηραιός" έμεινε στους 22 πόντους.

    Ολυμπιακός - ΟΦΗ: 2-1

    Παρέμεινε απόρθητο το «κάστρο» του Ολυμπιακού, καθώς ο πρωταθλητής διατήρησε το αήττητο μέσα στο «Καραϊσκάκη», επικρατώντας με 2-1 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αν υπολογιστεί και η ήττα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη από τον Εργοτέλη... Οι πρωταθλητές πήραν τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ντιόγκο (7') και Γκαλέτι (66'), ενώ στο 62ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Ηρακλείου ο Σίμιτς.

    Εργοτέλης - Παναθηναϊκός: 1-0

    Για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης νίκησε τον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά με 1-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Ρομάνο στο 55΄. Στο 53΄ ο Ρουκάβινα είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Χαραλαμπίδη.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 19ης αγωνιστικής.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανιώνιος 19:00 NOVA

    (Βικελίδης) Αρης-ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2009 - 17:30:15 UTC